Nyheter om Handeland


Du kan være ille ute om du reiser på hytta i Sverige eller drar på sydentur: – Vi hjelper deg ikke

Kommunikasjonsansvarlig i europeiske reiser i forsikringsselskapet IF, Andreas Handeland, er bekymret for at mange sarpinger og nordmenn kaster seg over tastaturet og bestiller utenlandsreiser etter regjeringens nye reiseråd som ble lagt fram på torsdag.
Les mer om:

Politiet går ut med etterlysning av Moi-kvinne (46)

Politiet går nå ut med etterlysning av Irene Hiller Handeland (46) fra Moi.
Les mer om:

Jentene har fått penger før – i år delte Cecilie ut 25.000 kroner til Emilie – og like mye til Anne

Anne Handeland og Emilie Ravn Jensen har fått mer penger fra Else og Josef Haraldsens Allmennyttige Fond.
Les mer om:

Låge fødselstal i år igjen

Fødselstal-fasiten viser 36 fødslar i løpet av fjoråret. Langt fram til eit nyttårsbarn – Me slo så vidt fjorårstalet, slår jordmor Silje Handeland fast på telefon frå Sauda. Ho er ikkje overraska over fjorårstala, men meir overraska over at”nyttårs-barnet” først kjem når våren nærmar seg. – Det er ikkje venta før i mars i Suldal, og det har eg ikkje vore med på før, seier jordmora som meiner at januar og februar har brukt å vera gode fødselsmånader i kommunen. – Veldig uvanleg.

Frå London til Stråpa i Suldal

Sikten over Stråpabrua er heller dårleg denne ettermiddagen. Viskarane går på travelt det korte stykket frå butikkane på Osen og over til andre sida av Suldalslågen. Skodda trolldansar rundt kollane ved Stråpanuten, før ho tek seg ein elegant sving oppover det smale juvet mot Berge. Det store kvite huset openberrar seg som eit smykke i den frodige ramma si. Ved sida står den gamle løa og andre småhus frå tidlegare tider. Midt i denne nostalgien ligg leiker, små syklar og fotballmål.

Rauk ut på personstemmer

Ordførarkandidat for Kvinnherad Venstre, Kent Are Kjørsvik Petterson, vart forbikjørt av listetoar Synnøve Handeland på mållinja.

– Det var en måte å snakke på, ikke en personlig garanti

Johannes Handeland og firmaet hans Team Handeland slet med å betale for varene de fikk. Kunne han stilles til ansvar – etter å ha gitt en personlig garanti?
Les mer om:

Sola er en av landets billigste kommuner å bo i

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NETTAVISEN/SOLABLADET: I Norge betaler vi skatter og avgifter for mange av våre offentlige tjenester. I Kommune-Norge er det vann, avløp, feiing, søppel og eiendomsskatt som utgjør de store pengene.Sola kommune kommer nok en gang svært gunstig ut på listen over avgiftsnivået i norske kommuner. Kommunale avgifter for en bolig på 120 kvadratmeter koster solabuen 5687 kroner årlig.

Skal du til Sørlandet? Da må du beregne god tid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Allfarveg skal som en del av OPS kontrakten for E39 mellom Lyngdal og Flekkefjord gjennomføre oppgradering av tunneler på strekningen. Dette er tiltak som må utføres som følge av EU-direktiv og tilhørende Norske forskrifter og pålegg.Det er fire tunneler som skal oppgraderes. Disse er: Fosselandstunnelen, Fedaheitunnelen, Teistedalstunnelen og Vatlandstunnelen.- Formålet er å bedre sikkerheten for trafikantene i tunnelene.

Slik blir omkjøringen når tunnelene på E39 skal ordnes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Allfarveg skal som en del av OPS kontrakten for E39 mellom Lyngdal og Flekkefjord gjennomføre oppgradering av tunneler på strekningen. Dette er tiltak som må utføres som følge av EU-direktiv og tilhørende Norske forskrifter og pålegg.Det er fire tunneler som skal oppgraderes.

Kaldt og fuktig i Lundheimrittet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lundheimreittet startet med strekningen Tengs - Egersund - Sokndal fredag.Lørdag morgen la de gående og syklende deltagerne av gårde fra Kvanvik/Berrefjord, og fortsatte i retning Flekkefjord, Trøngsla, Feda, Kvinesdal og videre til Pitstop på Handeland på Kvinesheia.Men før deltagerne kom så langt som til Kvinesheia, ble det en krevende etappe fra Kvanvik til Trøngsla.

«Ferskt» Moi-lag er klare til sesongstart

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Moi stiller med nytt lag i år, men ifølge trener Kristian Holte skal Moi også i år klare å bite fra seg i 5. divisjon. En gjentakelse av sesongen for to år siden vil neppe bli gjentatt. Da raste laget gjennom divisjonen mer eller mindre uten poengtap.

Populært fotball-besøk i påskeferien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Selv om det var påskeferie, møtte hele 41 unger opp til trening med lyngdølen, som har gjort seg positivt bemerket i Viking i år. Det er ikke hver dag unger på Moi, i alderen 8 til 14.år, får besøk av en ekte Viking spiller. Dette var tilfellet like før påske, at ungene fikk oppleve en ekte fotball spiller fra øverste nivå.I strålende solskinn fortalte han om sin karriere. Og årene på Tonstad trakk han også spesielt frem.

Eva Jonassen ble årets ildsjel i Misvær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg tror dokker har tatt feil. Men det var veldig artig, tusen takk, sa Eva Jonassen til stor applaus fra salen da hun mottok prisen.Det skjedde under årets kulturkveld i samfunnshuset i Misvær fredag.Hun fikk tildelt prisen for sitt store engasjement gjennom mange år i lag og foreninger i bygda, blant annet i helselaget som i sin tid fikk bygd eldreboliger.

Anne, Maria og Emilie fikk støtte til musikerkarrierene sine

De unge, lokale musikertalentene Anne Handeland, Maria Felicia Strømstad og Emilie Ravn Jensen ble nylig tildelt stipend fra Else og Josef Haraldsens Allmennyttige Fond.

- Hvorfor bygges det ikke vindmøller i Oslo-området?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Spørsmålet ble stilt av grunneier Lars Å. Thorsland fra Eiken - og høstet godord fra salen.Hægebostad-ordfører Margrete Handeland fant det for sikkerhets skyld nødvendig å be de fremmøtte avstå fra å skjelle hverande ut da hun ønsket velkommen.Det var mer eller mindre helt fullt, om lag 400 personer.

Disse firmaene etablerte seg i Sola i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er listen over nystartede selskap i Sola i mars:ALH Service AS er et aksjeselskap som holder til på Røyneberg. Daglig leder er Adrian Løining Henriksen, og selskapet driver med transport tjenester, budbil og transport, samt diverse service arbeid.Manowear Abrahamsen drives av Krister Emil Abrahamsen og har adresse på Røyneberg.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Utforkjørsel i Lund: Bil havnet på taket

Føreren kom uskadet fra det da en bil mandag morgen kjørte av veien på Handeland i Hovsherad.
Les mer om:

Hugsar ikkje lenger smaken av kjøtt

Josefine Handeland Gunning (17) og Miriam Hasan (17) har tatt eit val om å vera pescetarianarar, og har ikkje smakt kjøtt på fleire år.
Les mer om:

Lager basar for India

Misjonær Steinar Handeland kommer aldri til å glemme det sterke synet som møtte ham i India. Med basar og flotte gevinster håper han å bedre situasjonen for landets barn og unge.
Les mer om:

Fruktbart i Suldal?

Erna Solberg har fått både ris og ros for sitt nyttårsønske om at fleire norske kvinner skal føda fleire barn. I dag føder norske kvinner i snitt 1, 62 barn, og det talet  er det lågaste på mange år. Også i Suldal er fødselstala lågare enn på lenge. I fjor såg 35 nye suldøler verdas lys for første gong, og på det private familieplanet er kvar og ein av dei ei stor glede.

– Trekkplasteret for å flytta heim var tomta på heimegarden

Rita Handeland har flytta heim til Kvinnherad med sambuaren og vil byggja hus på heimegarden. Lokale politikarar seier ja, men Fylkesmannen set ned foten og seier nei.

Rektor ved Sola vgs har sagt opp

Janne Handeland gir seg som rektor ved Sola videregående skole etter 10 år i jobben.
Les mer om: