Nyheter om Høyland


Dragefestival: – Alltid mange som smiler når de ser denne

Øystein Høyland tok med seg sin tobeinte drage da han besøkte Dragefestivalen 2019 ytterst på Tangen.
Les mer om:

Gir Suldal kommune trygge helsetenester til innbyggjarane?

Suldalsposten skreiv nyleg om ekteparet Høyland på Jelsa, og deira erfaring med det dei meiner er ein uhaldbar situasjon ved Suldal legekontor. Nå reiser Suldal Arbeidarparti spørsmålet politisk. Dei er uroa etter fleire andre bekymringar frå brukarar av kommunale helsetenester.
Les mer om:

Jørgen ønsket å kjøpe nabotomta, men ga opp da han hørte hva han måtte gjøre

Jørgen Høyland og Notodden begravelsesbyrå ønsket i utgangspunktet å kjøpe nabotomta for å utvide virksomheten, men ga opp da han hørte hva han måtte gjøre.
Les mer om:

– Nå må politikarane vakna!

Dei er begge kronikarar og har lang erfaring som brukarar av det lokale legekontoret. Overarbeidde legar Dei reagerer når einingsleiar Adriaan van Ruiven seier i Suldalsposten at legesituasjonen ikkje går ut over pasientane. – Me har mista teljinga over kor mange legar me har møtt og repetert sjukdomshistoria til, dei siste ti åra.

Millionjubel for forskningssenter på Høyland

Etter turbulens i veterinærmiljøet i vår kommer nå en gladnyhet; Et nyetablert senter for biomedisin står klart på Høyland.
Les mer om:

30-åring kjøper konkursgård til 14,2 millioner

Konkursgården på Høyland i Time er solgt til en ung, lokal bonde for 14,2 millioner kroner. Det er nesten 4 millioner lavere enn den siste og reduserte prisantydningen.
Les mer om:

Ute av cupen: Bare nesten...

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Utrolig surt å ryke på denne måten. Gutta skal ha for innsatsen. De la ned en god prestasjon, men det hjelper lite når fasiten er exit. Det begynner å bli en vane at vi er jevngode med motstanderne når vi får besøk fra lag i divisjonene over oss.

På Kalbakken: Sommerkonsert med lokale røster og stjernebesøk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Øystein Greni sto også blant publikum og lyttet på flere av innslagene før han og Golden Core gikk på scenen. Greni var vokalist, mens Simen spilte gitar og Johannes trakterte trommene.

Derfor blir høyrepopulismen farlig ved helgens EU-parlamentsvalg

Valg til EU-parlamentet har vært lite meningsfulle fordi politikken uansett blir lik. At høyrepopulistene nå blir så sterke, skaper nye farer, ifølge professor Bjørn Høyland. 
Les mer om:

Avgjorde sekundet før slutt: Videre i NM

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Den satt langt inne, men smakte veldig godt, sier Grorud-trener Eirik Kjønø til Akers Avis Groruddalen.Ett minutt tidligere var Grorud-treneren med på en ellevill feiring på Grorud kunstgress da Preben Mankowitz, ett sekund før andre ekstra omgang var ferdigspilt, satte inn den avgjørende 1-0-scoringen.- Vi eide denne kampen her, og vant til slutt fortjent.

Politiet skal rekonstruere drapet i Florø

– Det vil lette forklaringa for dei sikta, lettare plassere dei involverte og betre forklare hendingsgangen kronologisk, seier politiadvokat Inger-Lise Høyland.
Les mer om:

Se hvilke 22 spillere som starter kveldens Hå-slag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Varhaug har hatt en tung start på sesongen, men fikk en skikkelig opptur i form av en 5-3-seier mot Solas andrelag for noen dager siden.Nærbøs sesongstart har vært blytung. På de fire første kampene har det bare blitt ett poeng.

Nærbølista ville bruka overskotsmillionar til helsesatsing. Fekk nei.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hå kommune gjekk med millionoverskot i 2018. Då politikarar og tillitsvalde i kommunen møttes i administrasjonsutvalet, fortalde tillitsvalde om ein stadig travlare kvardag, særleg i helsesektoren. Derfor ønskte Nærbølista å bruka fem ekstra millionar til ei generell styrking av pleie- og omsorgstenesta i kommunen. Forslaget fekk 14 av 33 røyster og fekk dermed ikkje fleirtal.

Alt i 2016 fekk Mattilsynet fleire meldingar om at døde dyr blei grovne ned på gard i Time

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fleire nedgrovne dyrekadaver blei like før påske oppdaga på den konkursramma garden på Høyland ved Lye. Dyrekadavera blei oppdaga av ein entreprenør under grøftegraving på eit jorde.Kommunikasjon som har vore mellom Mattilsynet og Time kommune etter funnet, syner at det allereie i 2016 blei gitt meldingar om at døde dyr blei grovne ned på garden.

