Nyheter om Guardian


The Guardian: Manchester City har funnet løsningen

Diskusjonen om Pep Guardiola forlater Manchester City ser ut til å ha stilnet. Nå snakkes det om oppbygning av det City som kan si bye-bye til en håndfull nøkkelspillere uten å miste farten. Leroy Sané og David Silva er historie på Etihad Stadium etter denne sesongen, mens Sergio Agüero og Fernandinho trolig går inn i sitt siste år i lyseblått. I tillegg er det fortsatt et sår i forsvaret etter Captain Kompany. Les: Mourinho har spilleren som overgår samtlige hos United Ifølge The Guardian har Bayer Münchens David Alaba rykket opp som et mål for City.

– USA kjøper opp all koronamedisin for de neste tre månedene

Ingen andre land vil få mulighet til å kjøpe koronamedisinen Remdesivir på minst tre måneder, ifølge storavisen The Guardian.
Les mer om:

L´Equipe: United interessert i «utstøtt» supertalent

Kraftutrykkene sitter litt løst i dag, vi skal innrømme det. Likevel, det fanger oppmerksomheten vår når en spiller som angivelig skal ha bli bedt om å forlate Arsenal, linkes til Prosjekt Solskjær og en haug andre giganter. The Guardian har hengt seg på ryktet om at Matteo Guendouzi er bedt om å forlate London-klubben, og spurte Mikel Arteta rett ut om det stemte.

Nei, nei, nei, Aguero

Nå gikk Burnley inn i Premier League med åpne øyne, men på mandag kveld kunne vi ikke annet enn syntes synd på dem. Manchester City var proppfulle av overskudd etter viruspausen og fulgte opp forrige kamp med å overkjøre Sean Dyches gutter. For du forjtener betegnelsen gutt, når City valser over deg og gir seg først når det står 5-0 på tavla. Les: Bekreftet: Neil Warnock er tilbake! For City ble dette dessverre også kvelden de mistet en av de største fotball-mennene de har i klubben. Sergio Aguero. Før pausen hinket argentineren ut av den tomme stadionen.

Historisk episode fra «Hotell i særklasse» fjernes i Storbritannia

Episoden, som har tittelen «The Germans», blir den siste i rekken av flere TV- og filmproduksjoner som fjernes fra strømmetjenester i kjølvannet av demonstrasjonene og protestene etter George Floyds død, melder The Guardian. I Norge sendes serien, som består av to sesonger med seks episoder i hver sesong, på TV 2 Sumo. – Jeg er fryktelig glad for at verden går fremover, men er veldig skeptisk til at vi skal skrive om historien.

Zara-eier må legge ned 1200 butikker

Inditex må stenge 1.200 butikker i Europa og Kina, forteller Inditex til The Guardian.
Les mer om:

Demonstrant skutt i Seattle

En mann kjørte en bil inn i en demonstrasjon og skjøt en demonstrant i den amerikanske delstaten Washington, skriver The Guardian.
Les mer om:

Spike Lee slipper kortfilm i Floyd-protest

Lee slapp filmen «3 Brothers» i samarbeid med at han gjestet TV-kanalen CNN og der kommenterte protestbølgen som brer seg over USA, skriver The Guardian. Filmen viser opptak av George Floyd som mister livet under en brutal politipågripelse 25. mai, samt av Eric Garner som døde etter politivold i 2014. Lee har deretter klippet sammen materiale med scener fra 1989-filmen, der en av karakterene, Radio Raheem, dør på lignende vis.
Les mer om:

Kjørte mot demonstranter

En lastebilsjåfør er arrestert etter at en lastebil kjørte inn i en ansamling med demonstranter på Minneapolis Bridge. To barn er savnet, skriver The Guardian.
Les mer om:

Må reise tilbake til Shanghai nå som Marcus Rahsford er klar

Nigerianske Odion Ighalos leieavtale med Manchester United går ut denne uken, og alt tyder på at han drar tilbake til Shanghai Shenhua. Manchester United hyret inn Odion Ighalo i januar, og det var som kjent en suksess han klarte å bidra med fire mål på åtte kamper før coronaviruset satte en stopper for fotballen. Les: United får nå kamp fra Newcastle Leiekontrakten utløper 31.

Tidligere Liverpool-spiller vrakes

Bournemouth hentet vingen Jordan Ibe i 2016 for nærmere to hundre millioner kroner. Fire år senere dyttes 24-åringen videre. Hos Liverpool ble det 41 kamper, men Ibe måtte se seg utsendt på utlån til Birmingham og Derby de to siste årene. Så kom Bournemouth og la et betydelig beløp på bordet for kantspilleren. Les: The Athletic: Liverpool må selge tre spillere Ifølge Sky Sports har dette arbeidsforholdet nå gått i stå.

Liverpool er ute, åpner opp døra for Manchester United og Chelsea

Manchester United og Chelsea har allerede kontaktet Timo Werners agent om en overgang for RB Leipzig-spissen. Liverpool var sterkt knyttet til en overgang for 24-åringen tidligere i sesongen, da spissen selv fortalte om sin beundring for Reds-sjefen Jurgen Klopp og hans spillestil. Imidlertid, fotballen står overfor en global finanskrise, Liverpool-sjefene har bestemt seg for å spare pengene sine og velger bort store kjøp i sommer. – The Guardian skriver at Liverpool har bedt om mer tid til å vurdere en overgang for Werner frem til de har mer oversikt om den økonomiske fremtiden.

– Å være hjemme er ikke lenger en straff

Da kjøpte han det det palasslignende huset som Mike Tyson hadde bodd i, «som en bekreftelse», sier rapperen til The Guardian. Men etter hvert ble det kjedelig. – Du har 18 soverom, men du kan bare sove på en seng. Du har all denne plassen, men likevel kan du ikke gå naken rundt i huset fordi du har ansatte. Å gå nedover hallen var som å gå langs en gate, sier Curtis Jackson, som er hans egentlige navn. Det er ikke like mye musikk i livet hans mer. Da platene begynte å selge dårlig, satset 50 Cent på film og har spilt i 25 filmer.

Andres Iniesta er sikker legendene vil komme tilbake

Barcelona har følere levende legender enn Lionel Messi, en av dem er Andres Iniesta som etter over 400 kamper og et tårevått farvel i 2018 pensjonerte seg til den japanske fotballklubben Vissel Kobe. Iniesta gikk gradene i Barcelona og var en del av storheter som brakte klubben til toppen av europeisk fotball gjentakende ganger.

Erna Solberg utpekt av britisk storavis for corona-håndtering

Den norske regjeringen var tidlig ute med å innføre strenge tiltak da coronaviruset begynte å spre seg i landet. Nå berømmes Erna Solberg for håndteringen i den britiske avisen The Guardian.

Erna Solberg utpekt av britisk storavis for corona-håndtering

Den norske regjeringen var tidlig ute med å innføre strenge tiltak da coronaviruset begynte å spre seg i landet. Nå berømmes Erna Solberg for håndteringen i den britiske avisen The Guardian.

Erna Solberg utpekt av britisk storavis for corona-håndtering

Den norske regjeringen var tidlig ute med å innføre strenge tiltak da coronaviruset begynte å spre seg i landet. Nå berømmes Erna Solberg for håndteringen i den britiske avisen The Guardian.

Marianne Faithfull er frisk etter korona – takker sykehusansatte som «reddet livet hennes»

Nå skal hun hvile ut i London, der hun også var innlagt på sykehus fra tidlig april, heter det på artistlegendens offisielle Facebook-side. – Marianne takker dere for alle de vennlige, omtenksomme meldingene som har betydd svært mye gjennom en tid som har vært så vanskelig for så mange, heter det i beskjeden som ble delt onsdag kveld. LES OGSÅ: Norske artister får Spotify-støtte. Marianne Faithfull takker også de ansatte i helsevesenet som tok seg av henne på sykehuset og som «uten tvil reddet livet hennes», heter det videre. Etter å ha testet positivt for Covid-19 pådro hun seg blant annet lu

Folk på eldrehjem i Sverige «dør som fluer» av corona: Setter sinnene i kok

I Sverige er rundt 450 på eldrehjem bekreftet døde av corona, men det mistenkes at mørketallene er store. – Vi er alle bekymret, sier en svensk sykepleier til britiske The Guardian. 
Les mer om:

Barcelona trenger å kikke i speilet

Når Andres Iniesta mimrer tilbake til «gode, gamle Barcelona», setter han fingeren på et problem i internasjonal toppfotball. Når pengesekkene stadig fylles opp av sponsorer, TV-selskaper og banker, kan fristelsen bli for stor til hele tiden å fylle på med nye ferdigutviklede stjernespillere. Da Iniesta vokste opp i Barcelona var situasjonen en helt annen. -I min æra hadde Barcelona 10, 11 eller 12 spillere fra ungdomslaget på førstelaget. Det var sånn det var mange år i klubben.
Les mer om:

Bernie Ecclestone advarer Lewis Hamilton

Lewis Hamilton er koblet til Ferrari når hans milliardærkontrakt går ut med Mercedes. Nå advares tidenes mester om å bytte lag av den 89 år gamle F1-pampen og nybakte pappa Bernie Ecclestone. (Hans eldste datter Deborah er 65 år gammel) «De vil begrave ham», sier Ecclestone ifølge RaceFans. Les: Løslatt fra fengsel eller 32 dager Lewis Hamilton har vært tro mot Mercedes siden han meldte overgang fra McLaren i 2012.

Medier:– Son fullfører verneplikten

Ifølge engelske medier er Tottenham-stjerne Son Heung-Min dratt til Sør-Korea for å fullføre verneplikten i Premier League-pausen. Anerkjente The Guardian er en av avisene som mener å vite at det dreier seg om en fire uker lang verneplikt. Alle menn som er fysisk i stand til det skal avtjene toårig verneplikt i forsvaret i Sør-Korea. Son gjorde seg fortjent til å slippe unna den forpliktelsen da han var med å vinne Asia-mesterskapet i 2018. De fire obligatoriske ukene der er snakk om i dette tilfellet er visstnok et unntak som alle uansett må igjennom.
Les mer om:

Skal bli bedre enn Haaland – nå står toppklubber i kø for Jonathan David

Den kanadiske spissen kom til Gent og belgisk toppliga sommeren 2018. 14 scoring og 5 assists på 43 kamper senere hadde han etablert seg som en av de store talentene i Europa. Og hvis noen skulle tro Jonathan David var et blaff: Denne sesongen endte med 23 scoringer og 7 assists på 40 kamper.