Nyheter om Hjelmeland


Hjelmeland og Suldal opphever lokale karanteneregler

Fra lørdag er det slutt på de særlig skjerpede karantenereglene for Hjelmeland kommune. Også Suldal lemper på sine lokale karanteneregler.
Les mer om:

Nær 100 dagpenge-søknader i Suldal grunna permittering

I dag, tysdag, er talet på dagpenge-søknader grunna permittering, oppe i 98 i Suldal kommune. I veke 11 var talet søknader fem, mot heile 78 i sist veke. Tysdagens oppdatering frå NAV, viser fire registreringar så langt denne veka.

Møter folket via Facebook

I kveld, måndag, klokka 19.00, arrangerer kommunen folkemøte, og for første gong i historia blir det digitalt. Informera og motivera Ordførar, rådmann og smittvernlege samlar seg for å svara på spørsmål suldølen måtte ha om den heilt ekstraordinære situasjonen me er oppe i med strenge restriksjonar lokalt. – Det handlar om å få ut felles informasjon, svara på spørsmål folk måtte ha, og så handlar det om å kunna motivera folk til å halda ut i dei tiltaka me har gjort,seier ordførar Gerd Helen Bø nå i føremiddag,

Suldal og Hjelmeland stenger (nesten) kommunegrensa

Suldal og Hjelmeland kommuner gjør drastiske grep for å unngå koronasmitte. De vil at innbyggerne skal holde seg i egen kommune - ellers må de i karantene.
Les mer om:

Suldal innfører nå strenge karantene-reglar for folk som kjem inn i kommunen

Saman med Hjelmeland kommune, tar nå kommuneleiinga i Suldal sterke virkemiddel i bruk for å halda korona-smitten ute av Suldal. Per i dag er det altså ikkje påvist virus i Suldal og i dag er ingen nye testa.

Ikke dra på hytta - hverken i Sauda, Sirdal, Røldal eller Hjelmeland

Ikke dra på hytta, er rådet fra nasjonale helsemyndigheter. Kommuneledelsen i Sirdal, Røldal, Sauda Hjelmeland og Vinje sier også ifra om at de ikke ønsker hyttefolk i kommunene sine nå.

- Vi blør

- Konkursene begynner nå, sier Norske Konsertarrangører. Skuespiller Bjarte Hjelmeland er blant dem som etterspør tiltak for kulturbransjen.
Les mer om:

Kulturnorge rakner

Små og store kulturaktører rammes hardt av coronapandemien. Bjarte Hjelmeland er en av dem som fortviler.
Les mer om:

Jarle kjempa for livet då han stod vêrfast på fjellet

Jarle Hjelmeland (56) frykta at livet var over, då vêret brått slo om på topptur. Etter ein dramatisk redningsaksjon takkar han hjelpemannskapet.
Les mer om:

Asbjørg klar for pensjonistlivet, Sissel tar over

Til sommaren er det 28 år sidan Marvik starta på Landbrukstenester Suldal og Sauda. Om ikkje mange veker ventar pensjonistlivet. Følgd fleire bondegenerasjonar Med fleire tiår innan kontorfaget, med løn og rekneskap, har ho fått vore med på ei teknologisk reise med høgt turtal. – Ja, enormt. Du veit ungar som ikkje var fødde då, er bønder nå, svarar ho kjapt. Ho smiler.

Trippel traktor-feiring

Ikkje berre har han bursdag og blir 57 år, men han kan feira både 40-års jubileum i bedrifta han eig med brørne sine og invitera til norgeslansering av ein splitter ny Case-traktor i dag. Klokka har ikkje meir enn passert lunsj-tid, og bursdagsguten har allereie selt varer for over 400 000 kroner. Ikkje rart han skin. Kremmar Ute på tunet framfor verkstaden er langborda på plass, og Kulp-tilsette er i gang med å fyra opp grillen.

Politiet åtvarer anleggsmaskin-eigarar mot omreisande vinningskriminelle

Den siste tida har det vore meldt om fleire tjuveri frå anleggsmaskinar i Sør-Vest politidistrikt, til liks med resten av landet. Åtvarer anleggsbransjen Politioverbetjent Thomas Wahl i Sauda fortel at både i Vindafjord, Hjelmeland, Sandnes, Jæren og i Dalane er det meldt om tjuveri. Det tjuvane tar med seg, er GPS-utstyr frå anleggsmaskinar. Wahl rår dei som har anleggsmaskinar til å ta førehandrseglar som å sikra og låse maskinane.

Endeleg peikar pila oppover

Opp ti suldøler frå 1. januar 2019 til 1. januar 2020, seier fasiten. Nettoinnflytting Det er ikkje eit fødselsoverskot som utgjer plussen, men ei nettoinnflytting på ti personar. Ved inngangen av 2019 var me 3794 suldøler, 37 blei fødde gjennom året og 37 døydde. 129 personar flytta til Suldal i fjor, av desse kom 16 frå utlandet. 119 flytta ut, åtte av dei til utlandet. Desse tala gir oss ei nettoinnflytting på ti personar.

Sjekk din barnehage: Dette er foreldrene mest og minst fornøyd med

De fleste foreldrene mener barnet deres trives godt i barnehagen. Her er resultatene fra foreldreundersøkelsen i barnehagene i Stavanger, Sandnes, Sola, Finnøy, Rennesøy, Klepp, Gjesdal, Hjelmeland og Sauda.

Sebastian starter restaurant i konkursrammet hotell

I september gikk Spa-hotell Velvære AS på Hjelmeland konkurs. Sebastian Schläwicke (28) håper på drahjelp fra Ryfast når han nå starter opp restauranten igjen.
Les mer om:

Rogaland KrF med resolusjon om Rødsliane

Rogaland KrF sitt fylkesårsmøte ber Staten framskunda forsvarleg rassikring/tunell ved Rødsliane frå andre til første planperiode, som har start 2022, i Norsk Transport Plan (NTP). Vil sikra trygg framdrift Vidare ber dei Staten om å sikra trygg framdrift av følgjande rasutsette vegparsellar langs rv13: Melkeråna-Årdal i Hjelmeland, Lovra-Lovraeidet og langs Suldalsvatnet og gjennom Bratlandsdalen.
Les mer om:

BILDESERIE: Endeleg vart det skikarusell

Ung og gammal, amatør og proff; rundt 200 skiløparar stilte til start i årets første skikarusell ved Mosvatnet. Hjelmeland IL, saman med Suldal IL, sytte for skirenn i nydeleg vintervêr. Nysnø, eit par minusgrader og flotte skispor sytte for perfekte forhold ute i løypene. Over 73 år mellom yngste og eldste Først ut i skispora var dei som ikkje går på tid. Her var nok Klara Marcussen Moe (1,5 år) yngste deltakar. Ei tid var det reine folkevandringa sør for Gulllinghuset og opp bakkane.

Ap-politiker: Stavanger bør innlede til flørt med Strand, Hjelmeland, Sola og Randaberg

Ap-politiker Øyvind Jacobsen mener Stavanger bør invitere fire nabokommuner til nye samtaler om kommunesammenslåing.

Hjelmeland gir trygghet til folket

«Ja!» er god, gammeldags revy – velskrevet og profesjonell. Men Bjarte Hjelmeland er best når sangnumrene er genuint personlige.
Les mer om:

Flotte resultat av skiløparar frå Suldal IL i Holmenkollen

Dei konkurrerte på Oslo Skifestival, og dei fem ivrige skiløparane frå Suldalsosen, viste god form i løypa. Både på klassisk og i skøyting og ikkje minst, i stafettane. God stemning Oddny Lunde Bakka, fortel om kjempegod stemning i Holmenkollen og ei kjekk oppleving for alle. – Det er lite snø, i Holmenkollen også, så utøvarane konkurrerte på kunstsnø. For å spara på snøen, blei det berre ein liten tur i ut løypene før konkurransane starta.

Bjarte Hjelmeland har sagt opp på Nationaltheatret

Bjarte Hjelmeland (49) slutter som skuespiller på Nationaltheatret – nærmere 30 år etter at han først satte sine ben der.
Les mer om:

Slutter på Nationaltheatret

Skuespiller Bjarte Hjelmeland har sagt opp jobben ved Nationaltheatret.
Les mer om:

Snart skal denne mannen berre stirre ut i lufta

FOLKINTERVJUET: John N. Nessa, doktoren med stor D i Hjelmeland etter ein mannsalder i legefrakk, har snart behandla sin siste pasient. Nå skal han springa, lesa bøker og spela hardingfele.
Les mer om:

Som en tidsmaskin til 1800-tallet

På Jørmeland i Hjelmeland kan du ta turen tilbake til en glemt tid.
Les mer om:

Ryfylkefondet har ikkje løyvd pengar til konfirmantleir

Avisa var litt for kjapp med å bringa godt konfirmant-nytt i går, og det beklagar me. Stemte mot innstillinga Saka var skrive på bakgrunn av innstillinga til Ryfylkefondets møte 5. desember, men fondet stemte altså mot innstillinga, og dermed blir det ikkje fondspengar til leir på Sand. Sigrid Sigmundstad, prost i Ryfylke, søkte om 300 000 kroner til ein felles leir i august for konfirmantane i Suldal, Sauda, Hjelmeland, Strand og Forsand, og fondet innstilte på 250 000 kroner.