Nyheter om Hustveit


Skatepark, Suldal Bad versus rassikring og kan det bli slutt på leksene?

Håpefulle listekandidatar møtte godt budde ungdomsskulelevar på Sand skule i går ettermiddag der alt frå hurtigbåten og rassikring til leksefri og skatepark var tema. Kvifor gidda å velja Sauda vgs? Under eit stort raudt papirhjarte fekk elevane snakka om sine hjartesaker. Først ute var Espen Skålheim som ville vita kva kandidatane kunna lova av innsats for rassikring i Rødsliane og hurtigbåt-tilbodet. – Båtrutene er veldig viktig for dei som går på Sauda vgs.

Jentene vann første kampen

Stina Marvik og Siri Hustveit Benninghoff vann fredag føremiddag sin første kamp (2-0) i NM i sandvolleyball. Koll IL er arrangør av årets NM, der nærare 200 lag er med, og der 750 kampar skal avgjerast i sanden i løpet av helga. Jentene frå Sand konkurrerer i J17 og skal spela tre kampar i dag. I fjor deltok dei for første gong i eit NM og sikra seg då ein flott femte-plass i U15 i Kristiansand.

– Jentene var kjempeflinke

Trenar Ragnhild Solbakken er godt nøgd med volleyball-jentene etter NM-debuten i Bergen i helga.Ho og laget hadde store forventningar før meisterskapen, men nådde ikkje så høgt som dei hadde håpa. Nervar – Første kampen mot Tønsberg vann dei greitt, sjølv om dei var litt på tuppa. Neste kamp mot Askim trudde me òg skulle gå vegen, men nervane klarte me ikkje å styra, fortel trenar Solbakken. Det enda med tap, noko som blei ein skikkeleg nedtur for laget. B-sluttspel Etter eit knepent tap mot Strandvik i tredje kampen, enda det med B-sluttspel.

Spelar i NM i dag

I dag reiser volleyballjentene frå Sand til Bergen og NM J15 i Haukelandshallen. Laget er ranka som nummer fire av dei 24 laga som deltar i meisterskapen. Satsar på topp fem Jentene frå Il Sand er i pulje med Askim og Tønsberg og startar fredag morgon første kamp mot Tønsberg. – Me har tenkt å slå begge laga i puljen, og målet er å gå vidare til sluttspela. Håpet er å enda blant dei fem beste, seier trenar Ragnhild Solbakken.

Vil skrote sexkjøpsloven

Unge Venstre-leder Tord Hustveit fra Eidsvoll tar til ordet for å vrake sexkjøpsloven. Det får AUF til å se rødt.
Les mer om:

Grinde-elever bygde Norge

12-åringen Mathias Hustveit Moe, Simen Gullhaug og Olav Lura fra Grinde skule var med på digitale byggeprosjekt fra NRK Super «Hele Norge bygger»
Les mer om: