Nyheter om Høyesterett


Ekteparet som tapte millioner på valutalån får ikke behandlet anke i Høyesterett – rettsforlik blir stående

Ekteparet som tapte mange millioner på valutalån og andre verdipapirer, ville gå ut av et rettsforlik de hadde inngått. De tapte i tingretten, og anket til lagmannsretten. Der ble anken nektet fremmet. Anke til Høyesterett ble avvist.
Les mer om:

Trump tviler på om høyesterett vil ta sakene hans

President Donald Trump anerkjenner fortsatt ikke valgresultatene. Det gjorde han klinkende klart under et intervju på Fox News.

70-åring ble filmet da hun ripet opp naboens bil: – Blir overrasket om saken ikke ender i Høyesterett

Fredrikstad tingrett mente at videoen som viste at en 70 år gammel kvinne ripet opp naboens bil, kan brukes som bevis i retten. Nå har kvinnens forsvarer anket avgjørelsen. – Dette blir trolig mat for Høyesterett, mener aktor Nils Vegard.

Ikke lov å begrense religionsutøvelse for å hindre smitte

WASHINGTON: Trumps nylig utnevnte høyesterettsdommer Amy Coney Barrett viser for første gang sin betydning i en ny dom. USAs høyesterett blokkerer nå en religiøs nedstengning i New York.

Overg­reps­siktet trener fengslet videre, forsvarer anker til Høyesterett

Tingretten ville løslate den overgrepssiktede fotballtreneren fra Lyngdal. Lagmannsretten kom til at han kan fengsles videre.

Valget i Nevada godkjent

Høyesterett i Nevada godkjente tirsdag valget der Joe Biden vant delstatens seks valgmenn.

Lyser ut flere blokker for oljeleting enn på mange år

Mens Høyesterett og Stortinget ser nærmere på tidligere oljeleting i Barentshavet, åpner regjeringen for nye felt. Flere har advart mot stor klimarisiko.

Reagerer på timingen for ny oljeleting: – Arrogant

Mens Høyesterett og Stortinget ser nærmere på tidligere oljeleting i Barentshavet, åpner regjeringen for nye felt. Flere har advart mot stor klimarisiko.

Frifunnet av Høyesterett i «seismikksaken»

Christian Selmer er endelig frifunnet for grovt skattesvik i «seismikksaken». Bjarne Skeies juridiske våpendrager, Tom B. Knudsen, sier at boten på 85 mill. som Skeie Energy opprinnelig vedtok, nå blir frafalt.

Dette kan være Trumps endelige mål

Trump-kampanjen prøver å så tvil om valgresultatene og har satt i gang flere søksmål. Målet er nok å havne i Høyesterett, mener eksperter.
Les mer om:

Ankesaken avvist i Høyesterett, bonden må i fengsel etter grov vanskjøtsel av kyr

Bonden som i Valdres tingrett ble dømt til sju måneders fengsel for brudd på dyrevernloven, anket til Høyesterett, men ankesaken ble avvist.  Nå er dommen rettskraftig.
Les mer om:

Staten har valgt side i saken: Går mot samene på Fosen for å støtte vindkraftutbyggerne

Staten, i form av Regjeringsadvokaten, går inn som partshjelper for å støtte utbyggerselskapene mot reindriftssamene på Fosen i rettsaken om Storheia vindpark når denne skal gå for Høyesterett.
Les mer om:

Klimasøksmålet i Høyesterett

Onsdag 4. november startet ankesaken i klimasøksmålet Arktis i Høyesterett. Det er tre generasjoner som saksøker staten: Natur og ungdom samt Greenpeace med Naturvernforbundet og Besteforeldrenes klimaaksjon som partshjelp. Vi mener at oljeutvinning i Arktis er et brudd på grunnlovsparagraf 112.
Les mer om:

Eirik Jensens siste håp knust

Høyesterett forkaster Eirik Jensens anke. Dommen på 21 års fengsel er dermed rettskraftig. - Dette er trist som faen. Jeg frykter at Eirik vil komme til å gå på en stor smell, sier Jensens kjæreste til Dagbladet. Advokaten tviler på at siste ord er sagt.

Eirik Jensen får ikke saken sin behandlet i Høyesterett

Høyesteretts ankeutvalg har besluttet at saken til Eirik Jensen ikke skal behandles på nytt. – Det er skuffende, sier advokat John Christian Elden.

Saken endelig avgjort: Høyesterett behandler ikke Eirik Jensens anke

Eirik Jensen ble av en enstemmig lagmannsrett dømt skyldig i grov korrupsjon og medvirkning til narkoinnførsel. Nå har Høyesterett satt endelig punktum for den snart syv år lange saken mot eks-polititoppen.

Sak mot Obamas helsereform begynner i USAs høyesterett

En sak som kan felle Barack Obamas helsereform åpner i USAs høyesterett tirsdag. I ytterste konsekvens kan flere enn 20 millioner miste helseforsikringen sin.
Les mer om:

Høyesterett gir rødt lys for absolutt all mobilbruk i bil(pluss)

Kvinne fikk bot for å ha kikket på mobilen i stillestående kø.
Les mer om:

- Dømt uten bevis

Høyesterett er Eirik Jensen siste håp. I anken hevder den tidligere polititoppen - og hans advokater - at Jensen er dømt uten bevis.
Les mer om:

Tidligere politiker dømt til 21 års fengsel for overgrep over internett

En tidligere politiker fra Vestland har i Høyesterett fått omgjort en forvaringsstraff på 19 år for seksuelle overgrep mot barn, til 21 års fengsel.

Frp vil løyve millionar til skipstunnel

Høyesterett: Ikke lov å si «kom deg tilbake til Afrika der du kommer fra, jævla utlending».
Les mer om:

Dømt for hatefulle ytringer

Høyesterett: Ikke lov å si «kom deg tilbake til Afrika der du kommer fra, jævla utlending».
Les mer om:

Pennsylvanias ber høyesterett stoppe Trump-innblanding

Pennsylvanias øverste justisleder ber delstatens høyesterett stanse Trump-leirens forsøk på å blande seg i en rettssak om hvilke stemmer som skal telles.
Les mer om:

Trumps trusler: - Galskap

Donald Trump truer med å ta presidentvalget til Høyesterett. Det vil neppe hjelpe ham stort, mener norsk ekspert. - Dette er gode jurister, ikke lakeier for Trump.