Nyheter om Hordaland


Alkoholforbruket i Agder – høyere enn i andre fylker?

I Fædrelandsvennen kunne vi den 6. februar lese at folk i Agder drikker mer alkohol enn i Finnmark, Troms, Hordaland og Sogn og Fjordane. Og det vises til Folkehelseinstituttets undersøkelse i Agder som ble gjennomført høsten 2019.

Alkoholforbruket i Agder – høyere enn i andre fylker?

I Fædrelandsvennen kunne vi den 6. februar lese at folk i Agder drikker mer alkohol enn i Finnmark, Troms, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Bekymret melkebonde

Som 21-åringen tok han over farsgården i Alver kommune i Hordaland. Nå frykter han at regjeringens klimatiltak vil føre til at store deler av landets kulturlandskap vil forsvinne.
Les mer om:

Folk i Agder drikker mer alkohol enn i Finnmark, Troms, Hordaland og Sogn og Fjordane

Folkehelseinstituttet er i gang med fylkesvise undersøkelser av folkets generelle helse, og torsdag kommer Agder sin. Der kartlegges blant annet alkoholvaner.

Klassequizen 2020 er i gang!

Kven er smartast i Hordaland? Tiandeklassingar kjempar om å få representera fylket i den TV-sende landsfinalen. Her kan du følgja resultata.
Les mer om:

Busskur veltet – kvinne skadd

Et busskur veltet over en kvinne i Hausvik i Osterøy kommune i Hordaland lørdag morgen. Kvinnen ble kjørt til legevakt for sjekk. Det blåser kraftig på stedet.
Les mer om:

Tidligere politimester i Hordaland er død

Ragnar Auglend, tidligere politimester i Hordaland og medlem av 22. juli-kommisjonen, er død. Han ble 70 år gammel.
Les mer om:

Uværet roer seg i Nord-Norge, men ny kuling på Vestlandet

Uværet er søndag kveld i ferd med å roe seg i nord og vest, men vinden vil ta seg opp igjen i Hordaland mandag. Da ventes det stiv kuling.

– Haugalandet skulle blitt med

Fra nyttår av var Hordaland fylke historie. Ordførere i nye Vestland fylke ser ikke for seg de store endringene, men skulle gjerne hatt med kommunene på Haugalandet også.
Les mer om:

Folk og hester måtte evakueres etter overtenning i enebolig

En enebolig ble fullstendig overtent i Austreimslia i Hordaland natt til 1. januar. Både mennesker og hester måtte evakueres som følge av brannen.
Les mer om:

Mann pågrepet etter boligbrann

En mann i 30-årene er natt til onsdag pågrepet, mistenkt for å ha startet en boligbrann i Os i Hordaland nyttårsaften.
Les mer om:

Mann pågrepet etter boligbrann i Os

En mann i 20-årene er natt til onsdag pågrepet for å ha startet en boligbrann i Os i Hordaland nyttårsaften.
Les mer om:

Fylkessamanslåinga der den eine sørgjer, medan den andre knapt bryr seg

Når Hordaland blir til Vestland, forsvinn eit namn eldre enn sjølvaste Noreg. Likevel er det i Sogn og Fjordane sorga er aller størst.
Les mer om:

Sjur Røthe er årets idrettsnamn: – Mi fanesak er ikkje at eg skal trena mest, men best

Sjur Røthe er av BT kåra til årets Idrettsnamn i Hordaland.
Les mer om:

Sjur Røthe er årets idrettsnamn: – Mi fanesak er ikkje at eg skal trena mest, men best

Sjur Røthe er av BT kåra til årets Idrettsnamn i Hordaland.
Les mer om:

Mann varetektsfengslet etter å ha blitt skutt i foten under politiaksjon

Den 34 år gamle mannen som lørdag ble skutt i foten under en politiaksjon i Lindås i Hordaland, er varetektsfengslet i to uker, skriver Bergensavisen.
Les mer om:

Såpeglatte veier og rasfare på Vestlandet

Det er utstedt oransje farevarsel for jord-, slaps- og flomskred i Hordaland, Sogn og Fjordane og deler av Møre og Romsdal søndag. I Vik kommune er 200 innbyggere isolert etter jordras.

AURORA er essensiell i Frozen 2 ❄️

AURORA tar oss med bak kulissene. Har du rukket å se Frost 2 aka Frozen 2 ennå? Over en måned etter USA var det endelig norgespremiere for Disney-storsatsningen første juledag. Som forventet slo Elsa, Anna og resten av gjengen alle rekorder innen sin sjanger.  Den første dagen alene ble det solgt 70 000 billetter.

Kjellar stod under vatn og nedbørdsmengder truga hus på Voss

Brannvesenet i Hordaland har hatt ei rolegare natt enn frykta, men det kraftige uvêret i Sør-Noreg er ikkje over.

Mann skutt av politiet i Hordaland

Mannen i 30-årene skal blant annet ha gått mot politiet med motorsag før han ble skutt i foten på en hytte lørdag kveld.
Les mer om:

Farevarselet for jord- og sørpeskred oppjustert i flere vestlandsfylker

NVE har oppjustert farevarselet for jord- og sørpeskred i Møre og Romsdal, Hordaland og Sogn og Fjordane fra gult til oransje søndag.
Les mer om:

Nest høyeste farenivå: – Venter 70–110 millimeter nedbør

NVE har oppjustert farevarselet for jord- og sørpeskred i Møre og Romsdal, Hordaland og Sogn og Fjordane fra gult til oransje søndag.

Farevarselet oppjustert

NVE har oppjustert farevarselet for jord- og sørpeskred i Møre og Romsdal, Hordaland og Sogn og Fjordane fra gult til oransje søndag.

Skam-stjerner gjenforenes i Netflix’ Ragnarok

Norrøn mytologi er eldgammel historie. Eller er den egentlig det? Slik teaser Netflix sin første norske originalserie Ragnarok. Foran kamera samler de en neve unge talenter kjent fra blant annet Skam og Heimebane. I ledende roller finner vi nemlig Skam-trioen David Stakson (tidligere kjent som David Alexander Sjøholt), Herman Tømmeraas og Theresa Frostad Eggesbø. Vi møter også Emma Bones fra Heimebane, Jonas Strand Gravli fra Netflix’ 22.

Stor snøskredfare: – Unngå skredterreng

Auka temperaturar og mykje regn gjer at faren for snøskred enkelte stader i Hordaland blir justert opp til raudt nivå på søndag.
Les mer om: