Nyheter om Hellas


Nadia samler inn sko til flyktningbarn: – Politikerne snur ryggen til situasjonen

Som frivillig jobber Nadia Olonkin (31) med å samle inn sko, som skal sendes ned til flyktningleiren Moria i Hellas. Men først skal de stilles ut foran Stortinget.
Les mer om:

Formannskapet i Bodø har et krav: – Evakuer barna fra Moria

Formannskapet i Bodø krever at Norge skal bidra til å avvikle flyktningleiren Moria på øya Lesvos i Hellas.
Les mer om:

AUF: Norge må hente 3.500 Moria-flyktninger

AUFs landsstyre vedtok fredag kveld et krav om at Norge tar imot 3.500 kvoteflyktninger fra Moria-leiren i Hellas.
Les mer om:

Frykter koronakatastrofe i flyktningleir: – Jeg skammer meg over å være norsk

Flyktninger og migranter i Hellas frykter at de er overlatt til seg selv for å dø i et koronautbrudd. Nå krever norske frivillige at Norge tar ansvar.
Les mer om:

EU krever evakuering av greske leirer

De folkevalgte i EU-parlamentet ber om at asylsøkere straks blir evakuert fra de overfylte leirene i Hellas, av fare for et koronautbrudd.
Les mer om:

To skadd i jordskjelv i Hellas

To personer ble lettere skadd da et jordskjelv med styrke på 5,6 rystet den vestlige delen av Hellas lørdag morgen.
Les mer om:

Mottok OL-ilden bak lukkede dører

OL-ilden ble torsdag overlevert fra Hellas til Japan i en seremoni lukket for offentligheten. Ingen tilskuere var til stede da den greske turnmesteren Lefteris Petrounias løp en runde med ilden og stavhopperen Katerina Stefanidi tente fakkelen på arenaen der de første moderne olympiske leker ble avholdt torsdag. Den japanske svømmeren Naoko Imoto, som deltok under Atlanta-OL i 1996, representerte Tokyo i seremonien og mottok OL-ilden på vegne av arrangørene i den japanske hovedstaden.
Les mer om:

Vil regjeringa ta den utstrakte hånden fra Europa og ta imot flyktningbarn fra Hellas?

Når man får løsninger servert på sølvfat, bør man takke ja. Derfor regner jeg med at regjeringen blir med på det felles europeiske initiativet til å evakuere barn fra Moria.
Les mer om:

– Hvis viruset kommer hit, er det ute med oss

HELLAS: I Moria-leiren på Lesvos er 20.000 mennesker stuet tett sammen. Nå skal det være to smittede i leiren.
Les mer om:

OL-ilden ble tent i Hellas

Nedtellingen til OL i Tokyo startet for alvor torsdag da OL-ilden ble tent i Hellas. Samtidig øker bekymringen for om lekene kan avvikles som planlagt. Tradisjonen tro ble ilden tent i Olympia, men i lukkede omgivelser uten publikum på grunn av koronaviruset. Ilden skal fraktes til Aten og deretter skal fakkelstafetten gå verden rundt på vei til Tokyo, der sommer-OL etter planen skal åpne 24. juli. Utbruddet av koronaviruset har fått flere og flere til å stille spørsmål om lekene kan avvikles etter oppsatt tidsplan.
Les mer om:

Har samla inn 50 par sko til flyktningebarn i Moria-leiren

Moria-leiren er bygd for 3 000 flyktningar, i dag er talet på over 20 000. Truleg er omlag 7 500 av desse barn. Nå har forholda gått frå vondt til verre. Menneskerettane er brotne for lengst. For dei frivillige har situasjonen endra seg. Det meldest om høgreekstreme grupper som har gått til angrep på frivillige.

Hellas tvangsreturnerer asylsøkere til Tyrkia

Hellas har opprettet et hemmelig senter på grensa til Tyrkia der asylsøkere sperres inne, for deretter å bli sendt tilbake, skriver The New York Times. 
Les mer om:

Hellas: Tyrkisk kystvakt kjørte inn i gresk fartøy

Den greske kystvakten hevder at et av deres fartøy med overlegg ble kjørt inn i av en patruljebåt fra den tyrkiske kystvakten onsdag.
Les mer om:

Erdogan: Hellas bruker nazimetoder mot flyktningene

Hellas oppfører seg nazister mot flyktningene som ankommer fra Tyrkia, sier president Recep Tayyip Erdogan.
Les mer om:

Norge har en solidaritetskrise

«Det er ikke desperate flyktninger som står på grensen mellom Tyrkia og Hellas nå.» sa Erna Solberg til NRK. Statsministeren må leve i en annen verden enn meg.

– Han har mistet fremtidshåpet

LESVOS/HELLAS (TV 2): 10 år gamle Amir fra Afghanistan pleide å være en glad gutt. Men så ble han sittende fast i flyktningleiren Moria på Lesvos.
Les mer om:

SV foreslår at Norge tar imot 1 500 asylsøkere fra Hellas

– Barn lever alene i livsfare i flyktningeleire i Hellas. Nå må Norge rekke ut en hånd, sier SVs Karin Andersen. Tirsdag legger partiet fram et forslag i Stortinget om at Norge tar imot 1500 asylsøker fra Hellas.

Tyskland vil ta imot flyktningbarn fra Hellas, ber EU gjøre det samme

Tyske politikere er enige om å ta imot spesielt sårbare flyktningbarn fra de overfylte leirene i Hellas. Nå oppfordrer de andre EU-land til å gjøre det samme. Leger uten grenser ber Norge bidra.
Les mer om:

Erdogan til Brussel for å diskutere flyktningkrise

Tyrkias president kommer mandag til Brussel for å diskutere situasjonen ved grensen til Hellas med to av EU-presidentene.
Les mer om:

Norge bidrar med å sikre EUs grenser

Å styrke kontrollen på de europeiske yttergrensene øker kontrollen på egne grenser. I forbindelse med situasjonen på grensen mellom Hellas og Tyrkia vil Norge bistå den europeiske grensevakten.
Les mer om:

EU vurderer å ta imot 1.500 mindreårige flyktninger

Opp mot 1.500 mindreårige flyktninger som bor i flyktningleirer i Hellas, kan få komme EU, opplyser den tyske regjeringen.

56 migranter funnet i lastebil i Nord-Makedonia

56 migranter ble oppdaget i en rutinesjekk av en lastebil i Nord-Makedonia søndag. Sjåføren er pågrepet, siktet for organisert smugling av migranter fra Hellas.
Les mer om:

Hellas forlenger grensegjerder

Hellas vil forlenge grensegjerdene mot Tyrkia med flere kilometer i et forsøk på å stanse migranter i å ta seg inn i Hellas, opplyser en gresk regjeringskilde.
Les mer om:

Evy (68) fra Tvedestrand var i Hellas for å hjelpe flyktninger da hun selv måtte flykte fra rasende demonstranter

For tre uker siden dro Evy Klæbo fra Tvedestrand til Hellas for å jobbe som sykepleier i en flyktningeleir. Det endte med at hun selv måtte flykte fra rasende demonstranter, som gikk løs på både flyktninger og hjelpearbeidere. Hun betegner forholdene flyktningene lever under som horrible.

– Sultestreiker til Hellas åpner grensene

Hundrevis av flyktninger og migranter som vil til EU, har blitt sittende fast i ingenmannsland mellom Tyrkia og Hellas.
Les mer om: