Nyheter om HamKam


Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

HamKam-spillerne i karantene

Spillerne i fotballklubben HamKam har vært i karantene siden fredag etter nærkontakt med en koronasmittet person. Det bekrefter klubbens fysioterapeut Magnus Nilsen, som også er HamKams smittevernansvarlig, overfor lokalavisen Hamar Arbeiderblad. – Spillerne har vært i nærkontakt med en person. Fredag kveld fikk vi vite at vedkommende hadde testet positivt. Alle hos oss ble testet lørdag, og alle testene var negative. Vi skal teste igjen i dag, sier Nilsen mandag. Han forteller videre at det er ventet svar på mandagens testrunde tirsdag.
Les mer om:

Kan få ny jobb

Håndball-Svele aktuell for fotballjobb i HamKam.
Les mer om:

Henter Sogndals ettertraktede midtstopper Igoh Ogbu opp til Eliteserien

Lillestrøm fikk opp farten utover sesongen 2020 og rykket opp til Eliteserien sammen med Tromsø. Sogndal tapte sin kvalikkamp mot Mjøndalen og ble værende i OBOS-Ligaen. (Vi i Sporten.com tror Sogndal, Ranheim, Aalesund og HamKam vil kjempe om opprykk denne sesongen. Nedrykkede Start tror vi trenger minst et år før de er sterke nok til en retur til Eliteserien) Igoh Ogbu har et voksende talent, han fikk med seg 44 kamper og to mål for Sogndal, som han først kom til på lån fra Rosenborg i 2019. – 20 åringen har en unik kombinasjon mellom styrke og fart.

Melgavis har fått seg ny klubb: – Det er godt å få framtiden på plass

Har signert en toårskontrakt med HamKam.
Les mer om:

Marcus Pedersen får endelig reist ut i den store verden igjen

Marcus Pedersen har hatt noen oppturer og nedturer i sin karriere, hvor utenlandsoppholdet i Vitesse med tre kjappe utlån og avslutningen i Strømsgodset må være det kjipeste. – I 2020 sesongen var 30 åringen tilbake der det startet i HamKam, men nå har han fått en ny sjanse til å reise ut i den store verden igjen.

Henter Hasan Kuruçay hos Strømmen

Den dansk/tyrkiske midtstopperen kom til Florø i forkant av 2019-sesongen. Der gjorde han et så godt inntrykk at Strømmen hentet han til OBOS foran forrige sesong. Etter en god sesong i OBOS-ligaen har midtstopperen tiltrukket seg oppmerksomhet fra mange norske klubber. Nå har han valgt HamKam som sin neste destinasjon: Hasan har signert for to år i HamKam.

Rekdal henter sin egen sønn

Niklas Rekdal (25) har signert kontrakt med 1.-divisjonsklubben HamKam. Der er pappa Kjetil trener. Hedmarksklubben bekrefter onsdag at både Rekdal junior og Morten Bjørli har signert avtaler. Niklas Rekdal har en fortid i Molde, Aalesund, Nybergsund, Kongsvinger og nå sist Brattvåg. Han har spilt over 70 kamper for sistnevnte. (NTB)

Rekdal henter sin egen sønn til HamKam

Niklas Rekdal (25) har signert for HamKam der pappa Kjetil Rekdal er hovedtrener.

Rekdal henter sin egen sønn til HamKam

Niklas Rekdal (25) har signert for HamKam der pappa Kjetil Rekdal er hovedtrener.

Vraket både Strømmen og Ull/Kisa: – Totalpakken ble ikke god nok

Morten Bjørlo (25) kunne ikke leve av kun å spille fotball i Strømmen. Det kan han i HamKam.

Dumt Kjetil Rekdal ikke er ledig nå som Frank Lampard får sparken

Mens jeg så på Manchester City kjøre over Chelsea i går slo det meg at de trenger vinnerskallen til Kjetil Rekdal en hardhaus fra Molde som kan riste litt opp i fisefine Chelsea. – Vet det aldri kommer til å skje og årsaken er ikke at Reka nettopp forlenget sin kontrakt med HamKam. Uansett, Chelsea eier Roman Abramovitsj hater å tape og sjefene på Stamford Brigde vet inderlig godt at hvis det ikke skjer noe raskt vil de selv miste jobben. Det nytter ikke å være legende selv en av Frank Lampards størrelse når resultatene er så dårlige som de er og når det vi ser på banen er så tafatt.

Hele gjengen blir med videre

Etter å ha faktisk reddet HamKam sitt videre liv i OBOS-Ligaen var det knyttet litt spenning til om Kjetil Rekdal ville bli værende eller gå tilbake til en tilværelse som ekspertkommentator på TV.

HamKam forlenger med Rekdal

Sportssjef Espen Olsen, Kjetil Redal og assistent Geir Frigård forlenger med HamKam, melder klubben selv. Rekdal kom til klubben da de lå desisdert sist i 1. divisjon med flere knepne overtids-tap. Han tok dem opp til 9.-plass til slutt, og laget er blant de som har plukket flest poeng etter han tok over. – I 2020 var oppgaven å berge plassen i divisjonen etter en meget tøff sesongstart, noe spillerne og det styrkede sportslige apparatet klarte på imponerende vis. I 2021 er målet etablere oss blant de seks beste, sier daglig leder John Anders Rise. Alle tre har signert toårsavtaler.

Markus Solbakken flytter til Stabæk etter juleferien

Dert var en meget godt fornøyd sportssjef i Stabæk Torgeir Bjarmann som kunne fortelle han ikke trengte å ta frem sine overtalelsesevner for å hente inn Markus Solbakken. – Sønn av vår landslagssjef Ståle Solbakken. (For de som lurer Markus har ikke arvet sin fars løpestil). Markus Solbakken forlater HamKam, Mjøslaget hadde en tøff start på sesongen og var nærmere nedrykksstreken enn noen likte. Etter Kjetil Rekdal overtok som hovedtrener ble den negative trenden snudd. HamKam endte på 9.plass i årets sesong.

Solbakkens sønn klar for Stabæk

Markus Solbakken forlater HamKam og skal spille elitefotball for Stabæk fra neste sesong. Han har skrevet under en fireårskontrakt. Begge klubbene bekreftet overgangen onsdag kveld. – Jeg landet ganske tidlig på at Stabæk var det rette valget for meg, og jeg er veldig glad for å være her, sier 20-åringen til Stabæks nettsted. Solbakken fikk 116 offisielle kamper for HamKam over fem sesonger.

Markus Solbakken klar for Stabæk

Markus Solbakken forlater HamKam og skal spille eliteseriefotball for Stabæk fra neste sesong. Han har skrevet under en fireårskontrakt.
Les mer om:

Markus Solbakken velger klubb ut ifra gressmatte

Vi i Sporten liker godt når spillere er prinsippfaste og ser litt lenger enn akkurat det som kommer rundt neste sving. – Markus Solbakken sønn av landslagssjef Ståle Solbakken er ikke overraskende HamKam spiller. Det er tross alt i Mjøsregionen Solbakken familien har sin opprinnelseshistorie som fotballspillere. (Pappa Solbakken reiste fra Grue til HamKam i 1989) Stabæk har ifølge VG fått ja takk fra HamKam på et bud som i første omgang er verdt over 1 million kroner. – Det eneste som kan stanse en overgang til Bærums klubben er et tilbud fra en utenlandsk klubb.

VG: Stabæks millionbud på Solbakkens sønn akseptert

Markus Solbakken (20) ser ut til å være på vei til Stabæk. Klubben er enig med HamKam om en overgang, erfarer VG.
Les mer om:

VG: Bud på Solbakken akseptert

Markus Solbakken (20) ser ut til å være på vei til Stabæk. Klubben er enig med HamKam om en overgang, erfarer VG. Ifølge avisen har Stabæk fått godtatt et bud som i første omgang er verdt over 1 million kroner. Avisen skriver videre at kun henvendelser fra utenlandske klubber vil kunne endre på neste stoppersted for sønnen til landslagssjef Ståle Solbakken. Markus Solbakken har over tid vært koblet til Lillestrøm. Der spilte hans far mellom 1994 og 1997. Unggutten har tidligere gjort det klart at han kun vil gå til et norsk eliteserielag som spiller på naturgress.

Opplysninger til VG: Stabæk har fått akseptert millionbud på Solbakken

Etter det VG erfarer er Stabæk og HamKam enige om en overgang for Markus Solbakken. Med mindre utenlandske klubber kommer på banen i siste liten, blir Stabæk neste stoppested for Ståle Solbakkens sønn.
Les mer om:

Opplysninger til VG: Stabæk har fått akseptert millionbud på Solbakken

Etter det VG erfarer er Stabæk og HamKam enige om en overgang for Markus Solbakken. Med mindre utenlandske klubber kommer på banen i siste liten, blir Stabæk neste stoppested for Ståle Solbakkens sønn.
Les mer om:

Rekdal i forhandlinger med HamKam – kommer med klart krav

Kjetil Rekdal (52) er på utgående kontrakt i HamKam. Nå kan fremtiden hans avgjøres i løpet av kort tid.

Rekdal i forhandlinger med HamKam – kommer med klart krav

Kjetil Rekdal (52) er på utgående kontrakt i HamKam. Nå kan fremtiden hans avgjøres i løpet av kort tid.

Rekdal i forhandlinger med HamKam – kommer med klart krav

Kjetil Rekdal (52) er på utgående kontrakt i HamKam. Nå kan fremtiden hans avgjøres i løpet av kort tid.