Nyheter om Heim


Ingen korona-frykt etter VM

Skiskyttarlandslaget har ikkje sett seg nøydde til å gjere ekstra tiltak rundt tiltak korona-smitte etter VM i Anterselva. VM-byen ligg i Nord-Italia, men ikkje i områda som er mest utsett for smitte. Ingen i den norske troppen har blitt sjuke i etterkant av VM, opplyser Ragnar Hagen, leiar for landslagets helseteam til NRK. Han seier det ikkje var noko tema under meisterskapet, og dei har heller ikkje sett behov for å teste utøvarar og støtteapparat etter at dei kom heim frå VM i Anterselva.
Les mer om:

Oppfylte husdraumen

Kristen overtok garden 1. januar 2019. I det kombinerte redskapshuset og fjoset er det nå 80 sauer. Det lar seg fint kombinera med jobben som vedlikehaldsplanleggjar på Norsk Stein. Rivinga av gamlehuset på garden starta i 2018, og etter elleve månader og to veker kunne dei endeleg flytta inn i nytt hus. God hjelp – Det er ikkje mange slike hus å sjå, men eg har alltid likt denne typen godt, seier Kristen. Då passa det godt at huset dukka opp i katalogen frå Hebnes Tre.

Med amerikansk tvist og «glam»(pluss)

Janette Rishaug (39) vil at skuldrene skal senke seg når hun kommer heim fra jobb. Hvis hun ikke finner det hun vil ha i butikk, kjøper hun brukt – eller lager sjøl.
Les mer om:

LEIAR: Omsorg og kamp

Den store avgjerda om framtidas omsorg er falt, og ikkje uventa blei fleirtalet knapt. Det som er meir uventa, er at styringspartiet Senterpartiet, nå står på sida av det som er beslutninga. Det er uvant kost.

Fleire av passasjerane som har vore «sandfaste» er på veg heim

STAVANGER (NRK): Det er full splid om bilfrie planar i sentrum. Næringslivet spår butikkdød når politikarane stenger sentrale vegar. – Framtida er bilfri, seier utvalsleiar.
Les mer om:

Norwegian og SAS gjer seg klare til å hente nordmenn heim frå Kanariøyane

Både SAS og Norwegian reknar med at dei første flya med stranda nordmenn kan ta av frå Kanariøyane måndag kveld. Begge selskapa set inn ekstra fly for å få passasjerane raskt heim.

Opplevde sandstormene fra Sahara på nært hold. Nå krysser de fingrene for at de kommer heim fra vinterferien med flyet torsdag

Familiene Fjelltun Styve, Myrvang og Jacobsen fra Røn og Skrautvål er på vinterferie på Gran Canaria og har opplevd sandstormene fra Sahara på nært hold. – Det var helt gulbrunt og sand over alt. Vi fikk sand i munnen, inn i mobilen og det var best å holde seg innendørs, forteller Alexander Lauvhaug Styve.

Vart køyrd heim av politiet

Les mer om:

LESARBREV: Framtidas omsorg og om låste dører

Eg reagerer på Åshild Sandvik sine meiningar om låste dører. Eg har vore pårørande til fleire av mine på sjukeheimen, at det var kodelås på døra til dementavdelinga gav meg ein tryggheit. Etter mange dagar og netter såg eg at det var nødvendig, då fleire av pasientane var veldig urolege, riksa i døra, men var ikkje i stand til å ta vare på seg sjølv. Dei som arbeidar der gjer ein kjempejobb, og eg kunne gå heim og vita at alle blei tatt godt vare på. Eg ynskjer fortsatt at døra har kodelås. Å ta med mor

Vindin Vassverk har problemer – skole og barnehage stengt på grunn av vannmangel

På grunn av uforutsette problemer med ombygging av hovedinntaksledningen til Vindin Vassverk har det oppstått vannmangel ved Øystre Slidre ungdomsskole og Tingvang barnehage. Kommunen informerer om at elever og unger er sendt heim som følge av vannmangelen.
Les mer om:

Står på for vald­res­di­a­lekt og ny­norsk: Rei­dun går laus på det åt­tan­de året

Rei­dun Dø­le­hu­set frå Åbjør kom heim att til Vald­res for åtte-ni år sida. Då vart ho straks sjang­ha­ia inn som lei­ar i Vald­res Mållag.
Les mer om:

Toget kjørte på tre elger

Både i Namsskogan, Harran, Heim og Leksvik er dyr påkjørt av bil eller tog siste natt.
Les mer om:

Silje Haugsland (26) fekk gullklokka for beste resultat på Speditørskolen

Kvart år er det stor interesse i heile bransjen for kven som kvalifiserer seg til klokka, og i år var det Silje, som er oppvaksen i Erfjord, som stakk av med heideren. Som eit reisebyrå I dag bur ho på Sola og jobbar som speditør for Logi Trans AS i Tananger. – Kva gjer eigentleg ein speditør? – Me er som eit reisebyrå for varer, alt frå mat til oljeutstyr. Det er mykje å halda styr på, men det er berre kjekt!

Marna kjem heim

Les mer om:

Trafikale problemer etter et trafikkuhell i Heim

Nødetatene rykker ut til et trafikkuhell i Heim kommune.
Les mer om:

Trafikale problemer etter trafikkuhell i Heim

Nødetatene rykket ut til et trafikkuhell i Heim kommune.
Les mer om:

Eldbjørg er ikke den eneste valdrisen som kan vinne Spellemannpris

Også en trommis fra Hedalen, et lokalbasert plateselskap og musikere med Valdres-røtter kan hente heim pris under Spellemannprisutdelinga i slutten av mars.
Les mer om:

Dyretransport veltet på E39 – fem dyr er døde

Fem dyr er døde etter at en dyretransport med storfe og lam kjørte av veien og veltet på E39 ved Hestnesbrua i Heim kommune i Trøndelag.
Les mer om:

Dyretransport veltet på E39 – fem dyr er døde

Fem dyr er døde etter at en dyretransport med storfe og lam kjørte av veien og veltet på E39 ved Hestnesbrua i Heim kommune i Trøndelag.
Les mer om:

Dyretransport med 27 dyr veltet – fem dyr døde

En dyretransport med storfe og lam kjørte av vegen og veltet på E39 ved Hestnesbrua i Halsa i Heim kommune torsdag formiddag. Fem av 27 dyr døde i ulykken.
Les mer om:

Høgtidleg fagbrev-seremoni

Rogaland fylkeskommune kan dermed smykka seg med å vera best i landet på produksjon av fagarbeidarar.

Suldalsrennet i friskt vintervêr

Trass i til tider frisk vind og blautt snøvêr, var det ingenting å seie på innsatsen til løparane – både lokale og tilreisande, frå Gjesdal i sør, til Røldal i nord. På grunn av manglande snø i lysløypa, blei Blåsjøvegen brukt som reservearena med start og mål innom skitrekket. Medvind med mål i sikte Først ut var dei yngste mellom to og sju år. Sjølv om dei ikkje blei tekne tida på, fekk dei starte akkurat som dei store med startnummer, startklokke og målstrek.
Les mer om:

Norge hadde bare en enste osteopat før Rune starta på Fagernes

Den gong Rune Lexberg kom heim frå Sverige med osteopat-tittel, var han, så vidt han veit, nr 2 i Norge! Kun ein Kjell i Alta var før han, og eit google-søk for moro skuld syner at denne Kjell framleis er i bransjen.

Birgit spelar mor, rockejente og journalist i musikal-suksess i Oslo

Då avisa ringjer 37-åringen, er dagens plan understudy-prøvar, det vil seia øvingar med komande vikar til ei av hovudrollene, før framsyninga på kvelden. For ei veke sidan hadde stykket ho spelar i på Oslo Nye Teater, Så som i himmelen, premiere.

Annleis kunst hos Heim + Design

Dei neste vekene vil dei ha multikunstnaren Berndz frå Nederland som utstillar. Kunstnaren utmerker seg i ulike formar for kunst, frå performanceart og musikk til biletkunst. Peter Tijhuis skriv i ei pressemelding til avisa at Berndz brukar alle dei ulike fagområde slik at dei understøtter og forsterkar kvarandre. Brendz er Brendz og derfor er han unik, meiner galleristen, og ønskjer velkommen til spennande kunst i Gata på Sand.
Les mer om: