Nyheter om Hardanger


Har irritert på seg halve Sunnhordland og Hardanger

Samarbeidsrådet i Sunnhordland vil ikkje støtta Kvinnherad sine tankar om ein felles tingrett på Husnes.
Les mer om:

Kø og kaos på omkøyringsvegen etter ras på E16

Det var lange køar og kaos på omkøyringsvegen gjennom Hardanger då E16 vart stengd etter steinras onsdag. Ambulansesjåfør Steinar Bøe måtte sjølv ut og dirigera trafikken for å koma fram.
Les mer om:

Motorsyklist skadd i Hardanger

En nederlandsk motorsyklist er fløyet til sykehus etter en kollisjon med en bil på riksvei 7 i Kvam i Hardanger. Skadene betegnes som alvorlige.
Les mer om:

Mann alvorlig skadd i motorsykkelulykke i Hardanger

En 56 år gammel motorsyklist fra Nederland ble alvorlig skadd i en kollisjon med en bil på riksvei 7 i Kvam i Hardanger mandag ettermiddag.

Alvorlig skadet i trafikkulykke

En bil og en motorsykkel har kollidert på Riksvei 7 i Ytre Ålvik i Hardanger. Motorsyklisten er fraktet til sykehus med luftambulanse. Tilstanden beskrives som alvorlig.

Butikktilsett «tok» kundane sin bonus: Dømt for svindel

Ei kvinne er i Hardanger tingrett dømt for å ha svindla til seg 20.000 kroner gjennom bonusordninga i butikken ho jobba i.
Les mer om:

Diana (36) fra Hardanger fikk sjokk da hun fant dette eplet i sønnens skolesekk

Funnet i sønnens skolesekk får småbarnsmoren til å lure. – Jeg skjønner at man tenker det er skummelt, sier ekspert.
Les mer om:

Dette meiner turistane om Hardanger: – Vi kom for å sjå den verdsberømte Trolltunga

Hardanger Folkeblad har spurd turistane om kvifor de vel Hardanger på sin ferd.
Les mer om:

Trudde det var ulovleg å fiske i området rundt osen, men det er det ikkje: – Veldig overraskande

Onsdag fekk Hardanger Folkeblad tips om ulovleg laksefiske i området rundt elveosen i Odda. Då politiet og Statens naturoppsyn såg på regelverket, viste det seg at fiske i 100-metersona rundt elveløpet er lov.

Kjendisdansar lagar film med Låtefoss, Trolltunga og Vøringsfossen: Trur den vil nå fleire millionar

– Når vi skal laga ein film om Norge er det heilt naturleg å ta med Låtefoss, Trolltunga og brureferda i Hardanger, seier dansar Daniel Grindeland.
Les mer om:

Professor: – Vanskelig å straffe folk for at de er dumme

Det er lite å hente på å straffe turister som utviser dårlig fjellvett, sier professor emeritus Audun Sandberg. – Lofoten heller bør hente lærdom av hvordan man har løst det med Trolltunga i Hardanger.

Mann i 30-åra tiltalt for seksuell omgang med jenter under 16 år

Ein mann i 30-åra er i Hardanger tingrett tiltalt for ei rekke ulike seksuelle handlingar med fleire barn under 16 år.
Les mer om:

Bil og campingvogn tatt av ras – ingen skadd

Ingen personer kom til skade da en bil med campingvogn ble tatt av et leir- og steinras i Eidfjord i Hardanger natt til søndag. Flere er veiløse etter raset.
Les mer om:

NM-tittel røk for NRK-profil

LOFTHUS (VG) Det ble satt ny norsk rekord i årets mesterskap i morellsteinspytting i Hardanger, men NRK-profilen Andreas Wahl nådde ikke til topps.

Danske turister ble meldt savnet

To danske turister ble meldt savnet etter en fjelltur i Skjeggadal i Hardanger. Fredag kveld bekrefter politiet at de er funnet i god behold.
Les mer om:

Gjekk til Trolltunga i flip-flops

Petter og Vendela har så langt hatt tre dagar som reporterar i Hardanger, og dei likar seg godt.
Les mer om:

Heiderspris til Brødrene af Sand

Det var på laurdag, under Forbundet Kystens landsstemne i Haugesund, at heidersprisen blei delt ut. Heider Rundt 150 veteranbåtar og tradisjonelle trebåtar var samla i Smedasundet. Fleire prisar blei delte ut og juryens grunngjeving for at heidersprisen for best vedlikehaldne og best bevarte fartøy gjekk til Brødrene er: Årets vinner ble bygget i Yrkesfjorden i 1867 til en kar på Bru i Rennesøy. Båten førte sild til Østersjøen, og på første tur var visstnok eierens 18 år gamle sønn skipper. Båten ble restaurert ved Hardanger Fartøyvernsenter i 1999 og ble da tilbakeført til rundt 1900.

Mann til sykehus etter ATV-ulykke i Hardanger

En mann blir fløyet til sykehus etter at han falt av en ATV i Kvam kommune i Hordaland fredag kveld. Skadeomfanget er ukjent.

17-åring til sykehus etter ATV-ulykke i Hardanger

En 17 år gammel gutt er kjørt til sykehus etter at han falt av en ATV i Kvam kommune i Hordaland fredag kveld. Skadeomfanget er ukjent.

Mann kritisk skadd etter ulykke

En 22-åring ble fløyet til Haukeland med kritiske skader, mens en annen ble sendt i ambulanse til Voss, etter en trafikkulykke i Hardanger natt til søndag.

Turister i kø langs smale hardangerveier. Politiet oppfordrer lokalbefolkningen til å være tålmodige

Køer, vinglete kjøring og tøffe biler er bare noe av det man møter langs veiene i Hardanger i disse dager. – Oddingene er ikke enkle å dirigere, sier politiførstebetjent Bodil S. Nakkerud ved Hardanger lensmannsdistrikt.
Les mer om:

Sjå Tomas (42) si unike samling

Tomas Opedal samlar på miniatyrbilar, og har ikkje tal på kor mange eksemplar som fyller huset på Lofthus. Denne bildeserien er henta fra Hardanger Folkeblad.
Les mer om:

Munkar skal bu i Hardanger sitt nye buddhist-tempel

Hardanger er i ferd med å få sitt eige buddhistiske tempel. Der vil munkar halda til i sommar.
Les mer om:

20 sommarspørsmål

Nemn tre ting som får deg i sommarstemning – Sol, varme og lukta av grillmat, det høyrer med. Kva vil du visa fram av Suldal til ein som er her for første gong? – Viss eg hadde fått slikt besøk, så hadde eg tatt dei med og vist dei naturen her i øvre Suldal, som til dømes Nipe, Bleskestadmoen og Finnabu. Din favoritt-sommarmat – Det må bli flintsteik på grillen. Saman med fløytegratinerte poteter og ein god salat. Føretrekkjer du fjord eller fjell om sommaren? – Fjell. Det er fjell eg er oppvaksen med.