Nyheter om Hauan


Hade, Hadeland

er oppvokst på Strøksnes og er 65 år. Han er Ingeniør og jobber som byggeleder i Kystverket. Han bor i Hauan, er gift med Anne og har to voksne barn og tre barnebarn. Han trives best ved et fjellvann en fin sommerdag. Han har skrevet to bøker "Hulejæsene i Horndalen" og "NI LIV og full av faen"
Les mer om:

Ber bilister kjøre ekstra varsomt under omlegging av trafikken i Hauan

Ber bilister kjøre ekstra varsomt under omlegging av trafikken i Hauan
Les mer om:

Sp-reklame i grøfta: – ikke greit, sier Vegvesenet

«Vi tror på hele Tinn» reklamerer Tinn Sp i grøfta ved Fv. 37. – Ugreit at politiske partier forsøpler langs veien, sier overingeniør Lars Gunvald Hauan i Vegvesenet.
Les mer om:

Trafikkmønsteret i Hauan blir endret i høst

FAUSKE: Fauske kommune enhet VVA skal skifte ut vann- og avløpsledninger i Rognveien mellom Bjørkveien og Gryttingveien i høst. Fra slutten av augus...
Les mer om:

Spaltisten: - Monopolistene

Lørdagens spaltist er oppvokst på Strøksnes og nå blitt 59 år. Han er ingeniør og jobber som byggeleder i Kystverket. Han bor i Hauan, er gift med Anne og har to voksne barn og to barnebarn. Han trives best ved et fjellvann en fin sommerdag. Han har skrevet to bøker, "Hulejæsene i Horndalen" og "NI LIV og full av faen".
Les mer om:

Omsorg for de kriminelle

Ukas spaltist er oppvokst på Strøksnes og nå blitt 59 år. Han er ingeniør og jobber som byggeleder i Kystverket. Han bor i Hauan, er gift med Anne og har to voksne barn og to barnebarn. Han trives best ved et fjellvann en fin sommerdag. Han har skrevet to bøker; "Hulejæsene i Horndal" og "NI LIV og full av faen".
Les mer om:

- Dere har gjort en kjempejobb

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Godding representerer partiet Rødt som var det eneste partiet som stemte mot nedleggelsen av Hauan og Erikstad skole. Hun sier til Saltenposten at hun veldig gjerne ville ha vært tilstede på avslutningen, men at hun har hatt det så travelt i det siste at hun rett og slett ikke fikk det med seg. Hun synes det er trist at ingen politikere var tilstede og hun har i løpet av de siste dagene snakket med skoleledelsen i Hauan.

Uteble fra avslutning

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag samlet skoleforestillingen lærere, foreldre og nærmere seksti elever for aller siste gang i gymsalen. Hauan skole avsluttet omlag femti års drift, og med det ble skolen historie.Til tross for at publikum kunne vitne om et forrykende show med sang og dans var også stunden preget av alvor.

- Et paradoks at dette får holde på

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Svalbardposten møter Hauan på Sjøskrenten. Vi befinner oss bak Svalbard snøscooterutleie (SSU) sine lokaler. Her holder de på å renovere en hall. Området er overøst med rester av isolasjonsmaterialer og byggematerialer. Rundt omkring er det hauger av snøskuterdeler. Malingsspann står stablet i en haug ved siden av dieseltanker, hvorav én uten lokk.

Omkjøring i Hauan grunnet gravearbeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Seljeveien vil bli stengt i vestre ende, og i forbindelse med denne rehabiliteringen må trafikk i området benytte andre anbefalte veier.Gang- og sykkeltrafikk langs Gryttingveien og Bjørkveien må følge oppsatte ledegjerder. Arbeidene planlegges oppstartet over pinse og vil pågå en god tid framover.

For et år siden knakk han ankelen, nå er Benjamin(15) klar til å utfordre Europas beste brytere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg håper på en god plassering i EM og det hadde vært kult med medalje, men vi får se. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Benjamin Hansen før avreise hjemme i Hauan.Pappas hjemmelagde kanelboller får stå i fred, nå handler det om å gå ned noen kilo for å klareres for bryting i 60-kilosklassen for gutter 16 år.Harde forberedelser - Jeg har trent hardt i noen uker, også har jeg roet ned denne uka for å toppe formen litt.

Utlyste ikke leder-stillinger i kommunen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Saltenposten har fått reaksjoner på at ledende stillinger som rektor-stillingen i Valnesfjord skole og stillingen som folkehelserådgiver i kommunen ikke ble utlyst offentlig.Rådmann Geir Mikkelsen kan bekrefte at disse to stillingene ikke ble utlyst. Han viser til at ansettelsene har foregått i tett samarbeid med arbeidstaker-organisasjonene og innenfor det avtaleverket kommunen har.

Vil organisere innbyggerne og rydde opp i lekeplassjungelen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.
Les mer om:

Blandakoret inviterer til huskonsert med "Norsk på norsk"

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fauske blandakor skal holde huskonsert og og ønsker velkommen til Hauan grendehus kommende tirsdag.- Vi ønsker velkommen til ei trivelig stund tirsdag 4. juni klokka 18.30. Da blir det "Huskonsert" på grendehuset, opplyser Sissel Mohus i Fauske blandakor.Norsk på norsk Koret har satt sammen et program med korsang, allsang, salg av kaffe og kaker, samt loddsalg med fine premier.

- Kryssordene må ikke bli for lette, da blir det fort kjedelig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er søndag formiddag, og Bjørg Borge sitter i godstolen i stua i tomannsboligen i Gryttingveien i Hauan. Her er det utsikt til både fjord og litt fjell. Saltenpostens kryssord fra gårdagens lørdagsutgave er allerede ferdigløst. - Jeg strevde med å finne løsningsordet denne gangen, innrømmer Bjørg.Da snakker vi ikke om løsningsordet i selve kryssordet, selve navnet til personen på bildet.

Siste tog fra Hauan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Skolen legges som kjent ned etter dette skoleåret, og selv om været var strålende og dette først og fremst var en festdag, så var det nok en vemodig dag for mange både barn og foreldre.Oppslutningen var stor om toget, som var anført av flaggbærer Rune Strand.

Siktet for hærverk på biler og bygg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mannen, som skal være i 30-årene, har ikke fast bostedsadresse på Fauske men har oppholdt seg her en stund.- Vi har avhørt mannen og han har erkjent straffeskyld for alle de tilfellene vi har fått meldinger om, sier ifølge Robin Johnsen, lensmann ved Fauske lensmannskontor. - Det er opprettet straffesak og mannen er nå siktet, sier Johnsen videre. Store verdier Gjerningsmannen skal ha kastet store steiner gjennom rutene.

En mann pågrepet torsdag kveld: Politiet ønsker tips fra folk som er berørt av omfattende hærverk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Litt etter klokka 21 torsdag kveld meldte politiet at en mann var pågrepet for hærverk og ruspåvirket kjøring.

Aktivitetsdag for alle i Sanseparken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fredag 10. mai inviterer Frisklivsentralen og fysio- avdelingen i Fauske kommune alle interesserte til sosialt samvær og aktiviteter i Sanseparken. Dette verdens aktivitetsdag er blitt en tradisjon på Fauske, hvor det pleier å være godt oppmøte. - Vi har invitert Hauan barnehage og 6.klasse ved Vestmyra skole som allerede fra før av er livsglede-samarbeidspartnere.

Får stille ut bildene sine i flotte Tranøy fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fauskedamens kommende salgsutstilling "I er landskap" ble nylig montert, med god hjelp i fra Ritas mann.- Dette er en helt spesiell utstillingsarena, og jeg er så glad for å at jeg fikk denne muligheten.

- Vegards aller største frykt var at han skulle bli glemt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ansiktet på alle bildene har øyne som smiler lurt, uansett hvilken situasjon han er i. Om det er 17. mai, på fest eller i pynting til jul.Det skøyeraktige glimtet i øyet er det mamma Torill alltid vil huske sønnen Vegard for.- For å si det sånn, han var noe helt for seg selv fra begynnelsen av. Vegard var Vegard, fullt og helt.Torill ler så hun rister.

Startet årets «Hopp for hjertet» i Hauan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: - Alle Fauske-skolene er som vanlig med, og lærerne er alltid positive til dette. Dette er gledelig for nasjonalforeningen, sier Erna Josefsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen/Fauske demensforening.Tirsdag var hun ved Hauan skole for å sette i gang årets konkurranse.Tips på nett Erna Josefsen var først inne i 4.

De skal på strandryddetokt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er to tokt med strandrydding denne sommeren. Følgende får delta: Gruppe 1 - uke 28 (7.-12.07.2019) Marry Kristin Waal Sandstå, Sophie Cordon, Inger Jennings, Lena Moeng Johansen, Frode Vestrheim, Karina Persson, Gunn Rigmor Aarnes, Linda Åberg, Sarah Strand, Robert Wallenius, Christian G. Thoresen og Edith Nøkling (TV-aksjonen).

Ræpp og potpurri på Hauan skole

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Alle klassene og barnehagen på Hauan opptrådte på scenen med sang og dans, til stor glede for den fullsatte gymsalen på Grendehuset.Budskap Første klasse sang en engelsk ræpp som het «This is my school» og fikk dermed ut budskapet om at de ikke vil miste skolen sin. Sangen dukket opp i engelsk boka, og elevene syns den var kul.

Åke smører skiene til Bolsjunov: - Jeg skal være ærlig å si at jeg kjenner litt prestasjonsangst

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Det er bare timer igjen til det hele braker løs i fjellene over Sulitjelma. Blant de mange stjernene på start er det et stort kobbel med verdensmestre og OL-medaljører. Men den aller største stjerna kommer ikke fra Norge, men fra Russland. For denne uka ble det klart at verdens beste distanseløper denne sesongen, Aleksandr Bolsjunov, kommer for å sikte mot seier i Kobberløpet.