Nyheter om Hetland


Jakob Amadeus (16) fra Beitostølen er med i Viaplays nye actionthriller

Jakob Amadeus Hetland er bare 16 år gammel, men har allerede en lang skuespillerkarrière bak seg. I disse dager er han med på innspillingen av Viaplays nye storsatsing «Maskinisten» og på innspillingen er Kristoffer Joner er hans coach.

Jakob Amadeus (16) i ny dramaserie om Strømstad-ferga: – Stor hjelp å ha Kristoffer Joner som coach

Jakob Amadeus Hetland er bare 16 år gammel, men har allerede en lang skuespillerkarrière bak seg. I disse dager er han med på innspillingen av Viaplays nye storsatsing «Maskinisten», samtidig som han forbereder seg til oppsetningen av «West Side Story» i Moss i april.

Jørgine Vasstrand og Aleksander Hetland til «Skal vi danse»-finale

Danseeventyret er over for Victor Sotberg. Dermed skal treningsbloggeren og svømmeprofilen møte hverandre til dansefinale neste lørdag.
Les mer om:

Slik lager du stjernekokkens favorittrett

Bli med inn på kjøkkenet til stjernekokken Trond Moi og hans matglade nabo Pål Hetland for inspirasjon og tips til hvordan lage magi i hverdagen.
Les mer om:

Valget vakte oppsikt. Her er luksusen som venter skitoppene.

– Jeg synes ikke det klinger godt med Pattaya og forbinder det med noe annet enn skiidrett, sier Guri Hetland.
Les mer om:

Valget vakte oppsikt. Her er luksusen som venter skitoppene.

– Jeg synes ikke det klinger godt med Pattaya og forbinder det med noe annet enn skiidrett, sier Guri Hetland.
Les mer om:

Godt budsjett-nytt for dei minste lokalavisene

Suldalsposten er nemnt som ei av lokalavisene som vil nyta godt av det når regjeringa i budsjettet nå føreslår eit løft i produksjonstilskotet på 30 millionar kroner. Forslaget inneber også å inflasjonsjustera tilskotet med 10 millionar kroner, og dermed er auken på totalt 40 millionar kroner. Også innovasjonsstøtta er føreslått dobla. – Lokalavisene er grunnfjellet i det norske medielandskapet, og LLA har i mange år kjempa for at den viktige samfunnsrolla til lokalavisene skal bli meir verdsatt.
Les mer om:

Tårer i øynene etter maktdemonstrasjon

Aleksander Hetland fikk full pott.
Les mer om:

Rune Hetland (V) frå ja til nei: Vindafjord snur i vindkraftsaka

For nokre veker sidan sa eit fleirtal i Vindafjord formannskap (V og Sp) i prinsippet ja til bygging av vindturbinanlegg i kommunen – stikk imot det politikarane i nabokommunane Tysvær og Etne har sagt.

Budsjettkrisa i Vindafjord: Fredar Ølen omsorgssenter

Alle i Vindafjord formannskap, bortsett frå Venstres Rune Hetland, seier nei til rådmann Yngve Folven Bergesens dramatiske forslag om å leggja ned Ølen omsorgssenter.
Les mer om:

Klar for skule og jobb

Første klasse: Synne Hetland, 6 år Synne Hetland, Sand, begynnar i dag i første klasse på Sand skule. Korleis trur du det blir på skulen? – Eg trur det blir kjekt og gøy. Og så gler eg meg til at mamma skal jobba i naboklasserommet, for det veit eg. Men du skal ikkje ha mamma til lærar, vel? – Nei, eg skal ha Linda, og henne kjenner eg. Eg trur ikkje ho er noko streng.

Suldal Bad med vått fritids-tilbod etter skuletid

3900 liter vatn i timen renn inn i bassenget nå når det nærmar seg fullt. Tysdag denne veka, etter tolv og ein halv dag, reknar Hetland med at bassenget er fylt heilt opp.

Lokalavis-leiaren gir seg

Rune Hetland har varsla styret om at han ønskjer avløysing som generalsekretær i Landsslaget for lokalaviser (LLA). Vindafjordingen har hatt jobben sidan 1994 og skal halda fram i organisasjonen, men i redusert stilling som rådgjevar. I pressemeldinga frå LLA berømmer styreleiar Tomas Bruvik innsatsen Hetland har lagt ned for å betra rammevilkåra og auka respekten for lokalavisene. – Særleg var Rune sentral då norske medier fekk 0-moms.
Les mer om:

Spent Aleksander fikk Nadya som dansepartner: – Kjenner på presset

Helt siden svømmeren Aleksander Hetland (36) vant «Mesternes mester» i 2015, har Nadya Khamitskaya Andersen (36) drømt om å få lære ham å danse.
Les mer om:

Her er deltagerne i Skal vi danse sesong 15

Spennende!!! I selveste operahuset ble det tirsdag formiddag kjent hvilke 12 norske kjendiser som er klare for den nye sesongen av Skal vi danse. I den norske versjonen av Dancing With The Stars ser vi denne sesongen unge stjerner som Isabel Raad, Adrian Sellevoll, Emilie «Voe» Nereng, Jørgine «Funkygine» Vasstrand og YouTube-godsnuten Victor «Weird Norwegian» Sotberg. Skal vi danse 2019 byr også på POWER-duoen Bahareh Letnes og Per Sandberg. Den tidligere FrP-politikeren blir også å se i både Charterfeber og Farmen Kjendis. Her er hele årets bukett:  Isabel Raad (Blogger/forfatter/tv-personli

Variert deltakerbukett til høstens dansefest

Programlederne Katrine Moholt og Anders Hoff er klare for nok en sesong med «Skal vi danse», den 15. i rekken.

Ingen medalje, men nordisk rekord

Henrik Chrstiansen blei nummer fem i finalen på 1500 m fri, på ny nordisk rekord 14.45,35. - Dette er sterkt, sa NRKs ekspertkommentator Alexander Hetland. Tyske Florain Welbeck vann på 14.36,54.
Les mer om:

Ny styreleder ved UiS

Anne Marit Panengstuen, ny konsernsjef i Nortura, er oppnevnt som ny styreleder ved Universitetet i Stavanger (UiS). Tidligere sjefredaktør i Aftenbladet, Tom Hetland, er blant de nye styremedlemmene.
Les mer om:

Lokalt teatertalent til skotsk gigantfestival

I august drar skodespelar og dramatikar Emilie Hetland til Edinburgh og den gigantiske teaterfestivalen Fringe med sitt eige, sjølvskrivne stykke. Som blant anna involverer Carolas «Fångad av en stormvind».
Les mer om:

Reiser til Pattaya på befaring før VM-kongress

Da FIS-kongressen i 2020 ble lagt til Pattaya, foreslo trondheimspolitikere at VM-komiteen skulle holde seg unna. Nå er det klart at VM-general Guri Hetland skal dra dit to ganger.
Les mer om:

Reiser til Pattaya på befaring før VM-kongress

Da FIS-kongressen i 2020 ble lagt til Pattaya, foreslo trondheimspolitikere at VM-komiteen skulle holde seg unna. Nå er det klart at VM-general Guri Hetland skal dra dit to ganger.
Les mer om:

Unge med spiseforstyrrelser sitter mer stille

Som tenåring hadde Tina Hetland (28) spiseforstyrrelser, var overvektig og beveget seg lite. En ny studie viser at ungdommer som henne er minst aktive. – Å be noen som meg trene mer, vil i verste fall hatt motsatt effekt.
Les mer om:

No kan du møta eit sterkt, tungt folk på Fotland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Utstilliga består av i alt 17 ulike grafiske kunstuttrykk, som alle er henta frå boka «Utanfor, i vest, bryt havet på».- Utstillinga kan gjerne kallas «Det er eit sterkt, tungt folk», fortel kunstnaren, som også har stilt ut på Fotland tidlegare.Jan Th. Værp sine teikningar er ei tolking av Arne Garborgs innleiing i boka «Fred». Utstillingen blir opna av Tom Hetland sundag 19.

Pollestad fekk ein pangstart på 17. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Idet klokka nærmar seg kvart på åtte, rullar Sofie (7) og Johnny Rosland ut på gata, i ein liten grøn militærjeep. På slep har far og dotter ein tilhengar med kanon på, for å starta grunnlovsdagen med eit smell.Sofie synest det er kjekt med kanon, men at lyden kan vera høg og litt skræmande.Johnny Rosland seier at kanonen vart kjøpt på Finn.no, for å markera 75-årsdagen til faren.

Truleg til retten først neste vår

Det var i august 2017 at ein suldøl blei varetektsfengsla og sikta i saka, som politiet i fleire rundar har varsla at snart skulle vera ferdig etterforska. Men det har tatt tid. Statsadvokaten tar ut tiltale Per i dag er saka ferdig etterforska, og skal til statsadvokaten som avgjer den endelege tiltalen.