Nyheter om Høyesterett


Høyesterett endret straffen for voldtekt av småbarnsmor på Sem

Ett år etter at han voldtok en småbarnsmor som var på sin første trilletur etter fødselen, vant den 22 år gamle rumeneren fram med kravet om lavere straff. Da hadde saken blitt behandlet i alle tre rettsinstanser.
Les mer om:

Sykkelbot til Høyesterett

Ivar Grøneng syklet i kollektivfeltet, han ble frikjent i tingretten og dømt i lagmannsretten. Nå skal syklingen avgjøres av Høyesterett.

Syklist Ivar Grøneng får med seg advokat Elden inn i Høyesterett

Nå skal syklingen i kollektivfeltet helt til topps i rettsapparatet. Med god hjelp fra advokat John Christian Elden, har Høyesterett besluttet å behandle saken.

Dømt for sykling i kollektivfelt på Mosseveien - får saken opp i Høyesterett

En syklist som nektet å betale boten på 8.500 kroner han fikk for å lage kø i kollektivfeltet på Mosseveien i Oslo, har fått anket dommen til Høyesterett. Det melder nettstedet Rett24.

Dømt for sykling i kollektivfelt - får saken opp i Høyesterett

En syklist som nektet å betale boten på 8.500 kroner han fikk for å lage kø i kollektivfeltet på Mosseveien i Oslo, har fått anket dommen til Høyesterett.

Sykling i kollektivfelt til Høyesterett

Syklisten som nektet å betale en bot på 8.500 kroner for å lage kø i kollektivfeltet, får anken sin behandlet i Høyesterett.
Les mer om:

Har tapt to rettsrunder etter vannlekkasje. Nå anker Tromsø kommune igjen

Vil ha millionstrid til Høyesterett.
Les mer om:

Heimevernssoldat vant kampen mot staten – men frykter staten vil endre reglene

Lars Bugge Aarset måtte betale skatt som soldat i Heimevernets innsatsstyrker, men fikk ikke feriepenger. Nå har han vunnet frem i Høyesterett.

Høyesterett avviste anke. Nå får tusenvis av HV-styrker etterbetalt feriepenger

– Jeg er glad. Men ikke overrasket, sier HV-soldat Lars Bugge Aarset.

Singapore opprettholder forbud om sex mellom likekjønnede

Et forsøk på å endre Singapores lov som forbyr sex mellom likekjønnede ble mandag avvist i høyesterett.
Les mer om:

Tidligere Molde-spiller må betale erstatning i voldtektssak

Høyesterett har avvist anken fra tidligere Molde-spiller Babacar Sarr, som er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til en kvinne i en voldtektssak.
Les mer om:

Høyesterett forkaster Babacar Sarr-anke: – Det føles godt

Tidligere Molde-spiller Babacar Sarr (29) ble frikjent for voldtekt, men dømt til å betale oppreisning til Kamilla Visnes (28). Nå har Høyesterett forkastet fotballspillerens anke.
Les mer om:

Må betale erstatning i voldtektssak

Høyesterett har avvist anken fra tidligere Molde-spiller Babacar Sarr, som er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til en kvinne i en voldtektssak. Kjennelsen gjelder kun erstatningsdelen av saken, skriver Nettavisen. Sarr ble i Romsdal tingrett frikjent for sovevoldtekt, men likevel dømt til å betale erstatning til den fornærmede kvinnen. Politiet mener at den daværende Molde-spilleren voldtok en kvinne mens hun sov i mai 2017. Frifinnelsen ble umiddelbart anket av påtalemyndigheten, men ankesaken er blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt opp. (NTB)

Fotballspiller må betale erstatning i voldtektssak

Høyesterett har avvist anken fra en tidligere Molde-spiller, som er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til en kvinne i en voldtektssak.
Les mer om:

Høyesterett ga økt samvær i barnevernssak – foreldre vant fram med anke i en annen sak

I én av barnevernssakene som Høyesterett har behandlet, økes samværet. I en annen sak har retten kommet til at det var feil å avvise en anke til lagmannsretten.
Les mer om:

Serviceteknikere i Coca-Cola vant: Reisetid er arbeidstid, slår Høyesterett fast

Høyesterett er enig med lagmannsretten, som i november i fjor ga serviceteknikere i Coca-Cola medhold i at reisetid er arbeidstid.
Les mer om:

Serviceteknikere i Coca-Cola vant: Reisetid er arbeidstid, slår Høyesterett fast

Høyesterett er enig med lagmannsretten, som i november i fjor ga serviceteknikere i Coca-Cola medhold i at reisetid er arbeidstid.
Les mer om:

Tvangsadopsjon stanset av Høyesterett

I dag kom storkammeret i Høyesteretts beslutninger i tre barnevernsaker, etter dommene mot Norge i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Beslutningene innebærer at norske myndigheter må endre praksis, mener advokat Halvard Helle.

Skjebnedrama avgjort: Mor og far vant

Et nei fra Høyesterett kunne bety at de aldri skulle få se sin tre år gamle datter igjen. Nå har foreldrene vunnet fram.
Les mer om:

Høyesterett forkastet to anker i barnevernssaker, men gir økt samvær i én sak

I én av barnevernssakene som Høyesterett har behandlet, økes samværet fra fire til åtte ganger i året. Samtidig har retten forkastet ankene i to andre saker.
Les mer om:

Vraket som varamann — vant fram etter tre år i rettsapparatet

Da John Søren Falnes for tre år siden ble vraket som varamann til styret i Karmøy Bygdesevice SA, tok han saken til retten. Den gikk helt til Høyesterett og har kostet innpå en million kroner. Nå er styrevalget den gang kjent ugyldig.

Skoghøy forlater UiT - blir «ny» dommer i Høyesterett

Jens E. A. Skoghøy returnerer til Høyesterett. Det er klart etter at Innstillingsrådet for dommere mandag behandlet søkerlisten til det ledige embetet.
Les mer om:

Skeie vant i Høyesterett

Seier i tingretten snudde til tap i lagmannsretten. Nå har Høyesterett talt: Staten kan ikke kreve nesten en halv milliard kroner fra Skeie Technology AS.

Domstoler ber publikum holde seg unna rettssaker

Både Høyesterett og Borgarting lagmannsrett vil gjennomføre rettssaker som normalt til tross for virustrusselen, men ber publikum holde seg unna.
Les mer om:

Domstoler ber publikum holde seg unna rettssaker

Både Høyesterett og Borgarting lagmannsrett vil gjennomføre rettssaker som normalt til tross for virustrusselen, men ber publikum holde seg unna.
Les mer om: