Nyheter om Holmenkollen


Alpinstjerne koronasmittet

Den østerrikske alpinstjernen Marco Schwarz har testet positivt på koronaviruset og mister verdenscuprennet på hjemmebane denne uka. Det er parallellstorslalåm for kvinner torsdag og for menn fredag i Lech/Zürs, som er verdenscuparrangør for første gang på 26 år. Fredagens konkurranse går uten Schwarz, som er skarp i utslagskonkurranser og vant parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag i 2019. (NTB)
Les mer om:

Vil ha skiskyting i Holmenkollen

Verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen går på de planlagte datoene 18.-21. mars og avslutter dermed den kommende sesongen. Samtidig er det klart at tsjekkiske Nove Mesto overtar verdenscuphelgen i Beijing som skulle vært et slags prøve-OL foran lekene i den kinesiske hovedstaden i 2022. Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har nå spikret kalenderen for siste tredel av sesongen, mens de to første tredelene var klare fra før. Verdenscupåpningen skjer i finske Kontiolahti kommende helg. (NTB)
Les mer om:

Nei til nytt tennisanlegg

Holmenkollen Tennisklubb fikk i kveld endelig nei til planene om nytt tennisanlegg med seks innendørs og seks utendørs baner på Midtstuen i Oslo vest. Det rødgrønne flertallet i bystyret stemte imot fordi anlegget er planlagt i et grøntområde. I 2017 ble anlegget vedtatt med bredt flertall, men i mellomtiden har Arbeiderpartiet, SV og MDG snudd. – Vi er lurt! Vi har havnet i et politisk spill. Vi kan ike stole på politikere som sier at vi skal gå i gang med arbeidet, sa styreleder i Holmenkollen tennisklubb, Bjørne Byhring til NRK for noen uker siden.

V-cupen i Beijing avlyst

Verdscupen i skiskyting i Beijing i månadsskiftet februar/mars er avlyst, melder den internasjonale olympiske komité. Konkurransen i løypene der OL skal gå i 2022, skulle vore den åttande av ti v-cup-rundar. Ein verdscup som etter planen blir avslutta i Holmenkollen tredje helga i mars. – Det var nødvendig å ta ei avgjerd allereie no, skriv IOCs kommunikasjonsdirektør Christian Klaue på twitter. It was necessary to take an immediate joint decision on a tailored programme based on the needs of each individual IF.
Les mer om:

Riiber nyter pappalivet: – Det er umulig å vinne mer enn jeg gjorde

HOLMENKOLLEN (VG) Coronapandemien har gitt Jarl Magnus Riiber (23) ekstra mye tid hjemme med datteren Ronja (6 måneder), men nå håper han datteren snart får se pappa på pallen hver eneste helg.
Les mer om:

Riiber nyter pappalivet: – Det er umulig å vinne mer enn jeg gjorde

HOLMENKOLLEN (VG) Coronapandemien har gitt Jarl Magnus Riiber (23) ekstra mye tid hjemme med datteren Ronja (6 måneder), men nå håper han datteren snart får se pappa på pallen hver eneste helg.
Les mer om:

Lanserte datoer for Holmenkollen

Skiskytternes verdenscup i Holmenkollen forrige sesong ble avlyst på grunn av korona. Nå har det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) lansert to mulige datoer for et arrangement neste år overfor Holmenkollen skifestival. – Det dreier seg om den opprinnelige avslutningshelgen i verdenscupen (18. - 21. mars) eller den første uken i mars, sier styremedlem i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), Tore Bøygard, til VG. Det blir tatt en avgjørelse på IBUs styremøte 13. november.

Punger ut for luksusvilla

Marit Bjørgen og samboeren har kjøpt ny praktbolig i Holmenkollen.

Tennisklubb føler seg lurt av «politisk spel»: – Rett og slett skammeleg

I over ti år har Holmenkollen Tennisklubb jobba med eit nytt, miljøvenleg anlegg, men no er planen stoppa. Årsaka er at det ligg i eit grøntområde.
Les mer om:

Bø yppet seg mot spesialistene: – Hjelper alltid å få passet påskrevet

HOLMENKOLLEN (NRK): Skiskytteren Tarjei Bø åpnet sterkt, men holdt ikke helt inn i duellen mot langrennslandslaget. Han må tåle humoristiske stikk, men får også ros av Emil Iversen.

Verdensmester Holund har ombestemt seg: Har fått ny motivasjon

HOLMENKOLLEN (VG) Hans Christer Holund (31) hadde bestemt seg for å legge opp etter OL i Beijing om halvannet år. Nå vil han fortsette til VM i Planica i 2023.
Les mer om:

Therese Johaug: Tviler på sesongplanen

HOLMENKOLLEN (VG) Therese Johaug (32) vurderer å stå over Tour de Ski.

PROGRAM: Verdenscup Holmenkollen - Runde 11

Verdenscup langrenn i Holmenkollen har dette programmet:
Les mer om:

Full rulle på Sandripheia

Gjengen fra Øvrebø IL har gitt privatlaget Holmenkollen Biathlon god pes på treningssamlingen denne uka.
Les mer om:

PROGRAM: Verdenscup Skiskyting Holmenkollen - Runde 11

World Cup i skiskyting, program for runden i Holmenkollen 2021. Komplett program her:

Astrid Uhrenholdt Jacobsen klar for livet etter toppidretten: – Følte at ingen likte meg

HOLMENKOLLEN (VG) Astrid Uhrenholdt Jacobsen (33) er klar for sitt nye liv uten langrennslandslaget, men arven hun etterlater seg er en helt ny kultur etter at hun tok et knallhardt oppgjør med et lag som bare dyrket vinnerne.
Les mer om:

Smøresjef spår fluorkaos: – Dette blir ren bingo

HOLMENKOLLEN (VG) Vel 40 dager før sesongstart vet skiskytterne fortsatt ikke hvordan de skal være sikker på å etterleve fluorforbudet. – Dette blir ren bingo, fastslår smøresjef Tobias Dahl Fenre.
Les mer om:

Skiskytterne kan droppe Holmenkollen igjen - IBU kutter flere steder

Det internasjonale skiskytterforbundet har allerede avlyst juniorrenn og utsatt starten av IBU-cupen til januar. Nå gjør IBU også store endringer i verdenscupprogrammet.
Les mer om:

John Arne Riises 40-årsdag: – Fornøyd med at Marit Bjørgen ikke så rævva mi

Riise feiret med melkesyre og pining opp Holmenkollen.

Mann dømt til 13 års fengsel

En latvisk mann i slutten av 30-årene er dømt til 13 års fengsel for å ha knivdrept en polsk kollega under et julebord i Holmenkollen i 2018.

Her kvitter han seg med fluor til fire millionar

HOLMENKOLLEN (NRK): Langrenn og skiskyting blir bedt om å kaste fluorsmøring verd åtte millionar, men vil heller lagre dei omstridde produkta.
Les mer om:

Lavvo-drapet: - Tøft og utmattende

En latvier (39) må møte i Oslo tingrett tirsdag, tiltalt for å ha knivdrept en kollega på et julebord i en lavvo i Holmenkollen for to år siden.

Iversen tok en Northug-målgang i Toppidrettsveka – brøt ut i gråt da han fikk spørsmål om vennen

Emil Iversen vant B-finalen i Toppidrettsveka, og kopierte Petter Northugs ikoniske målgang fra VM i Holmenkollen. Johannes Høsflot Klæbo vant A-finalen enkelt.
Les mer om:

Iversen tok en Northug-målgang i Toppidrettsveka – Klæbo vant sprinten

Emil Iversen vant B-finalen i Toppidrettsveka, og kopierte Petter Northugs ikoniske målgang fra VM i Holmenkollen. Johannes Høsflot Klæbo vant A-finalen enkelt.
Les mer om: