Nyheter om HBO


Hitler-satire toppfilm under jødisk filmfestival

Filmen som vant publikumsprisen under filmfestivalen i Toronto, og som seiler opp som en klar favoritt til Oscar-utdelingen neste år, skal avslutte festivalen i London, melder Hollywood Reporter. Festivalen tar mål av seg til å være den største jødiske filmfestivalen i verden og ble etablert i 1997. LES OGSÅ: HBO punger ut 600 millioner dollar for serie. Taika Waititi har både skrevet og regissert krigskomedien hvor han dessuten spiller rollen som Hitler, den tåpelige usynlige vennen til hovedpersonen, Jojo.

Kan bli en av de største floppene i filmhistorien

Men premierehelgen på de nordamerikanske kinoene ble en skuffelse når det kommer til billettsalget, melder Variety. Filmselskapets hadde håpet at filmen skulle dra inn 12 millioner dollar til billettlukene i løpet av sin første helg på kino.
Les mer om:

HBO punger ut 600 millioner dollar for denne serien

Det er Variety som melder om den enorme summen HBO måtte punge ut med for å sikre seg eksklusive rettigheter til den populære komiserien for de neste fem årene. Ifølge bransjemagasinet forklares den høye prisen med at TBS sin eksklusivitetsperiode, som egentlig skulle vart til 2024, er kortet ned slik at HBO kan ha serien på plass til lanseringen av HBO MAX i USA. Den lanseringen skal etter planen skje våren 2020. LES OGSÅ: GAFFAs Oslo/Fusion-anbefalinger. Her til lands ble det i fjor høst klart at strømmetjenesten til Discovery Networks, Dplay, hadde sikret seg senderettighetene til alle de t

Strømme-giganter betaler milliarder for gamle TV-serier

Strømme-krigen strammer seg til. I kampen om å sikre seg rettighetene til gamle populære serier sitter de store pengene løst. Nylig ble det kjent at HBO betaler 4,5 milliarder kroner for alle sesongene av «The Big Bang Theory».
Les mer om:

Apple Arcade ankommer

Torsdag 19. september kommer Apples spill-tjeneste med ubegrenset tilgang til over 100 spill. Er det spillenes svar på HBO - eller Disney-kanalen?
Les mer om:

HBO har bestilt enda en forløper-serie til «Game of Thrones»

Dette vil bli den andre forløper-serien som kommer fra «Game of Thrones»-universet. Skal man tro ryktene ble det først jobbet med hele fem slike forløper-serier, men av disse skal bare tre fortsatt være aktuelle i løpet av de kommende årene. Den første av disse skal være i ferd med å avslutte innspillingene av pilot-episoden i disse dager. Her er handlingen lagt mange tusen år før hendelsene vi har sett i de originale seriene og bøkene. En hel rekke skuespillere er allerede klare for denne serien, blant andre Naomi Watts og Josh Whitehouse skal spille store roller.
Les mer om:

«The Handmaid’s Tale»-oppfølger gir ordet til tante Lydia

I flere tiår har lesere lurt på hvordan historien om Offred i den moderne klassikeren «The Handmaid’s Tale» vil ende. Over 35 år etter at dystopien utkom kommer nå oppfølgeren. Den norske tittelen på den nye boken er «Gileads døtre», oversatt fra originaltittelen «The Testament». Denne gangen står karakteren Lydia i sentrum. Hemmelighetskremmeriet rundt Margaret Atwoods nye bok har vært enormt, og 10. september var det verdenslansering.

Disse nyhetene kommer på Netflix og HBO nå i september

Vi har sjekket premieredatoene hos både Netflix og HBO, slik at du kan få full oversikt!
Les mer om:

5 stjerneskudd som stjeler showet i Once Upon a Time In Hollywood

Fra birolle til hovedrolle? Quentin Tarantinos Once Upon a Time In Hollywood, som populært omtales som et kjærlighetsbrev til 60-tallets Hollywood, har blitt en smash. Regissørens første prosjekt uten hjelp fra #metoo-monsteret Harvey Weinstein fikk syv minutters stående applaus under verdenspremieren i Cannes i mai. Anmeldelsene som fulgte, gjenspeilet responsen. 730 rullet solid terningkast: Nostalgisk Quentin Tarantino gir fansen det de vil ha. Filmen omhandler i korte trekk livet til Rick Dalton, en semi-avdanket skuespiller portrettert av Leonardo DiCaprio (meta?).

Nå er det bekreftet hvem som skal spille de største rollene i HBOs neste norske originalserie

Innspillingen av HBO Europes neste norske originalserie, «Utmark», er i gang.

«Beforeigners» har satt ny strømmerekord for HBO i Norge

De to første episodene av «Beforeigners» er de mest sette episodene av en førstesesong noensinne på HBO Nordic i Norge. Men Virke Produsentforeningen reagerer på at HBO ikke vil gi konkrete tall.
Les mer om:

«Beforeigners» har satt ny strømmerekord for HBO i Norge

De to første episodene av «Beforeigners» er de mest sette episodene av en førstesesong noensinne på HBO Nordic i Norge. Men Virke Produsentforeningen reagerer på at HBO ikke vil gi konkrete tall.
Les mer om:

«Beforeigners» har satt ny strømmerekord for HBO i Norge

De to første episodene av «Beforeigners» er de mest sette episodene av en førstesesong noensinne på HBO Nordic i Norge. Men Virke Produsentforeningen reagerer på at HBO ikke vil gi konkrete tall.
Les mer om:

Nico & Vinz i minus

Ifølge DN var inntektene fra artistene Nicolay Sereba og Vincent Dery sine personlige selskaper, Kyillu Music as (Dery) og S. O. D Music as (Sereba), på 1,7 millioner kroner til sammen i fjor, fordelt omtrent likt på de to.
Les mer om:

Hilary Duff gjør comeback som Lizzie McGuire i ny serie!

Disney graver dypt i lommene sine om dagen! Streamingtjenesten Disney+ er like rundt hjørnet, og lørdag morgen norske tid ble det kjent at de vekker liv i klassikeren Lizzie McGuire. Hilary Duff er tilbake i tittelrollen. Serien handlet i sin tid om tenåringsjenta Lizzie, en «helt ordinær 13-åring» fra en amerikansk high school. Lizzie McGuire fikk 65 episoder fra 2001-2004, i tillegg til en kinofilm i 2003. I The Lizzie McGuire Movie spiller Hilary Duff både Lizzie og den italienske dobbeltgjengeren Isabella. Dette er hva drømmer er laget av: I den nye serien har Lizzie blitt 30, flyttet til

Trøndere i sci-fi-drama-komedie på HBO(pluss)

Lavrans Haga og Ingunn Beate Øyen spiller henholdsvis politietterforsker og politidirektør i HBOs nye serie «Beforeigners» der mennesker fra fortiden på uforklarlig vis dukker opp.
Les mer om:

The Mandalorian: Første titt på den første Star Wars-TV-serien

The Mandalorian finner sted i Star Wars-universet, noen år etter Return of the Jedi. Som navnet indikerer, følger TV-serien en av The Mandalorians; kommandosoldatene skapt av George Lucas i forbindelse med Empire Strikes Back. (Hei, Boba Fett!) Serien, som er Star Wars’ første live-action-show, er laget og skrevet av Jon Favreau (Iron Man 1 og 2). Hodejeger i Star Wars-universets mørke kriker og kroker (Disney+) Jon holder handlingen tett til brystet, men traileren viser at holdejegeren er på oppdrag i snuskete omgivelser hvor han støter på tvilsomme skikkelser. The Madalorian spilles av chile

HBO-reklame på ulovlige steder i Oslo

Ved hjelp av vann og sjablonger har HBO serien «Beforeigners» tegnet inn logoen i parkrom i Oslo sentrum. Det har fått kommunen til å reagere.
Les mer om:

Trøndere i sci-fi-drama-komedie på HBO(pluss)

Lavrans Haga og Ingunn Beate Øyen spiller henholdsvis politietterforsker og politidirektør i HBOs nye serie «Beforeigners» der mennesker fra fortiden på uforklarlig vis dukker opp.
Les mer om:

Årets store kritikersuksess fra HBO lokker turistene til Litauen

Ignalina øst i Litauen var et av stedene der den populære HBO-serien ble spilt inn. Det har mange likheter med atomkraftverket i Tsjernobyl, som ble rammet av en ulykke i 1986, og som er tema i serien, skriver TT. Allerede før serien hadde sitt gjennombrudd kom det turister til kraftverket, som ble lagt ned i 2009. LES OGSÅ: Daniel Craig leder an i stjernespekket ny film. Etter at serien kom, som nå er nominert til 19 Emmy-priser, har derimot interessen økt. I juli besøkte nesten 900 turister kraftverket og guidene melder at de fullbooket ut året.
Les mer om:

– Kjipt å tryne på et stort prosjekt, men jeg måtte bare trøkke til

Ifølge flere anmeldere kan Norge få sin første internasjonale seriesuksess med «Beforeigners» på HBO. Vegard Fossum på Torvastad har flere fingre med i spillet.
Les mer om:

Filmblogg: Norges sprøeste serie

Den første norske originalproduksjonen for HBO Nordic er fullstendig bananas, og overraskende bra.
Les mer om:

Norsk serieskaper om Game of Thrones-sammenligning: – Voldsomt, men smigrende!

I dag har HBOs første norske originalserie premiere! Vi traff skuespillerne og serieskaperne i Oslo like før lanseringen. Allerede før premieren er Beforeigners en stor snakkis. Sci-fi-drama-komedien har fått nesten utelukkende positiv kritikk fra norske medier, deriblant vår anmelder. Les 730s dom over første sesong av Beforeigners her Flere har trukket frem Beforeigners som en sterk kandidat til å fylle tomrommet etter Game of Thrones, deriblant Nettavisens anmelder, noe som selvsagt faller i god jord hos serieskaper Anne Bjørnstad. – Å bli sammenlignet med noen av de bestfungerende tv-serie

Kit Harington ble «litt forbanna» da han leste manuset til Game of Thrones sesong 8

Saken inneholder spoilere. I dag er tre måneder siden Game of Thrones ble avsluttet for godt. Å si at det var delte meninger om sesong 8 er en underdrivelse. Mange fans ble skuffet. Øverst på klagelisten var kanskje ikke drapet på The Night King, som unge Arya Stark fikk gleden av å utføre. (Mens Bran Stark, som i sesong 4 viste oss Night King for første gang, ble kongen. Prikk prikk prikk.) Mange hadde dog trolig håpet på å få se Jon Snow ta rotta på White Walkers-lederen. Inkludert Kit Harington selv. Han har gledet seg ekstra mye.

Hylles av kritikerne – i neste uke står premieren

Serien kommer fra «Lilyhammer»-skaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, og de kan glede seg over at anmelderne liker serien. «Etter å ha sett fem av de seks episodene som kommer på HBO Nordic utover høsten, er jeg sulten på mer. Og jeg gleder meg til å se hvordan publikum vil reagere på denne veldig rare, men også veldig underholdende serien», skriver NRK Filmpolitiet, triller fram en femmer – og mener finske Krista Kosonen er spesielt kul i sin rolle. LES OGSÅ: Norsk skrekkfilm på kinotoppen i USA. Dagbladets anmelder har også tittet – og mener at dette kan bli høstens TV-snakkis.
Les mer om: