Nyheter om Holtet


Marthe (24) i fiskedisken på Jacobs Holtet er norgesmester i sjømat: – Jeg lærte meg å fiske før jeg kunne gå

Kundene på Jacobs elsker Marthe i fiskedisken. Hun slår de fleste når det gjelder både filetering og åpning av østers. – Jeg vil jo si at jeg knuste de andre med østersåpningen min, sier Marthe Karlsen Moseby (24).
Les mer om:

Hroar (77) tente julegranen på Holtet - uten julenisse, gløgg og godteposer

Lørdag ble flere julegraner tent i våre bydeler. I morgen er det første søndag i advent.
Les mer om:

Korona har gitt flere nisjebutikker på Nordstrand oppsving. – Det går veldig bra, sier innehaver, Marit på Kastellhagen Interiør

Kastellhagen Interiør og Jernia på Holtet kan gå lyse tider i møte, mens andre gleder seg til bedre tider.
Les mer om:

Gamle hus rives på Holtet – her kommer det 14 nye leiligheter

I Steinhammerveien, rett bak trikkebasen på Holtet, rives nå gamle hus for å gi plass til to nye leilighetsbygg.
Les mer om:

Bystyret har talt, disse villaene på Holtet skal bevares: – Vi trenger ikke å stable folk oppå hverandre

En rekke med gamle villaeiendommer i Ekebergveien på Holtet skal bevares, selv om de hver for seg ikke er vernet. Det har flertallet i Oslo bystyre bestemt.
Les mer om:

Gammel villa på Holtet rives – skal bygge åtte nye leiligheter: – Det har vært god respons

I Marienlundveien 3B skal en gammel villa rives til fordel for åtte nye leiligheter. Leilighetene kom ut for salg i starten av november, og seks av de åtte leilighetene er allerede solgt.
Les mer om:

Jan Tore (36) og kollegene på Holtet trikkebase jobbet dag og natt under pandemien: – Vi har lyktes med å holde trikkene i gang

Da koronaviruset traff Norge i mars, ble det ekstra viktig å holde trikkene i gang. Det har Jan Tore og kollegene på Holtet trikkebase sørget for.
Les mer om:

Yogastudioer på Holtet og Nordstrand gikk «online» da dørene ble stengt: – Det er tøffe tider, og vi håper medlemmene er lojale

Tirsdag måtte YogaKi på Holtet og Northbeach Yoga på Nordstrand stenge dørene på grunn av nye smitteverntiltak. Nå håper eierne at medlemmene blir med «online», og at nedstengningen blir så kort som mulig.
Les mer om:

Apotek 1 på Holtet har gitt over 300 personer i risikogruppen influensavaksine i høst – nå begynner lageret bli tomt

Etter man begynte å sette årets influensavaksiner har Apotek 1 i Bydel Nordstrand og Bydel Østensjø satt over 1000 vaksiner til personer i risikogruppen og gravide kvinner. 1. desember kan resten av befolkningen få sin dose.
Les mer om:

Rødt er i tvil om det er riktig å bevare disse villaene på Holtet. – Ligger midt i smørøyet, sier Høyre

Flere politikere er i tvil, men de aller fleste i bystyrets byutviklingsutvalg støtter forslaget om bevaring av en rekke villaeiendommer i Ekebergveien.
Les mer om:

Til kamp mot ulovlig trefelling og for park på Holtet: – Vi må ta vare på trær og hundremetersskoger, sier Einy Langmoen (MDG)

Lyden av barn og lek forsvinner blant store leilighetskomplekser med minimale uteområder og gater som er overfylt av biler, sier Einy Langmoen i MDG Nordstrand. Hun mener det er på høy tid med strengere styring av byutviklingen på Nordstrand.
Les mer om:

– Det har blitt en livsstil å drive sitt eget begravelsesbyrå, sier Anne Line og Camilla på Holtet

– Døden er endelig, og det betyr enormt mye for de pårørende å føle seg godt ivaretatt, forteller begravelsesagentene på Holtet.
Les mer om:

– Mormor er mitt største forbilde

Rælingens håndballjenter støtter årets Rosa sløyfe-aksjon, og spiller kampen mot Tertnes i rosa drakter. Det er linjespiller Emma Holtet glad for. For henne betyr nemlig denne aksjonen noe personlig.
Les mer om:

Stovner-forfatter videre i ny bokkonkurranse: Soldat Hai kan bli årets Ulest

I 2019 debuterte Einar Kr. Holtet med sin første skjønnlitterære bok, Soldat Hai. Nå er han nominert til den femte delfinalen i Ulest-konkurransen.
Les mer om:

– Må ikke være slik at kun folk som selger sin villa i Solveien har råd til å kjøpe leilighet på Holtet eller Sæter

Det viktigste er at det bygges billigere boliger for vanlige folk med vanlige inntekter. Det mener Rødt Nordstrand, som hiver seg inn i debatten om byutviklingen på Nordstrand.
Les mer om:

Pass opp for elg på veien

Tirsdag morgen er det observert en elg spaserende i veibanen mellom Breivika og Holtet.
Les mer om:

Fire syklister tatt for å sykle på rødt lys på Holtet – politiet varsler flere kontroller

I morgentimene mandag morgen sto politiet i Holtetkrysset og kontrollerte biler og syklister. Det ga raskt resultater.
Les mer om:

– Jeg elsker å skape flotte damer og gi dem selvtillit, sier moteikon May-Britt på Holtet

May-Britt Bjørk mener å være en av de første i Norge som kledde seg i hotpants på 70-tallet. Tross snart pensjonistalder går hun aldri lei av livet i motebransjen.
Les mer om:

Jacob (25), Aslak (25) og Filip (22) fra Nordstrand vant idépris og 500.000 kroner: – Nå blir det pilot

Variert kunnskap i kombinasjon med et australsk skalldyr ble suksess for fem unge gründere. To av dem startet sin arbeidskarriere i fiskedisken hos Jacobs på Holtet
Les mer om:

Byrådet vil bevare gamle villaer og forhager på Holtet, grunneiere føler seg urettferdig behandlet

Flere eiendommer i Ekebergveien på Holtet ligger an til å bli bevart som et kulturmiljø med strenge restriksjoner for utbygging.
Les mer om:

Norsk skoleoppgave ble den nye singelen til Tate McRae og Ali Gatie ✨

17 år unge Tate McRae har gått fra stjerneskudd til sertifisert stjerne i 2020. Et halvt år etter release er «You Broke Me First» denne uken en topp 5-hit i Norge.

I fjor ble «Nordstrandfruen» Andrea Johanna og Anna nevnt i statsministerens nyttårstale – nå vil de fortsette å markere verdensdagen for psykisk helse på Holtet

Lørdag er verdensdagen for psykisk helse. I år er tema «spør mer». Dette markerte «Nordstrandfruen» Andrea Johanna Bratt Mæhlum (37) over en kaffe på Holtet, sammen med Mariah Juarez (28) og kjæresten Paolo Soria, og Mathias Henriksen (22)

Sammenstøt mellom syklist og bil på Holtet

En syklist fikk lettere skader etter et sammenstøt mellom syklist og bil onsdag ettermiddag.
Les mer om:

Ingebjørg (47) åpner eget barne- og ungdomspsykiatrisk kontor på Holtet: – Utrolig givende å kunne se det gnistre i øynene til barna

Ingebjørg Elisabeth Fahre oppfordrer unge i kø for psykisk helsehjelp til å oppsøke helsesøstre, fastleger og trygge voksenpersoner: – Flere blir dårligere i køen
Les mer om: