Nyheter om Hasvik


– Det har vært smertefullt, tøft og trist

Audun Hasvik hadde ideen og var drivkraften bak frilansjournalistkollektivet Norpublica – som blant annet har levert flere gravesaker til Aftenposten. Nå er Hasvik ute av organisasjonen – «frivillig». – Det har vært tøft og trist, sier Hasvik om maktkampen.
Les mer om:

Fire snøskred stengte veien på Sørøya

Uværet i nord i helga førte til isolasjon mange steder. På Sørøya i Finnmark ble veien mellom fiskeværene Sørvær, Breivikbotn og Hasvik stengt av fire snøskred.
Les mer om:

Tre reddet fra sjøen: – Alle puster lettet ut

Tre skibbrudne ble berget over i et annet fartøy, da sjarken deres gikk ned i Sørøysundet ved Hasvik i Finnmark onsdag kveld.

Avslutter søk etter forlis

Politiet i Finnmark har informert de pårørende i Hasvik om at søket etter den 74 år gamle Reidar Nilsen som er savnet etter forliset utenfor Gamvik søndag, nå innstilles.

Søker med undervannsrobot etter Reidar (74): – For oss er det viktig å finne den savnede, for de pårørendes skyld

Daglig leder Inge Nygård i Barentsdykk AS fra Mehamn er sikker i sin sak. Hans firma søker nå med en undervannsrobot etter den savnede fiskeren Reidar Nilsen (74) fra Hasvik i havet utfor Slettnes fyr i Gamvik.

Tidligere fiskerlagsleder savnet etter havari

Remi Andre Nilsen (43) fra Hasvik er funnet omkommet etter båthavariet nord for Slettnes i helga. Faren, Reidar Nilsen, er antatt omkommet, men ikke funnet.
Les mer om:

Far og sønn antatt omkommet: – Dette rammer hele samfunnet vårt

– Vi føler så inderlig med de berørte, sier ordføreren i Hasvik kommune på Sørøya i Finnmark, der de to involverte i sjarkulykken hørte hjemme.
Les mer om:

Sørvær i Finnmark uten nett på tredje døgnet

De 150 innbyggerne i Sørvær i Hasvik kommune i Vest-Finnmark mangler både internett og mobil. Det har de gjort siden lille julaften.
Les mer om:

Påstander om seksuell trakassering, vold og rus om bord: – Vi må komme til bunns i hva som har foregått

Linebåten «Stormhav», som leverer fisk i Hasvik kommune, har i oktober fått seileforbud etter at det ble beslaglagt narkotika på båten.
Les mer om:

Har landet lederkabalen

Den tyske fysioterapeuten og helselederen Thorben Frøitland (32) overtar enhetslederjobben etter Maja Jørgensen. Offiser, miljøarbeider og enhetsleder i Hasvik kommune, Thormod Moi Felle (37), overtar jobben som seksjonsleder Institusjon og Friskhet og mestring etter Torstein Løvdal Nydal.

To nye tårn til Bodø

Luftfartstilsynet godkjente at tårndriften ved Hasvik og Berlevåg lufthavner ble overført til Avinor sitt Remote Towers Centre i Bodø.

Kommune får fritak fra legestreiken

Øykommunen Hasvik har søkt Legeforeningen om å få dispensasjon fra legestreiken, og kommunen har fått ja, melder NRK.
Les mer om:

Legestreiken trappes opp: Rammer Nord-Aurdal og Vang

NTB melder i dag at tolv nye leger tas ut i streik i opptrappingen. Kommunene dette gjelder, er Kautokeino, Sirdal, Vang, Nord-Aurdal, Herøy (Møre og Romsdal), Karasjok og Hasvik. Uttaket omfatter kommuner i distrikter med stor legevaktbelastning.

Trapper opp streiken: I disse kommunene tas nye leger ut i streik

Legestreiken trappes opp fra mandag, når tolv nye leger i syv kommuner tas ut i streik. Kommunene er Kautokeino, Sirdal, Vang, Nord-Aurdal, Herøy (Møre og Romsdal), Karasjok og Hasvik.

Fisketurismen hardt rammet i nord: – Brutalt

HASVIK (VG) Coronapandemien har rammet fisketurismen i Hasvik i Troms og Finnmark knallhardt. Flere bedrifter har permittert nesten alle sine ansatte.
Les mer om:

Dobbelt rammet «Stjernekamp»-vinner Bilal Saab: – Corona har vært drit for min del

HASVIK (VG) Bilal Saab (21) gikk helt til topps i «Stjernekamp», og var klar for å ta musikknorge med storm. Så kom corona, og han flyttet hjem til familiebedriften – der ble han permittert.
Les mer om:

Norway Royal Salmon har varslet børsen: Står i fare for å måtte slakte 2,3 millioner fisk

Norway Royal Salmon har i en rutine undersøkelse fått en mistanke om ILA på deres lokasjoner på Sørøya i Hasvik kommune.

Fiskeren Kristian Elvevoll (50) omkom i forlis i Hasvik. Nå starter granskingen

Statens havarikommisjon for transport melder onsdag at de starter undersøkelse av sjøulykken i Breivikfjorden i Hasvik kommune, der fiskeren Kristian Elvevoll (50) fra Sørreisa ble funnet omkommet da båten hans forliste fredag kveld den 8. mai.
Les mer om:

Tom Vegar er i krigsmodus: – De oppfører seg som pirater. Hvorfor ligger de her i fjæra og holder helvete med oss?

Tom Vegar Kiil i Hasvik er rasende etter at tre store fiskebåter kom inn Breivikfjorden i helga. I styrehuset til MS «Loran» kjenner skipper Trond Olav Dyb seg ikke igjen i kritikken.
Les mer om:

Krisa knekker kommunene

MØRKT: Trysil ligger øde. Fiske­mottaket i Hasvik er tomt for fisk. I Ullensaker forsvinner jobbene når flyene slutter å gå. Men smelteovnene i Høyanger holder koken.

– Vi straffes for å bo på øy

OPPRØR: Dagfinn Johansen i øykommunen Hasvik i Finnmark er avhengig av ferge og opplever høye priser som straff. Ordføreren krever at staten får ansvaret for fergene.

Boligbrann i Hasvik

Det brenner i et bolighus i Hasvik i Finnmark. En person har reddet seg ut av huset.
Les mer om:

Marte (25) ble kastet ut i det: - Kan ikke tenke så mye på at vi er alene

– Jeg kommer fra en liten plass sjøl, og var dermed veldig bevisst på problematikken da jeg begynte her, sier politibetjent Marte Haugen (25) i Hasvik.
Les mer om:

Slik ble Bilal feira på hjemmebane: – Det var ikke et tørt øye

På samfunnshuset i Hasvik var det rigget til fest. Det var satt ut 210 stoler, men ikke alle fikk sitte Se video i vinduet over, og flere bilder fra feiringene nederst i saken.
Les mer om:

Bilal fra Hasvik videre i Stjernekamp

NRKs musikkanmelder ga sin dom under lørdagens Stjernekamp.
Les mer om:

Mest lest siste uke