Nyheter om Jahr


– Mange lever som om det ikke er korona!

– Selv om vi for øyeblikket har få smitta, så kan situasjonen raskt forandre seg. Derfor bør folk fortsatt holde en meter avstand, være friske i møte med andre og ha god håndhygiene, sier kommuneoverlege i Nord-Aurdal, Per Einar Jahr.
Les mer om:

– Noen ganger har korona og jeg gått til sengs sammen!

Kommuneoverlege Per Einar Jahr innrømmer at de siste ukene har vært tøffe. Det å stå som øverste faglig ansvarlig – i noe som er helt nytt og som man ikke aner konsekvensene av – har vært en stor utfordring.
Les mer om:

Koronakrisen er på ingen måte over: - Folk testes for koronasmitte på Fagernes hver dag

- Smittefaren er på ingen måte over. Jeg råder folk til fortsatt å holde avstand og være nøye med hygiene, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr.
Les mer om:

– Denne smitten vil vi måtte leve med i lang tid framover

Kommuneoverlege Per Einar Jahr advarer mot å senke skuldrene for mye og tro at det verste ligger bak oss.
Les mer om:

Nytt smittetilfelle uten bånd til andre smittede: Kommuneoverlegen ber folk tenke seg godt om før de oppsøker steder de ikke behøver å være

Personen som i dag har fått påvist covid-19 har ikke hatt kontakt med andre smittede i Nord-Aurdal, opplyser kommuneoverlege Per Einar Jahr.
Les mer om:

– Opp til den enkelte familie om de vil levere barn i barnehagen

Kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal kommune sier han forstå om foreldre og ansatte er bekymret for at barnehagene åpner igjen. Men i Valdres mener han det er et forsvarlig og riktig grep nå.
Les mer om:

Jahr mener det var riktig å la russen gjennomføre dåp i går

Kommuneoverlegene i Valdres har stort sett snakket med en røst om koronakrisa, men i går var det tilløp til uenighet mellom Per Einar Jahr i Nord-Aurdal og Tor Inge Kristianslund i Etnedal.

Legevakten har nok å gjøre, selv om det er veldig mye færre pasienter enn en normal påske

Hytte-forbudet virker helt etter intensjonen, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal.
Les mer om:

Jahr:– Nå gleder jeg meg til kanskje å kunne dra på hytta i Østfold

Statsminister Erna Solberg sa i dag at regjeringen vil fjerne hytte-forbudet 20. april. Kommuneoverlege Per Einar Jahr pleier å være på hytta i Østfold nesten hver helg selv, og gleder seg for egen del.

Enda en smittet i Nord-Aurdal, men Jahr opplever ikke at situasjonen er ute av kontroll. Gir full honnør til lokalt næringsliv

For niende gang måtte kommunehelsetjenesten i Nord-Aurdal denne helgen ringe en innbygger og informere om at vedkommende hadde testet positivt på korona.
Les mer om:

Jahr: – Kjære næringsdrivende. Dere må ikke oppfordre folk til å reise hit for å handle. Dere må forstå alvoret.

For første gang siden korona-krisen rammet Valdres er det kommuneoverlege Per Einar Jahr som ringer avisa, og ikke omvendt. I dag snakker han tydeligere enn vi har hørt ham noen gang.
Les mer om:

Jahr: –Helsearbeiderne i Nord-Aurdal viser stor profesjonalitiet

Torsdag formiddag forteller kommuneoverlege Per Einar Jahr at det ikke er registrert noen flere smittede i kommunen siden i går. Det er heller ingen meldinger om nye pasienter som er aktuelle for innleggelse.
Les mer om:

Jahr: Beklagelig med to nye tilfeller. Men de er ikke så syke at de vurderes innlagt på smitteavdelingen i Vang eller på sykehus

Kommuneoverlege Per Einar Jahr ønsker ikke å gi noen opplysninger om de to nye smittedes alder eller kjønn eller profesjon. Men opplyser at de to ikke har så alvorlige symptomer at de vurderes innlagt.
Les mer om:

Jahr har ingen forklaring på hvorfor Valdres har seks smittede mens Hallingdal har 80

– Mye av forutsetningene skulle en tro at er ganske like i utgangspunktet mellom våre to dalfører. Hvorfor vi har sluppet så mye lettere så langt i denne krisen er umulig å vite. Jeg skulle gjerne hatt svaret, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal.
Les mer om:

Tveiten og Jahr: – Kan love at det lå mange og tunge vurderinger bak at pasienten ikke ble sendt til sykehus

Nasjonale og lokale helsemyndigheter har snakket tett sammen både i forkant og etterkant av dødsfallet tirsdag. Situasjonen i Valdres følges tett. Ingen nye smittetifeller er oppdaget. De fire gjenlevende smittede er symptomfrie og vil være ute av karantene i løpet av helgen..
Les mer om:

Jahr: – En stor stor lettelse at hytteloven ikke hules ut ytterligere

Kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal kommune sier han er lettet etter statsministerens pressekonferanse i dag.
Les mer om:

Jahr: – Det er påfallende og merkelig at Norge diskuterer hytteforbudet som viktigste sak når vi står i starten av en pandemi

Kommuneoverlege Per Einar Jahr har registrert at det nå hagler inn med forslag til uthuling av hytte-forbudet fra mange hold. Han er spent på hva regjeringen legger frem senere i dag om saken. Han frykter at det skal bli åpnet for en flerdobling av befolkningen i Valdres i påsken.
Les mer om:

Jahr: Glad for hver dag uten smittede. Forklarer hvorfor folk som har vært i utlandet ikke lenger testes

Tallet på smittede i Nord-Aurdal er fortsatt fem etter at også fredagens tester er gjennomgått. Kommuneoverlege Per Einar Jahr jubler litt over hver dag uten nye smittede. Samtidig som han er overbevist om at det er flere i Valdres som er smittet uten å være testet.
Les mer om:

Enda en dag i Valdres uten nye tilfeller av korona-smitte

– Jeg innrømmer gjerne at alle vi helsearbeidere i Valdres var litt høyt oppe fredag ettermiddag, når vi kunne gå inn i helgen uten nye tilfeller av smitte, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr lørdag formiddag.
Les mer om:

Nord-Aurdal har testet 15 nye i dag. Jahr krysser fingrene

– 15 personer er testet, de fleste helsearbeidere, forteller kommuneoverlege Per Einar Jahr onsdag kveld.
Les mer om:

Fra to til fire korona-smittede i Nord-Aurdal tirsdag

Tirsdag er antallet koronasmittede altså doblet fra to til fire. Ingen av de fire har alvorlige symptomer, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr tirsdag kveld.
Les mer om:

Jahr forstår godt at Hol kommune ber Heimevernet om hjelp, vil drøfte om Valdres bør be om det samme

– Vi har åtte bekreftet smittede, og venter på flere prøver vi ikke har fått svar på. I tillegg har vi en god del med symptomer, sier Jahrs kollega i Hol, kommuneoverlege Geir Strømmen, til VG. Hol ber nå Heimevernet om assistanse for å få hyttefolk til å reise hjem.
Les mer om:

Nord-Aurdal har tidoblet testing av mulige smittede

Inntil mandag har det i den største kommunen i Valdres blitt testet to-tre personer for koronavirus pr dag. I dag er antallet steget til 20. Og kommuneoverlege Per Einar Jahr regner med å holde det samme tempoet i dagene fremover.
Les mer om:

Kommuneoverlegen: –Ingen god plan å samle familien i Valdres

– Hyttefolk får mye kritikk. I mine øyne er det like stor risiko knyttet til at folk kommer hit fra byer på besøk til fastboende, sier en kvinne som vil være anonym. Kommuneoverlege Per Einar Jahr gir henne rett.
Les mer om:

Fagernes legesenter stenges i morgen tidlig

Kommuneoverlege Per Einar Jahr skal ha møte med staben ved Fagernes Legesenter søndag kveld. De skal forberede seg på en helt ny virkelighet for alle ansatte og for pasientene fra og med i mogen.
Les mer om: