Nyheter om Havnen


Tror på katastrofe-brexit: John legger huset ut for salg

CANTERBURY (VG) John Shirley ser ikke lyst på brexit. Siden 1996 har han drevet et lite fraktselskap fra havnen i Dover sørøst i England. En hard brexit vil ramme ham så hardt at han sier han må selge huset.
Les mer om:

Fergehavnen i Dover er viktig for britisk økonomi: Her vil brexit «treffe» først

DOVER (VG) Havnebyen sørøst i England er inngangen til EU og Europa – og avgjørende for britisk økonomi. Blir det «hard brexit» vil Dover bli rammet først. VG har møtt menneskene på havnen. De er urolige av ulike grunner.
Les mer om:

Russlands første flytende atomkraftverk på vei østover

Russlands første flytende atomkraftverk la fredag ut fra havnen i Murmansk og er nå på vei til Tsjukotka helt nordøst i landet. Miljøvernere frykter en ulykke.
Les mer om:

Iransk oljetanker har forlatt Gibraltar

Den iranske oljetankeren som har vært i arrest siden juli, forlot søndag kveld havnen i Gibraltar.
Les mer om:

Storbeslag av kokain i Ålesund

Fredag 21. juni la et containerskip til kai i havnen i Ålesund. Om bord i en av containerne fant tollere og narkotikahunder 23,5 kilo kokain fra Sør-Amerika.

Storbeslag av kokain i Ålesund

Fredag 21. juni la et konteinerskip til kai i havnen i Ålesund. Om bord i en av konteinerne fant tollere og narkotikahunder 23,5 kilo kokain fra Sør-Amerika.

Storbeslag av kokain i Ålesund

Fredag 21. juni la et konteinerskip til kai i havnen i Ålesund. Om bord i en av konteinerne fant tollere og narkotikahunder 23,5 kilo kokain fra Sør-Amerika.

FREDAGSFJAS med Stian Blipp: – Pappalivet har gjort meg til en forbanna grinegutt

Fredag, og endelig ny runde favorittfjas fra favorittfjes! Denne uken er det folkefavoritten Stian Blipp som brekker ned sine helge(u)vaner. I 2013 beskrev vi Stian som «den personen i Norge som er minst truet av arbeidsledighet». Intet nytt å melde på arbeidsfronten i 2019 med andre ord, men på privaten har det skjedd omveltninger. – Jeg har blitt 45 år siden sist vi snakket, 730! – Har hus på Bekkelaget, SUV, unge på armen og preiker med naboen over hekken om platting og om hvorfor pappen blir hentet så sjeldent.

Her blir det handling og showing for klimaet

Havnen i Melsomvik fylles denne helgen med et mangfold av aktiviteter; konserter, workshops, foredrag, leker, debatter og annet. Dette hele i klimakampens tegn. Torsdag kveld fikk folk på Brygga i Tønsberg en sniktitt på moroa.

«Hvaldimir» er funnet igjen

Hvithvalen «Hvaldimir» er funnet i et fiskevær etter at han fredag forsvant fra havnen i Hammerfest.
Les mer om:

«Hvaldimir» har dratt fra Hammerfest

Den populære hvithvalen «Hvaldimir» forsvant fredag fra havnen i Hammerfest, men dukket opp igjen i en havn noen kilometer unna. Norwegian Orca Survey tror han fulgte etter en båt ut av havnen.

«Hvaldimir» er ledet tilbake til Hammerfest

Hvithvalen «Hvaldimir» er funnet i et fiskevær etter at han fredag forsvant fra havnen i Hammerfest. Han ble lørdag ledsaget «hjem» igjen.
Les mer om:

Stavanger får ikke støtte til system for landstrøm

Enova avslo nylig Stavangers søknad om utbygging av nytt landsstrømssystem til havnen. Rosenberg og Venstre raser mot Enova.
Les mer om:

Sandnes Havn får penger til landstrøm

Havnen får 3 millioner kroner til å bygge nytt landstrømssystem. Målet er å redusere klimagassutslipp og lokal forurensning.
Les mer om:

Over 16 tonn kokain beslaglagt på skip i USA

Amerikanske myndigheter har beslaglagt over 16 tonn kokain på et skip i havnen i Philadelphia. Beslaget omtales som historisk.
Les mer om:

«Det var ikke vanskelig å si ja til å bidra med kr 500.000»

Offshorebedrifter er med på laget når havbunnen på Avaldsnes nå skal kartlegges. Og Sparebankstiftelsen SR-Bank gir 500.000 kroner for å få vite hvilken rolle havnen har spilt gjennom tusenvis av år.
Les mer om:

Australiere i Sydney tatt på senga av kinesiske krigsskip

Australiere i Sydney ble mandag morgen møtt av synet av flere kinesiske krigsskip i havnen i byen. Landets statsminister dempet raskt bekymringen.
Les mer om:

Tar i mot ny-skøyta med stor fest

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Redningsskøyta ble døpt i Oslo på Odd Fellow Ordenens 200-års dag den 26. april, og gudmor var Wenche Myre. - Vår nye redningsskøyte, Odd Fellow III, seiler inn til Bodø Havn lørdag 25. mai klokka 18, og vihåper at mange finner veien ned til havna denne dagen, sier Bjørt Helgskog Hjemås, som sier at dette er en viktig dag der Odd Fellow Ordenen har muligheter til å vise noen av de verdier vi arbeider etter.Beste loge 1.

Krever erstatning for sand i maskineriet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord Slippen Apartments Grønnes med sine 17 leiligheter krever erstatning fra Flekkefjord kommune gjennom sitt forsikringsselskap Eika Forsikring AS.Skaden oppsto i forbindelse med Boston AS ? arbeid for kommunen. I forbindelse med arbeider med opprensking av sjøbunn inne i havnen er det blitt spylt ut mye sand ut over havbunnen.

Klar for superlørdag i havnen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tanangerdagene nærmer seg 30 år, og dette er Lions store gave til tanangerbuen. Iherdig dugnadsjobbing, planlegging, tilrettelegging og vakthold ligger bak bygdas store festival som strekker seg fra onsdag til søndag.Mens onsdagen er barnas dag, torsdag er en foredrags- og inspirasjonsdag, fredag er ungdommens dag er lørdagen hele bygdas dag.

Tjue Kilo Skjegg skal rocke bryggedansen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryggedansen er en tradisjon, og samler mange til lått og løye lørdagskvelden under Tanangerdagene. I år blir den litt annerledes enn i fjor. Denne gangen settes teltene opp på tomten der bussgarasjen lå i stedet for nede i havnen.- I år blir det litt annerledes. Vi trekker oss bort fra indre havn og opp til ringveien.

Kajakk, fjell og damer med hvite legger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Turen gikk til Fugløy, en perle av en øy i Gildeskål kommune. Fugløy har to steder med bebyggelse, Nordfugløy og Sørfugløy. Etter krigen bodde der cirka 200 personer på øya.I dag er det ingen fastboende, husene brukes som ferie og fritidshus. Ferden vår gikk til Sørfugløy, et sted det går rutebåt til noen dager i uken.Vi var en gjeng med ulik erfaring med kajakkpadling.

Bygger publikumsbygg og sanitæranlegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det nye publikumsbygget skal etter planen stå klart 14. juni og vil erstatte teltet som har rommet turistinformasjonen de siste årene. Bygget har et utvendig mål på 160 kvadratmeter. Havnesjef Kjetil Bråten ser fram til å få på plass nybyggene i havna.- Dette betyr at vi kan gi publikum og gjester et mye bedre tilbud, og jeg er glad for å endelig få dette på plass.

Håper at barnetoget flytter tilbake til havna igjen neste år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNETOG: - Vi vil ha toget tilbake i havnen slik som det var, Anita Svensson og Gry Kristiansen Engelsvoll som står og venter på toget utenfor Tananger bo- og hjemmetjenester.- Hva var spesielt med havna?- Det er det som er Tananger. Det gjenspeiler kulturen i Tananger, med kysten og jentene på Flatholmen. Toget har jo gått der i alle år, så vi klarer det nå også. Det er ikke så veldig mye lenger.

- Vi bør tilrettelegge for mer båtturisme i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var ikke tilfeldig at Bjarte Kristiansen ble en viktig - og synlig - del av Tanangerlisten. Hjembygda betyr mye for ham, og å verne om og styrke Tananger ville han jobbe ivrig for.For snart tre år siden bestemte Tanangerlisten kommunestyrerepresentant å melde overgang til et parti med en større landsdekkende organisasjon bak seg.