Nyheter om Guardian


6.500 gjestearbeidere døde i Qatar

Over 6.500 gjestearbeidere har mistet livet i Qatar siden landet for ti år siden ble tildelt neste års fotball-VM, viser en analyse utarbeidet av The Guardian. Hver eneste uke dør det i gjennomsnitt tolv gjestearbeidere fra India, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka i Qatar, viser tall den britiske avisen har innhentet fra disse landene. Det totale dødstallet er trolig langt høyere, ettersom tallene ikke inkluderer et betydelig antall gjestearbeidere fra land som Filippinene og Kenya, konstaterer The Guardian.

The Guardian: 6.500 gjestearbeidere døde i Qatar siden landet fikk fotball-VM

Over 6.500 gjestearbeidere har mistet livet i Qatar siden landet for ti år siden ble tildelt neste års fotball-VM, viser en analyse utarbeidet av The Guardian.
Les mer om:

David Alaba sin Real Madrid deal er absolutt ikke i boks

Østeriske David Alaba er en av verdens aller beste forsvarsspillere, noe han har bevist gjennom flere år i den tyske Bundesligagiganten Bayern München. – Til tross for at hans kontrakt går ut til sommeren etter at lønnsforhandlingene gikk i vasken er David Alaba med i startoppstillingen til Bayern München. Noe vi senest så i gårsdagens 1 -0 seier mot Hertha Berlin. (Du ser høydepunkter nederst i artikkelen). Så viktig er David Alaba at manager Hans-Dieter Flick ønsker å bruke han til siste sekund, ofte benkes spillere på utgående kontrakt.

Ole Gunnar Solskjær gir Paul Pogba et råd som ville vært utenkelig for få uker siden

Den franske superstjernen Paul Pogba er utvilsom en spesielt talentfull spiller. – Hans problem er kanskje at han er for god, i perioder gidder han ikke å gjøre jobben fordi han er best uansett. Dessuten har han lett for å høre på sin agent Mino Raiola som forer han med dårlige råd. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær har blitt den perfekte «Pogba-hviskeren» og har i perioder klart å hente ut prestasjoner i verdensklasse.

David Moyes rasende over Declan Rice avgjørelse

Det må være en dårlig dag for West Ham manager David Moyes. Han har fått fart på poengsankingen i Premier League og har krabbet opp til en syvendeplass. – Den skotske manageren var overbevist han hadde sjefene i West Ham på sin side, men han føler seg tråkket på etter klubben har redusert prisen på Declan Rice og i praksis sikret han blir solgt. The Guardian skriver at 22 åringen ikke lenger har en prislapp på 900 millioner kroner, i sommer ble alle bud under den summen avvist så snart faksen tikket inn.

Hendrix-familien krangler. 50 år etter Jimis død

Gitarikonet Jimi Hendrix døde i 1970. Men familiekrangelen om navnet hans fortsetter. Hendrix’ bror Leon Hendrix og hans datter Tina må nå skifte navn på musikkskolen de driver i New York, kalt Hendrix Music Academy. De må også fjerne alle effekter, som en T-skjorte med et Jimi Hendrix-bilde på. Det har en dommer i New York bestemt, og årsaken er at de brøt dommen i en opphavsrettssak som gitarheltens adoptivsøster vant i 2017.

Derby slått ut av 6.-divisjonslag

Wayne Rooney, som er midlertidig trener i Derby, måtte se laget sitt bli slått ut av amatørlaget Chorley i fjerde runde av FA-cupen i England. Hele førstelaget, inkludert Rooney, er i karantene. Dermed var det reservelagstreneren, Pat Lyons, som ledet laget i kampen om avansement, skriver The Guardian. Chorley vant 2-0 etter mål av Connor Hall og Mike Calveley. De er det første laget fra sjette nivå som tar seg så langt i FA-cupen, siden Havant & Waterlooville gjorde det i 2008.

Liverpool blander seg inn i Real Madrid overgang

Bayern München har hatt glede av å ha en av verdens beste forsvarsspillere i sin stall i 12 år, men klubben ville likevel ikke godta David Alaba sitt krav om å tjene det samme som de største stjernene. Kontrakten løper frem til sommeren, den 28 år gamle østeriske forsvarsspilleren er fult i gang med å forhandle med nye klubber. – For et par dager siden var et samlet pressekorps, oss i Sporten inkludert helt sikre på at Real Madrid allerede hadde landet en deal.

Jordan Henderson åpner opp: – Jeg var på et mørkt sted

Jordan Henderson (30) er elsket i Liverpool, men livet på Merseyside har ikke bestandig vært enkelt. I et intervju med The Guardian forteller han om den tøffe perioden og ønsket om å bytte ham bort.
Les mer om:

Det er bare å gjøre seg klare for Brentford i Premier League

Da Steve Bruce og Newcastle skulle opp mot Brentford i ligacupens kvartfinale før jul, var han full av lovord over Championship klubben. Nitti kampminutter senere fikk Newcastle-manageren rett. 1-0 seier til Brentford og videre til semifinalen. Brentford har jobbet litt i det stille – frem til forrige sesong. Da var biene noen centimeter fra opprykk til Premier League, noe som ikke kommer av tilfeldigheter. Vi lar Steve Bruce skryte av forretningsmodellen til Brentford. -Man må gi store komplimenter for måten de har jobbet på de neste fem årene.

Juks på italiensk språkeksamen stanset Juventus overgang

Da det ble klart at det Luis Suarez ikke lenger var ønsket av Barcelona var Juventus raske med å ta kontakt og prøve å hente han over. – 33 åringen var nærme en overgang til Torino i september, men for å komme innenfor «kvoten for nasjonale spillere i Serie A» måtte den uruguayanske superstjernen bli italiensk først. Der eneste hindret for å bytte statsborgerskap og dermed sikre en overgang til Juventus var en italiensk eksamen, årsaken til at det var mulig for Suarez er det faktum han er godt gift med en italiensk kone.

Pochettino skal gjøre livet skikkelig surt for Barcelona og Koeman

Thomas Tuchel fikk en nesten-triumf i Champions League-finalen forrige sesong, men nesten holder ikke når du leder klubben til oljefondet i Paris. Nå er Mauricio Pochettino klar for comeback i toppen av europeisk fotball. Pochettino hadde også en nesten-suksess med tap i Champions League-finalen med Tottenham. Men heller ikke Daniel Levy syntes dette holdt, etter å ha puttet milliarder av kroner fra klubbens banker i byggingen av ny stadion. Litt paradoksalt blir det jo at en nesten-suksess skal erstatte en annen nesten-suksess.

Haaland nummer seks på eksklusiv liste over verdens beste fotballspillere

Erling Braut Haaland rangeres som verdens sjette beste spiller av avisen The Guardian. Det er foran spillere som Kylian Mbappé, Neymar og Mohamed Salah.

Haaland nummer seks på eksklusiv liste over verdens beste fotballspillere

Erling Braut Haaland rangeres som verdens sjette beste spiller av avisen The Guardian. Det er foran spillere som Kylian Mbappé, Neymar og Mohamed Salah.

Haaland nummer seks på eksklusiv liste over verdens beste fotballspillere

Erling Braut Haaland rangeres som verdens sjette beste spiller av avisen The Guardian. Det er foran spillere som Kylian Mbappé, Neymar og Mohamed Salah.

På utrolig liste i England

Storavisa The Guardian rangerer Erling Braut Haaland (20) som verdens sjette beste fotballspiller.

Haaland kåret til verdens sjette beste fotballspiller: – Det er helt uvirkelig

Han har vunnet det prestisjefulle Golden Boy-trofeet, Kniksens hederspris og den norske gullballen – og nå har avisen The Guardian kåret Erling Braut Haaland til verdens sjette beste spiller.
Les mer om:

Dynamo Dresden solgte 72 000 spøkelsesbilletter

2020 har introdusert noen nye ord og et av de er spøkelsesbilletter. Kreativiteten har vært stor alt fra utskårede pappfigurer til digitale avatarer.

Haaland høyt på eksklusiv liste

Avisen The Guardian rangerer Erling Braut Haaland som verdens sjette beste fotballspiller. Det er foran spillere som Kylian Mbappé og Mohamed Salah. Den engelske avisen kårer verdens beste spillere hvert år, og julaften ble de siste ti spillerne kunngjort. Listen toppes av Robert Lewandowski, og deretter følger Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Sadio Mané – og Haaland.

Haaland nummer seks på eksklusiv liste over verdens beste fotballspillere

Erling Braut Haaland rangeres som verdens sjette beste spiller av avisen The Guardian. Det er foran spillere som Kylian Mbappé, Neymar og Mohamed Salah.

Kevin de Bruyne har bestemt hvor trofeene sendes de neste sesongene

Belgieren har vært en av Pep Guardiolas aller viktigste: playmaker, motor og målscorer. Da det blåste friskt rundt City med usikkerhet rundt Champions League-spill og managerens vei videre, var det fler som tegnet scenariet der de Bruyne ville pakke kofferten. No chance. For ifølge The Guardian har Kevin de Bruyne bestemt seg for hvor trofeene sendes de kommende sesongene. Belgieren har stålkontroll på hva han er verdt, og tar forhandlingene med City direkte uten mellomledd. Ifølge den engelske avisen kommer signaturen om noen få svinger, og binder partene til hverandre til 2025.
Les mer om:

Ødegaard med på eksklusiv liste

Martin Ødegaard rangeres som verdens 74. beste spiller av The Guardian. Det er tre plasser bak lagkamerat på Real Madrid, Luka Modric. Dette er første gang Ødegaard er med på listen, og det er bare 71.- til 100.-plass som er presentert så langt.

Ødegaard med på eksklusiv liste over verdens beste fotballspillere

Martin Ødegaard rangeres som verdens 74. beste spiller av avisen The Guardian, like bak lagkameraten i Real Madrid, Luka Modric.

Ødegaard med på eksklusiv liste over verdens beste fotballspillere

Martin Ødegaard rangeres som verdens 74. beste spiller av avisen The Guardian. Han ender like bak Real Madrid-kamerat Luka Modric.

Flere norske på The Guardian-kåring

Den britiske storavisen The Guardian har kåret de 100 beste kvinnelige fotballspillerne i verden i 2020, og der er Norge representert med fire spillere blant topp 50. Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen er inne på en 8.-plass, mens Maren Mjelde (Chelsea) følger på 39.-plass. Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg) er på 45.-plass mens Chelsea-spiller Guro Reiten følger på plassen bak. Avtroppende Vålerenga-spiller Sherida Spitse er for øvrig på 83.-plass i kåringen.