Nyheter om Helleren


Røn Musikklag bød på livlig oktoberfest og tårevåt avskjedskonsert: – Om han slår seg vrang, så send han tilbake til oss!

Lørdagskvelden ble av den stemningsladde sorten, da Røn musikklag inviterte til storslagen avskjedskonsert med sin høgt aktede dirigent gjennom 18 år, Jan Erik Helleren.
Les mer om:

Oktoberfest med Røn Musikklag

Her kan du se bilder fra Røn Musikklags oktoberfest, som lørdag gikk av stabelen i Røn samfunnshus med rundt 50 frammøtte. I tillegg til en storslagen konsert med korpset, bød kvelden på ølsmaking, allsang og quiz, ledet an av ølekspert og underholder Gustav Jørgensen. Kvelden ble av den stemningsladde sorten, ettersom dirigent Jan Erik Helleren hadde sin siste dag på "jobb" med Røn Musikklag, etter 18 års samarbeid. Han ble takket av med blomster, en flott kniv, stående applaus og tårevåte kinn, og ble også utnevnt til æresmedlem av Røn musikklag. Ser du noen du kjenner?

Takk til Jan Erik

Som ein del andre korps og musikklag i Valdres, må Fjellblom musikklag no sjå seg om etter ny dirigent. Jan Erik skal flytte. Helleren som han heiter til etternamn, har fått seg ny arbeidsplass i Romsdalen, og tek dirigentstokken med seg.
Les mer om:

Jan Erik Helleren gir seg som dirigent i Valdres. Nå blir det avskjedskonserter til helga

Fjellblom Mu­sikk­lag har av­skjeds­kon­sert for di­ri­gen­ten sin Jan Erik Hel­le­ren søn­dag, men al­le­re­de lør­dag di­ri­ge­rer Hel­le­ren Røn Mu­sikk­lag, som ar­ran­ge­rer Ok­to­ber­fest. Hel­le­ren har vært en på­dri­ver for mu­sikk­li­vet i Vald­res i over 25 år. Nå gir han seg og flyt­ter til Roms­da­len.
Les mer om:

«Skammens hus» rives – kan bygge nytt

Styreleder Trygve Helleren og hundre naboer puster lettet ut i det Tinnheias mest beryktede hus tvinges i kne.
Les mer om:

Steinras over vei(pluss)

Et steinras er gått over Fylkesveg 114 ved Helleren i indre Grovfjord.
Les mer om:

Se hvilke 22 spillere som starter kveldens Hå-slag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Varhaug har hatt en tung start på sesongen, men fikk en skikkelig opptur i form av en 5-3-seier mot Solas andrelag for noen dager siden.Nærbøs sesongstart har vært blytung. På de fire første kampene har det bare blitt ett poeng.

Vil redde Vitenmuseet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er påvist forurensning av grunnen - men ikke så alvorlig som først fryktet, sa ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) til Sokndal kommunestyre.Det er likevel en kostnad med å rydde opp.- Som ordfører har vi tilbudt oss å finne ut av det sammen. Jeg har søkt Fylkesmannen om ekstraordinære skjønnsmidler til det.

Prøvesvar: Farlig avfall funnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå har vi fått analyseresultatet, og det viser at det er forurenset masse, bekrefter direktør Leif Dybing på Dalane Folkemuseum overfor avisen Agder.Det er uklart hva det vil koste å få rydde opp i avfallet. Prisen på dette er avgjørende for Vitenmuseets fremtid. - Målet er at prisen på avfallshåndteringen skal være klart til styremøte i Dalane Folkemuseum onsdag.

Brannmannskapenes dramatiske døgn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Branninferno i nattetimene på tirsdag. Dagen etter andre påskedag endte nær katastrofe. Disse bildene viser hvor nær på det virkelig var. - Stiv kuling gjorde slukkejobben krevende, sier utrykningsleder Jostein Urstad i Flekkefjord brannvesen.- Vi var helt avhengige av at alle gjorde jobben sin og ikke fikk panikk i møte med flammene. Alt fra ledelse til siste mann på brannfronten er avhengig av timers trening.

Sokndølene får topp score for engasjementet under brannen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Svanen passet reiret mens gnistene føyk i Helleren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Er dette Dalane modigste fugl? Eller var den livredd brannatta i Jøssingfjord, slik menneskene var? Uansett, mens gnistregnet stod ut over Helleren, beholdt svanen tilsynelatende roen. Den rikket seg ikke fra reiret. Den ukuelige fuglen ville tydeligvis beskytte eggene samme hvor truende verden omkring den ble.

Her er brann-heltene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De første meldingene kom ved 14-tiden tirsdag. Det ble raskt klart at det var alvorlig.- Det var tydelig at det var veldig dramatisk, sa Kjetil Presterud.

I Ingvald Løtofts fotspor

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter å ha drevet med slektsforskning i mange år, har Kenneth Lie mer eller mindre avdekket det meste av sin families historie. Men på ett punkt står han fast.

Brannen i Sokndal: 38 personer skal gå vakt i terrenget i natt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- I natt kommer det til å ligge 38 mann på post i terrenget. Det blir ekstra vakthold på Helleren, på en basestasjon ute i heia og ekstra vakter på Sogndalsstrand.

Flammer hundre meter fra Helleren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Problemet er at det raser ned brennende mose fra fjellet, sier Stein Ivar Sinnes fra Sirdal brannvesen. Det er flammer og masse røyk rundt Helleren i Jøssingfjord. Innsatsen som ble gjort i natt var kritisk, i følge Sinnes.Kritisk i natt - Hadde det ikke vært for Sokndal brannvesen hadde disse husene brent ned i natt, sier Sinnes.

Nære på at Hellernhusene brant ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Han fikk telefon fra brannmannskapet i halv tre-tida i natt med beskjed om at brannen nærmet seg husene. - De spurte om det var mulig å fukte husene eller om det ville skade dem. De kunne bare spyle, men ikke bruke for stort trykk. De har virkelig gjort en kjempeinnsats, skryter Leif Dybing. Fikk ned brannbil GNISTREGN: Det regnet gnister fra overhenget og ned mot husene.

Reddet Helleren fra flammene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Helleren i Jøssingfjord er et kulturminne i Jøssingfjord i Sokndal kommune i Rogaland, underlagt Dalane Folkemuseum. Her finnes arkeologiske spor etter bosetning siden steinalderen. Kulturminnet befinner seg under en heller som er dannet av et utstikkende fjell lengst inne ved Jøssingfjorden.

Flammene var få meter fra å ta Helleren-husene

Brannmannskaper har gjennom natten kjempet hardt for å hindre flammene i å ta de verneverdige husene på Helleren i Jøssingfjorden.
Les mer om:

Resultatene fra «Grisen-rundt »

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Testløpet «Grisen» er et av høydepunktene i løpet av påskesamlingen i Flekkefjord. Runden er på 2,6 kilometer, hvor padlerne kan få teste kreftene og sammenligne seg med resultatene fra fjorårets løp. Mandag dag var det greie forhold i fjorden og en god sjanse for å få gode tider.- Vi ser på dette som årets første store løp, men resultatene teller ikke noe utenom samlingen.

Hundene i Egersund hoster

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den energiske og nysgjerrige labradoodelen Fant begynte å hoste litt forsiktig da eierne Tore Skogen og Rita Ørsland var ute på kveldsturen. Utover natten ble det verre. Hunden hostet til den kastet opp.- Det var nesten som et flashback til da jeg hadde små unger, sier Skogen.Hostingen varte hele natten gjennom. Neste dag gikk turen til dyreklinikken - noe Fant slett ikke har vært alene om den siste tiden.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Tre skular i Hå får nye rektorar etter sommarferien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rune Roaldsen (46), som no er rektor ved Motland skule på Nærbø, blir ny rektor ved Varhaug ungdomsskule.Synnøve Helleren Malmin (46), som er lagleiar ved Motland, blir frå 1. august ny rektor ved same skule. Ingerid Flesland Standal (50) blir ny rektor på skulen på Høyland.Ho kjem frå stillinga som undervisningsinspektør ved Dysjaland skule i Sola.Alle dei tre byrjar i ny jobb frå 1.

Nye Husabø-rektorer på vei inn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lomeland er universitetslektor og bosatt i Eigersund kommune. Lomeland var den eneste søkeren til rektorstillingen ved Husabø ungdomsskole.Det var tre søkere til rektorstillingen ved Husabø skole. Disse er Frode Skogen (41) - inspektør, Eigersund, Marianne Kjørmo (42) - rektor, Lund og Synnøve Helleren Malmin (46) - lagleder, Hå.Frode Skogen er tilbudt stillingen.