Nyheter om Helleren


Steinras over vei(pluss)

Et steinras er gått over Fylkesveg 114 ved Helleren i indre Grovfjord.
Les mer om:

Se hvilke 22 spillere som starter kveldens Hå-slag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Varhaug har hatt en tung start på sesongen, men fikk en skikkelig opptur i form av en 5-3-seier mot Solas andrelag for noen dager siden.Nærbøs sesongstart har vært blytung. På de fire første kampene har det bare blitt ett poeng.

Vil redde Vitenmuseet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er påvist forurensning av grunnen - men ikke så alvorlig som først fryktet, sa ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) til Sokndal kommunestyre.Det er likevel en kostnad med å rydde opp.- Som ordfører har vi tilbudt oss å finne ut av det sammen. Jeg har søkt Fylkesmannen om ekstraordinære skjønnsmidler til det.

Prøvesvar: Farlig avfall funnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå har vi fått analyseresultatet, og det viser at det er forurenset masse, bekrefter direktør Leif Dybing på Dalane Folkemuseum overfor avisen Agder.Det er uklart hva det vil koste å få rydde opp i avfallet. Prisen på dette er avgjørende for Vitenmuseets fremtid. - Målet er at prisen på avfallshåndteringen skal være klart til styremøte i Dalane Folkemuseum onsdag.

Brannmannskapenes dramatiske døgn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Branninferno i nattetimene på tirsdag. Dagen etter andre påskedag endte nær katastrofe. Disse bildene viser hvor nær på det virkelig var. - Stiv kuling gjorde slukkejobben krevende, sier utrykningsleder Jostein Urstad i Flekkefjord brannvesen.- Vi var helt avhengige av at alle gjorde jobben sin og ikke fikk panikk i møte med flammene. Alt fra ledelse til siste mann på brannfronten er avhengig av timers trening.

Sokndølene får topp score for engasjementet under brannen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Svanen passet reiret mens gnistene føyk i Helleren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Er dette Dalane modigste fugl? Eller var den livredd brannatta i Jøssingfjord, slik menneskene var? Uansett, mens gnistregnet stod ut over Helleren, beholdt svanen tilsynelatende roen. Den rikket seg ikke fra reiret. Den ukuelige fuglen ville tydeligvis beskytte eggene samme hvor truende verden omkring den ble.

Her er brann-heltene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De første meldingene kom ved 14-tiden tirsdag. Det ble raskt klart at det var alvorlig.- Det var tydelig at det var veldig dramatisk, sa Kjetil Presterud.

I Ingvald Løtofts fotspor

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter å ha drevet med slektsforskning i mange år, har Kenneth Lie mer eller mindre avdekket det meste av sin families historie. Men på ett punkt står han fast.

Brannen i Sokndal: 38 personer skal gå vakt i terrenget i natt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- I natt kommer det til å ligge 38 mann på post i terrenget. Det blir ekstra vakthold på Helleren, på en basestasjon ute i heia og ekstra vakter på Sogndalsstrand.

Flammer hundre meter fra Helleren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Problemet er at det raser ned brennende mose fra fjellet, sier Stein Ivar Sinnes fra Sirdal brannvesen. Det er flammer og masse røyk rundt Helleren i Jøssingfjord. Innsatsen som ble gjort i natt var kritisk, i følge Sinnes.Kritisk i natt - Hadde det ikke vært for Sokndal brannvesen hadde disse husene brent ned i natt, sier Sinnes.

Nære på at Hellernhusene brant ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Han fikk telefon fra brannmannskapet i halv tre-tida i natt med beskjed om at brannen nærmet seg husene. - De spurte om det var mulig å fukte husene eller om det ville skade dem. De kunne bare spyle, men ikke bruke for stort trykk. De har virkelig gjort en kjempeinnsats, skryter Leif Dybing. Fikk ned brannbil GNISTREGN: Det regnet gnister fra overhenget og ned mot husene.

Reddet Helleren fra flammene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Helleren i Jøssingfjord er et kulturminne i Jøssingfjord i Sokndal kommune i Rogaland, underlagt Dalane Folkemuseum. Her finnes arkeologiske spor etter bosetning siden steinalderen. Kulturminnet befinner seg under en heller som er dannet av et utstikkende fjell lengst inne ved Jøssingfjorden.

Flammene var få meter fra å ta Helleren-husene

Brannmannskaper har gjennom natten kjempet hardt for å hindre flammene i å ta de verneverdige husene på Helleren i Jøssingfjorden.
Les mer om:

Resultatene fra «Grisen-rundt »

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Testløpet «Grisen» er et av høydepunktene i løpet av påskesamlingen i Flekkefjord. Runden er på 2,6 kilometer, hvor padlerne kan få teste kreftene og sammenligne seg med resultatene fra fjorårets løp. Mandag dag var det greie forhold i fjorden og en god sjanse for å få gode tider.- Vi ser på dette som årets første store løp, men resultatene teller ikke noe utenom samlingen.

Hundene i Egersund hoster

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den energiske og nysgjerrige labradoodelen Fant begynte å hoste litt forsiktig da eierne Tore Skogen og Rita Ørsland var ute på kveldsturen. Utover natten ble det verre. Hunden hostet til den kastet opp.- Det var nesten som et flashback til da jeg hadde små unger, sier Skogen.Hostingen varte hele natten gjennom. Neste dag gikk turen til dyreklinikken - noe Fant slett ikke har vært alene om den siste tiden.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Tre skular i Hå får nye rektorar etter sommarferien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rune Roaldsen (46), som no er rektor ved Motland skule på Nærbø, blir ny rektor ved Varhaug ungdomsskule.Synnøve Helleren Malmin (46), som er lagleiar ved Motland, blir frå 1. august ny rektor ved same skule. Ingerid Flesland Standal (50) blir ny rektor på skulen på Høyland.Ho kjem frå stillinga som undervisningsinspektør ved Dysjaland skule i Sola.Alle dei tre byrjar i ny jobb frå 1.

Nye Husabø-rektorer på vei inn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lomeland er universitetslektor og bosatt i Eigersund kommune. Lomeland var den eneste søkeren til rektorstillingen ved Husabø ungdomsskole.Det var tre søkere til rektorstillingen ved Husabø skole. Disse er Frode Skogen (41) - inspektør, Eigersund, Marianne Kjørmo (42) - rektor, Lund og Synnøve Helleren Malmin (46) - lagleder, Hå.Frode Skogen er tilbudt stillingen.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Advarer: Tåler ikke det store presset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Helleren-husene hadde bare i juli 10.000 besøkende, og dette er mer enn de kan tåle. Publikumstelleren som nylig ble installert, viser at det populære turistmålet i Jøssingfjord trekker til seg enorme mengder besøkende.I dette tempoet kommer tallet til å bli 40.000 gjester i løpet av året, viser anslag. Dette går hardt utover de gamle husene.- Slitasjen blir generelt så stor at vi har lyst til å begrense besøksmengden.

5.000 mennesker på Trollpikken i juli

Og dobbelt så mange besøkte husene under Helleren.
Les mer om:

- Jeg ser hver dag at jeg får til mye mer enn jeg tror

Av og til dukker noe opp ved en tilfeldighet, som viser seg å sette en ny kurs for livet. For Aina Helleren ble kursen helt plutselig satt i retning Nederland.
Les mer om:

Tenniscampen er årets høydepunkt

Hver sommer tilbringer barndomskameratene Daniel Helleren og Edvard Faa Nårstad ei uke sammen i Egersund. Men de tar ikke ferie. I stedet holder de tenniscamp for unge mellom 7 og 17 år.