Nyheter om Hustveit


Fotballgleda rulla godt

Statkraft-cupen er eit sikkert vårteikn i Suldal! Laurdag var det endeleg klart for avspark! Heile kommunen er med – Heile 38 lag og 277 spelarar skal i aksjon i helga,fortel Kåre Myklebust.

LESARBREV: Framtidas Omsorg

Fleire av oss som jobber ved demensavdelinga på sjukeheimen vil gjerne komme med våre synspunkt angåande samlokalisering. Me har lang fartstid og mykje kompetanse som gjer at det me meiner kan vere med å bety noko. Brukerane våre bur på avdelinga vår i mange år før dei går bort, med kjende stemmer og andlet rundt seg.

Ungdomsrådet meiner om stipend og bassengprisar

Ungdomsrådet i Suldal er godt i gang, og før helga samla rådet seg over pizza i kantina i kommunehuset for sitt andre møte. Der var to av sakene stipendordninga som skal lokka suldalsungdom til Sauda vgs og arbeidet med å få til eit ungdomskort for Suldal Bad. Korleis skal gulrota fungera? Politikaranes idè om å gi elevar som vel Sauda vgs 10 000 kroner rett i lomma, har fått mykje merksemd, men mange detaljar gjenstår å spikra når det gjeld korleis gulrota skal fungera i praksis.

Minneord Halldis Rørvik

Halldis blei født den 8. juni i 1922 på garden Rørvik. Foreldra var Serina og Andreas og Halldis va yngstabadne i ein søskenflokk på fem jenter. Hu snakte litt om det, av å te, at det sikkert va ein skuffelse for morå å faren atte hu òg va ei jenta. Dei hadde nok sitt føre seg – og håpa på ein odelsgut denne gongen. Men ka sko nå dei med nåken odelsgut, så hadde fått fem så flotte og flinke jenter. Halldis gjekk på skulen på Ås. Det var lang veg, minst ein time å gå i allslags vêr og vind.

Skatepark, Suldal Bad versus rassikring og kan det bli slutt på leksene?

Håpefulle listekandidatar møtte godt budde ungdomsskulelevar på Sand skule i går ettermiddag der alt frå hurtigbåten og rassikring til leksefri og skatepark var tema. Kvifor gidda å velja Sauda vgs? Under eit stort raudt papirhjarte fekk elevane snakka om sine hjartesaker. Først ute var Espen Skålheim som ville vita kva kandidatane kunna lova av innsats for rassikring i Rødsliane og hurtigbåt-tilbodet. – Båtrutene er veldig viktig for dei som går på Sauda vgs.

Jentene vann første kampen

Stina Marvik og Siri Hustveit Benninghoff vann fredag føremiddag sin første kamp (2-0) i NM i sandvolleyball. Koll IL er arrangør av årets NM, der nærare 200 lag er med, og der 750 kampar skal avgjerast i sanden i løpet av helga. Jentene frå Sand konkurrerer i J17 og skal spela tre kampar i dag. I fjor deltok dei for første gong i eit NM og sikra seg då ein flott femte-plass i U15 i Kristiansand.

– Jentene var kjempeflinke

Trenar Ragnhild Solbakken er godt nøgd med volleyball-jentene etter NM-debuten i Bergen i helga.Ho og laget hadde store forventningar før meisterskapen, men nådde ikkje så høgt som dei hadde håpa. Nervar – Første kampen mot Tønsberg vann dei greitt, sjølv om dei var litt på tuppa. Neste kamp mot Askim trudde me òg skulle gå vegen, men nervane klarte me ikkje å styra, fortel trenar Solbakken. Det enda med tap, noko som blei ein skikkeleg nedtur for laget. B-sluttspel Etter eit knepent tap mot Strandvik i tredje kampen, enda det med B-sluttspel.

Spelar i NM i dag

I dag reiser volleyballjentene frå Sand til Bergen og NM J15 i Haukelandshallen. Laget er ranka som nummer fire av dei 24 laga som deltar i meisterskapen. Satsar på topp fem Jentene frå Il Sand er i pulje med Askim og Tønsberg og startar fredag morgon første kamp mot Tønsberg. – Me har tenkt å slå begge laga i puljen, og målet er å gå vidare til sluttspela. Håpet er å enda blant dei fem beste, seier trenar Ragnhild Solbakken.

Vil skrote sexkjøpsloven

Unge Venstre-leder Tord Hustveit fra Eidsvoll tar til ordet for å vrake sexkjøpsloven. Det får AUF til å se rødt.
Les mer om:

Grinde-elever bygde Norge

12-åringen Mathias Hustveit Moe, Simen Gullhaug og Olav Lura fra Grinde skule var med på digitale byggeprosjekt fra NRK Super «Hele Norge bygger»
Les mer om: