Nyheter om Hol


Frå helsesøster til diakon

Det var i april ho blei tilsett i diakonstillinga som då hadde stått tom eit par år. Så blei det sommar og ferie, men nå er arbeidskvardagen kommen i sporet sitt, og søndag blir ho høgtidleg vigsla til gjerninga i Sand kyrkje.

Viktor Hovland henta seg inn

Viktor Hovland opna med dobbel-bogey på andre hol, men spela seg fint opp i første runden av sesongopninga på PGA-touren i West Virginia. Med bogey også på siste hol blei det berre 53.-plass, men med to slag under par. 21-åringen spela si første turnering som fast medlem av PGA-touren. Robby Shelton leier med åtte slag under par. Kristoffer Ventura er nummer 126 med to slag over par.
Les mer om:

Fascinerande forskarrapport frå Sibir

Vi er mange som aldri har sakna lesestoff om sommarfugljakt i Sibir på 1800-talet. Likevel fyller «Mannen som elsket Sibir» eit hol i samtidslitteraturen.
Les mer om:

LEIAR: Det som er nærast

Skulestart er spenning, sommarfuglar i magen, for nokon rein og blank glede, for andre ein klump i magen. For somme er denne hausten ein ny start, for andre tilbake til ei velkjent striskjorte og havrelefse.

Syk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor

En syk fireåring som kan være rammet av cystisk fibrose, kan bli sendt til Norge fra interneringsleiren Al Hol i Syria uten moren.
Les mer om:

Syk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor

En syk fireåring som kan være rammet av cystisk fibrose, kan bli sendt til Norge fra interneringsleiren Al Hol i Syria uten moren.
Les mer om:

Sju dilemmaer om Al Hol

Arven etter IS stiller Norge overfor flere vanskelige valg. Dette er noen av utfordringene norske myndigheter må ta stilling i spørsmålet om de skal hente familier ut av Al Hol-leiren.
Les mer om:

Ekspert frykter for livet til norsk fireåring i syrisk flyktningleir

En norsk gutt (4) som trolig lider av cystisk fibrose, har i et halvt år vært i den syriske flyktningleiren Al Hol. En norsk ekspert frykter for guttens liv.
Les mer om:

Røykutvikling i Stondaltunnelen

Stondaltunnelen på fv. 50 mellom Aurland og Hol er no open etter å ha vore stengd grunna meldingar om røykutvikling. Brannvesenet stadfestar at det ikkje har vore brann i tunnelen.

Stengd etter røykutvikling – no er Stondaltunnelen open att

Stondaltunnelen på fv. 50 mellom Aurland og Hol er no open etter å ha vore stengd grunna meldingar om røykutvikling. Brannvesenet stadfestar at det ikkje har vore brann i tunnelen.

Ein person lettare skadd etter trafikkulukke i Aurland

Ein person skal vere lettare skadd etter ein kollisjon mellom ein buss og ein personbil på fylkesveg 50 mellom Hol og Aurland i Sogn.
Les mer om:

Brann hjå dykkarfirma i Bergen – frykta gassflasker skulle eksplodere

Brannvesenet skar hol i veggen og tok ut fire gassflasker. Fire personar evakuert frå båt.

Leteaksjon etter kvinne i Hol

Politiet har satt i gang en stor leteaksjon etter at en kvinne ble meldt savnet fra en hytte i Hol kommune. Kvinnen skal være i god fysisk form.
Les mer om:

Flere norske barn i skrekkleir i Syria

AL HOL, SYRIA (TV 2): Forholdene i leiren som huser titusener av IS-koner og barna deres er alarmerende. Nå åpner et norsk feltsykehus i leiren.
Les mer om:

Kommunestyret i Hol: Viktigare å vurdere heilskap framfor å sikre arbeidsplassar i Valdres

- Hjertet seier at vi skal berge arbeidsplassar i Valdres framfor Hønefoss, men vi har plikt til å vurdere ein større heilskap, sa Nina Dalen (Ap) då Hol kommunestyre onsdag sa farvel til Kommunerevisjon IKS, kommunerevisjonsselskapet for Valdres og Hallingdal.
Les mer om:

Lite håp om at Hol held fram i Kom­mu­ne­re­vi­sjon IKS

Kont­roll­ut­va­let i Hol kom­mu­ne til­rådde at kom­mu­nen skal hal­de fram med å vera med­lem i Kom­mu­ne­re­vi­sjon IKS saman med dei seks valdreskommunane og fire hallingkommunar.
Les mer om:

Huseigar i Bagn kunne ha hamna blant dei underjordiske - men er no redda av eit genialt vedtak i kommunestyret

Huseigar Roald Bergene i Bagn stod i fare for å hamne nede i eit stort hol fire meter under nivået til Sør-Aurdalshallen, men eit vedtak i Sør-Aurdal kommunestyre torsdag reddar situasjonen.

Ungdom etterlyser meir sexundervisning

–Mange veit ikkje at jenter har tre hol
Les mer om:

375 kunstnere åpner atelierene sine i helgen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: «Oslo Open» arrangeres søndag 28. april.Hvordan jobber en kunstner? Hva er et atelier? Under Oslo Open kan du besøke Oslos kunstnere på deres arbeidsplass, over hele byen og i ditt eget nabolag. Se kunsten på nært hold før den havner i et galleri eller på museum!

Har Ingve (38) Jærens beste utsikt frå jobben?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Eg trur me må ha Jærens finaste utsikt, seier 38-åringen.Han er utdanna elektrikar og automatikk-mekanikar, men har ein jobb litt utanom det vanlege. Ingve Bore frå Verdalen er serviceteknikar på Høg-Jæren vindpark. UTSIKT: Det er veldig flott og litt sånn at i kameraet ikkje klarer å fanga kor fint det eigentleg er, seier vindmølletekinkar Ingve Bore.

- Hvorfor skjønte ikke barnevernet at jeg ikke hadde det bra hjemme

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNEVERNSSAK: - Jeg husker volden hjemme. Jeg husker spesielt godt å bli sparket ned trappen og slengt inn i veggen, sier Jone Skartveit på spørsmål om hva han husker fra sin egen barndom.Barnevernet var involvert i familien til Jone fra foreldrene hans fikk sitt første barn. Hans eldste søster ble tatt da hun var to måneder gammel.

Starter russefeiringen i Mexico for å bygge hus

HAMAR (NRK): Eira Øyen Hol (18) starter feiringen av russetiden annerledes enn andre. I påsken drar hun og andre kristenruss til Mexico for å bygge hus til familier.
Les mer om:

Aldri ein kjedeleg dag med golf

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)To av dei budde i Stavanger - ein av dei nesten på golfbanen - og dreiv med idrett frå dei var små; fotball, handball, segling, golf. Den tredje vaks opp i Egersund.- Svogeren min, ein engelskmann, var golfproff. Han begynte å undervisa i Stavanger i 1956. Då begynte også foreldra mine å spela, især mor. Alle me ungar blei dratt med for å plukka stein og raka lauv på banen.

Her kommer skredet dundrende ned fjellsiden: – Det var som å kjøre inn i en hvit vegg

Kim Gabriel Hol Rydningen var på vei gjennom Lavangsdalen mandag ettermiddag, da han så kovet fra snøskredet.
Les mer om:

Her kommer skredet dundrende ned fjellsiden ved E8: – Det var som å kjøre inn i en hvit vegg

Kim Gabriel Hol Rydningen var på vei gjennom Lavangsdalen mandag ettermiddag, da han så kovet fra snøskredet.
Les mer om: