Nyheter om Jahr


– Jeg har lyst til å spille like lenge som Pål Steffen (38), eller ... Nei, forresten; det har jeg ikke

Kristian Jahr (32) tror rutinen fra nedrykkskamp kan bli helt avgjørende utover høsten. Fredag skrev han ny to-årskontrakt.
Les mer om:

Hyttefolk i Valdres: – Jeg vil ikke bli smittet!

Heller ikke folk som kommer fra røde byer ønsker å bli smittet av korona. Kommuneoverlege Per Einar Jahr håper ikke hyttefolket kjenner på skam, når de besøker Valdres i høstferien.
Les mer om:

Ber folk vise ansvarlighet under den avlyste rakfiskhelga: Håper ikke rakfiskfestivalen gjemmer seg bort i store, private fester

– Vi vet det kommer mye folk til Valdres rakfiskhelga, på tross av at festivalen er avlyst. Derfor ber vi folk viser ansvarlighet, ikke drikker på offentlig sted og følger smittevernsnegler, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr.
Les mer om:

Børsen: Sogndal – Strømmen: – Samarbeidet minnet om slapstick-serien «To gode naboer»

(Sogndal – Strømmen 3-0). Midtstopperparet Kristian Jahr og Hasan Kurucay hadde en dårlig dag på jobben da Strømmen fikk stryk i Sogndal.

Jahr: – Er du i tvil, så hold deg heime!

Legene merker økt forkjølelse i Valdres. – Er du i tvil om du bør holde deg heime, så ikke tvil; holde deg heime, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr.
Les mer om:

Forventer at koronasmitten øker i Valdres

Det er nå flere tyske og nederlandske bobiler i Valdres. De neste dagene og ukene forventer kommuneoverlege Per Einar Jahr at koronasmitten vil øke i Valdres.
Les mer om:

Ordførerne og kommuneoverlegen vil ikke fraråde å reise til Oslo, men ber folk bruke hode

Verken Kommuneoverlege Jahr eller ordførere i Valdres, fraråder folk å reise til Oslo eller Indre Østfold, der koronasmitten nå øker i omfang. Men de ber folk bruke hode og følge regelverket som til enhver tid gjelder.
Les mer om:

Mellom 20 og 40 personer testes for korona daglig ved Fagernes legesenter

– Nå må alle ta et krafttak igjen, så vi slipper smittespredning i Valdres, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr.
Les mer om:

Fem kommuner i Innlandet rammet av smitteutbruddet på Hurtigruta: – Vi kjenner ikke til at folk fra Valdres er berørt, men vi er bekymret

Kommuneoverlege Per Einar Jahr følger smittesituasjonen på Hurtigruta tett. – Vi har ingen informasjon så langt som tyder på at det er personer fra vår region som har vært passasjerer på de aktuelle seilasene eller som har hatt kontakt med noen av passasjerene.
Les mer om:

Har fortsatt fullt søkelys på smittevernet: Spriter, vasker og holder orden på avstand mellom kundene

Folk er naturlig nok fortsatt opptatt av koronaviruset og hva det kan føre med seg. Avisas artikkel om at kommunelege Per Einar Jahr er bekymret over åpning av grensene har påkalt mange kommentarer i sosiale media.
Les mer om:

Tror smitten vil blusse opp når grensene til Europa åpnes: – Håper jeg tar feil, men jeg er bekymra

15. juli åpnes det opp for at europeiske turister kan reise karantenefritt inn i Norge og motsatt. Kommuneoverlege i Nord-Aurdal, Per Einar Jahr, tror det vil føre til nye smittetilfeller lokalt.

Drama for hopp-profil

Line Jahr (36) er den eneste kvinnelige hovedtreneren i hopp. Nå risikerer hun å miste jobben. - Jeg skulle ønske at alle som er opptatt av likestilling også melder seg på når det koster penger, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.
Les mer om:

– Vær heime og ta en test, om dere får symptomer!

– De som var på demonstrasjonen må være nøye med å si fra og få testet seg, dersom de får symptomer som hoste, feber og luftvegsinfeksjoner, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr.
Les mer om:

– Mange lever som om det ikke er korona!

– Selv om vi for øyeblikket har få smitta, så kan situasjonen raskt forandre seg. Derfor bør folk fortsatt holde en meter avstand, være friske i møte med andre og ha god håndhygiene, sier kommuneoverlege i Nord-Aurdal, Per Einar Jahr.
Les mer om:

– Noen ganger har korona og jeg gått til sengs sammen!

Kommuneoverlege Per Einar Jahr innrømmer at de siste ukene har vært tøffe. Det å stå som øverste faglig ansvarlig – i noe som er helt nytt og som man ikke aner konsekvensene av – har vært en stor utfordring.
Les mer om:

Koronakrisen er på ingen måte over: - Folk testes for koronasmitte på Fagernes hver dag

- Smittefaren er på ingen måte over. Jeg råder folk til fortsatt å holde avstand og være nøye med hygiene, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr.
Les mer om:

– Denne smitten vil vi måtte leve med i lang tid framover

Kommuneoverlege Per Einar Jahr advarer mot å senke skuldrene for mye og tro at det verste ligger bak oss.
Les mer om:

Nytt smittetilfelle uten bånd til andre smittede: Kommuneoverlegen ber folk tenke seg godt om før de oppsøker steder de ikke behøver å være

Personen som i dag har fått påvist covid-19 har ikke hatt kontakt med andre smittede i Nord-Aurdal, opplyser kommuneoverlege Per Einar Jahr.
Les mer om:

– Opp til den enkelte familie om de vil levere barn i barnehagen

Kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal kommune sier han forstå om foreldre og ansatte er bekymret for at barnehagene åpner igjen. Men i Valdres mener han det er et forsvarlig og riktig grep nå.
Les mer om:

Jahr mener det var riktig å la russen gjennomføre dåp i går

Kommuneoverlegene i Valdres har stort sett snakket med en røst om koronakrisa, men i går var det tilløp til uenighet mellom Per Einar Jahr i Nord-Aurdal og Tor Inge Kristianslund i Etnedal.

Legevakten har nok å gjøre, selv om det er veldig mye færre pasienter enn en normal påske

Hytte-forbudet virker helt etter intensjonen, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal.
Les mer om:

Jahr:– Nå gleder jeg meg til kanskje å kunne dra på hytta i Østfold

Statsminister Erna Solberg sa i dag at regjeringen vil fjerne hytte-forbudet 20. april. Kommuneoverlege Per Einar Jahr pleier å være på hytta i Østfold nesten hver helg selv, og gleder seg for egen del.

Enda en smittet i Nord-Aurdal, men Jahr opplever ikke at situasjonen er ute av kontroll. Gir full honnør til lokalt næringsliv

For niende gang måtte kommunehelsetjenesten i Nord-Aurdal denne helgen ringe en innbygger og informere om at vedkommende hadde testet positivt på korona.
Les mer om:

Jahr: – Kjære næringsdrivende. Dere må ikke oppfordre folk til å reise hit for å handle. Dere må forstå alvoret.

For første gang siden korona-krisen rammet Valdres er det kommuneoverlege Per Einar Jahr som ringer avisa, og ikke omvendt. I dag snakker han tydeligere enn vi har hørt ham noen gang.
Les mer om:

Jahr: –Helsearbeiderne i Nord-Aurdal viser stor profesjonalitiet

Torsdag formiddag forteller kommuneoverlege Per Einar Jahr at det ikke er registrert noen flere smittede i kommunen siden i går. Det er heller ingen meldinger om nye pasienter som er aktuelle for innleggelse.
Les mer om: