Nyheter om Haga


Suveren seier for Johaug

Therese Johaug vant en suveren seier på dagens 10 km jaktstart i tsjekkiske Nove Mesto. Verdenscuplederen økte stort til konkurrentene underveis og hadde full kontroll. – Jeg føler meg i veldig god form om dagen, sier en fornøyd Johaug til NRK. Russiske Natalia Neprjajeva ble nummer to etter å ha slått Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg i spurten. Østberg ble dømt til 3.-plassen etter målfoto, etter å ha sendt tåspissen noe små centimeter lenger fram enn lagvenninna. Ragnhild Haga ble nummer ni.

Suveren seier for Johaug

Storfavoritt Therese Johaug knuste konkurrentene på dagens 10 km fristil i tsjekkiske Nove Mesto. Verdenscuplederen vant klart, hele 32,7 sekunder foran russiske Natalia Neprjajeva. Heidi Weng ble nummer tre, mens Jessica Diggins ble nummer fire. Ragnhild Haga ble nummer fem og Ingvild Flugstad Østberg nummer seks. Johaug var meget fornøyd etter dagens seier: – Jeg følte meg veldig bra i dag og hadde en god dag. Jeg var ganske spent før start siden hardøktene etter Touren ikke har vært så bra, sier hun til NRK. ♦ Se hele resultatlista her.

Knuste konkurrentene: Johaug overrasket over avstanden

Therese Johaug var fullstendig overlegen i sitt første renn etter Tour de Ski-triumfen. Samtidig fikk Ragnhild Haga sin største opptur på lang tid.
Les mer om:

Opptur: - Det var veldig mørkt

Ingen kunne tukte Therese Johaug på kvinnenes 10 kilometer fristil, men dagens store opptur var det Ragnhild Haga som sto for.
Les mer om:

Åslaug Haga har fått jobb i FN-organisasjon

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga er ansatt i Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling (IFAD).
Les mer om:

Mattilsynet fant mugg på kjøkkenet på SFO

Mattilsynet har gitt Haga skole i Sola frist til 17. januar med å vaske opp i forholdene på SFO-kjøkkenet sitt.
Les mer om:

Johaug økte ledelsen i Tour de Ski med sterk prolog

Therese Johaug åpnet lørdagens sprint sterkt med en 10.-plass på prologen i Tour de Ski. Med det økte hun sammenlagtledelsen før utslagsrundene. Romerikingene Tiril Udnes Weng, Ragnhild Haga og Heidi Weng kvalifiserte seg også til finalene.

To nordmenn ute av sprinten

Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg klarte ikke å komme blant de 30 beste på prologen og er ikke videre til kvartfinale. Therese Johaug gikk videre.

Johaug vant første etappe

Therese Johaug vant den første etappen i årets Tour de Ski. Storfavoritten stakk fra underveis på fellesstarten i fri teknikk på den som ble en svært god norsk start. Heidi Weng ble nummer to, 12,3 sekunder bak. Rett bak henne fulgte svenske Ebba Andersson og comeback-kvinnen Ingvild Flugstad Østberg. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fem, Tiril Udnes Weng nummer 7, Magni Smedås nummer 14 og Ragnhild Haga nummer 15.

Årets bryllup på ABC TV: Da Olav (96) fikk sin Sissel (79)

Da Olav Thon og Sissel Berdal Haga giftet seg på Hotel Bristol satt tusenvis av seere klistret til skjermen.
Les mer om:

Dobbelt norsk - Johaug knuste alle

Therese Johaug tok nok en seier på 10 km fri teknikk i Davos søndag. Allerede ved første passering dro hun i fra. Dalsbygdingen gikk i mål etter ti kilometer på tiden 25:02.7. Heidi Weng kom inn halvminuttet bak Johaug og var i en tidskamp om andreplassen med Jessica Diggins. Men amerikaneren klarte ikke å hente Weng, som tok andreplassen. Magni Smedås leverte sitt beste løp i karrieren og gikk inn til en åttendeplass. Ragnhild Haga endte som nummer 11.
Les mer om:

Fikk parkeringsgebyr på Torp – bilen var et helt annet sted

Jo Haga fikk en faktura på 379 kroner fra korttidsparkering på Torp. Men bilen han fikk gebyr for var i Fredrikstad.
Les mer om:

Fikk parkeringsgebyr på Torp – bilen var i Fredrikstad

Jo Haga fikk en faktura på 379,- kroner fra korttidsparkering på Torp 11. november. Men bilen han fikk gebyr for var i Fredrikstad.
Les mer om:

Kragerø kommune får Haga Café gratis

Et enstemmig fylkesting vedtok onsdag at Kragerø kommune får overta bygningen på jomfruland vederlagsfritt.
Les mer om:

Brannen på Stord er sløkt

STORD (NRK): Brannen som braut ut i ei garasje i Kviteluren på Haga er no sløkt. Eigaren av garasjen har pusta inn røyk.
Les mer om:

Full fyr i garasje på Stord

Brannvesenet melder om brann i en garasje på Haga på Stord.

Dommerrangering for 2020-sesongen

NFFs dommerkomité har oppnevnt hoveddommere, assistentdommere og veiledere i Eliteserien, Toppserien, OBOS-ligaen, 1. divisjon kvinner og PostNord-ligaen for fotballsesongen 2020. Les: City nedlagt, nå skal Solskjær få United-spillerne til å fungere hele veien I fjor var det flere som la merke til at Premier League-dommer Bobby Madley (34) flyttet til Norge til sin kjæreste og han fikk da dømme kamper på i fjerdedivisjon her hjemme. Han har helt klart kvalifikasjonene i orden.

En disruptiv IT-sjel i en mild skikkelse

Først disrupterte hun i NAF. Så gikk veien videre til NHO. Anne Strand-Gjesdal, direktør for IT, innovasjon og utvikling i Næringslivet hovedorganisasjon, har en stor digital transformasjonsjobb foran seg.  Anne Strand-Gjesdal, NHO Stadig flere IT-topper forstår at deres rolle ikke lenger bare er å sørge for at datasystemene virker. Digital transformasjon handler mer om transformasjon enn digitalisering, og skal IT møte forventningene må de også forstå hvordan endring og utvikling tilrettelegges.

Klæbo går ikkje stafetten

Både Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen står over verdscupstafetten i morgon. Det same gjer dagens vinnar Aleksandr Bolsjunov. På Noregs fyrstelag går Pål Golberg, Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh. For kvinnene har Heidi Weng fått ankeretappen ho eigentleg ikkje vil ha. Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug går dei tredje fyrste etappene. På Noregs andrelag går Lotta Udnes Weng, Helene Fossesholm, Ragnhild Haga og Tiril Udnes Weng. På mennenes andrelag går Niklas Dyrhaug, Mattis Stenshagen, Simen Hegstad Krüger og Vebjørn Turtveit.

OL-mester Haga fra gull til karrierefall: – Hun er utafor

RUKA (VG) Ragnhild Haga (28) ble olympisk mester for under to år siden, men siden har hun slitt. Therese Johaug syns situasjonen er tøff for lagvenninnen som i helgen havnet helt nede på 46. plass på én av etappene i Finland.

Jul i Blåfjell 20 år: Dette gjør skuespillerne nå!

I dag er det 20 år siden Jul i Blåfjell ble sendt for aller første gang. Mens de fleste nordmenn stortrives i en adventstid fylt med både nye og eldre julekalendere, sitter det mange hjemme som fortsatt kjenner på at NRK i 2015 valgte å vrake Jul i Blåfjell for evig tid. 16 år etter at serien debuterte på skjermen i 1999, ble det avgjort at historien om Turte og Tvilling aldri skulle vises på TV igjen, grunnet «dårlig teknisk kvalitet» og at den fremstår som «utdatert».  Dessverre har NRK heller ikke rettighetene til å legge ut serien på nett. Vi føler så absolutt med dem som kjenner på tap

Mari hoppet av A4-livet for å realisere sin største drøm: – Jeg har gått og tenkt på hvor fantastisk det er at jeg får oppleve dette

Kan en gåtur på over 4.000 mil forandre hvem du er? Ja, mener Mari Haga.
Les mer om:

Millionstipend til Sandra Lied Haga

– En av våre fremste cellister, sier den verdenskjente pianisten Leif Ove Andsnes om prisvinneren.
Les mer om:

Cellist-talentet Sandra Lied Haga tildelt et av Norges største klassiske musikkstipend: – Vanvittig stort

Tirsdag denne uken vant nordstrandsjenta Equinors talentstipend i klassisk musikk på én million kroner. Blant tre nominerte var det 25-åringen som overbeviste juryen mest. Selv sier hun det gir en enorm frihet.
Les mer om:

Bli med inn hos Victoria og Daniel

Bli med på innsiden av Haga slott.
Les mer om: