Nyheter om Hjelmeland


Ung suldøl på Ungdommens fylkesting i Rogaland

Arin Eirikssønn frå Sand var Suldal sin representant på helgas møte til Ungdommens fylkesting i Stavanger. Eirikssønn er første vara for medlem Bjørn Wigestrand som ikkje hadde anledning å delta på fylkestinget. Tredje mann, som også er valt ut av kommunen, er Mohammed Ibrahim på 2. varaplass. Rådgivande organ Over 40 rogalandsungdommar deltok då Ungdommens fylkesting (UFT) konstituerte seg. Ingen av suldalsungdommane vart innstilt til ungdomsutvalet.

Hedret av Egner-familien

Thorbjørn Egners Kardemommestipend går til to komponister fra Sogn og Fjordane: Thea Hjelmeland og Karl Seglem.
Les mer om:

Bussjåfør: - Sprengte mens skoleunger sto 40 meter unna

Det ble fyrt av en dynamittsalve rett ved elever som ventet på skolebussen på Hjelmeland, hevder foreldre. Ifølge Statens vegvesen avviser entreprenøren at dette har skjedd.

Bussjåfør: - Sprengte mens skoleunger stod 40 meter unna

Det ble fyrt av en dynamittsalve rett ved elever som ventet på skolebussen på Hjelmeland, hevder foreldre. Ifølge Statens vegvesen avviser entreprenøren at dette har skjedd.

Showanmeldelse: Raus humor

Jamennesket Bjarte Hjelmeland er det vel verd å takke ja til.
Les mer om:

Ja takk, Bjarte

Bjarte Hjelmeland har mye energi å by på og sier «ja» til det meste. Vi sier «ja takk» til Bjarte.
Les mer om:

Fylkestinget sier ja til Helgøy bru: - Dette koster 2–2,5 millioner per hode

Fylkestinget vedtok å bygge den etterlengtede brua til Helgøy i Hjelmeland. Til jubel fra øyfolket og kritikk fra Frp og Venstre.
Les mer om:

Delte meiningar om ny ski- og turløype ved Mosvatnet

Det er Fjellbergskardet hyttevelforening, som tiltakshavar, og Hjelmeland bygg as som ansvarleg søkjar for arbeidet, som har søkt kommunen om å opparbeida ei to kilometer lang løype i sørenden av vatnet. Søkjar meiner det er eit positivt miljøtiltak som vil styrka friluftslivet i Gullingen-området. Kommunen meiner at sti- og løypetraseens nytteverdi til friluftsbruk forsvarar inngrepa i naturen.

Frisk eplesatsing på Fuglestein

Garden ligg fint til, sørvendt med utsikt til Ombo og Ombofjorden. Fuglestein ligg perfekt til når det gjeld å nytta naturens goder til å dyrka frukt, der Jelsafjorden går over til Erfjorden. Sjølv om Fuglestein ligg lagleg til, har det vore mykje arbeid før dei 17 000 trea kunne plantast på felta dei ulike stadene på garden. I dag har han 53 dekar med frukt, det vil seia 40 dekar med ulike eplesortar og resten pære. Rundt rekna fire millionar kroner har han investert.

Hjelmeland: Rom til leie i konkursrammet hotell

Seksjonseierne har startet utleie av rom i det konkursrammede Spa-hotell Velvære på Hjelmeland.
Les mer om:

Helgøy-folk kan heise flagget for bru

Mot stemmene til Frp og Venstre gikk politikerne i samferdselsutvalget i fylket inn for å bygge bru til fruktøya Helgøy i Hjelmeland.
Les mer om:

73 millioner for bru til Helgøy

Vassbakk & Stol har det laveste anbudet på bru til fruktøya Helgøy i Hjelmeland: 72,8 millioner kroner, eksklusiv moms. Fylkesrådmannen går inn for utbygging, hvis Hjelmeland kommune og øyfolket bidrar.
Les mer om:

Vil noen drive hotell på Hjelmeland?

HJELMELAND: Over 200.000 gjester har overnattet på Spa-hotell Velvære siden oppstarten i 2006. Et helt nytt konsept må på plass dersom det skal bli flere spa-helger på Hjelmeland.
Les mer om:

Hotell og spa-gjester får ikke tilbake pengene

HJELMELAND: 150 gjester skulle etter planen overnatte på Spa-hotell Velvære på Hjelmeland denne helgen. Det blir det ingenting av. Kun de som allerede har betalt med kredittkort får pengene tilbake.

Hotell- og spa-gjester får ikke tilbake pengene

HJELMELAND: 150 gjester skulle etter planen overnatte på Spa-hotell Velvære på Hjelmeland denne helgen. Det blir det ingenting av. Kun de som allerede har betalt med kredittkort får pengene tilbake.
Les mer om:

Spa-hotellet på Hjelmeland er konkurs

Hotellet er eigd av Enkel Bygg og Butikk as, som Leif Magne Kleppa og Sigbjørn Lerstøl står bak, og Kleppa seier til avisa Strandbuen at det er dei sjølv som er dei største kreditorane. 40 på lønningslista Hotellet som har drive i 13 år har rundt 20 årsverk, men om lag dobbelt så mange på lønningslista. – Me hadde eit godt år i fjor, men i år har det blitt for tøft. Nå er me ute av det, og me har ikkje nokon plan for å driva vidare, seier Kleppa til Strandbuen.

Klungtveit as med ny millionkontrakt

Kontrakten, gjeldande i inntil åtte år, er med RYMI og kommunane Suldal, Hjelmeland og Strand. Må tilsetja fleire Kontrakten blei endeleg bekrefta i går. – Me sikrar oss fast drift og må tilsetja fleire folk, seier ein glad Svein Klungveit, som seier han alt har folk på veg tilbake på jobb hjå seg. Korleis skal han feira? – Hehe, eg tar det roleg nå. Men eg er glad.

Spa-hotellet på Hjelmeland er konkurs

HJELMELAND: Spa-hotell Velvære er historie. 40 ansatte blir berørt av konkursen.
Les mer om:

Løsningen ble en lang og smal hytte

Lang og smal og kledd i gyllen eik ligger hytta på Døvikneset i Hjelmeland.
Les mer om:

Førstegongskjøpar av husvære?

På internett manglar det ikkje på velmeinande råd. Det er ein jungel av ukjende ord og omgrep. Før ein beveger seg ut på bustadmarknaden, kan det vera lurt å setja seg inn i kva ein som førstegongskjøpar bør vera merksam på. Spela korta – Eg vil seia at å spela korta rett, passar best i sparingsfasen. Det er for seint å tenkja på sparing, når ein går på visning.

Ap får fyken i tre Ryfylke-kommuner: Sp bruker makta, tar både ordfører og varaordfører

Sp tar både ordfører og varaordfører i både Sauda, Suldal og Hjelmeland. Taperen er Arbeiderpartiet, som mister varaordføreren i alle tre kommuner.

Hesten er solgt i Hjelmeland - Senterpartiet får med seg SV og MDG

Senterpartiet får både ordfører og varaordfører i Hjelmeland, og får med seg MDG og SV i et flertall.
Les mer om:

Hestehandelen i Hjelmeland dreg ut

Det er ingen tvil om at Bjørn Laugaland blir ordførar. Spørsmålet er kor nådig sigerherre Senterpartiet skal vere.
Les mer om:

– Søpla skal sørover, og pris er underordna miljøet

I dag er det det interkommunale selskapet Rymi som handterer renovasjonen i Suldal, men ved årsskiftet blir det oppløyst, og då er spørsmålet: Skal Suldal følgja Strand og Hjelmeland inn i interkommunale Ivar som i dag er eigd av tretten kommunar frå Ryfylke til Nord- Jæren.

Disse ble valgt inn i Hjelmeland

Senterpartiet i Hjelmeland gjorde et brakvalg og mangler bare 1 representant på å få rent flertall.
Les mer om: