Nyheter om Hellas


Paven besøker Hellas

Pave Frans ankom lørdag Aten. Han ble dermed den andre paven som har satt sine bein i byen siden middelalderen.
Les mer om:

Sjefen for EU-kommisjonen: – Må diskutere vaksineplikt

Kommisjonspresident Ursula von der Leyen mener det er på tide å diskutere vaksineplikt i EU. Hellas vil gi en tusenlapp i bot til eldre som ikke vaksinerer seg.
Les mer om:

Fredrik Bjørkan er klar for Bundesliga, men først skal serien vinnes og Brann sendes ned til OBOS-Ligaen

Med stor sannsynlighet er det to ting som skjer på søndag. Bodø/Glimt vinner Eliteserien og på eget gress sender Brann ned til OBOS-Ligaen. – 23 åringen Fredrik Bjørkan har vært Bodø/Glimt spiller siden han var en liten gutt og han var med å vinne Eliteserien i fjor. I år har venstrebacken vært enda bedre og klatret opp til å bli en av de beste i norsk fotball. VG melder at Fredrik André Bjørkan allerede i november startet samtaler med Hertha Berlin om en overgang til dem så snart som Eliteserien er vunnet og kontrakten med Bodø/Glimt utløpt på dato.

Pave Frans søker bedre forhold til ortodokse under Hellas-besøk

20 år etter at forrige pavebesøk i Hellas møtte store protester drar pave Frans til Aten lørdag, i et forsøk på å bedre forholdet mellom Den katolske kirke og de ortodokse kirkene.
Les mer om:

Avslører bryllupsplaner

Camilla Lorentzen åpner opp om hverdagen i Hellas og det kommende bryllupet.
Les mer om:

Ung somalier styrte flyktningbåt – Hellas dømte ham til 142 års fengsel

I et fengsel på den greske øya Chios sitter tre unge menn fra Somalia og Afghanistan innesperret. De soner dommer på 50 og 142 år for menneskesmugling.
Les mer om:

Spania til VM

Sverige fikk sjanser til å ta nok en Spania-skalp i VM-jakten, men på tampen sikret Álvaro Morata spansk 1-0-seier og billett til Qatar-sluttspillet. Avgjørelsen i Sevilla falt i det 86. minutt. Da fistet Robin Olsen et langskudd i tverrliggeren og ut, og på returen styrte innbytter Morata inn vinnermålet som ga ville jubelscener på tribunene. Spania hadde knapt skapt noe som helst i gruppefinalen. Vertene ville også gått videre med 0-0. Emil Forsberg kom til to store sjanser før pause. Etter et kvarter sendte RB Leipzig-profilen en avslutning like utenfor Unai Simons stolpe, og i det 38.

Sjokktap for Sverige

Sverige kunne gå inn i den kommende gruppefinalen mot Spania med alt i sine hender. Men Georgia ville det annerledes, og slo svenskene 2-0 i Georgia. Det var Khvicha Kvaratskhelia som scoret begge målene for vertene. Dette var Zlatan Ibrahimovic sin første kamp etter å ha gått gjennom et langt skadeavbrekk. Superspissen fikk noen gode sjanser, men klarte ikke å redde gultrøyene. Sverige leder fortsatt gruppen, men Spania kan gå forbi dem med seier mot Hellas. Dersom Spania vinner sin kamp, må svenskene vinne i Spania for å ta seg direkte til VM i Qatar.

Sønnen Atlético Madrid manager Diego Simeone er sterkt ønsket i Premier League

Det vi har sett av Hellas Verona spiss Giovanni Simeone, sønn av Atlético Madrid manager Diego Simeone denne sesongen er tungt imponerende. – Det har vært en lang reise og mange som trodde på 26 åringen tidligere har mistet håpet. Diego Simeone var på «høyden» for tre år siden, men etter overgangen til Cagliari i fjor sommer gikk det bratt nedover. Les: Xavi kan rote seg inn i «Solskjær-fellen» Cagliari, som har Simeone Jr på kontrakt hadde gitt opp håpet og lot han gå på låneavtale med opsjon på kjøp i sommer.

Smittetopp i Hellas

Hellas er på vei inn i en fjerde bølge med koronavirus, og tirsdag ble det høyeste døgntallet med nye smittetilfeller til nå, påvist.
Les mer om:

Skjerper innreisekrav

Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om karantene ved innreise fra blant annet Kreta og enkelte øyer i Hellas. Bakgrunnen er en ny faglig vurdering av smittenivået.
Les mer om:

Hellas innfører tøffere coronatiltak

Folk som ikke har tatt coronavaksine, må belage seg på innstramminger etter at myndighetene i landet innfører tøffere tiltak på de fleste aktiviteter.
Les mer om:

Casper Ruud klatrer til rekord på verdensrankingen

Nordmannen bytter plass med østerrikske Dominic Thiem på den ferske rankingen mandag. Det er den eneste endringen blant topp ti. Serbiske Novak Djokovic topper fortsatt foran Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas. Ruud stiller denne uken opp i ATP 250-turneringen i Wien i Østerrike. Der møter han sørafrikanske Lloyd Harris. Sist gang de møttes, gikk han seirende ut etter en slitekamp i Indian Wells.

Pave Frans planlegger nye reiser før nyttår

Pave Frans håper å kunne besøke blant annet Hellas, Kypros, Ungarn og Kongo før nyttår.

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Onsdag blir det en ny seremoni i det olympiske tårnet i Beijing, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4. til 20. februar 2022.
Les mer om:

Demonstranter forsøkte å ødelegge tenningen av OL-ilden

OL-ilden ble tent i Olympia i Hellas, og nå starter turen til vinter-OL i Beijing i februar. Tre demonstranter forsøkte å ta seg inn for å ødelegge seremonien.
Les mer om:

Demonstranter forsøkte å ødelegge tenningen av OL-ilden

OL-ilden ble tent i Olympia i Hellas, og nå starter turen til vinter-OL i Beijing i februar. Tre demonstranter forsøkte å ta seg inn for å ødelegge seremonien.
Les mer om:

OL-elden tent i Hellas

OL-elden vart tend i Olympia i Hellas, og no startar turen til vinter-OL i Beijing i februar. Dei 24. vinterleikane i den kinesiske hovudstaden går frå 4. til 20.
Les mer om:

Milan snudde til seier i Zlatan-comebacket – dro fra Inter på tabellen

Olivier Giroud startet opphentingen som endte med 3-2-seier for Milan over Hellas Verona lørdag kveld. Storklubben overnatter på tabelltoppen i Serie A.
Les mer om:

Solberg på åttende

Oliver Solberg tok ifølge NTB ingen store sjanser på de seks første fartsprøvene i Rally Catalunya. Han ligger på åttendeplass. 20-åringen har aldri rattet sin Hyundai på asfalt i VM-sammenheng tidligere. Han har dessuten måttet bryte de fire siste VM-rundene han har kjørt i RC2-klassen i Estland, Belgia, Hellas og Finland. Totalt har han 1.55,6 minutter opp til ledende Thierry Neuville i sammendraget før lørdagens kjøring.

Storm i Hellas fører til oversvømmelse og evakueringer

Kraftige uvær herjer i Hellas og har blant annet ført til oversvømmelse i Aten. Folk er også evakuert fra øya Evvia som ble rammet av skogbranner i sommer.
Les mer om:

Storm i Hellas fører til oversvømmelse og evakueringer

Kraftige uvær herjer i Hellas og har blant annet ført til oversvømmelse i Aten. Folk er også evakuert fra øya Evvia som ble rammet av skogbranner i sommer.
Les mer om:

EU-studie: Mest antisemittisme i Hellas og Øst-Europa

Fordommer mot jøder står sterkest i østeuropeiske land og Hellas, viser en ny EU-studie. I Hellas svarer over halvparten at de tror på jødekonspirasjoner.
Les mer om:

Isak-perle da Sverige slo Kosovo

Alexander Isak markerte seg med et drømmemål i Sveriges 3-0 seier over Kosovo i VM-kvalifiseringen. Svenskene ligger dermed svært godt an i sin pulje. Etter et surt 1-2-tap mot Hellas i forrige kamp, var det kun seier som var godt nok for «Söta bror» mot Kosovo lørdag. Sverige kom best i gang og fikk straffespark etter 29 minutter. Den satt Emil Forsberg sikkert i mål. Halvveis ut i den andre omgangen smalt det fra Isak. Han dro seg innover i banen og feide inn en lekker scoring i motsatt hjørne. Robin Quaison fastsatte resultatet til 3-0.