Nyheter om Håndball-VM


Nordmenn herjet i mesterligaen

Gøran Johannessen ble kampens store spiller med hele ni mål da Flensburg-Handewitt slo Mesjkov Brest 28-26 i håndballens mesterliga torsdag. Johannessen scoret på ni av sine 11 forsøk. Magnus Abelvik Rød bidro også sterkt med fem scoringer på sju avslutninger. Rød var ikke med for Norge i håndball-VM i Egypt i forrige måned. Det var derimot de tre andre nordmennene i klubben. Magnus Jøndal tegnet seg ikke på scoringslisten mot laget fra Hviterussland. Han hadde tre avslutninger, men ingen av dem ga uttelling. Torbjørn Bergerud sto hele kampen i mål for tyskerne.

Stusset over dobbel Hansen i VM-kåring

Danmark ble hakket for sterke for Glenn Solbergs Sverige i naboduellen i finalen i håndball-VM. Igjen skapte kåringen av mesterskapets beste spillere reaksjoner.

Finaletap for Solbergs Sverige

Norske Glenn Solberg ledet Sverige til en sensasjonell finale i håndball-VM, men i kampen om gullet var den svenske festen over. Danmark vant søndagens finale 26-24.

Spania tok VM-bronsen

Spania var sterkest fra start til slutt i bronsefinalen i håndball-VM. Frankrike kom tidlig bakpå og spanjolene ledet med tre til pause. Etter hvilen fortsatte storspillet, og til slutt ble det seier 35-29 til Spania.

Dommer-tvillingene kan bli historiske i VM-finalen: – Vi er som UFO-er

Blir et fransk søskenpar de første kvinnene som dømmer en herrefinale i håndball-VM? Julie og Charlotte Bonaventura er med for fullt i kampen.
Les mer om:

Danmark til VM-finale

Det er duket for nordisk finale i håndball-VM. Danmark er klare for finale mot Sverige etter å ha slått Spania 35-33 i semifinalen.

Historisk nordisk VM-finale

Det blir regjerende verdensmester Danmark som møter Sverige i finalen i håndball-VM, for første gang noensinne. De tok tidlig tak i semifinalen, og fikk en klar ledelse. Men Spania beit seg fast, og lå bare bak med to til pause. Mikkel Hansen fikk nærmest slakt etter kvartfinalen, men storspilte fredag kveld i Kairo. Før hvilen hadde han satt inn seks. Han fortsatte storspillet, og scoret 12 totalt, men det ble spenning hele veien inn. Med 10 minutter igjen var Spania bare ett mål bak.

Solbergs Sverige til VM-finale

Sverige er klare for sin første VM-finale siden 2001 etter at Glenn Solbergs menn tidlig fikk overtaket på Frankrike i den første semifinalen i håndball-VM. – Man blir rørt og stolt på en gang. Det er en litt uvirkelig følelse å nå en VM-finale på første forsøk med den gjengen, forteller Solberg til NRK. Til pause ledet de 16–13. Torsdag sa Solberg at Frankrike var klare favoritter, men de trygget bare ledelsen utover i den andre omgangen. Venstrekanten Hampus Wanne ble toppscorer med hele 11 mål. De svenske spillerne kjempet hele veien inn, og jublet som besatte da det nærmet seg slutt.

Solberg ledet Sverige til første VM-finale på 20 år

(Frankrike – Sverige 26–32) Det norske landslaget er slått ut, men det kan fremdeles bli norsk jubel i håndball-VM. Fredag tok Glenn Solberg (48) svenskene til VM-finalen.

Solberg ledet Sverige til første VM-finale på 20 år: – Helt sinnssykt

(Frankrike – Sverige 26–32) Det norske landslaget er slått ut, men det kan fremdeles bli norsk jubel i håndball-VM. Fredag tok Glenn Solberg (48) svenskene til VM-finalen.

Berge: – Det har vært tøft

Det norske håndballandslaget kom hjem fra Kairo i dag etter å ha blitt slått ut av håndball-VM. Christian Berge forteller at det var en skuffet gjeng på hjemreisen. – Vi var trøtte i dag. Det var ikke mye glede og latter, og sånn skal det være også. Det skal svi å tape, sier Berge til NRK. – Det har vært tøft for dem. Når man ikke når målsettingen så blir det sånn, sier han videre. Nå ser Berge fremover mot OL-kvalik i vår. – Jeg gleder meg veldig til å se dem igjen, slik at vi kan revansjere oss.

Norsk trener med suksess i håndball-VM – Opptatt av holdninger

Start-spillerne måtte selv varsle om nærkontakt med smittet lagkamerat
Les mer om:

Glenn Solberg klar for VM-semifinale med Sverige

Norge forsvant ut av håndball-VM onsdag, men fortsatt kan en nordmann triumfere. Glenn Solberg førte sitt svenske landslag til 35-23 over Qatar i kvartfinalen.

Spania leder klart mot Norge i håndball-VM – Sagosen ut med skade

Norge ligger under 15-21 ved pause mot Spania i VM-kvartfinalen i håndball. Sander Sagosen gikk av banen i første omgang med en skade.

Direkte: Følg Norges kvartfinale mot Spania i håndball-VM

Skoene sto ikke i gangen. Chris­toffer (29) svarte ikke på mobilen. Foreld­rene forsto at noe var galt
Les mer om:

Ikke noe russisk flagg i VM

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) offentliggjorde onsdag hvordan de vil straffe Russland de neste to årene for brudd på dopingreglementet. Som i blant annet håndball-VM vil ikke russiske utøvere få bruke det russiske flagget når de deltar i konkurranser arrangert av forbundet. Flagget kan heller ikke bli vist fra offisielt hold under arrangementer, og den russiske nasjonalsangen kan ikke spilles. Istedenfor det russiske flagget og navnet «Russland», må utøverne bruke «RBU» som navn i en egenprodusert logo.

VM-kvartfinalen: Norge – Spania kan bli TV-fulltreffer

Norge spiller ny senkamp i håndball-VM i kvartfinalen mot Spania onsdag. Den går i beste TV-tid.
Les mer om:

Sverige-suksess for nordmann i VM: – Steng grensen. Solberg er allerede vår

Glenn Solberg briljerer med Sverige i håndball-VM etter en svært krevende oppladning.

Sverige-suksess for nordmann i VM: – Steng grensen. Solberg er allerede vår

Glenn Solberg (48) briljerer med Sverige i håndball-VM etter en svært krevende oppladning.

Håndball-VM lever videre for Norge: Fransk toppkamp ga norsk kvartfinale

Norges håndballgutter fikk VM-hjelpen de trengte av Frankrike. Det blir norsk cupspill mot enten Spania eller Ungarn onsdag.

Kjempesensasjon av Argentina i håndball-VM: – En historisk triumf

Argentina sto for en av håndball-VMs største overraskelser noen gang med 23-19 over Kroatia i hovedrunden.

Direkte: Følg Norges kamp mot Algerie i håndball-VM

Partier får millionbeløp uten krav til bruk eller kontroll
Les mer om:

Island klarte ikke å hjelpe Norge i VM

(Island-Frankrike 26–28) Sander Sagosen fikk nesten oppfylt sin bønn om hjelp fra Island i håndball-VM. Men våre nordiske naboer måtte til slutt gi tapt for Frankrike.

Stormen løftet verandaen og slengte båt og bod inn mot hytta

Direkte: Følg Norges kamp mot Algerie i håndball-VM
Les mer om:

Se lesernes beste bilder av det ikoniske naustet i Hafrsfjord

Direkte: Følg Norges kamp mot Algerie i håndball-VM
Les mer om: