Nyheter om Guardian


Henter tilbake Luis Enrique

Det kan virke som om det er en helt egen type mennesker som leder fotballforbund rundt om kring, de klarer ikke å gjøre ting på riktig måte.

Paul McCartney blir historisk som tidenes eldste toppnavn på Glastonbury

Festivalen, som kan feire 50 år, har fått sin drømmebooking, melder The Guardian. McCartney blir den eldste artisten som har headlinet festivalen noen gang. Han fyller 78 år uken før opptredenen. Glastonbury er den største musikkfestivalen i Storbritannia og man regner med et besøk på omlag 175.000 besøkende neste år. LES OGSÅ: Britisk stjernefotograf død. Sist McCartney var med på Glastonbury-moroa, var i 2004 – da han sto for en 33 låter lang konsert med Beatles og Wings-materiale, i tillegg til sololåter. McCartney er den andre legendariske artisten som ventes til neste års happening.

Van Dijk: «Vi er tilbake der vi hører hjemme»

Nederland har vært nede i en lang bølgedal hvor lite har minnet om den fotballstormakten den en gang var.

Britisk stjernefotograf død

O’Neill døde i sitt hjem lørdag kveld etter lang tids sykdom. Han var diagnostisert med prostatakreft, ifølge The Guardian. – Som en av de mest ikoniske fotografene de siste 60 årene, vil hans legendariske bilder prege våre minner for alltid, opplyser en talsperson for fotobyrået Iconic Images hvor O’Neill var tilknyttet. LES OGSÅ: Det digitale ansiktsløftet. I forrige måned ble O’Neill tildelt tittelen Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) for sin lange fotokarriere. I tre år, fra 1983 til 1986, var O’Neill gift med skuespiller Faye Dunaway.
Les mer om:

Har inngått forlik med Universal Music om musikkrettigheter

Bandet ble kjent gjennom filmen «This is Spinal Tap», eller «Hjelp, vi er i popbransjen» på norsk, som kom ut i 1984.
Les mer om:

Klopp må ut å svare på ryktene: «Absolutt ingen sjanse!»

Ryktene om at Liverpool har hengt seg på i konkurransen om å friste Kylian Mbappe bort fra Paris har svirret den siste uken. For Jürgen Klopp blir dette helt bak mål. Når selv Liverpool-supportere begynte å engasjere seg med taggen  «mbappe2020» på sosiale medier fant Klopp tiden inne til å fortelle hvorfor dette ikke kommer til å skje. Les: Tottenham-stjerne forklarer mystisk fravær – Fra et sportslig perspektiv er det ikke mange grunner til ikke å signere ham. For en spiller han er! Men det handler om penger. Det er ingen sjanse. Absolutt ingen sjanse.
Les mer om:

Klopp avfeier Mbappé-kjøp

Liverpool-manager Jürgen Klopp er overbevist om at klubben ikke har mulighet til å signere Paris Saint-Germain-spiss Kylian Mbappé (20). Målmaskinen er blitt linket til Liverpool den siste tiden. – Jeg ser ingen klubber som for øyeblikket kan kjøpe Kylian Mbappé fra PSG. Og vi er blant klubbene som ikke kan gjøre det. Så enkelt er det, sier Klopp, ifølge The Guardian.
Les mer om:

Tottenham-stjerne forklarer mystisk fravær

I flere sesonger var Eric Dier (Eric Jeremy Edgar Dier) en av Tottenhams aller viktigste spillere, han var fast på laget og en del av det engelske landslaget både i EM i 2016 og VM i 2018.   For et år siden begynte det å gå nedoverbakke, siden 8. desember i fjor bare har spilt 14 kamper. Flere forskjellige skader er blitt nevnt uten at vi har sett de skje, hverken på banen eller trening- Nå forteller Dier den virkelige årsaken til at han har vært borte så mye.

Ole Gunnar Solskjær skryter av talent: «Han får en flott karriere»

Ole Gunnar Solskjær berømmer Mason Greenwood, som scoret mot Partizan Beograd. Mason Greenwood er 18 år gammel, men han har allerede vist hva han kan gjøre for Manchester Uniteds førstelag. I torsdagens Europa League kamp mot Partizan Belgrade, var Greenwood en av de som sørget for en underholdende kamp. Les: Manchester United leker seg videre i Europaligaen Hans manager, Ole Gunnar Solskjær, er klar på at han har et stort talent i troppen. «Mason kommer til å ha en veldig god karriere.

Partnerplast kjøper opp og styrker seg

Partnerplast AS kjøper 70% av aksjene i Aqua Guardian AS.
Les mer om:

Produsenten bak «Bohemian Rhapsody» i gang med nytt musikkfilmprosjekt

Ifølge The Guardian har Graham King undertegnet en kontrakt med filmselskapet Paramount, som har kjøpt rettighetene til Bee Gees’ musikkatalog. King produserte «Bohemian Rhapsody», der skuespilleren Rami Malek stakk av med en Oscar for sin rolle som Freddie Mercury. LES OGSÅ: Rage Against the Machine gjenforenes. Filmen håvet inn 8,2 milliarder kroner globalt. Foto:Peter Kramer | USA Network via AP | NTB ScanpixSkuespilleren Rami Malek spilte Queen-frontmann Freddie Mercury i kassasuksessen «Bohemian Rhapsody». The post Produsenten bak «Bohemian Rhapsody» i gang med nytt musikkfilmprosjekt app
Les mer om:

Trur Haaland blir i Salzburg

Brennheite Erling Braut Haaland er blitt kopla til storklubba over heile Europa etter suksessen i Salzburg. Men trenar Jesse Marsch trur nordmannen held fram i den austerrikske klubben. – Det er heilt normalt at det oppstår rykte rundt ein slik spelar. Vår plan er at han blir av oss, seier trenaren til nyheitsbyrået APA. Ifølgje britiske The Guardian skal heile 20 klubbar ha jærbuen høgt på ønskelista, mellom annan Juventus. Haaland er toppscorar i den austerrikske ligaen med 22 mål på 15 kampar og toppscorar i meisterligaen.

RB Salzburg-manageren er ikke i tvil om Haaland

The Guardian har snust seg frem til at rundt 20 klubber har plassert 19-åringen høyt på ønskelisten. Dette blender ikke RB Salzburg-manageren. 22 scoringer på 15 kamper sier det meste både om potensialet og nåverdien med å ha Haaland i RB Salzburg-drakt. Les: Sean Dyche nekter å holde kjeft – nå venter møte i Premier League Corriere della Sera hevder at Haaland allerede har signert en avtale som sender ham til Manchester United-spiller i vinter, men manager Jesse Marsch gidder ikke å la seg distrahere. – Det er helt normalt at det oppstår rykter rundt en slik spiller.

Langer ut: - Mye tull

Storavisa The Guardian hevder 20 klubber har Erling Braut Haaland på radaren. Sportsdirektør i Red Bull Salzburg, Christoph Freund, hevder han ikke har snakket med noen og kaller skriverier for «tull».
Les mer om:

Rachel Weisz bekreftet til nytt filmprosjekt – skal vise frem ukjent side av filmdronningen

Lenge før store deler av etablissementet i Hollywood i det hele tatt ville si aids høyt, gikk Taylor ut og startet kampanjer for dem som var blitt smittet – og tok store sjanser, ifølge The Guardian. Kampen fikk enda mer fart da filmstjernen Rock Hudson ble syk av aids og døde i 1985. Elizabeth Taylors store engasjement skal ha bidratt til president Ronald Reagan omsider erkjente at det pågikk en aidsepidemi. LES OGSÅ: Publikumsfavoritt tilbake til Oslo. – Det er ille nok at folk dør av aids, men ingen burde dø av uvitenhet, har Taylor uttalt.

Tottenham prøver å forlenge med sin belgiske stopper, mens Inter lurer i sivet

Tottenham fans har blitt godt vant til å se den belgiske stopperen Jan Vertonghen forsvare nullen, siden 2012 har det blitt over 200 kamper, men i det siste har det ikke vært like opplagt med spilletid. – Som veldig mange andre har 32 åringen gått skole i Ajax og han ble som en opplagt salgspush kåret til Ajax player of the year rett før overgangen til White Hart Lane.  I følge The Guardian skal Inter Milan vært frempå med et ønske om å kjøpe han i januar, noe London klubben skal ha sagt nei takk til.

Drittsekken som eier verdens dyreste hus vil kjøpe Manchester United

Ole Gunnar Solskjær kan få en ny eier i den Saudiarabiske kronprinsen Mohammed Bin Salman. – Han skal ha lagt et bud på over 30 milliarder kroner på bordet. Hvis du synes Glazer familien er kjipe… Vi får håpe at Glazer familien ikke lar seg friste til å selge til en diktator og massemorder som er ansvarlig for drap på tusenvis av sivile i Jemen og drap og partering av journalisten Jamal Khashoggi. Les: Joey Hardarson fortsetter som hovedtrener i Start Mohammed Bin Salman har to ganger prøvd å kjøpe seg inn i Manchester United.

Saksøker konserthall etter å ha fått gigantregning

Da prosjektet ble lansert i 2006, ble det sagt at bygget skulle koste 173 millioner euro. Da det sto ferdig i 2015 to år forsinket, viste det seg at kostnadene endte på 386 millioner euro. I 2017 sendte Philharmonie de Paris derfor en regning på 170 millioner euro til arkitekten bak konserthallen, Jean Nouvel.
Les mer om:

Andy Murray er definitivt tilbake

Det er mer enn to år siden sist Andy Murray kunne takke for kampen med en seier i lomma, det skjedde i går da han vant mot Stan Wawrinka i European Open. Det var tydelig at dette var et stor øyeblikk for 36-åring som har hatt en lang vei tilbake, etter kampen da han snakket med pressen kunne han ikke holde tårene tilbake. Han vant finalen med siffrene 3-6, 6-4, 6-4 i belgiske Antwerpen. Les: Ronald Koeman har Barcelona klausul i kontrakten Always the hardest worker in the room…@andy_murray https://t.co/9fe6tpJPaU — Jack Lowden (@JALowden) October 21, 2019 «Det betyr mye.
Les mer om:

Murray slo tilbake etter skadene

Andy Murray tok sin første seier siden våren 2017 da han vant 3-6, 6-4, 6-4 over Stan Wawrinka i European Open-finalen, skriver NTB. En hofteskade så ut til å avslutte karrieren til skotten i januar, men en vellykket operasjon sikret en forlengelse av karrieren. – Det betyr mye. De siste årene har vært ekstremt vanskelige, sa en gråtkvalt Murray, ifølge The Guardian.
Les mer om:

Tuttosport: Massimiliano Allegri enig med Manchester United

Juventus ‘suksesstrener er etter sigende enig med storklubben om betingelsene for å erstatte Ole Gunnar Solskjær – Det at han vil «ta med seg spillere» har vært et ekstra pluss.  Massimiliano Allegri er veldig nær å avslutte en avtale om å erstatte Ole Gunnar Solskjær som manager for Manchester United, skriver italienske Tuttosport.

Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier

Storbritannia og EU skal være enige om å opprette tollgrense i Irskesjøen, sier kilder til The Guardian. Et utkast til brexitavtale kan bli lagt fram onsdag.
Les mer om:

Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier

Storbritannia og EU skal være enige om å opprette tollgrense i Irskesjøen, sier kilder til The Guardian. Et utkast til brexitavtale kan bli lagt fram onsdag.
Les mer om:

Utkast til brexitavtale

Storbritannia og EU skal være enige om å opprette tollgrense i Irskesjøen, sier kilder til The Guardian. Et utkast til brexitavtale kan bli lagt fram onsdag.
Les mer om:

Joachim Rønnings «Maleficent» får hard medfart av anmeldere internasjonalt

Publikasjoner som Variety og The Guardian gir tommelen ned for den norske regissørens hollywoodfilm.
Les mer om: