Nyheter om Halle


Distriktsmusikarane legg ut på barokkturné

Distriktsmusikar Jan Gunnar Sæbø fatta interesse for cembaloet i Sand kyrkje. Slikt kan det fort bli turné av. Suldal rundt Allereie i kveld, tysdag, spelar musikarane i Marvik kapell. Dei neste dagane skal dei spela i kyrkjene i Suldalsosen, Sand, Erfjord og Jelsa, i tillegg til Energihotellet på Nesflaten. – Cembaloet er jo ein replika av barokkens dominerande klaverinstrument. Etter mange timars arbeid på instrumentet, er det nå til å spela på.

Zoe Kravitz skal spille Catwoman i The Batman

Mjau! Bra valg? I kveld ble det bekreftet at Zoë Kravitz har fått rollen som Catwoman i kommende The Batman. Dette skriver Variety. 30-åringen er aktuell i HBO-serien Big Little Lies. DC Comics-blockbusteren, regissert av Matt Reeves, starter innspillingen rett før eller rett etter jul. Zoë Kravitz sok Bonnie Carlson i Big Little Lies (HBO) Premieren er satt til juni 2021. 17.

Fem personer fulgte Halle-skytingen live på video. Ingen skal ha meldt fra.

Den høyreekstreme 27-åringen som har tilstått å ha stått bak drapene i Halle, hadde direkte video-overføring i 36 minutter. Fem personer fulgte det som skjedde, live på Twitch.
Les mer om:

Halle-angriper erkjenner høyreekstremt motiv

27-åringen som angrep en synagoge i Halle, og som drepte to mennesker da han ikke lyktes, erkjenner å ha høyreekstreme og antisemittiske holdninger.
Les mer om:

Advarer mot økt hatkriminalitet

Tyske myndigheter kritiseres av jødiske ledere etter angrepet mot en synagoge i Halle onsdag. Trusselen fra antisemitter og høyreekstreme er veldig høy, erkjenner nå Tysklands innenriksminister.
Les mer om:

Gjerningsmannen planla massakre – frykter medhjelpere er på frifot

Den 27 år gamle tyskeren som er pågrepet for angrepet mot en jødisk synagoge i byen Halle i Tyskland, var ikke på myndighetenes liste over høyreekstremister.
Les mer om:

Synagoge-angriperens angivelige plan sirkuleres på nettet

I det som skal være et elleve sider langt dokument som av flere tyske medier omtales som et «manifest», skriver det som skal være mannen bak synagoge-angrepet i Halle i Tyskland at han ønsket å utrydde jødene.
Les mer om:

Merkel på markering etter synagogeskytingen

Tysklands statsminister Angela Merkel deltok på en markering i Berlin etter at to personer ble skutt og drept ved en jødisk synagoge i byen Halle.

Menn i uniform drepte to i Halle

Én person er pågrepet etter at to mennesker ble drept og flere såret nær en synagoge i Halle øst i Tyskland.
Les mer om:

Minst to drept i skyting ved tysk syna­goge

En person er pågrepet etter synagogeskytingen i Halle i Tyskland, opplyser politiet. Minst to personer ble drept, og flere er såret i skytingen.
Les mer om:

Minst to drept i skyting ved tysk synagoge

Minst to personer er drept og flere er såret etter at en mann med automatgevær åpnet ild ved en synagoge i Halle i Tyskland.
Les mer om:

To drept i skyting ved tysk synagoge – én person er pågrepet

To personer er drept og flere er såret etter at en person åpnet ild ved en synagoge i Halle i Tyskland.
Les mer om:

To drept i skyting ved synagoge i Tyskland - én gjerningsperson pågrepet

Én person er pågrepet etter den blodige skytingen i Halle. Terrorangrepet, som skal være motivert av hat mot jøder, ble strømmet direkte på nettet.
Les mer om:

En person pågrepet etter skyting ved tysk synagoge

En person er pågrepet etter synagogeskytingen i Halle i Tyskland, opplyser politiet. Minst to personer ble drept, og flere er såret i skytingen.
Les mer om:

Minst to drept i skyting ved synagoge i Tyskland

Én person er pågrepet, og politiet jakter på flere etter at to mennesker ble skutt og drept og flere ble såret nær en synagoge i Halle øst i Tyskland.
Les mer om:

Minst to drept i skyting ved tysk synagoge

Minst to personer er ifølge politiet drept og flere er såret etter at en mann med automatgevær åpnet ild ved en synagoge i Halle i Tyskland.
Les mer om:

Lars Olav løp fra alle

RAULAND: Ingen klarte å følge langrennsløperen Lars Olav Kåsa (15) fra Gulset ski/Team Grenland ski TTG i motbakkeløpet Vierli opp på Rauland. Han løp inn til ny løyperekord - på vinterføre. Maren Halle Haugen (15) fra Runar vant kvinneklassen.
Les mer om:

Etter Emmy-utdelingen vil mange ha Zendaya som superskurken Poison Ivy fra Batman

Ønsketenkning er en tankefeil som er et spesialtilfelle av appell til følelser, der man tror eller ikke tror noe fordi man ønsker at det var sant, eller ville like det hvis det var sant. Okay, dette er kanskje ikke SÅ dypt. Men akkurat nå mobiliseres sterke fangirl/boy-krefter for å få Zendaya Maree Stoermer Coleman i rollen som Batman-fienden Poison Ivy. Hvorfor nå? Først og fremst fordi 23-åringen valgte å hylle DC Comics-superskurken på den røde (lilla) løperen til Emmy 2019-utdelingen natt til mandag. Daya stilte i en grønn Vera Wang-kjole inspirert av to forskjellige versjoner av DC-ka

Fansen vil se Rihanna som ikonisk rollefigur i nye Batman

Mjau? Det ble huskestue da Robert Pattinson bekreftet at han trer inn i rollen som Gothams frelser i Matt Reeves’ The Batman. Noen (de fleste) synes valget var riv, ruskende galt. Roberts svar til haters via Variety: – Det er mye artigere når man er en underdog. Ingen forventer noe av deg. Ifølge Paper fokuseres det nå på å fylle en annen rå rolle i filmen.

Se Keanu Reeves kose seg på hestetrening før John Wick-filming

Få filmsuperstjerner er like engasjerte som Keanu Reeves. Det er kanskje derfor flere og flere folk elsker filmene med John Wick. I sommer spilte den nyeste inn tre og en halv ganger så mye på kino som den første fra 2014.

Takket nei til å spille Disney-prins

Ryktene har svirret siden juli om at tidligere One Direction-medlem Harry Styles skal påta seg rollen som Eric i «Den lille havfruen». På tirsdag derimot bekreftet The Wrap at popstjernen, selv om han er en tilhenger av prosjektet, har takket nei til å spille prinsen. LES OGSÅ: BTS tar pause på ubestemt tid. Rett før nyhetene kom om at Styles ikke skulle bli Halle Baileys motpart skrev nettstedet DisInsider en nyhetssak som sa det motsatte. Deretter fulgte to amerikanske kinokjeder opp på Twitter med å støtte utsagnet.
Les mer om:

Helomvending fra Harry Styles: Takker nei til Disney

For en suppe. I forrige måned fortalte Variety at Harry Styles var i forhandlinger om rollen som Prince Eric alias prins Erik i The Little Mermaid alias Den lille havfruen. Vanligvis betyr dette at rollebesetningen mer eller mindre er i boks, men at de må bli enige om detaljene. Torsdag kveld norsk tid mente det vanligvis troverdige Disney-nyhetsnettstedet The DisInsider (snedig navn) at Harry nå er bekreftet til filmen. To av USAs største kinokjeder twitret det samme. Natt til fredag kunne The Wrap  dog røpe at den britiske popstjernen endte opp med å takke nei. Kort tid etter bekreftet Varie

Harry Styles klar som Disney-prins?

Har Harry Styles takket ja nå? En drøy måned etter at de første ryktene meldes det i kveld at den britiske popstjernen blir med i Disneys live-action-versjon av The Little Mermaid. Dette melder Disney-nettstedet The DisInsider. Nyheten har ikke blitt bekreftet fra filmselskapet eller Harry Styles selv. Godgutten skal selvfølgelig være aktuell som den uimotståelige menneskeprinsen Eric.  The Little Mermaid regisseres av Rob Marshall og har allerede castet barnestjernen Jacob Tremblay (som søtt nok debuterte i The Smurfs 2 i 2013) og Nora Lum alias rapperen Awkwafina (Ocean’s 8, Crazy Rich Asian
Les mer om:

Ingrid følte seg uvel og klagde på flyktningenes oppførsel. Det hun ville si etter lunsjen overrasket alle

Ingrid D. Halle (80) var ikke glad for å få selskap på benken hvor hun satt alene på brygga. Dette ville hun gi beskjed om, men hun endret mening.
Les mer om:

Kan være aktuell for rolle i Disneys neste storfilm – sammen med popstjerne

Disney har ikke tenkt å være like tro mot originaltegnefilmen som de var med «The Lion King», som hadde premiere denne uken. Ariel skal spilles av 19 år gamle Halle Bailey, noe som førte til ikke bare positive reaksjoner, men også avstedkom hashtagen #NotMyAriel. LES OGSÅ: Anmeldelse av «The Lion King». Og som hennes strenge far, den mektige havkongen Triton, ønsker Disney seg mannen som fikk Oscar for å ha spilt psykopatisk leiemorder i Coen-brødrenes «No Country for Old Men» fra 2007 – og fulgte opp med en ny, minneverdig skurk i «Skyfall». Javier Bardem (50) er en mørkhåret spreking, og lan
Les mer om: