Nyheter om Guardian


Sa nei til Real Madrid og PSG «Når du har vunnet VM kan du gjøre akkurat hva du vil»

Hvis du spørs en brasilianer om hvem som er verdens beste trener vil svaret være Tite, det vil trolig de aller fleste i Sør-Amerika også måtte innrømme. Siden Tite tok over det brasilianske landslaget sommeren 2016 og har siden ledet landslaget sitt til 56 seire, 13 uavgjort og kun 5 tap på sine 74 kamper ved roret. I 2019 vant han Copa America, men nå er fokuset på noe anda større. VM i Qatar skal vinnes, derfor har han sagt nei takk til både Real Madrid og Paris Saint-Germain.

Barcelona fnyser av bud på 700 millioner

Frenkie de Jong skal til Old Trafford. Så enkelt virker det å være, men for Barcelona betyr dette at de ikke er de eneste desperate på sommerens overgangsmarked.

De som tror det blir billig å låne Romelu Lukaku blir skuffet

Den belgiske kraftspissen Romelu Lukaku har for noen måneder siden fått lov til å starte samtaler med sin gamle klubb Inter Milan og i følge The Guardian har hans folk i dag fått beskjed om hvordan det kan gjennomføres. Chelsea har fortalt Romelu Lukaku at han kan dra til Inter Milan på lån, men det kreves en betydelig finansiering for å få det igjennom.

Selger unna for å ha råd og plass til Jesse Lingard

Jesse Lingard sine 22 år på kontrakt med Manchester United tikker raskt mot en slutt. De siste årene på Old Trafford har ikke vært gode, foruten noen glimt og utlån i London. Lingard har spilt seg ut av førsteelleveren til Manchester United og ut av det engelske landslaget. Håpet er at ny klubb skal bringe han tilbake til det han var på topp. Den offensive midtbanespilleren hadde suksess i West Ham på lån på slutten av 2020/2021-sesongen.

Akkurat nå virker det som kun én klubb er aktuell for Gareth Bale

Wales. Different club. Golf. In that order. Når Bale nå er ferdig med Real Madrid, virket det som planen var å fase seg selv gradvis ut som profesjonell fotballspiller og pleie kropp og golf. Så skjøt han Wales til deres første VM-sluttspill etter seieren mot Ukraina, og måtte justere planen om å trekke seg tilbake på landslaget. Nå skal de riktige trekken gjøres for at Wales får best utbytte av beina til deres Store Sønn.

Calvin Ramsay hentes til Liverpool

Han blir 19 i juli, denne sesongen ble han kåret til Scottish Premierships beste unge spiller. Skottland har en rik tradisjon på å bringe frem forsvarsspillere på øverste nivå i Premier League, Andy Robertsen, Kieran Tierney og Nathan Patterson (fra Rangers til Everton i januar). Calvin Ramsay er nestemann opp. Speidere fra de større klubbene har valfartet til Aberdeen de siste månedene for å få med seg fenomenet Ramsay.

The Athletic: Kontrakt med Tchouameni er på plass!

Kylian Mbappé ble overtalt av PSG (og Frankrikes president!) om ikke å følge tittel-strømmen til Real Madrid. Ganske raskt rettet kongeklubben overgangsskytsen mot en annen ung franskmann. Monacos defensive midtbanespiller Aurelien Tchouameni har vært outstanding i Ligue 1 denne sesongen, ikke overraskende har Premier League-klubbene stått i kø for å sikre seg 22-åringen.

Newcastle har fått bud på spiss akseptert!

Eddie Howe og Newcastle er i gang med sommerhandelen og første stopp er Frankrike.Newcastle nærmer seg signeringen av angriperen Hugo Ekitike etter at Reims aksepterte et tilbud på €30m pluss opptil €5m i tillegg, melder The Guardian. SISE: Liverpool interessert i Chelsea-spiss! De prøvde å hente spissen januar. Og skal allerede da ha blitt enige med Ekitike om en kontrakt. (foto.

Zelenskyj vil be EU-lederne om å skjerpe sanksjonene

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil i en tale til EU-toppmøtet mandag be om skjerpede sanksjoner mot Russland, ifølge The Guardian.

Keeper Fraser Forster har vært på vellykket besøk hos legen til Tottenham

For noen dager siden startet det å komme ubekreftede meldinger om at Southampton-keeper Fraser Forster er på vei til Tottenham. – Nå ser en overgang til å være i boks, The Athletic meldere at keeperen har gjennomført en legesjekk på onsdag. Tottenham slipper å betale overgangssum for Forster ettersom kontrakten hans med Southampton går ut 30. juni. 34-åringen vil bli hentet som en reservekeeper for den ubestridte franske førstekeeperen Hugo Lloris.

Kåret til en av Europas kuleste hytter: – Vi visste ikke at vi var med i kåringen, så det var veldig overraskende

Den arkitekttegnede pålehytta til Nisser hyttegrend og camping har fått stor oppmerksomhet. Nylig kåret den britiske avisen The Guardian den til en av Europa sine kuleste hytter.
Les mer om:

Ukraina trygler om vestlig rakettsystem

Ukraina fortsetter å be om mer våpen, særlig flere rakettsystemer, for å kunne stå imot den russiske invasjonen, skriver The Guardian.
Les mer om:

Sean Longstaff signerer uten å se på papiret

Vi får regne med at den 24 år gamle midtbanespilleren Sean Longstaff storebror til Matty Longstaff som er på utlån hos Mansfield Town i League Two faktisk har lest igjennom kontrakten og er fornøyd. – Begge brødrene har vokst opp i Newcastle og de har ingen planer om å dra noen steder. Sean Longstaff har de siste overgangsvinduene hatt flere interessenter, men de har fått samme svar…. Nei takk! Newcastle har i dag bekreftet en forlengelse av kontrakten med tre nye år frem til sommeren 2025. På Newcastle sine nettsider har Longstaff følgende melding «Jeg er overlykkelig.

Anderlecht er evig takknemlig

I 2019 dro Manchester City legende Vincent Kompany hjem til Anderlecht for å redde sin barndomsklubb som var i alvorlig trøbbel. -Uten Kompany sine penger og kompetanse er det slettes ikke sikkert klubben hadde overlevd, i det miste garantert ikke vært der de nå. Økonomien er god igjen og Anderlecht er en toppklubb i Belgia. 36 år gamle Vincent Kompany startet som spillende trener, men har de siste sesongene konsentrert seg om å være manager.

Dansk media: Bodø/Glimt har vært hos dansk suksesstrener for å lodde stemningen

Ingen blir overrasket når – ikke hvis – Kjetil Knutsen blir hentet til en større klubb utenfor Eliteserien. Det er derfor heller ikke overraskende at Bodø/Glimt jobber aktivt med å finne en verdig erstatter. Neste trener som skal inn og fortsette steamen til Glimt (vi ser bort fra den litt seige starten i Eliteserien), skal ikke være hvem som helst. LES: Der kom endelig bekreftelsen Liverpool-supporterne har ventet på! I den danske superligaen har nettopp Jess Thorup ledet FC København til serietittel.

Der kom endelig bekreftelsen Liverpool-supporterne har ventet på!

Det har vært en evinnelig lang pine for både Jürgen Klopp og Liverpool-supporterne. Spilleren som slår det meste av klubbrekorder på scoringssiden har det siste året vegret seg mot å signere forlengelse alle ønsker seg, inklusive hovedpersonen selv. På onsdag var det derfor en stor dag for all verdens Salah-fans. Tre dager før Champions League-finalen skal ingen være i tvil om at Mo Salah går ut på kamparenaen neste sesong i Liverpool-drakt. LES: The Guardian: Vincent Kompany får jobben! -Jeg blir helt sikkert i Liverpool neste sesong. Jeg er meget motivert.

Mohamed Salah med svært gode nyheter!

I ettermiddag hadde Liverpool pressekonnfernase foran Champions League-finalen. Jürgen Klopp, Jordan Henderson og Mohamed Salah var tilstede. Mohamed Salah fikk spørsmål om sin Liverpool-kontrakt – Jeg fokuserer ikke på kontrakten akkurat nå. Det handler om laget nå. Dette er en veldig viktig uke for oss. Jeg tenker bare på å vinne Champions League, og jeg ønsker å se Hendo løfte et trofé til. The Guardian: Vincent Kompany får jobben! – Jeg blir i Liverpool neste sesong. Det er sikkert.

BBC nyhetsticker: «Manchester United er søppel og det er værregn overalt»

I dag tidlig klinte BBC til i et ærlig øyeblikk med en tikker som har fått internett til å koke. Noen få sinte, men de fleste synes statskanalen treffer blink. Englands mest leste sak akkurat nå! Morgenfugler (0945) oppdaget til deres store glede at mens innslaget handlet om tennis viste BBCs nyhetsticker teksten «Manchester United er søppel» og «værregn overalt». (engelsk uttrykk) Det hadde vært et kurs i BBC for en trainee i bruk av ticker som skulle vært intern og aldri lagt ut på skjerm.

United-manageren varsler Liverpools og Citys fall

På søndag ble det klart at Manchester City i en skikkelig «Real Madrid-virvelvind, med tre scoringer på fem minutter mot Aston Villa, snudde minus to til seier og Premier League-tittelen. Nummer to, Liverpool, var klar til å få hånda på trofeet hvis Steven Gerrard skulle lykkes med å nekte City tre poeng på Villa Park. Dette betyr at på de fem siste sesongene har City fire PL-trofeer, Liverpool ett. Erik ten Hag bruker første intervju på Old Trafford til å vise ambisjonene til Manchester United.

Strek i regninga for Arsenal – får tilbake spiller som ikke er med i Arteta-planen

Mikel Arteta har denne sesongen vist at Arsenal-troppen har begynt å sette seg. Målet har vært å cashe inn på spillere på utleie og bruke pengene til å få på plass forsterkninger som hever nivået de nødvendige hakkene før neste sesong. Det går ikke helt som planlagt. The Gunners har hele 23 spillere på utleie til andre klubber, inkludert William Saliba, Ainsley Maitland-Niles og Hector Bellerin. Saliba returnerer trolig til Nord-London for å kjempe om plassen, Maitland-Niles trolig det motsatte.

Har ikke gitt opp Eriksen-signaturen

Christian Eriksen er ikke lenger «et offer». Dansken har jobbet seg tilbake etter kollapsen og leverer i verdens tøffeste liga, nå snakkes det ikke lenger om å gi 30-åringen en mulighet for å reetablere seg på øverste nivå i europeisk toppfotball. Eriksen er der. Dette betyr at veien videre neste sesong med oppkjøring mot VM-sluttspillet i november ikke styres av «snille» klubber. Eriksens signatur er ettertraktet. Thomas Frank ga Eriksen muligheten hos Brentford.

18-åringens to scoringer kostet klubben millioner

Se for deg den danske 1.divisjonsklubben Esbjerg som i onsdagens playoff-kamp mot Fremad Amager var på god vei til å sikre overlevelse i nestøverste divisjon. Så satte motstanderne innpå en 18-åring som snudde kampen helt og kostet Esbjerg millioner. Med 2-1 ledelse til Esbjerg etter første omgang hadde klubben etablert et overtak som skulle sikres inn i andre omgang. Etter pause satte Fremad Amager inn 18-åringen Henrik Meister, som skulle få seg spilletid i en kamp der det virkelig koker.

The Guardian: Divock Origi klar for signering

Hver gang Jürgen Klopp får spørsmål om Divock Origi kommer det rosende uttalelser – og et liten dose frustrasjon. Origi er uten tvil en av Liverpool-managerens favoritter, noe som skaper frustrasjon når Klopp opplever kan ikke sette 27-åringen innpå i hver kamp. Til sommeren er det slutt på forholdet. Origi har vært en del av Klopps tropp så lenge vi kan huske (vært i klubben siden 2014, inklusiv leieopphold hos Lille og Wolfsburg. Totalt har det blitt 175 kamper i den røde drakta med 41 scoringer og 18 assists på CV’en.

Militærkilder til avis: Putin detaljstyrer krigen

Russlands president Vladimir Putin bidrar direkte i vurderinger av russiske styrkers bevegelser i Ukraina, hevder militærkilder overfor avisa The Guardian. Norske eksperter tror det kan stemme.
Les mer om:

Lagkamerater sjokkerte over Andreas Christensen exit

Det har vært en svært dårlig skjult hemmelighet at neste stopp for den danske backen Andreas Christensen blir Barcelona. Man skjønner det var mye følelser inne i bildet når man ser fansens og lagkameratenes reaksjon på Christensen hastige fra spillerhotellet før FA Cup finalen. Chelsea manager Thomas Tuchel tok ut Andreas Christensen til FA-Cup finalen mot Liverpool på lørdag, men istedenfor å ta et flott farvel med fans og lagkamerater valgte han å takke nei.

Mest lest siste uke