Nyheter om Grefsen


Et spesielt hotell på Grefsen

«Jeg elsker hotell, men biene får ikke svømmebasseng da. De skal bare sove eller dvale seg i hullene. Men vi må ha mange rom, for kanskje det kommer mange bier.»
Les mer om:

«Skal kommunen gi Nordre Åsen til Skeid, for at OBOS skal sitte igjen med hundrevis av millioner i fortjeneste?»

KOMMENTAR: - Et betydelig inngrep i lokalområdet, med høyhus som sperrer Skeidbanen og Muselunden fra utsikten opp mot Grefsen og Nordmarka og tilsvarende motsatt vei.
Les mer om:

Sønnen syklet rett i en bil: - På grunn av manglende beskjæring er det svært vanskelig å se

Det gror godt på Grefsen, også ut fra de store trærne i veien.
Les mer om:

Gutt på sykkel involvert i ulykke mandag morgen

En gutt på sykkel pådro seg mindre skader etter sammenstøt med en bil på Grefsen, mandag morgen.
Les mer om:

Søndag spiller superraske Runa fra Alta og Lyn, mot Vålerenga - på Grefsen

Det er duket for et skikkelig byderby på søndag på Grefsen Stadion. Forrige gang var det Lyn og Runa Lillegård som kunne juble over å være best i by'n.

Nina Jensens samboer bisatt

Nicolai Roan (39) tapte kampen mot kreften i slutten av juli. Fredag ble det holdt bisettelse i Grefsen kirke i Oslo.
Les mer om:

Nina Jensens samboer bisettes

Nicolai Roan (39) tapte kampen mot kreften i slutten av juli. Fredag blir det holdt begravelse i Grefsen kirke i Oslo.
Les mer om:

Knallår for «Pelle»: – Ja, det er nok det beste resultatet noen gang

Grefsen Eiendom, som bygger boliger, hadde tidenes beste resultat i 2018. Her er årsaken:
Les mer om:

Iver Grefsen og Grefsenåsen kennel

«Iver Grefsen delte den store jaktinteressen til sine forfedre og nære slektninger.»
Les mer om:

Slektens eventyr på Grefsen varte i 175 år, og de har satt spor etter seg

Heldigvis har etterkommer Ole Andreas Lilloe-Olsen oppsummert historien, om blant annet Vestre, Østre og Grefsen hovedgård - god lesning!
Les mer om:

Denne bilen er 36 ganger mer energieffektiv enn en Tesla modell S

Lars Ramstad fra Grefsen og medstudentene på NTNU vant førsteplass for «beste design» og femteplass for «mest energieffektive elbil» i sin klasse i Shell Eco-marathon i London.
Les mer om:

Slektstreff: Et giftermål var starten på Grefsen hovedgård

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: 15. juni var det slektstreff på Grefsen: - Slektstreffet var for Grefsen-grenen av Lilloe-slekten på Vestre Grefsen gård. Lilloe-slekten kommer fra nabogården Lillo som ligger i Nydalen, men en av sønnene der, Ole Petter Lilloe kjøpte Vestre Grefsen på 1840-tallet. Samtidig kjøpte brukseier Iver Olsen på Sandaker, Midtodden og senere også Østre Grefsen.

Stoppet av anleggstrafikk, gikk av bussen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Leser forteller at passasjerene fikk beskjed av sjåføren om å gå av bussen, da det var uklart når bussen kunne kjøre igjen. - Det er fullstendig trafikkork på Disen. Anleggstrafikken blokkerer bussene på vei opp og ned, melder leser, få minutter etter klokken 08.00 tirsdag. Dette gjelder buss for trikk mellom Kjelsås og Storo.

21.000 elever gjør som dem, og tilbringer en ferieuke på skolen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: - Jeg er veldig glad for at Osloskolen har et slikt flott tilbud til elevene i sommerferien. Og det er stas å se at de strømmer på, forventningsfulle og spente, sier Marte Gerhardsen.I tre uker har hun vært direktør i Utdanningsetaten. Hun forteller om besøk på flere av skolene i hovedstaden, og at det er mye nytt å sette seg inn i.- Det har vært utrolig gøy, og litt overveldende.

Matbutikken bytter ut bilen, og sykler varene hjem til deg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BJØLSEN: - Meny er i gang med et pilotprosjekt på sykkel, i Bydel Sagene og i Bydel Nordre Aker, for postnummer 0484 og 0485, men målet er jo å rulle ut dette bredere etter hvert. Vi vurderer hele tiden løsninger som bidrar til mer effektive kundeopplevelser, og sykkel vil kunne bidra med effektiv fremkommelighet.

Disse er klare for norgesmesterskapet!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: I kultursalen på Grefsen skole summer det entusiastisk. Spenningen er til å ta og føle på. Ut av nypussede horn blåses de vakreste toner og fra paukene høres taktfaste dramatiske slag. Lørdag 22. juni skal Grefsen skolekorps konkurrere i NM for skolekorps i Larvik, 2 divisjon.I konkurransen møter de korps fra hele landet, og nivået er skyhøyt.

Finner ikke ut av hvor sølet kommer fra

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Stor sjakkdag på Grefsen: Derfor er sjakk så moro

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Hva er simultansjakk? Kort forklart: Én til to personer spiller sjakk mot et stort antall motstandere - samtidig.Tirsdag arrangerte Grefsen skole stor simultansjakk-turnering.Inviterte tidligere elev Grefsen skole har hatt sjakk som en sosial aktivitet for barna i storefri på torsdager. Det har vært rundt 45 i oppmøte i våres. I alt 250 besøkende i løpet av de seks gangene.

Byrådslederen til Kringsjå Raymond Johansen dro på klubbesøk - og ble der lenge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ: Denne gangen var det byrådsleder Raymond Johansen (Ap) selv, som tok turen til SFK Lyn og Kringsjå - for å se på anlegget og møte Lyn-folket. Sist, og for noen uker siden, var det partikollega og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) som var på befaring, kunstgresset ved hovedbanen er under rehabilitering.

Disse får 500.000 Grønne midler: Kulturkafé, insektshotell, sykkelparkering og 1000 solsikker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Det var i budsjettbehandlingen for 2019, på tampen av fjoråret, at bydelsutvalget (BU) bevilget en halv million kroner til Grønne midler i Nordre Aker.Dette i tillegg til millionen som bevilges i Frivillighetsmidler. Frivillighetsmidlene ble delt ut tidligere i år.

Husker du Grefsenkollen-frieriet i 2017? Se hvor Egil og Hanne giftet seg i helgen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: For to år siden fortalte Nordre Aker Budstikke om Egil Knapper og Hanne Heiberg, som forlovet seg på flotte Grefsenkollen: - Dette er et sted Hanne har hatt mange fine opplevelser fra tidligere.

Husker du Grefsenkollen-frieriet i 2017? Se hvor Egil og Hanne giftet seg i helgen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: For to år siden fortalte Nordre Aker Budstikke om Egil Knapper og Hanne Heiberg, som forlovet seg på flotte Grefsenkollen: - Dette er et sted Hanne har hatt mange fine opplevelser fra tidligere.

Hun vil gjøre det smartere å klare seg selv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: - Mine foreldre bodde hjemme lenge. Som den nærmeste pårørende ble det min oppgave å finne gode løsninger for at de skulle kunne bo hjemme så lenge som mulig, å være sjefer i eget liv. Men det opplevdes som vanskelig å få en oversikt over hjelpemidler, produkter og tjenester som både de og jeg kunne ha nytte av, sier Tone Haraldsen Bonnerud fra Grefsen. Våren 2019 startet hun opp selskapet: Smart-Velferd AS.

I natt: Brann ved barnehagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Politiet har ikke twitret om brannen, men operasjonsleder Vidar Pedersen forteller til Nordre Aker Budstikke litt før klokken 07.00, mandag: - Vi fikk melding om brannen rundt klokken 02.00. Det brant i noen søppelbøtter ved Bråtenalleen barnehage. Eksakt hva som har skjedd, vet vi ikke. Men vi kan ikke utelukke at brannen er påsatt, og det opprettes undersøkelsessak. Det var ingen spredningsfare, sier Pedersen.

Arbeidene i Grefsenveien: Gjenåpner Kapellveien og stenger Lettvintveien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Prosjektet Grefsenveien, med utskiftning av vannledninger og opparbeidelse av ny trikkeinfrastruktur mellom Storo og Disen holdeplass, er i rute, melder Sporveien.Arbeidene går derfor nå over i en ny fase, som fører til endel endringer fra og med mandag 17.