Nyheter om Heim


Køar fleire stader i landet

Både på E18, E134 og E39 har det vore kø. – Folk må belage seg på at det tar tid å komme seg heim i dag, seier Anniken Island i Vegtrafikksentralen.
Les mer om:

Har bare sett starten på konkursbølge: - Litt for mange har satt hus og heim i pant(pluss)

Flere turistbutikker, restauranter og hoteller går konkurs, og bedrifter i nord har tapt over en milliard kroner på korona-smell.
Les mer om:

«Det var først når jeg dro ut for å studere jeg forsto hvor fin og variert natur vi har her heime. Nå reiser jeg heim så fort jeg kan. For å dra på tur.»(pluss)

Moldejenta Stine Moen Nilsen (27) er vokst opp med tursko på beina og benytter enhver anledning til å komme seg ut på tur. Favorittene deler hun med andre på egen blogg og på sosiale medier.
Les mer om:

Stadfesta: Nora Mørk reiser heim

Handballstjerna Nora Mørk forlèt den rumenske klubben sin CSM Bucuresti og reiser heim til Noreg. Det blir stadfesta fredag av klubben. Det var TV 2 som omtalte saka først i Noreg. Mørk oppgjev alvorlege helseproblem i famlien som åprsak til at ho vender heim. Ifølgje TV 2 ligg Vipers Kristiansand best an til å sikre seg underskrifta hennar.
Les mer om:

– Lettare å få flyet heim frå Alaska enn over flyplassvegen

SOLA (NRK): Veteranflyet brukte om lag tjue timar på turen frå Alaska til Sola. Jobben med å flytta flyet frå flyplassen til museet kjem til å ta mykje lengre tid.
Les mer om:

– Eg er veldig imponert(pluss)

Wenche H. Andersen reiste heim frå Kina for å ta over jobben som øvste leiar for forretningsområdet Propulsion & Engines – i ei heilt spesiell tid for selskapet, og verda elles.
Les mer om:

Trives inderlig godt i Rauma(pluss)

En inder på ski i Skorgedalen er slett ikke dagligdags. Rohan Singh (30) elsker livet i Rauma. Snart skal han heim, noe han har lite lyst til.
Les mer om:

Line (32) skulle aldri flytte tilbake til heimbygda. No har ho etablert seg med familie og funne draumejobben

– Eg har vore med å starte ei bedrift i Bodø. Då eg flytta heim til Sogndal var ønsket å vere med å starte opp noko her også.
Les mer om:

Familie fra Fosnavåg treft av snøskred på veg heim frå pinseferie

Det blei ein dramatisk køyretur for ein familie frå Fosnavåg som var på veg heim frå pinseferie. – Det var som eit sjokk.
Les mer om:

Treft av snøskred på veg heim frå pinseferie

Det blei ein dramatisk køyretur for ein familie frå Fosnavåg som var på veg heim frå pinseferie. – Det var som eit sjokk.
Les mer om:

Toralf og resten av mannskapet har vore stranda i utlandet sidan starten av februar

UD har sett ned ei eiga gruppe som jobbar med å få meir enn 600 norske sjøfolk heim. Nokon har ikkje sett familiane sine på fire månader.
Les mer om:

Hun aner fred og ingen fare. Så skjer dette ... (pluss)

På denne videoen fra Leksvik, ser vi en fiskemåke som har valgt å bygge sin heim på en særdeles utsatt plass.
Les mer om:

Bedrifter i Suldal om korona-krisa

HEBNES TRE: Kjetil Thomassen, dagleg leiar i Hebnes Tre, meiner han har vore heldig med gode kundar og har ikkje merkt store endringar i ordrebøkene. Arkivfoto. – Me har nok å finna på Det seier dagleg leiar Kjetil Thomassen i Hebnes Tre.

LEIAR: Må det eit virus til for at me skal forstå det openberre?

Korona-tida har gjort mykje med oss, både som samfunn og som einskildmenneske. Det handlar om ei krise, men den gir oss også nye erkjenningar og endrar måten vår å sjå ting på. Ei av dei beste oppdateringane me som samfunn har fått, handlar om yrkes-hierarkiet me held oss med til vanleg. For den som alvorleg talt trudde at det å vera søppelkøyrar, elektrikar, tømrar, reinhaldar eller hjelpepleiar ikkje er så mykje å skriva heim om, må det jo vera pinleg å måtte innsjå det.

Flytta salongen heim for å kunne halde ope(pluss)

Då fotterapeut Sylvia Vartal ikkje lenger hadde tilgang til fotpleiesalongen sin, måtte salongen kome til henne.
Les mer om:

«Banken vår…»

«Åfjord Sparebank har en ambisjon om å være med på å skape aktivitet og bygge gode lokalsamfunn. Vi skal være med på å bygge og sikre hus og heim, sterke bedrifter, stolte gårdsbruk og skape ny aktivitet», starter Einar Frønes, styreleder i Åfjord Sparebank, sitt leserinnlegg med.
Les mer om:

Urpremiere på koronamonologer fra Teater Innlandet fredag kveld

– Fra en dag til en annen ble livet snudd på hodet, og her sitter vi, i hvert vår heim – med tankekverna på høggir og minst to meters avstand til fornuften, forklarer Randi Strømbu, kommunikasjonsrådgiver i Teater Innlandet, det nye digitale tilbudet fra Teater Innlandet.
Les mer om:

Her gjer NRK-profilen seg klar til å gå inn der 100 menneske kjempar for livet

Kolleger blir kalla heim i tur og orden. Roger Sevrin Bruland køyrer hundrevis av mil aleine i Europa med klorin, vernemasker og polsk 95 prosent sprit i bilen.
Les mer om:

Kjære foreldre, det er ikkje flaut å be om hjelp når det røyner på!

KORONA-KRISA: Vi har gått frå å vere saman med borna nokre timar kvar dag til å vere i same heim nesten heile dagen. Ingen forelder skal skamme seg over å kjenne på at det kan vere utfordrande.
Les mer om:

Kentaro aktar å springa eit heilt døgn til inntekt for ei hjartesak

Planen er like improvisert som den er ambisiøs. Den er eit direkte resultat av korona-krisa, som brått forflytta studenten frå Trondheim til Sand. Og som like brått sette ein stoppar for løpet han og medstudentane hans hadde planlagt til inntekt for sjukehusklovnane, som gir livet lysere for innlagde barn på St.

Blir russedåp i parken i kveld – med to meter avstand og vann på lua med pistol

– Vi møtes i grupper på fire og fire, pluss presten. Han døper med vannpistol og vi skriver navnet på lua sjøl. Etterpå reiser nok de fleste heim, mens noen vil rulle litt med bilen sin, forteller russepresident Berit Henriette Rognås.
Les mer om:

Lang karantene for fotballfans

15 tilhengarar av den colombianske fotballklubben Independiente Medellin har i over ein månad site fast i korona-karantene på hotell i Argentina. 10. mars var dei i Buenos Aires for å støtte laget sitt i ein meisterliga-kamp. Men då dei skulle heim att, var grensene stengde. Bussen retrutnerte til Buenos Aires, men fekk ikkje kome inn i byen. Derfor måtte dei vere 15 dagar innestengde eit nedslite hotell i grensebyen La Quiaca, der dei blei både nedslått og robba.
Les mer om:

Fagforbundet i Tromsø er skeptiske til åpning av barnehagene

– Hva er tenkt med smittevern under pauseavvikling, en del av jobben er nærkontakt, hvordan skal barnas og de ansattes smittehensyn ivaretas, spør Benedikte Heim.
Les mer om: