Nyheter om Indrebø


Senterpartiet måtte bøya seg for kjønnsfaktoren

Kjønn og ekteskap versus politiske maktønske, var snublesteinen i gårskveldens forhandlingar. Der opposisjonens krav om eit meir kvinnesterkt formannskap pressa Senterpartiet inn i ein situasjon ein frustrert Magne Langeland (Sp) til slutt kalte «urettferdig». Så langt som muleg Problemet er at mens kjønnskravet om minst 40/60-fordeling er absolutt for LMT-og levekårsutvalet, er lova lempelegare når det gjeld formannskapet.

Fordelte taburettane

Meir frå forhandlingane seinare, men her er namna på dei som skal sitja i utvala og styra dei tunge politikk-felta i Suldal dei kommande fire åra. Formannskapet Gerd Helen Bø, ordførar (Sp) Øyvind Lovra Tveitane, varaførar (Sp) Åshild Vetrhus (Sp) Kari Vaage Gjuvsland (Ap) Torbjørn Indrebø (KrF) Sverre Underbakke (H) Nils Bjarne Vold (V) Levekårsutvalet Magne Steine (KrF), leiar Mads Drange (Ap),nestleiar Sanja Roganovic Heggelund (H) Åsmund Bakka (Sp) Anette Opheim (SV) LMT-utvalet Magne Langeland (Sp), leiar Iren Klungtveit Slagst

Val-kongen

Nå i kveld er mandatkåringa klart, og her er det nye kommunestyret i Suldal i den rekkefølgja kandidatane er komne inn i.

Skyssbåt til Vanvik og gratis barnehage til store familiar?

Båten til Vanvik var Ingvar Olimstads forslag. Det andre var Gerd Helen Bø og Senterpartiet sitt valflesk på oppløpssida i valkampen. Gratis barnehage skal gjelda frå barn nummer tre og oppover. Unge familiar skal, i tillegg, sleppa å betala for søknad om husbygging, om partiet får det som dei vil. Ja til alt som er bra Forslaga blei lanserte under Suldal Mållag sitt valmøte på Kulturhuset måndag. Første del av møtet var via ni listekandidatar som stiller til val til fylkestinget.

Kva meiner listetoppane?

1. Tre eigenskapar som gjer deg til ein god ordførar? 2. Kva er dei tre viktigaste sakene for suldals- samfunnet nå? 3. Konkret; korleis skal Suldal få fleire innbyggjarar? 4. Konkret; korleis skal Suldal få fleire arbeidsplassar? 5. Vindmøller i Suldal; ja eller nei? 6. Kva er det viktigaste Suldal kan gjera for barn og unge? 7. Bør ungdomsskulen på Nesflaten innlemmast i den felles ungdomsskulen, og kva meiner du om dagens barneskulestruktur? 8. Ulla-Førre næringsfond; korleis meiner du det best kan brukast? 9.

Kommer hjem som dobbelt verdensmester: – Det hadde jeg ikke trodd

OPATIJA/SKIEN: KGB har for første gang verdensmestre i sine egne rekker. Attpåtil er Thea Indrebø og Ida Øberg dobbelt verdensmestere. – Det hadde jeg ikke trodd.
Les mer om:

Sjekk kven som er ordførar-favoritten i den ferske meiningsmålinga

Av dei 200 spurde, vil over halvparten (56 prosent) at Gerd Helen Bø held fram som ordførar også etter haustens val. Hjå Sp-veljarane får Bø nesten full potts oppslutning, 92 prosent av dei som seier dei ville stemt Sp om valet var i dag, vil også ha partiets listetopp som ordførar. Står sterkt hjå SV-veljarane Men også hjå SV og KrF sine veljarar har Bø ei høg stjerne og betydeleg høgare enn listetoppen i partiet dei villle gitt sin stemme. Heile 46 prosent av SV-sympatisørane ønskjer seg Bø som ordførar, 18

Rykande fersk meiningsmåling for Suldal

Meiningsmålinga blei utført i sist veke. 200 suldøler er spurde om kva dei stemte sist, kva dei ville stemt om det var val i morgon, samt kven dei føretrekkjer som ordførar etter valet. Feilmargin for utvalet er inntil 6,7 prosent, men trenden i barometeret gir ein peikepinn. Måling gir Sp ein til 43 prosent av dei 200 suldølene som er spurde, ville gitt stemmen sin til Senterpartiet nå.

Fotball-jubileum i sommarregn

(U)synkron oppvarming Kl 9:30 hadde laga frå dei ulike grendene på kreativt vis slått vasstette leirar på midtbanen. Lydige våga dei seg ut i regnet då speaker Eskil Nerheim var klar til å sparka det heile i gang. Etter at eden var avlagt, var det klart for kollektiv oppvarming. Dette året hadde arrangør Onda Nuten hyrt inn spreke ungjenter til det som var tenkt som synkrone øvingar. Om takt og tempo varierte i rekkjene, fekk spelarane varmen i seg. Låtten sat laust, og stemninga for dagen var sett.

Her er Suldal KrF sitt program

Folka Også KrF måtte ut på toppkandidat-jakt etter at veteran Svanhild Løge Skålheim gir seg i lokalpolitikken, men held fram i fylkespolitikken. Suldal KrF stiller også med eit ganske ubeskrive politisk blad på topp av lista. Torbjørn Indrebø stod ved sist val på femteplass på lista, han arbeider til dagleg i Sandeid fengsel og har tidlegare vore innom jobben som SLT-leiar. På andreplass er Marita Husevåg Hellesen.

Meir hærverk på Sand

Eit bustadhus er tagga på fleire sider, i tillegg til at bilen til huseigar også er blitt spraymåla. På den kvite husveggen er det skrive: Spritbrenneri, Sprithus og Her brenne di sprit. Har fått tips Saka er meldt til politet og ein politipatrulje er nå på staden. Det skal ha vore funne spray-boks i ein hage i nabo-laget, men det vil ikkje GDE-leiar Siri Fisketjøn Indrebø kommentera. Ho seier til avisa at politiet har fått tips i saka. – Me er heilt i starten av etterforskinga, og har ingen mistenkte endå.

Vitne har meldt seg etter hærverket i Gata

I løpet av natta hadde nokon saga ned eitt av pryd-trea, lengst sør i gateløpet. Vitne meldt seg I dag, tysdag, melder GDE-leiar Siri Fisketjøn Indrebø at saka er meldt til politiet, og at vitne har meldt seg. Etterforskinga er starta, og vitne vil bli kalla inn til avhøyr i løpet av dagen eller ein av dei næraste dagane.
Les mer om:

Kåre Geir Lio gjenvalgt som Håndballpresident

Jeg er den heldigste presidenten i norsk idrett. Jeg har et styre som samarbeider godt, vi diskuterer, vi river og sliter i hverandre, men når debatten er ferdig, så er den ferdig. Tusen takk til dere alle for jobben dere har gjort, sa Kåre Geir Lio da Håndballtinget 2019 ble avsluttet på Scandic Park i Sandefjord søndag 12. mai. I tre dager har håndballtillitsvalgte fra hele landet drøftet status og lagt kursen for veien framover.

Ny SLT-koordinator på plass

Anne Lise Pedersen, ho er barnevernsterapeut og arbeider som familieterapeut i Suldal kommune, har takka ja til vikariatet. Stillinga er 50 prosent og inngår i rådmannens stab. Suldal oppretta ein 100 prosent SLT-stilling våren 2012, og Torbjørn Indrebø var kommunens første koordinator. Då han slutta, blei stillinga halvert og Eirik Oddmar Iversen tok over i 2015. Det er i hans vikariat at Pedersen nå skal vikariera. SLT står for samordningsmodell for lokale, førebyggjande tiltak mot rus og kriminalitet.

Dette betyr påska for jærbuane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tuva Hansen, Klepp-kaptein 1. Når eg høyrer ordet «påske» tenker eg på ferie, kylling og sjølvsagt seriekampen me alltid har 2. påskedag.2. Eg har ingen faste tradisjonar, utanom det å ha betre tid i kvardagen til å lage gode måltid.3. For meg er påskeferien å ha fri frå skule/studie, men eg trener alltid med laget då me forbereder oss til kamp.

Indrebø er ny listetopp for KrF

Det er for lengst kjent at veteran Svanhild Løge Skålheim gir seg i lokalpolitikken, og dermed har Krf måtta finna seg ny listetopp før haustens val. Nykommar på tredjeplass Og nå er det klart at Torbjørn Indrebø (f.1969) toppar lista. Han er busett på Suldalsosen og stod ved sist val på femteplass.

Hans Torgny Indrebø fyller 80 år i dag, og gleder seg til fortsettelsen av livet

Den store feiringen er utsatt til i sommer, sammen med hele familien.
Les mer om:

Passkontoret i Sauda blir lagt ned

Justis- og beredskapsdepartementet har bestemt å leggja ned totalt 64 pass- og ID-kontor.

– Det var bare «wow»!(pluss)

Torbjørn Indrebø ble hekta på escape room da han ferierte på Rhodos, og åpner nå sitt eget i Molde. Startkapitalen tjente 25-åringen på bitcoin.
Les mer om:

For femte år kommer det frivillige for å fikse i hagen til Leidulf (75). – Det de gjør er fenomenalt.

Til tross for et slag for sju år siden, får Leidulf Indrebø (75) til det meste av hagearbeid og oppussing hjemme på Husvik. Men de tunge løftene sparer han til Frikirken.
Les mer om:

For femte år på rad kommer det frivillige for å fikse i hagen til Leidulf (75): – Det de gjør er fenomenalt

Til tross for et slag for sju år siden, får Leidulf Indrebø (75) til det meste av hagearbeid og oppussing hjemme på Husvik. Men de tunge løftene sparer han til noen gode hjelpere.
Les mer om:

Forulempa tenestemann – køyrt til arresten

Sist onsdag blei politiet tilkalla til ein av institusjonane i kommunen. Der klarte ein av bebuarane å forulempa ein av politibetjentane og gjorde så forsøk på bilbrukstjuveri. Politiet gjorde funn av rusmidlar og tok beslag i tablettar. Vedkommande, som ikkje er heimehøyrande i Suldal, blei deretter køyrt til arresten. Det blir oppretta straffesak, ifølgje GDE-leiar Siri Fisketjøn Indrebø.
Les mer om:

«Det er ikke mulig», tenkte Hanne da hun så budsjettet: Nå har hun tatt grep

Hanne Indrebø (36) bestemte seg for å følge SIFOs referansebudsjett én måned etter at hun innså at hun brukte for mye penger på mat.
Les mer om:

Brannvesenet sløkte parkrangel

Det var seint då ein brannalarm på Suldal Hotell blei utløyst natt til søndag. Politi og brann fekk melding klokka 01.20 og lokalt brannvesen og ambulanse rykte ut til Gata. Juristen avgjer reaksjon Der var det ikkje brann, men ein heftig parkrangel. Kvinna, som var gjest ved hotellet, skal raskt ha erkjent at det var henne som hadde trykt på knappen. Situasjonen var såpass oppheita at brannmannskapet fysisk måtte skilja dei to og sørga for separate rom.

På kontroll-hogget i Erfjord

Ikkje før hadde politiet vore på fartskontroll i Erfjord fredag som var, rigga ordensmakta seg igjen for kontrollar i samme bygda i går. 32 kontrollerte To kontrollar blei gjennomførte i går kveld, tysdag. Den første gjekk rundt klokka 18, og her blei 32 bilistar sjekka i ein såkalla åtferdskontroll der bilbelte, sikring og førarkort blir sjekka. Politiet fann ingenting å reagera på. Ein fekk fartsbot Men eit par timar seinare stod politiet med lasermålar i ei 80-sone i bygda, og her blei ein tatt i 91 km/timen.
Les mer om: