Nyheter om Haiti


Per Eivind (52) fra Fredrikstad hjelper etter jordskjelvet på Haiti

Utrykningsleder Per Eivind Kyseth Pettersen i Fredrikstad Brannvesen må passe seg mer for edderkopper og overfall enn for flammer i disse dager. Han er på statlig oppdrag i Haiti.

FBI leter etter bortførte barnefamilier i Haiti

Den beryktede kriminelle banden som har kidnappet amerikanske barnefamilier i Haiti, krever en million dollar i løsepenger for hver av de 17 bortførte. FBI leter etter dem.
Les mer om:

Blinken: USA gjør alt for å frigjøre bortførte misjonærer i Haiti

USAs utenriksminister sier at landet gjør alt det kan for å frigjøre misjonærene fra USA og Canada som er bortført i Haiti.
Les mer om:

17 misjonærer kidnappet

De 17 amerikanske misjonærene ble bortført da de var på vei fra et barnehjem på Haiti lørdag. Blant de kidnappede er det flere barn.
Les mer om:

Misjonærer kidnappet i Haiti: – Be for oss

17 amerikanske misjonærer og familiemedlemmer ble lørdag kveld bortført i Haiti. De siste månedene har mengden vold og kriminalitet steget betraktelig i det fattige landet.
Les mer om:

Amerikanske misjonærar bortførte i Haiti

Ei gruppe med 17 amerikanske misjonærar og familiemedlemmer er bortførte av ein kriminell gjeng i Ganthier utanfor hovudstaden i Haiti, Port-au-Prince.
Les mer om:

17 amerikanske misjonærer kidnappet i Haiti

En gruppe med 17 amerikanske misjonærer og familiemedlemmer er bortført av en kriminell gjeng i Ganthier utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince.
Les mer om:

17 misjonærer kidnappet på Haiti

17 amerikanske misjonærer og deres familier ble kidnappet av en kriminell gjeng på Haiti. Kidnappinger har skutt i været den siste tiden, og gjenger kontroller halve hovedstaden.
Les mer om:

FN: 10.000 haitiere sendt hjem siste måned

Over 10.000 migranter fra Haiti er blitt sendt hjem til landet på under en måned, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).
Les mer om:

Valget i Haiti utsettes på ubestemt tid

Valget som skulle avholdes i Haiti i november, er utsatt på ubestemt tid, sier statsminister Ariel Henry.
Les mer om:

USAs Haiti-utsending går av i protest

Sist søndag begynte USA å fly migranter tilbake til Haiti. Nå forsøker tusenvis å unngå deportasjon ved å flykte tilbake til Mexico. USAs spesialutsending kaller deportasjonene for inhumane.
Les mer om:

VG i Haiti: Migranter forsøkte å storme deportasjonsfly

PORT-AU-PRINCE (VG) Desperate migranter løp inn på rullebanen for å komme seg til flyet som nettopp hadde deportert dem fra Texas til Haiti.
Les mer om:

– Da vi ikke ville dra, låste de oss fast i bussene for å roe oss ned

USA er i gang med å tvangsreturnere migranter fra Haiti. 14.000 mennesker skal i løpet av de neste ukene sendes ut av landet. Myndighetene i kriserammede Haiti sier de ikke har kapasitet til å ta i mot de som returneres.
Les mer om:

Lasso, cowboyhatt og hest: Slik blir flyktningene møtt i USA

De humanitære krisene står i kø i Haiti. Men situasjonen er ikke stort bedre i flyktningleiren hvor rundt 13.000 migranter har samlet seg ved grensen mellom Mexico og USA.
Les mer om:

Trygve (37) på Haiti: En hel fødeavdeling hadde kollapset

Trygve Thorson fra Leger uten grenser har befunnet seg på jordskjelvrammede Haiti i tre uker. – Det som var ille før skjelvet, har blitt verre nå, sier han til VG.
Les mer om:

USA vil fly store mengder migranter tilbake til Haiti

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til Haiti.
Les mer om:

USA stenger grenseovergang og vil fly migranter til Haiti

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti.
Les mer om:

Over 20 utlendinger bortført fra hotell i Mexico

Over 20 utlendinger fra Haiti og Cuba er funnet i live langs en vei kant, angivelig forlatt av gjerningsmenn som hadde bortført dem fra et hotell i Mexico.
Les mer om:

Statsministeren på Haiti ønskes siktet for medvirkning i presidentdrap

President Jovenel Moïse ble drept i juli. Bakgrunnen for siktelsen er telefonsamtaler statsministeren skal ha tatt til en av de hovedmistenkte.
Les mer om:

AFP: Regjeringsadvokaten på Haiti vil sikte statsministeren for drapet på presidenten

Ifølge nyhetsbyrået AFP vil Haitis regjeringsadvokat sikte statsministeren for drapet på president Jovenel Moise i juli i år.
Les mer om:

Norge sender helsearbeidere til Haiti

Et norsk medisinsk team reiser mandag til Haiti for å hjelpe myndighetene etter jordskjelvet på øya. De skal lage en feltklinikk med plass til over hundre personer nær de hardest rammede områdene.
Les mer om:

Advarer om økt risiko for menneskehandel av barn fra Haiti

Redd Barna advarer om at jordskjelvet i Haiti har ført til en høyere risiko for at barn blir utsatt for menneskehandel.
Les mer om:

Haiti tilbyr dusør for etterlyste etter presidentdrap

Myndighetene i Haiti tilbyr en halv million kroner i dusør for tre etterlyste hovedmistenkte etter drapet på presidene Jovenel Moïse i juli.
Les mer om:

FN ber om milliardbistand til Haiti

FN vil be om 187 millioner dollar i bidrag for å hjelpe Haiti med gjenoppbyggingen etter det kraftige jordskjelvet som rammet landet for to uker siden.
Les mer om:

Paven gir millioner til gjenoppbygging av Haiti

Pave Frans vil donere drøyt to millioner kroner til å bistå folket i Haiti etter jordskjelvet forrige uke.
Les mer om: