Nyheter om Guardian


Barcelona lurer på om de har kjøpt katta i sekken

Vi hadde ikke forventet at Ronald Koeman ville ha full kontroll de første månedene av sesongen etter klubbhistoriens verste sommerferie. Den nye Barcelona-manageren skal bygge stein på stein, men da må de nye steinene også være skikket til å levere i kamp. Koeman beholdt Messi, sparket ut Suarez, Vidal og Rakitic, gikk glipp av Memphis Depay og Wijnaldum, men fikk Miralem Pjanic i fanget. Mens Luis Suarez knapt pakket ut bagen i Madrid før han leverte en masse for Atletico, går vi fortsatt og venter på Barcelonas største signering, Miralem Pjanic.

Sjokkmåling for Trump – Biden rykker fra

I en ny Guardian US-måling gjør USAs president Donald Trump det katastrofalt dårlig. Demokratenes utfordrer Joe Biden rykker fra.

Overgangsguruen Fabrizio Romano: Dette er sommerens beste signering

Fabrizio Romano har sette på overgangsmarkedet å gjort opp en mening rundt sommerens beste signering, og valget falt naturligvis på Thiago Alcantara.Fabrizio Romano regnes i dag for å være en av de mest troverdige journalistene når det gjelder overgangsmarkedet i fotballen. Den italienske journalisten er personen som de fleste fans henvender seg til når de vil ha oppdateringer. han har blant annet en rekke kontakter, som de færreste kan banke i bordet med. Denne sommeren har han avslørt mange overganger på forhånd, kanskje ikke så interessant for klubbene som helst ønsker å jobbe i fred.

Hvis vi venter et år kan vi få Nicklas Bendtner som ny landslagssjef

Norges landssalgssjef Lars Lagerbäck er en enormt dyktig kar, som har spesialisert seg på den delen av trenergjerningen. Faktisk har han ikke trent et klubblag siden sluttet for Hudiksvalls ABK i 1989. Siden da har han ledet, Sverige (fra U21 og oppover), Nigeria, Island og nå Norge. Vi har ikke kvalifisert oss til verken EM eller VM sluttspill og det er det vi ønsker. At Norges fotballforbund i løpet av helgen har kontaktet den ny sparkede FC København treneren Ståle Solbakken er en selvfølgelighet, men nå er det i ferd med å dukke opp en ny mulighet.

Saint Maud er The Exorcist møter Carrie? Norgesaktuell horror hylles

Saint Maud lyder guffen, men skal være god. Den psykologiske, britiske grøsseren, som har premiere i England i kveld, får i alle fall tommelen opp fra nesten alle kritikere i hjemlandet. Til glede for regissør og manusforfatter Rose Glass, som her debuterer. I filmen møter vi Maud; en troende hjelpepleier som jobber på et hospice; en institusjon for pasienter i livets sluttfase. Her blir hun besatt av å redde sjelen til en døende danser som er til behandling, men mørke krefter – og hennes syndige fortid – truer. Mood?

Zaha har nesten gitt opp, men nå nærmer det seg overgang

Wilfried Zaha har vært på vei bort fra Crystal Palace lenge. Det har blitt flere nesten-overganger på den ivorianske landslagsspilleren, men sesongen ble startet som forrige. Mot Manchester United, sin gamle arbeidsgiver, viste Zaha igjen hvorfor toppklubber ikke har gitt seg. Nå hevder The Guardian at Atletico Madrid har siktet seg inn mot vingen, men trenger å fullføre ryddearbeid før en overgang kan jaktes.

Regissøren av norsk dokumentarfilm røpet navnet på Joaquin Phoenix’ nyfødte sønn

Det skjedde da dokumentaren sist helg ble vist på filmfestivalen i Zürich, melder The Guardian.

Fleet Foxes tilbake med overraskelsesalbum

– Tanken på at en del mennesker skulle bli glade av dette var en sterk drivkraft, sier Fleet Foxes-sjefen Robin Pecknold til TT. En stund på slutten av 2000-tallet var det rene Fleet Foxes-feberen. Skjegg ble grodd, klesbutikker ble tømt for luer og flanellsskjorter, diskusjoner om låttekstenes litterære kvaliteter avløste hverandre – og i et skogholt et sted i Sverige spilte de to søstrene Johanna og Klara Söderberg inn en coverversjon av Fleet Foxes-låten «Tiger Mountain Peasant Song» som gikk viralt. «For pretensiøst» Men mens søstrene Söderberg ble stadig mer fremgangsrike med First Aid Ki

Argentinsk landslagsspiller rykker opp som backup-plan for Manchester United

The Sun er The Sun. Likevel er det ikke usannsynlig at United har sett mot Ajax sin venstreback som backup. De sterkeste ryktene den siste uken går mot Alex Telles. Porto-spilleren har gitt signaler om et ønske om å spille på Old Trafford, og ifølge The Guardian jobbes det steinhardt med å forhandle seg ned fra ukjøpsklausulen på 40 millioner euro til 25 millioner euro.

Patti Smith: – Jeg har aldri opplevd et så traumatisk år som 2020

Det sier Patti Smith til The Guardian, i forbindelse med paperbackutgivelsen av hennes tredje selvbiografi, fjorårets «Year of the Monkey». Den utkom på norsk i år på Samlaget under tittelen «Apens år». Boken handler om 2016, et år hun tilbragte på farten, der hun oppsøkte gamle venner, også på deres siste, noe som gir henne dyrebar innsikt i tap og alderdom. Samtidig foregikk det et dramatisk skifte i USas politiske landskap. I intervjuet sier hun at 2020 om mulig er et enda mer traumatisk år for henne enn bokens år – Jeg har aldri opplevd et så traumatisk år.
Les mer om:

Det største talentet Alex Ferguson hadde sett spiller nå for sin 11. klubb

Talent er mye, men ikke alt. I 2009 skal Sir Alex ha beskrevet Ravel Morrison som det største talentet han hadde sett på den alderen. Nå, i en alder av 27, skulle supertalentet vært på høyden av karrieren. Med trykk på skulle. Det er mange faktorer som trekker en spiller opp og frem – eller ned og til siden. I tilfellet Morrison, gikk det mest sidelengs. Les: The Guardian: Nå blir det forsterkning hos United Nå er det ikke noe uvanlig å ikke bli en av de få utvalgte til Sir Alex.

The Guardian: Nå blir det forsterkning hos United

Vi rister fortsatt på hodet etter opplevelsen mot Crystal Palace på søndag. Gary Neville gikk så langt som å si at en Jadon Sancho ikke løser noe, problemet ligger i bakerste rekke. Les: United må slutte å vente på Jadon Sancho – er ikke nok Luke Shaw gjorde noe så uvanlig som United-spiller å si at jo, de trenger forsterkninger for å holde følge med toppen. Les: Selv Luke Shaw mener United er ute å kjøre Nå hevder The Guardian at en av bønnene blir hørt.

50 år siden Jimi Hendrix døde

Hendrix er blant annet kjent for låter som «Hey Joe», «Purple Haze» og en særegen coverversjon av Bob Dylans «All Along the Watchtower», og hadde en kort, men intens karriere fra 1964 og fram til sin død i 1970. Hendrix var da i London etter en hektisk turne i Sverige, Danmark og Tyskland, og hadde tilbrakt 17. september med sin tyske kjæreste Monika Dannemann. Dagen etter ble han funnet bevisstløs, og senere erklært død på sykehus.

Tidligere modell anklager Trump for overgrep

– Han presset tunga ned i halsen på meg. Da jeg dyttet ham vekk ble grepet hans hardere, sier Amy Dorris til The Guardian. 
Les mer om:

Guardian: EU-jurister mener britene allerede har brutt brexitavtalen

Bare ved å legge fram denne ukens omstridte lovforslag har britene brutt utmeldingsavtalen med EU, ifølge et lekket juridisk notat The Guardian har fått tak i.
Les mer om:

Everton sikret seg Rodriguez i en latterlig billig deal

Siste kamp kolombianeren spilte for Real Madrid var i det triste 1-0 tapet mot Real Mallorca. Dette var i oktober. Etter det var Rodriguez slettet fra Zidanes planer. Når vi hører om dealen Everton sikret seg, skjønner vi at prioritet nr. 1 for Real var å fjerne kolombianeren (og lønnsutgiften) fra klubbkartet. BBC hevdet at Everton måtte ut med 12 millioner pund, mens The Guardian hadde hørt hviskingen om 20 millioner pund.

Fem stjerner til Peter Grimes

Brittens opera høres stor og spennende ut i en nyansert innspilling med glitrende samspill mellom sangere og orkester - det har sjeldent hørtes bedre ut, skriver britiske The Guardian i en anmeldelse av Bergen Filharmoniske Orkesters innspilling av operaen "Peter Grimes". Innlegget Fem stjerner til Peter Grimes dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Arsenal har mottatt bud på Hector Bellerin det er vanskelig å si nei til

Den franske storklubben Paris Saint-Germain vet å komme med bud på riktig tidspunkt.

Arsenal hentet brasilianer

Arsenal har signert Gabriel Magalhães (22). Den brasilianske midtstopperen hentes fra Lille. Ifølge The Guardian betaler «The Gunners» 258 millioner kroner for spilleren.
Les mer om:

Tenet: Hva sier anmelderne om Christopher Nolan-blockbusteren?

Tenet har endelig fått grønt lys til premiere. Den 2 milliarder kroner dyre blockbuster til Christopher Nolan (hans dyreste) har blitt utsatt tre ganger på grunn av COVID-19, og pandemien vil selvsagt redusere antall mennesker som ser den på kino. Men har den mystiske science fiction-thrilleren med Robert Pattinson og John David Washington blitt bra? De første anmeldelsene av Tenet har nå tikket inn – og de aller fleste er godt fornøyde. Selv om de skyhøye forventningene neppe toppes… Les nedenfor den siste Tenet-traileren – som kom nå.

Enda et bud avvist: Gnisninger mellom Lampard og Abramovich

Chelsea har fått avvist sitt siste bud på Bayer Leverkusen midtbanespiller Kai Havertz, manager Frank Lampard var de skulle lande en overgang med 21 åringen og har allerede avtalt de personlige betingelsene med det som er en av Europas mest spennende spillere. Leverkusenes sportsdirektør Rudi Voller har faktisk insistert på at det ikke blir noen rabatt på hans exit.

Barcelona sparket treneren

Quique Setién er ferdig som Barcelona-trener. Det bekreftet den spanske storklubben mandag kveld. Ifølge The Guardian er Ronald Koeman høyaktuell som erstatter.
Les mer om:

Norske influencere svarer på anklagene om Instagram-juks fra Morten Dalhaug

Morten Dalhaug er skeptisk til følgertallene til flere norske influencere. I en ny YouTube-video antyder Love Island-profilen at flere store norske Instagram-kontoer har kjøpt følgere, og dermed jukset seg til toppen. Paret som får hardest omtale er i dag aktuell som nykommere i Bloggerne på TV 2. I videoen du kan se nedenfor tar Morten en titt på statistikken til flere influencere som har registrert seg via analyseverktøyet til norske Inzpire.me.  27-åringen mener at de fleste norske profiler, de som skriver på norsk og henvender seg til et norsk marked, bør ha en overvekt av norske følgere.

Martin Ødegaard strøket fra lista

På fredag braker det løs på folketomme tribuner i La Liga med kick-off for 2020/21-sesongen. Hos Real Sociedad danner troppen med 30 spillere utgangspunktet for det som skal plassere klubben på riktig side av topp-fire streken.

Jeff Hendrick velger Premier League fremfor AC Milan og Roma

Burnley-spiller Jeff Hendrick valgte å ikke forlenge avtalen med klubben han har vært i de siste fire årene, da det for noen måneder siden begynte å renne inn forespørsler fra flere klubber. Til slutt var stod det mellom AC Milan, Roma og Newcastle.