Frøyland fikk det enklere mot Varhaug enn mot Viking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Varhaug 2-0 (2-0)Det var tilbake til hverdagen for Frøyland mandag kveld. Viking var byttet ut med Varhaug, og tilskuertallet var redusert fra 1031 til godt under 100. Men denne kampen var minst like viktig for Frøyland - og for Varhaug. For Frøyland handlet det om å komme skikkelig i gang med seriespillet etter en amputert start, og det handlet om å vise at det er i toppen en skal være.

- Det var jammen godt det ikkje vart kommunesamanslåing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Forslag til regionalplan fekk Hå formannskap til å reagera. Der står det nemleg at alle tilbod som bare skal vera ein plass på Jæren, skal liggja på Bryne.- Det kan ikkje stå der. Det må rett og slett vekk, slo ein bestemt Terje Mjåtveit fast i formannskapsmøtet tysdag.Lensmannskontor Mjåtveit viste til at det nyleg er spelt inn eit forslag til tomt for Jæren lensmannskontor på Nærbø.

De gir deg turinspirasjon - sjekk ut denne løypa i Knudaheio

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De er inne i sin tredje sesong nå, etter at den første turen ble gjennomført 31. august. Stort sett er det godt over 20 ivrige turgåere som samles én dag i uka til felles, aktiv opplevelse. Denne uka var Jærbladet med. Ei drøyt tre kilometer lang rundløype i Arne Garborgs rike sto på programmet. Djupedal var dagens bestemmelsessted, med parkeringsplassen ved inngangen til Knudaheio som utgangspunkt.

Eiger sørget for målfest

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hana-Eiger 3-7 (2-4)To offensivt svært gode lag gjorde det hele til en veldig severdig kamp, selv om de røde og blå tidvis kjørte over vertene.- De første 20 minuttene er det klart beste jeg har sett av Eiger i den perioden jeg har trent laget, sa en svært fornøyd Jone Mathiesen etter kampslutt.Han var så fornøyd med det offensive at han fort glemte irritasjonen over enkelte defensive blundere underveis.

Usikkert om dei døde dyra på konkursgarden kan gravast opp igjen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kirsten Smedvig, jordbrukssjef i Time, håper og trur at dei nedgrovne dyrekadavera kan gravast opp og fjernast.- Garden ligg ute for sal, og me ønskjer at eventuelle interessentar skal få sleppa den usikkerheita som dei nedgrovne dyra representerer. Det er høgst usikkert kva som skjuler seg under jorda. Men me vil sjølvsagt ikkje grava opp om det gjer vondt verre, seier Kirsten Smedvig til Jærbladet.

Klepp-rådmann starta dagen på to hjul

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette var ein kjekk start på dagen!Godt skjult under hjelm og bak solbriller stoppar Klepp-rådmann Torild Lende Fjermestad for å ta med seg ei gulrot. Ho sette seg på sykkelsetet på Sandnes og har trødd dei 12 kilometrane til jobb via Kvernaland. - Eg har alltid sykla mykje og syklar til jobb med ujamne mellomrom.

Mengder med nedgrovne dyrekadaver er funne på gard i Time

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fleire nedgrovne dyrekadaver vart nyleg oppdaga på den konkursramma garden på Høyland ved Lye. Dyrekadavera vart oppdaga av ein entreprenør under grøftegraving på eit jorde.- Større mengde dyr Odd Ivar Berget, avdelingssjef i Mattilsynet, er godt kjent med saka.- Dette skal bare ikkje skje. Døde dyr skal leverast til godkjent mottak, som i praksis er Norsk protein.

Stortyven Kåre Palmer Holm

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historien som hendte for litt over 50 år siden, handler om en kriminell person, Kåre Palmer Holm. Han fikk en slags heltestatus og ble sammenlignet med Gjest Baardsen.Som Gjest Baardsen ble også Kåre Palmer Holm kjent for sine rømninger og lek med politiet.

To av disse Bryne-guttene håper på spilletid og seier mot Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg tror Bryne er et mye bedre lag nå enn på samme tid i fjor.Ordene tilhører Geir Dahle Høyland. Han er Bryne-supporter for livet, sønnen til Gabriel Høyland må jo være dét, men mandag håper han Bryne taper.27-åringen spilte sin alderbestemte fotball for Bryne, og har bak seg to perioder som a-lagsspiller. I fjor var han i Frøyland, i år frister han lykken hos nyopprykkede Sola.