Nyheter om Hedmark


Birkeland satt ut av forkjølelse

Skiskytteren Lars Helge Birkeland fra Birkenes kan gå glipp av helgens sesongstart i skiskyting på Sjusjøen i Hedmark. 31-åringen har slitt med forkjølelse og har ikke trent de siste dagene, får NRK opplyst.

Pallplass til Hamar-elever for deres klima-idé

Elevene fra Hamar Katedralskole fikk en solid 3. plass, da 110 elever fra Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark møttes til finale i Oslo rådhus for å konkurrere om hvem som har de beste løsningene for utviklingen av bærekraftige byer og samfunn.

Ansatte har sendt bekymringsmelding: – Det går utover nattesøvnen og helsa

Ansatte i videregående opplæring i Oppland fylkeskommune er frustrerte i innspurten til sammenslåingen med Hedmark i 2020. Det er særlig usikkerheten rundt framtidige kontorlokaler og arbeidsmiljø som er problematisk. – Det går utover nattesøvnen og helsa, advarer de fylkesrådmannen.

Hedmark og Oppland blir Innlandet friidrettskrets fra nyttår

Nok en fusjon på tvers av fylkesgrensene skjedde mandag kveld, da både Oppland og Hedmark friidrettskretser holdt ekstraordinært årsmøte og stemte ja til å slå sammen de to friidrettskretsene fra 1. januar 2020.
Les mer om:

Fagforbundene slår seg sammen: – En betydelig kamporganisasjon

Fagforbundet Hedmark og Fagforbundet Oppland slås sammen og blir Fagforbundet Innlandet fra 01.01.2020.

Fortsatt seig trafikkflyt etter ulykke på rv. 3/25

Enkelte bilførere i Hedmark er åpenbart ikke forbe
Les mer om:

To bilister til legevakt etter ulykke i Nord-Odal

Det meldes om flere trafikkulykker i Hedmark denne
Les mer om:

Enebolig i Hedmark totalskadd i brann – fem personer til legevakt

En enebolig på Skarnes i Hedmark ble helt utbrent og totalskadd etter en brann søndag morgen. Fem personer er sendt til legevakt for sjekk.
Les mer om:

DNA-rapport om norske ulver: Kan stamme fra dyreparker

Ulv i den kjente Slettåsflokken i Hedmark kan stamme fra en dyrehage i Paris. Det viser DNA-analyser som bonde- og småbrukerlaget i Telemark har fått.
Les mer om:

Naustvik ny nestleder i NSF

Silje Naustvik fra Hedmark er valgt til ny nestleder i Norsk Sykepleierforbund.

Tre ganger så mange barn med autisme i Rogaland som i Hedmark

7 av 1000 barn i Norge har diagnosen autisme, men det er store geografiske forskjeller. Rogaland har flest barn med diagnosen.
Les mer om:

Gikk fra Løten til Oslo - og slo følge med miljøforkjempere i Groruddalen

Thomas Cottis har gått klimamarsj fra Løten i Hedmark til Oslo. På bygrensa ble han møtt av Alnaelvas Venner og Naturvernforbundet i Groruddalen. Sammen vandret de videre til Stortinget, med et brev og en klar oppfordring til større kutt i klimautslippene.

Nytt innlandsfylke: HA jakter på innlandsånden

Om knappe to måneder er Hedmark og Oppland historie, og vi blir offisielt innlendinger. Men hva forener folk fra de to fylkene, og hva er selve innlandsånden?
Les mer om:

Rådmann sparkes etter varsler om lederstil

Kommunestyret i Åmot i Hedmark har vedtatt å si opp rådmann Randi Dørum. Grunnen er varsler fra ansatte om lederstilen hennes.
Les mer om:

Store sprik mellom de ulike barnehagene

– Gjennomgående er det veldig mange gode barnehager i Hedmark, men det er også barnehager hvor det er påkrevd at det skjer noe, sier professor i pedagogikk Thomas Nordahl.

Torsdag møtes kommunene for å harmonere skoleskyss-finansiering i det nye Innlandet

Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune blir sammenslått til Innlandet fylkeskommune fra 1.1.2020. Modellen for finansiering av skoleskyssordningen er forskjellig i dagens fylker og som følge av sammenslåingen er det behov for en ny og harmonisert ordning.
Les mer om:

Gigant-vogntog på 74 tonn skal testes ut i Hedmark

Statens vegvesen forbereder en prøveordning for tømmervogntog med opptil 74 tonn totalvekt. Oppstart ligger an til å skje i slutten av 2020.

Se hvem som kjøpte Hedmarkskiltet fra Mjøsbrua

HedmarksRadioene AS, som driver lokalradioene i Hedmark og Gudbrandsdalen, sikret seg Hedmark-skiltet som står på Mjøsbrua under årets TV-aksjon.

E6-kryss i Ringsaker stenges hele helgen

Denne helgen skal totalentreprenøren Veidekke rive eksisterende Trekvarten bru og montere ny trebru for lokalveien som går over E6 ved Botsenden mellom Brumunddal og Økelsrudkrysset i Ringsaker. Dette er den andre av totalt tre trebruer som skal monteres over E6 i forbindelse med utbyggingen av firefelts motorvei fra Kolomoen til Moelv i Hedmark.

Blodfan selger drømmehuset sitt i Hedmark

Har David Beckham, Cristiano Ronaldo og Raúl González på kjøkkenveggen.

Autisme er tre ganger så utbredt i Rogaland som i Hedmark

Flere barn får diagnosen autismespekter-forstyrrelse nå enn før. Men det er store forskjeller mellom fylkene.
Les mer om: