Nyheter om Høyesterett


Ville bytte advokat – deler kostnadene

Hans Kristian Arnkværn og advokat Per Danielsen spleiser på eventuelle kostnader når Frp-striden havner i Høyesterett.

Langløp: Kaiser Maximilian Lauf direkte fra Seefeld

Bolighuset i Tromsø ble brukt til cannabisplantasje, mente lagmannsretten. Dermed inndro de deler av huset som straff. Nå skal husets endelige skjebne avgjøres i Høyesterett.
Les mer om:

Hele huset var innredet som en gedigen cannabisplantasje – nå skal dets skjebne avgjøres

Bolighuset i Tromsø ble brukt til cannabisplantasje, mente lagmannsretten. Dermed inndro de deler av huset som straff. Nå skal husets endelige skjebne avgjøres i Høyesterett.
Les mer om:

Eksdirektør anker korrupsjonsdom i Sverige

Eksdirektøren i Troms Krafts svenske datterselskap Kraft og Kultur anker korrupsjonsdommen fra svensk lagmannsrett til høyesterett.

– Viktig dom for alle i Forsvaret

Forsvaret hadde ikke rett til å si opp en major som er dømt for vold mot sønnene sine, har Høyesterett slått fast. – Viktig dom for alle i Forsvaret, mener Befalets Fellesorganisasjon.
Les mer om:

Hæren får ikke sparke straffedømt major

Forsvarsdepartementet ønsket å sparke en major fra Hedmark som er dømt for legemsfornærmelser mot sine to sønner, men Høyesterett sier nei.

Russisk høyesterett avviste Navalnyjs klage – får ikke stille i presidentvalget

MOSKVA (NRK) Russisk Høyesterett avviste lørdag klagen fra Aleksej Navalnyj på avgjørelsen i valgkommisjonen om at han ikke får være kandidat ved presidentvalget 18. mars. Navalnyj sier at valget ikke blir legitimt hvis det ikke er reell konkurranse.
Les mer om:

Storesøster mobiliserer

Reindriftsutøveren Jovsset Ante Sara tapte i Høyesterett, og får kun ha en flokk på 75 dyr. Nå vil kunstnersøsteren Anne Maret mobilisere til kamp i de internasjonale domstolene.
Les mer om:

Derfor vant staten over Jovsset Ánte Sara

For at reindriften som helhet skal kunne vokse på lang sikt, kan ikke enkelte reindriftsutøvere skjermes fra å måtte redusere flokken sin. Det slo Høyesterett fast i dommen mot Jovsset Ánte Sara.
Les mer om:

Høyesterettstapet sjokkerer i flere leire: – Reindriftsloven kan kastes en viss plass

Samiske samfunnstopper er svært overrasket over at den unge reindriftssamen Jovsset Ánte Sara tapte i Høyesterett. Flere mener at dommen ikke er i samsvar med samisk rettsforståelse.
Les mer om:

Høyesterett skal behandle erstatningskravet mot drapsdømt 16-åring

16-åringen som drepte Tone Ilebekk og Jakob Hassan får behandlet erstatningskravet på nytt i Høyesterett.
Les mer om:

Dom i Høyesterett går viralt – folket raser

I dag ble det kjent at Jovsset Ánte Sara tapte saken om reintallreduksjon i Høyesterett. Nå viser folk sin misnøye på sosiale medier og aviser over hele verden skriver om saken.
Les mer om:

Høyesterett behandler dødsulykke

En lastebilsjåfør som er dømt for å ha rygget over ei elleve år gammel jente på en sykkelsti på Nøtterøy, får anken behandlet av Høyesterett.
Les mer om:

Advarer EU mot å gi tillatelser til utenlandske krabbefiskere

Fiskeriminister Per Sandberg har nå Høyesterett i ryggen, når han advarer EU mot å gi tillatelser til å fiske snøkrabbe på norsk kontinentalsokkel.

Sexdømt lege til Høyesterett

Høyesterett skal behandle anken til en 44 år gammel lege. Han er dømt til fire års fengsel for å ha skaffet seg sex med fem kvinner ved misbruk av stillingen.
Les mer om:

Østerrike sier ja til homofile ekteskap

Likekjønnede par kan fra og med 2019 gifte seg også i Østerrike. Det har landets høyesterett avgjort etter at de har tatt til følge en klage fra to kvinner.
Les mer om:

Høyesterett gir grønt lys til Trumps innreiseforbud 

USAs høyesterett tillater at hele Donald Trumps omstridte innreiseforbud iverksettes. Forbudet omfatter innbyggere fra seks overveiende muslimske land.
Les mer om:

USAs høyesterett tillater Trumps innreiseforbud

Høyesterett i USA gir president Donald Trump grønt lys til å iverksette sitt kontroversielle innreiseforbudet til landet.

Grønt lys til innreiseforbud

Høyesterett i USA gir grønt lys til å sette hele det kontroversielle innreiseforbudet til president Donald Trump ut i livet. Forbudet omfatter innbyggere fra seks muslimske land.

Denne «morsomheten» kostet 7200 – kan ende i Høyesterett

Den 43 år gamle mannen var på beredskapsøvelse og tok bilde av seg selv med en lånt politilue. Det endte med bot på 7200 kroner. Han nekter å betale, og anker nå saken til Høyesterett.
Les mer om:

Advokat mener staten forsømmer barna i asylsak i Trondheim

Advokaten til familien Abbasi i Trondheim mener norske myndigheter forsømmer familiens barn, og ikke følger opp internasjonale forpliktelser. Torsdag ble det kjent at Høyesterett avviser anken om oppholdstillatelse.

HØYESTERETT: Fangst av snøkrabbe i Smutthullet kan straffes

Høyesterett slår dermed fast at Norge har suveren rettigheter over kontinentalsokkelen i Smutthullet. – En unik dom, sier førstestatsadvokaten.
Les mer om:

Fengslede katalanske ledere kan bli løslatt etter at spansk høyesterett fikk ansvar for saken

Spansk høyesterett har overtatt etterforskningen av de avsatte katalanske separatistlederne, noe som kan bety at de kommer til å bli løslatt.
Les mer om:

Branndømt slipper kanskje aldri ut igjen

Høyesterett vil ikke la Hamar-mannen som er dømt for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor anke dommen. Dermed blir dommen på 18 års forvaring stående - og det er ikke gitt at han noen gang slipper ut igjen.
Les mer om:

Kenyas høyesterett utroper Kenyatta til valgvinner

Kenyas høyesterett utroper president Uhuru Kenyatta til vinner av valget. Dommerne forkaster klagen fra opposisjonsleder Raila Odingas tilhengere.