Nyheter om Hå


Hå-buen dropper SFO, 3 av 4 barn går hjem etter skolen

Bare 27 prosent av skolebarn i alderen 6 til 9 år går på SFO etter endt skoledag i Hå. De fleste kommunene har lavere deltagelse i SFO nå enn for fire år siden.
Les mer om:

Motorsykkel av veien i Hå

Det var to personer på kjøretøyet.
Les mer om:

Hå sender valgkort på sms, men bruker vi valgkort?

Jærkommunen er en av 18 i landet der velgerne får valgkortet på sms. Hvis nyordningen fungerer, får trolig alle dette ved neste valg.
Les mer om:

Vi øver oss på døden

UTSTILLING: Døden er tema for en kulturhistorisk utstilling i Hå gamle prestegard. Severdig og tankevekkende, skriver vår anmelder.
Les mer om:

Drapsforsøkssiktet kvinne sier at knivstikkingen var et uhell

Kvinnen som er siktet for å ha forsøkt å ta livet av sin nabo på Nærbø i Hå, ble torsdag varetektsfengslet i ytterligere fire uker.
Les mer om:

Omstridt vindturbin i ja-kommune

JÆREN: 70 vindturbiner er i ferd med å reise seg i Bjerkreim vindpark, 20 av dem inne i Hå kommune, uten store protester fra omgivelsene. Men én enslig vindturbin nær Kvassheim fyr får sterk motbør.
Les mer om:

Ny måling: To av tre i Klepp og Hå mener det var rett å skrote en ny bomring

Jærbuen var ikke klar for sju nye bomstasjoner, viser en ny meningsmåling som Respons Analyse As har utført for Aftenbladet.
Les mer om:

Kommentar: Alt kan skje - ordførarkampen i Hå er heilt open

Kommentar: Håbuen peikar nase til partilistene, sender nyskapinga Hålista til topps og jamstiller KrF, Sp og Høgre i god avstand på plassane bak. Kampen om ordførarvervet er heilt open.
Les mer om:

Fire store kjemper om ordførerkjedet i Hå

Aller størst er Terje Mjåtveit og Hålista, som går fram 10 prosentpoeng fra forrige måling. Men både Høyre, KrF og Sp vil ha et ord med i laget når ordførervervet skal fordeles.
Les mer om:

Mennesker til skrekk og advarsel

Voksne menn med baderinger rundt livet er morsomt. Havgapet ved Hå Gamle Prestegård er vakkert. Passive menn med baderinger er livsfarlige.
Les mer om:

Politiet på folkemøte i Hå: - Det er ecstasy som er «the shit» akkurat nå

Politikontakt Lars Risa Taksdal kom med en klar melding til foreldre under mandagens møte om ungdom og rus: Det er utrolig naivt å stole på at sønnen eller datteren din klarer å si nei til rus på fest.
Les mer om:

Vi er omgitt av døden, vi vet det bare ikke

I sommer vil Hå Gamle Prestegård at du skal bli eksponert for døden. Snakk om den, se på den og tenk på den. I løpet av tre utstilling blir det åpenbart at døden er overalt.
Les mer om:

To personbiler kolliderte i Hå

Store materielle skader men de involverte fremstår som uskadd, melder politiet.
Les mer om:

Førsteslåtten på Jæren: – Billigere og mer miljøvennlig med plastpølse enn traktoregg

HÅ: Tre dager tok det å klippe, hvile og pakke førsteslåtten på 700 tonn gress i fire plastpølser på Haarr gård. Billigere, raskere og mer miljøvennlig enn traktoregg, sier bonde Lauritz Haarr.
Les mer om:

Familier venter på å bli gjeldsslaver - varaordfører i Hå føler seg lurt av eget parti

Tre familier sør i Hå vil tape verdier for rundt 24 millioner etter regjeringen Solbergs pelsdyrforbud. Ruin, gjeldsslaveri og Nav er konsekvensen hvis ikke erstatningen øker kraftig.
Les mer om:

Bomfrie Hå og Egersund blir stadig bedre venner

Hvis Time og Klepp blir enige om å senke bommene rundt kommunene, hva vil det bety for de to naboene i sør, Hå og Eigersund?

Sjekk kor fin den nye brua til Synesvarden har blitt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me er veldig glade for å ha fått brua på plass, og me har allereie fått fleire tilbakemeldingar frå nøgde turgåarar. Området har vore kjent som dei blautaste biten i heile trekanten mellom Holmavatn, Synesvarden og Steinkjerringa, seier Lars Erling Friestad, idrettskonsulent i Hå kommune.Kvart materiale til den 49 meter lange brua er bore fram med handmakt.

Forslag til løysing i bomsaka: Klepp-rådmannen har ikkje gitt opp å få bomstasjonar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BOM: Medan fleire politikarar ser på bomringen Utbyggingspakke Jæren som død, har ikkje Klepp-rådmannen gitt opp. Nå ligg det nye forslag på bordet.Tre løysingar Etter at Time kommunestyre valde å gjera endringar som kan svekka økonomien i Utbyggingspakke Jæren, kalla Klepp-ordførar Ane Mari Braut Nese inn til ekstraordinært kommunestyremøte. Ho lanserte samtidig overraskande at ho sjølv hadde snudd og nå ville stemma nei.

Nærbølista ville bruka overskotsmillionar til helsesatsing. Fekk nei.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hå kommune gjekk med millionoverskot i 2018. Då politikarar og tillitsvalde i kommunen møttes i administrasjonsutvalet, fortalde tillitsvalde om ein stadig travlare kvardag, særleg i helsesektoren. Derfor ønskte Nærbølista å bruka fem ekstra millionar til ei generell styrking av pleie- og omsorgstenesta i kommunen. Forslaget fekk 14 av 33 røyster og fekk dermed ikkje fleirtal.

Hå kommune i beredskap før Varhaug-rettssaka

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette er ei sak som har prega - og framleis pregar - bygda, folk og oss i Hå kommune. For meg er det viktig å seia at me i Hå kommune er der, dersom nokon treng nokon å snakka med, seier Anne Berit Berge Ims.Brukar dei vanlege kanalane Me møter rådmannen i Hå rådhus på Varhaug dagen før rettssaka startar.

Hektisk innspurt før «Nye Jærbladet» 20. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jærbladet er nå en del av Amedia-konsernet, som eier over 70 lokalaviser over hele landet, samt Nettavisen. Med det får mediehuset vårt tilgang til spesialkompetanse innenfor dataanalyse og innholdsutvikling som er helt nødvendig i for å imøtekomme konkurransen i dagens mediemarked.Redaksjonell satsing Redaktør og daglig leder Kirsten M.

Ap-Lars nektar å ta skulda for at bompakken no ligg i ruinar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tysdag for ei veke sidan sa 17 av 27 kommunestyrerepresentantar i Time ja til bom, under vilkår av at den planlagde bommen i Arne Garborgs veg blei flytta til Haugland og kommunegrensa mot Hå.Ap hadde på førehand varsla at dei ville stemma imot bompakken om ikkje den planlagde bommen blei flytta.Dagen før vedtok politikarane i Klepp bom, med knappast mogleg fleirtal. Saka kjem opp igjen i kommunestyret i Klepp måndag 27. mai.

Klepp-ordføraren sin bråvending kom ikkje heilt overraskande på Reinert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Bonde ber hageeigarar bruka mindre gjødsel

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fjor sende Landbruksdirektoratet, Mattilsynet og Miljødirektoratet ut eit forslag til revidert gjødselregelverk. Ein del av bakgrunnen for dette, er at ein i delar av landet har meir fosfor enn det som om er nødvendig som gjødsel for plantene. Dette gjev avrenning av fosfor frå jordbruksareal til vatn, noko som kan føra til utfordringar for vassmiljøet.