Nyheter om Hellas


Her får du billige restplasser i juli

Det er ledige flyseter og hotellrom i blant annet i Hellas, Spania og Bulgaria, men prisene varierer.
Les mer om:

«Vi har Areola. Han er vår nummer én»

25 år gamle Alphonse Areola er så og si født inn i Paris Saint Germain, han ble hentet fra en lokal samarbeids klubb som 16 åring og har vært der siden. Etter en rekke utlån i lavere divisjoner har han i de siste sesongene jobbet seg inn til å bli hovedstads klubben ubestridte nummer 1.  – Det var to ting som skjedde samtidig da ryktene om at Gianluigi Buffon skulle slutte i Juventus: For det første Alphone Areola sa han uansett fortsetter i Paris Saint-Germain: » Jeg vil heller kjempe om plassen enn å bytte klubb, jeg er her så lenge de vil ha meg».  For det andre tilbudene startet å komme og

Rørt Buffon takket for seg i Juventus: – Tidenes beste keeper

(Juventus – Hellas Verona 2-1) Etter 17 sesonger i Juventus takket kaptein Gianluigi Buffon (40) av med å løfte seriegullet.
Les mer om:

Telemark kan bli OL-gren

Det internasjonale skiforbundet (FIS) innstiller telemark som ny OL-gren. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas fredag.
Les mer om:

Kombinert for kvinner blir VM-gren

Kombinert for kvinner blir for første gang en egen VM-øvelse i 2021. Det ble bestemt under FIS-kongressen i Hellas i dag. Der ble det også klart at det blir lagkonkurranse i hopp for kvinner blir å se på programmet under mesterskapet i Oberstdorf.
Les mer om:

Vikersund arrangerer skiflygings-VM i 2022

I 2022 skal Vikersund for femte gang stå som arrangør av VM i skiflyging. Det ble klart under FIS-kongressen i Hellas torsdag.
Les mer om:

Vikersund arrangerer skiflygings-VM i 2022

I 2022 skal Vikersund for femte gang stå som arrangør av VM i skiflyging. Det ble klart under FIS-kongressen i Hellas torsdag.
Les mer om:

Makedonia sier de er enige med Hellas i navnestrid

Makedonias statsminister Zoran Zaev sier han har kommet til en enighet med sin greske motpart Alexis Tsipras om en løsning på navnestriden mellom de to landene.

Skinstad overbevist om at soner og stavlengde har reddet klassiskstilen

Klassisk langrenn er ikke død. Det ble resultatet etter forhandlingene under FIS-kongressen i Hellas onsdag.
Les mer om:

Verdenscupen tilbake på Beitostølen etter ni år

Lørdag 8. og søndag 9. desember er det atter tid for verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen. Det ble bestemt på FIS-kongressen i Hellas onsdag ettermiddag.
Les mer om:

Ekstra verdenscuphelg i Norge

Norge har fått tildelt en ekstra verdenscuphelg i langrenn til vinteren. Under FIS-kongressen i Hellas ble det i dag bestemt at Beitostølen får besøk av verdens beste skiløpere 8. og 9. desember. Denne helga vil det bli gått 15 og 30 kilometer fri i tillegg til stafett.
Les mer om:

Bjørgens VM-magefølelse har snudd - tror på ski-VM i Trondheim

Marit Bjørgen kom til FIS-kongressen i Hellas med en følelse av at Planica får ski-VM i 2023. Etter to dager med stemmefiske har magefølelsen snudd.

Bjørgens VM-magefølelse har snudd

Marit Bjørgen kom til FIS-kongressen i Hellas med en følelse av at Planica får ski-VM i 2023. Etter to dager med stemmefiske er magefølelsen snudd på hodet.

Bjørgen på stemmefiske: – Må smile pent

Marit Bjørgen er på stemmefiske i Hellas, der kongressen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) på 17. mai avgjør om Trondheim får arrangere VM på ski i nordiske grener i 2023.

Spørsmålet som splitter langrennsstjernene

Norge og Sverige går sammen for å redde en VM- og OL-øvelse flertallet av verdens beste langrennsløpere ønsker å fjerne. Det kan bli tøffe diskusjoner på FIS-kongressen i Hellas.
Les mer om:

Dette ukjente feriepraradiset er Hellas på sitt beste

Frodiggrønne åser, ranke sypresser, majestetiske fjell og frisk luft fra et azurblått hav klemmer luften ut av deg. Det vakreste av alt, finner du her.
Les mer om:

Tottenham har kontaktet Claudio Ranieri

Den 66 år gamle manageren Claudio Ranieri har ledet så mange lag at det nesten er enklere å si hvilke han ikke har ledet.

Byrivaler slutter fred på egen jazzfestival i Hellas

Under strålende gresk sol avblåser byrivaler fra Fredrikstad og Sarpsborg all «kriging» mellom Østfoldbyene.

AC Milan sendte Verona til Serie B

AC Milan har vunnet sin sjette kamp på rad i Serie A, de har nå Europa ligaen innen rekkevidde. Sett ut ifra starten på sesongen, som var historisk dårlig, er det en bragd. Etter Gennaro Gattuso rykket opp og ble manager i høst har laget gjort det stadig bedre, AC Milan er ikke lenger på desperat jakt etter en ny manager, men ryktene går hver eneste gang en av de «store» er misfornøyde i sin jobb. Les: Får forlenget kontrakt etter han har snudd skuta På lørdag viste de hvor sterke de har blitt med å sende Verona ned i Serie B.

Aktuell film: Høyreekstreme kvinner bak fasaden på den greske krisen

Filmen «Hatets vugge» tar oss til det det sårbare Hellas og kvinner som står sentralt i en høyreradikal fremmarsj. Den vises i Fredrikstad i helgen, og lørdag inviteres det til debatt.
Les mer om:

Sentrums-restaurant konkurs etter to år

Nok en gang er et spisested i Hamar sentrum. Restauranten med jevnstore eiere fra Hamar og Hellas gikk konkurs etter snaut to år.
Les mer om:

Stor økning i antall flyktninger som ankommer Hellas fra Tyrkia

Fra mars til april økte antall flyktninger som ankom Hellas fra Tyrkia voldsomt. Røde Kors er bekymret for at antallet bare vil øke. 

Gresk domstol gir asylsøkere bevegelsesfrihet

Asylsøkere i Hellas må kunne bevege seg fritt i landet, slår en gresk domstol fast.
Les mer om:

Flyktet fra Tyrkia etter terroranklage

THESSALONIKI (VG) De elsker kuppanklagede Fethullah Gülen, men nekter for å være terrorister. Fra sitt skjulested i Hellas forteller de om tortur og forfølgelse i Tyrkia.
Les mer om:

Hellas: Mange flyktninger krysser grensa fra Tyrkia

Greske myndigheter melder at hundrevis av flyktninger og migranter har krysset grensen mellom Tyrkia og Hellas i løpet av to dager.
Les mer om: