Nyheter om Heim


Hadde englevakt, da jordras tok huset for seks år siden. Nå har Kari Mette (49) bygd en ny, moderne heim - fylt av engler

Aldri har Kari Mette Rognås (49) hatt mer tillit til engler, enn 23. mai for seks år siden, da hun og familien var centimetre fra å bli drept av enorme jordmasser, som tok med seg deler av huset og spiddet flere av rommene med gedigne trestammer.
Les mer om:

Mora ser skremd ut, og seier at sonen ikkje kan koma heim denne kvelden

Hongkong er djupt splitta etter tre månadar med demonstrasjonar. Fung (22) står på barrikadane – faren Naam har vore politimann heile yrkeslivet.
Les mer om:

Frå London til Stråpa i Suldal

Sikten over Stråpabrua er heller dårleg denne ettermiddagen. Viskarane går på travelt det korte stykket frå butikkane på Osen og over til andre sida av Suldalslågen. Skodda trolldansar rundt kollane ved Stråpanuten, før ho tek seg ein elegant sving oppover det smale juvet mot Berge. Det store kvite huset openberrar seg som eit smykke i den frodige ramma si. Ved sida står den gamle løa og andre småhus frå tidlegare tider. Midt i denne nostalgien ligg leiker, små syklar og fotballmål.

Førstegongskjøpar av husvære?

På internett manglar det ikkje på velmeinande råd. Det er ein jungel av ukjende ord og omgrep. Før ein beveger seg ut på bustadmarknaden, kan det vera lurt å setja seg inn i kva ein som førstegongskjøpar bør vera merksam på. Spela korta – Eg vil seia at å spela korta rett, passar best i sparingsfasen. Det er for seint å tenkja på sparing, når ein går på visning.

– Fleire måtte gå heim utan å få stemma

Åge Hildal var ikkje nøgd med valavviklinga på Husnes på sjølve valdagen måndag.
Les mer om:

Ny landbruksrådgiver i storkommunen

Kjersti Heim fra Åsgårdstrand får kontor i Eidsvåg i stillingen.
Les mer om:

Stabæk framleis utan siger

Stabæk fekk med seg eit poeng heim frå bortemøte mot Arna-Bjørnar, men står framleis utan siger i Toppserien i år. Milica Mijatovic gav heimelaget leiinga ti minutt ut i første omgang, men Tiffany Cameron utlikna for gjestane. Melissa Bjånesøy gav Stabæk leiinga i 2. omgang, men Ngozi Ebere utlikna for heimelaget få minutt seinare. Arna-Bjørnar har 18 poeng, medan Stabæk ligg sist med tre poeng.
Les mer om:

Kåre Jørgen (24) fekk sin første bil på 10-års dagen. No har han over 40 og ein draum litt utanom det vanlege

Kåre Jørgen Underhaug jobbar på båt som ROV-pilot. Når han er på land bur han i Jondal. Etter to til tre veker ute på båten er det fint å kome heim og skru på, og sette i stand gamle køyretøy.
Les mer om:

Har sterke bånd til Valdres

Sylfest Glimsdal har ikke bodd fast i Valdres etter at han flyttet ut for å studere. Men det er fortsatt Valdres og Fagernes som er heim selv om den tidligere skiskytteren har bodd 17 år i Molde og Møre og Romsdal.

Farvel, Vesle­mannen! Fem års venting er over

SANDE (NRK): Bygdene i Noreg har for få kvinner i forhold til menn, framleis er det slik at dei som reiser ut for å ta utdanning, ikkje vender heim. For Sande kommune er fleirmannsbustadar løysinga.
Les mer om:

Damene kjem ikkje heim – 70 kvadrat er løysinga

SANDE (NRK): Bygdene i Noreg har for få kvinner i forhold til menn, framleis er det slik at dei som reiser ut for å ta utdanning, ikkje vender heim. For Sande kommune er fleirmannsbustadar løysinga.
Les mer om:

LESARBREV: Svar til Marita Lindal Haug «Nokre ord om kvalitet i fådelt skule.»

JA TIL DESENTRALISERT BARNESKULETILBOD I SULDAL KOMMUNE Tusen takk til Marita Lindal Haug for eit faktabasert og godt lesarinnlegg, som viser til forsking som kort fortalt seier at det som er aller mest avgjerande for læringsutbyte i skulen er relasjonane elev-elev, lærar – elev, lærar – lærar/andre tilsette, dei tilsette – leiar og skule – heim. Store skular har ikkje betre læringsutbyte enn små, og den sosiale utviklinga er ikkje påverka av kor mange ein er.

– Vi er så glade. Vi hoppet og huiet!(pluss)

– Vi hadde nesten mistet trua på at raset fra Veslemannen ville komme. Vi var litt mismotig. Men så skjedde det. Vi er så glad at vi hoppet og hoiet. Nå skal vi få tilbake hverdagene våre. Uten journalister, sier Gunn Walstad Sogge som sammen med mannen Jørgen Sogge belager seg påp å få flytte heim til gården på Lyngheim igjen.
Les mer om:

Sunniva klar for konditorkamp i Oslo

Den norske duoen skal kjempa mot Sverige og Danmark på matfestivalen Matstreif i Oslo.

Skatepark, Suldal Bad versus rassikring og kan det bli slutt på leksene?

Håpefulle listekandidatar møtte godt budde ungdomsskulelevar på Sand skule i går ettermiddag der alt frå hurtigbåten og rassikring til leksefri og skatepark var tema. Kvifor gidda å velja Sauda vgs? Under eit stort raudt papirhjarte fekk elevane snakka om sine hjartesaker. Først ute var Espen Skålheim som ville vita kva kandidatane kunna lova av innsats for rassikring i Rødsliane og hurtigbåt-tilbodet. – Båtrutene er veldig viktig for dei som går på Sauda vgs.

Bendtner glad for å kome heim

Den tidlegare RBK-spissen Nicklas Bendtner er ein av dei største profilane i dansk fotball, og han vart tatt vel i mot i den danske hovudstaden, der han har signert ein fire månader kontrakt med Ståle Solbakken sitt FC København i dag. Han vore ute av RBK-laget sidan april, og er glad for å vere tilbake i København. – Eg har hatt eit fantastisk opphald i RBK. Vi har vunne to titlar, eg har vore toppscorar og vi har kvalifisert oss til Europa. Men så skulle eg vidare og eg er no kome til den klubben eg aller helst ville til. Eg er ein glad mann, sa Bendtner til NRK.

Tre frå indre Ryfylke som kjempar for plass på fylkestinget

Med hurtigbåten i spel og med ei erkjenning av at indre Ryfylke må stå saman i kamp for vegen og distriktstilboda, står fylketingskandidatane for Ap og KrF side om side, sjølv i valkampen. Asle Rafdal (49) står på 12. plass på Aps fylkestingsliste, og med tretten representantar inne i dag, er sjansen der for at han får fast plass, sjølv om pollofpolls.no per nå gir Ap elleve representantar basert på ferske meiningsmålingar.

Skyssbåt til Vanvik og gratis barnehage til store familiar?

Båten til Vanvik var Ingvar Olimstads forslag. Det andre var Gerd Helen Bø og Senterpartiet sitt valflesk på oppløpssida i valkampen. Gratis barnehage skal gjelda frå barn nummer tre og oppover. Unge familiar skal, i tillegg, sleppa å betala for søknad om husbygging, om partiet får det som dei vil. Ja til alt som er bra Forslaga blei lanserte under Suldal Mållag sitt valmøte på Kulturhuset måndag. Første del av møtet var via ni listekandidatar som stiller til val til fylkestinget.

LESARBREV: Om lekser

 Den siste tida har heimelekser i grunn- skulen vore gjenstand for debatt på ulike politiske nivå. Eg har sjølv prøvd å lesa meg opp på emnet, og har etter kvart skjøna at det offentlige ordskiftet i stor grad er prega av synsing og ein lettvint omgang med forsking. Personleg har eg blitt meir og meir skeptisk til den tradisjonelle leksepraksisen, og eg vil gjerne dela nokre av grunnane til det. Først og fremst kan ein slå fast at det er vanskeleg å gi klare svar på om lekser fremmar læring.

Til Fædrelandsvennen

Så er det over, dette store idrettsarrangementet, som ikkje Fvn fann å skrive noko om. Nei, i Dykkar avis er det berre Start som gjeld, og det er ikkje akkurat noko å skrive heim om for tida!
Les mer om:

LESARBREV: Fire nye år i politikken. Noen utfordringar!

Valet nærmer seg og alle, både parti og enkeltpersonar har lyst å markera seg med revolusjonerende ting som me skal prøva å få til i neste valgperiode. Eg har tidlegare sagt at det vil eg vera forsiktig med, men noen tankar om dei neste fire år kan ein no gjera seg. Me må ta innover oss at me er heldige og bur i ein kommune med gode tenester. Det vil alltid vera noe å forbetra , nye tiltak som ein kan prøva ut.

Eldbjørg flytter heim

Etter ti år i utlandet velger Eldbjørg Hemsing å flytte heim til Norge. Nå har hun etabert eget foretak i Valdres.
Les mer om:

Oppdaget brannen på veg fra jobb(pluss)

Heidi Fenstad oppdaget flammene i huset ved Eidsvegen da hun kjørte heim etter kveldsvakt. – Det kom flammer fra inngangspartiet, forteller Fenstad.
Les mer om:

Måtte køyrast heim

Vart bortvist frå utestad i Volda
Les mer om:

Fotball-jubileum i sommarregn

(U)synkron oppvarming Kl 9:30 hadde laga frå dei ulike grendene på kreativt vis slått vasstette leirar på midtbanen. Lydige våga dei seg ut i regnet då speaker Eskil Nerheim var klar til å sparka det heile i gang. Etter at eden var avlagt, var det klart for kollektiv oppvarming. Dette året hadde arrangør Onda Nuten hyrt inn spreke ungjenter til det som var tenkt som synkrone øvingar. Om takt og tempo varierte i rekkjene, fekk spelarane varmen i seg. Låtten sat laust, og stemninga for dagen var sett.