Nyheter om Havnen


Over 16 tonn kokain beslaglagt på skip i USA

Amerikanske myndigheter har beslaglagt over 16 tonn kokain på et skip i havnen i Philadelphia. Beslaget omtales som historisk.
Les mer om:

«Det var ikke vanskelig å si ja til å bidra med kr 500.000»

Offshorebedrifter er med på laget når havbunnen på Avaldsnes nå skal kartlegges. Og Sparebankstiftelsen SR-Bank gir 500.000 kroner for å få vite hvilken rolle havnen har spilt gjennom tusenvis av år.
Les mer om:

Australiere i Sydney tatt på senga av kinesiske krigsskip

Australiere i Sydney ble mandag morgen møtt av synet av flere kinesiske krigsskip i havnen i byen. Landets statsminister dempet raskt bekymringen.
Les mer om:

Tar i mot ny-skøyta med stor fest

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Redningsskøyta ble døpt i Oslo på Odd Fellow Ordenens 200-års dag den 26. april, og gudmor var Wenche Myre. - Vår nye redningsskøyte, Odd Fellow III, seiler inn til Bodø Havn lørdag 25. mai klokka 18, og vihåper at mange finner veien ned til havna denne dagen, sier Bjørt Helgskog Hjemås, som sier at dette er en viktig dag der Odd Fellow Ordenen har muligheter til å vise noen av de verdier vi arbeider etter.Beste loge 1.

Krever erstatning for sand i maskineriet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord Slippen Apartments Grønnes med sine 17 leiligheter krever erstatning fra Flekkefjord kommune gjennom sitt forsikringsselskap Eika Forsikring AS.Skaden oppsto i forbindelse med Boston AS ? arbeid for kommunen. I forbindelse med arbeider med opprensking av sjøbunn inne i havnen er det blitt spylt ut mye sand ut over havbunnen.

Klar for superlørdag i havnen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tanangerdagene nærmer seg 30 år, og dette er Lions store gave til tanangerbuen. Iherdig dugnadsjobbing, planlegging, tilrettelegging og vakthold ligger bak bygdas store festival som strekker seg fra onsdag til søndag.Mens onsdagen er barnas dag, torsdag er en foredrags- og inspirasjonsdag, fredag er ungdommens dag er lørdagen hele bygdas dag.

Tjue Kilo Skjegg skal rocke bryggedansen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryggedansen er en tradisjon, og samler mange til lått og løye lørdagskvelden under Tanangerdagene. I år blir den litt annerledes enn i fjor. Denne gangen settes teltene opp på tomten der bussgarasjen lå i stedet for nede i havnen.- I år blir det litt annerledes. Vi trekker oss bort fra indre havn og opp til ringveien.

Kajakk, fjell og damer med hvite legger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Turen gikk til Fugløy, en perle av en øy i Gildeskål kommune. Fugløy har to steder med bebyggelse, Nordfugløy og Sørfugløy. Etter krigen bodde der cirka 200 personer på øya.I dag er det ingen fastboende, husene brukes som ferie og fritidshus. Ferden vår gikk til Sørfugløy, et sted det går rutebåt til noen dager i uken.Vi var en gjeng med ulik erfaring med kajakkpadling.

Bygger publikumsbygg og sanitæranlegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det nye publikumsbygget skal etter planen stå klart 14. juni og vil erstatte teltet som har rommet turistinformasjonen de siste årene. Bygget har et utvendig mål på 160 kvadratmeter. Havnesjef Kjetil Bråten ser fram til å få på plass nybyggene i havna.- Dette betyr at vi kan gi publikum og gjester et mye bedre tilbud, og jeg er glad for å endelig få dette på plass.

Håper at barnetoget flytter tilbake til havna igjen neste år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNETOG: - Vi vil ha toget tilbake i havnen slik som det var, Anita Svensson og Gry Kristiansen Engelsvoll som står og venter på toget utenfor Tananger bo- og hjemmetjenester.- Hva var spesielt med havna?- Det er det som er Tananger. Det gjenspeiler kulturen i Tananger, med kysten og jentene på Flatholmen. Toget har jo gått der i alle år, så vi klarer det nå også. Det er ikke så veldig mye lenger.

- Vi bør tilrettelegge for mer båtturisme i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var ikke tilfeldig at Bjarte Kristiansen ble en viktig - og synlig - del av Tanangerlisten. Hjembygda betyr mye for ham, og å verne om og styrke Tananger ville han jobbe ivrig for.For snart tre år siden bestemte Tanangerlisten kommunestyrerepresentant å melde overgang til et parti med en større landsdekkende organisasjon bak seg.

Marinaen i Fjeldkilen er totalforvandlet: – Skal bli en destinasjon for båtfolket!

Fem år etter at fire Fredrikstad-investorer kjøpte Marnet Marina i Onsøy, fremstår området nå som totalforvandlet. Inn kommer TB Rep & Service, en splitter ny restaurant, kiosk og nye fritidsleiligheter, og nå er målet å gjøre havnen til en destinasjon i distriktet. Til helgen er det storstilt åpning.
Les mer om:

De skal totalrenovere Monsenhuset innvendig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BOLIG: Monsenhuset har en rik historie i Tananger. Huset har fått sitt navn etter Gabriel Monsen som drev et gjestgiveri her på 1800-tallet.I sommer meldte Anders Monsen at han nå vil selge huset etter 222 år i familien Monsens eie.

Da krigen kom til sørfylket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I år er vi så heldig, om man kan bruke et slikt uttrykk, at 9. april 2019 også faller på en tirsdag. Det betyr at de særlig lokalhistorisk interesserte kan følge begivenhetene den gangen fra den ene dagen til den andre, så og si.Noe større jubileum for disse begivenhetene har vi ikke dette året. Neste år er det derimot 80 års markering, og samtidig 75 års markering for frigjøringen i mai 1945.

Ha det på badet, havnepromenade?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Jeg ble en trygg voksen fordi jeg fikk styrke i et stort og inkluderende fellesskap

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- På landsmøtet til Arbeiderpartiet skal jeg holde et innlegg med en helt ny vri. Jeg skal nemlig ta utgangspunkt i min oppvekst med en far med psykiske vansker og dårlig økonomi. Grunnen er at jeg vil fortelle hvor viktig det er å utjevne forskjeller og styrke fellesskapet i samfunnet, innleder Siv-Len Strandskog, gruppeleder i Sola Ap.Skambelagt Vi møtes i Tanangerhallen, et møtested hun selv valgte. Det er ikke tilfeldig.

Nordens største er på vei

Kranen som skal ruve i havnen på Husøy, har dratt fra Tyskland.
Les mer om:

Person falt i vannet i Sandefjord – fløyet til sykehus i Oslo

En person som havnet i vannet i havnen i Sandefjord tirsdag ettermiddag, er fløyet til Rikshospitalet i Oslo. Tilstanden er ikke kjent.
Les mer om:

Havneområdet kan bli utvidet

Det har kommet flere innspill om å utvide og utnytte havnen på Abelnes. Nå får politikerne en mulighetsstudie på bordet.
Les mer om:

FN tilbyr seg å beskytte jemenittisk havn

Houthi-opprørerne som kontrollerer den strategisk viktige havnebyen Hodeida går med på forhandlinger om å la FN få kontrollere havnen.
Les mer om:

Kystverket kvitter seg med Hellestø havn

Kystverket har fått i oppdrag å avhende Hellestø fiskerihavn. Havnen kan derfor ende opp på det åpne markedet.
Les mer om:

Lokale soldater sikrer Borg Havn under gigantisk NATO-øvelse

Fredag ankom de første skipet med militære kjøretøye og utstyr Fredrikstad før den største NATO-øvelsen på norsk jord på mange tiår. De neste månedene vil både Borg Havn og Fredrikstad være preget av stor militær aktivitet. Lokale HV-soldater er satt til å sikre havnen.

Havnevesenet kjøper Risavika ett år før tiden

Kjøper hele havnen fra private.
Les mer om:

Se skadene etter flommen fra luften

EIDSVÅG (NRK): Overvåkningsbilder viser dramaet onsdag kveld. Dagen etter demningen i Munkebotsvatnet bristet pågår et stort opprydningsarbeid i havnen.
Les mer om:

Havnen til Kongsgård-Vige er ingen katastrofe

... slik Kåre Stoveland varsler. Atter et innlegg fra motstanderne med overdrivelser og skremsel, på linje med innlegg som har haglet, som stort sett har gått på mistro - til utredninger, til støynivå, forurensning, behov, formål og hensikt.
Les mer om: