Nyheter om Hellas


Spent foran Makedonia-avstemning i Hellas

Den 27 år lange navnestriden mellom Hellas og Makedonia kan gå mot slutten, men mange grekere er rasende over utfallet.
Les mer om:

Hellas' statsminister overlevde tillitsvotering

Hellas' statsminister Alexis Tsipras kom seirende ut av tillitsvoteringen i landets nasjonalforsamling, som ble utløst av navnestriden med Makedonia.

Mener at Norge må ta mer ansvar for flyktninger: - Vi kan ikke lukke øynene lenger

Skuespiller Lena Kristin Ellingsen fra Saltdal er bekymret for at flyktningsituasjonen i Hellas ser ut til å ha blitt forverret, og tenker stadig på å reise tilbake.

Nå er dato og sted bestemt for bryllupet

SKIEN/OSLO: Atle Pettersen og Cathrine Eide skal gifte seg i Hellas.

Hellas' forsvarsminister går av i protest

Hellas' forsvarsminister Panos Kammenos trekker seg i protest mot avtalen som løser en navnestrid med Makedonia.

Makedonia bytter navn etter langvarig strid

Makedonia vil bytte navn til Republikken Nord-Makedonia etter en langvarig strid med Hellas. Det ble klart fredag etter en avstemming i nasjonalforsamlingen.
Les mer om:

Makedonia og Hellas enige

Makedonia vil bytte navn til Republikken Nord-Makedonia etter en langvarig strid med Hellas. Det ble klart fredag etter en avstemming i nasjonalforsamlingen.
Les mer om:

FK Haugesund får lett-tjente millioner på spillersalg

Den tidligere FKH-spiller Haris Hajradinovic blir trolig solgt i løpet av dette overgangsvinduet. Med en videresalgklausul i avtalen, betyr dette noen hyggelige millioner til Eliteserieklubben. Den bosniske midtbanespilleren gikk til kroatiske NK Osijek for halvannet år siden og har nå vært ønsket av klubber i både Frankrike, Hellas, Spania og Tyskland. Etterlater seg et spor av penger. (foto: fkh) Les: Haugesund slippe poengtap Tyrkiske medier, på sin side, hevder at den tidligere FKH-spilleren fredag vil signere kontrakt med tyrkiske Kasimpasa. Klubben ligger på 4.

Valle rystet over flyktningeleir(pluss)

– De dør på dørmatta vår og vi stenger døra, sier Marthe Valle. Hun har jobbet i flyktningleir i Hellas. Nå ber hun Norge ta affære.
Les mer om:

Vil at folk skal glemme fortiden hennes

Bransjebladet har et stort intervju med Lohan, sagt å ha en av de mest spektakulære krasjlandinger i Hollywoods historie. Intervjuet er foranlediget av at hun tirsdag hadde premiere på realityshowet «Lindsay Lohan’s Beach Club» på MTV. Etter fyllekjøringer, arrestasjoner, rehabopphold, husarrest og et smykketyveri, der straffen for sistnevnte var at hun måtte jobbe på et likhus, sluttet selv uavhengige filmskapere å hyre henne – fordi hun ikke dukket opp på innspillingssettet, ifølge Variety. LES OGSÅ: Kevin Spacey formelt siktet. Mens Lohans siste film, «The Canyon», kom for seks år siden, ha
Les mer om:

Tasta-mann kjøpte 220 oliventrær i Hellas

Han sa opp jobben for å reise i ett år. Så flyttet Jon Kjetil Uppstad til et telt på en olivengård på Kreta.
Les mer om:

Manchester United vurderer Roma-spiller til å tette forsvaret

Etter tre kamper med overbevisende seire til United er nok lykketilstanden allerede tilstede på Old Trafford, men nå gjelder det å finne riktig inngang i det nye året for å sikre at sesongen ikke ender opp på avstand, når moroa avgjøres i Premier League og Champions League. Dette kan bety forsterkninger fra Roma.

Hajradinovic-salg kan gi nye FKH-millioner

Tidligere FKH-spiller Haris Hajradinovic skal være ønsket av klubber i både Frankrike, Hellas, Spania og Tyskland.

Fikk familieferien ødelagt av fulle russ – får tilbake 46.000 kroner

Ekteparet Dag Rune Hafredal og Bente Hafredals familieferie til Kos i Hellas ble ødelagt av festglade norske ungdommer plassert på samme hotell. Nå får de igjen 80 prosent av summen de betalte for turen.
Les mer om:

Supertrekning: Norge kommer lett til EM

Heldigvis trakk vi ikke Tyskland i EM kvalifiseringen slik vi gjorde før VM i Russland. Vi har trukket et Spania som ikke har fått ting på stell etter sparkingen av Landslagssjef Julen Lopetegui to dager før VM i sommer, et Sverige som er ujevne og tre land som vi burde vinne lett over, Romania, Færøyene og Malta.  Norge som er i en positiv trend kommer lett til EM. Les: William Nylander fikk innfridd kravet om gigantlønn «Dommen er at det er en tøff trekning, men også en attraktiv trekning. Både Sverige og Spania er garantert fulle hus på Ullevaal.

Nordlys: Tromsø presenter landslagsspiller neste uke

Det skal bare være den medisinske testen som gjenstår før den finske forsvarsspilleren Juha Pirinen er Tromsøspiller. Juha som har spilt i en rekke finske klubber kan også spille ving, så lenge det er på venstresiden.  27-åringen kommer fra den finske klubben Helsingin Jalkapalloklubi.

EU straffer Italia og roser Hellas

ROMA: EU mener at Italia spiller hasard med landets økonomi ved å legge opp til nytt, stort budsjettunderskudd.
Les mer om:

Hellas venter økonomisk vekst

I Hellas er et statsbudsjett uten utenlandsk krisehjelp lagt fram for første gang på nesten ti år. Regjeringen forventer økonomisk vekst på 2,5 prosent i 2019.
Les mer om:

Nå er seedingen for Norge klar

Seedingnivå kan bety være eller ikke være for et landslag. Nå ligger rangeringen klar før trekningen til EM-kvalifisering, 2. desember. Det er plasseringen i Nations League som var avgjørende for hvordan Norge og de andre landene ble rangert. Det blir ti EM-grupper, hvorav fem med seks lag og fem med fem lag.

«Tapt» by funnet av arkeologer i Hellas

Arkeologer har funnet de første håndfaste restene etter en tapt by som de gamle grekerne antok var en bosetting dannet av trojanske krigsfanger.
Les mer om:

Tittelkongen Tarik om Sverige-eventyret: – Det villeste jeg har opplevd

LJUBLJANA (VG) Han har vunnet seriegull i Hellas og i Aserbajdsjan, og cupgull i Nederland og Norge, men for Tarik Elyounoussi (30) kan ingenting måle seg med svensk «SM-guld» for AIK.
Les mer om:

Kvalitetene til Stefan Johansen passer perfekt til Claudio Ranieri

Hvis man skal driste seg til å summere opp den norske landslagskapteinen i et ord er det passingstyrke. Det er ikke uten grunn av landslagssjef Lars Lagerbäck ser at rollen han spiller på midtbanen og (sosialt) passer meget godt sammen med rollen som kaptein.  Snuoperasjon som ikke holdt helt i Premier League. – Ga fansen noe å smile av. Les: Gir det frem til jul, slutter hvis ikke formen kommer Fulham ligger på bunnen av Premier League tabellen og sparket på onsdag manager Slavisa Jokanovic som har vært sparsom med å gi Stefan Johansen spilletid.

Fant eldgammel by i Hellas

Det greske kulturdepartementet sa tirsdag at arkeologer har lokalisert de første håndfaste restene av en tapt by som de gamle grekerne trodde var en bosetting dannet av trojanske krigsfanger.
Les mer om:

«Tapt» by funnet av arkeologer i Hellas

Arkeologer har funnet de første håndfaste restene etter en tapt by som de gamle grekerne antok var en bosetting dannet av trojanske krigsfanger.
Les mer om:

«Tapt» by funnet av arkeologer i Hellas

Arkeologer har funnet de første håndfaste restene etter en tapt by som de gamle grekerne antok var en bosetting dannet av trojanske krigsfanger.
Les mer om: