Nyheter om Grefsen


Slektens eventyr på Grefsen varte i 175 år, og de har satt spor etter seg

Heldigvis har etterkommer Ole Andreas Lilloe-Olsen oppsummert historien, om blant annet Vestre, Østre og Grefsen hovedgård - god lesning!
Les mer om:

Denne bilen er 36 ganger mer energieffektiv enn en Tesla modell S

Lars Ramstad fra Grefsen og medstudentene på NTNU vant førsteplass for «beste design» og femteplass for «mest energieffektive elbil» i sin klasse i Shell Eco-marathon i London.
Les mer om:

Slektstreff: Et giftermål var starten på Grefsen hovedgård

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: 15. juni var det slektstreff på Grefsen: - Slektstreffet var for Grefsen-grenen av Lilloe-slekten på Vestre Grefsen gård. Lilloe-slekten kommer fra nabogården Lillo som ligger i Nydalen, men en av sønnene der, Ole Petter Lilloe kjøpte Vestre Grefsen på 1840-tallet. Samtidig kjøpte brukseier Iver Olsen på Sandaker, Midtodden og senere også Østre Grefsen.

Stoppet av anleggstrafikk, gikk av bussen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Leser forteller at passasjerene fikk beskjed av sjåføren om å gå av bussen, da det var uklart når bussen kunne kjøre igjen. - Det er fullstendig trafikkork på Disen. Anleggstrafikken blokkerer bussene på vei opp og ned, melder leser, få minutter etter klokken 08.00 tirsdag. Dette gjelder buss for trikk mellom Kjelsås og Storo.

21.000 elever gjør som dem, og tilbringer en ferieuke på skolen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: - Jeg er veldig glad for at Osloskolen har et slikt flott tilbud til elevene i sommerferien. Og det er stas å se at de strømmer på, forventningsfulle og spente, sier Marte Gerhardsen.I tre uker har hun vært direktør i Utdanningsetaten. Hun forteller om besøk på flere av skolene i hovedstaden, og at det er mye nytt å sette seg inn i.- Det har vært utrolig gøy, og litt overveldende.

Matbutikken bytter ut bilen, og sykler varene hjem til deg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BJØLSEN: - Meny er i gang med et pilotprosjekt på sykkel, i Bydel Sagene og i Bydel Nordre Aker, for postnummer 0484 og 0485, men målet er jo å rulle ut dette bredere etter hvert. Vi vurderer hele tiden løsninger som bidrar til mer effektive kundeopplevelser, og sykkel vil kunne bidra med effektiv fremkommelighet.

Disse er klare for norgesmesterskapet!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: I kultursalen på Grefsen skole summer det entusiastisk. Spenningen er til å ta og føle på. Ut av nypussede horn blåses de vakreste toner og fra paukene høres taktfaste dramatiske slag. Lørdag 22. juni skal Grefsen skolekorps konkurrere i NM for skolekorps i Larvik, 2 divisjon.I konkurransen møter de korps fra hele landet, og nivået er skyhøyt.

Finner ikke ut av hvor sølet kommer fra

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Stor sjakkdag på Grefsen: Derfor er sjakk så moro

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Hva er simultansjakk? Kort forklart: Én til to personer spiller sjakk mot et stort antall motstandere - samtidig.Tirsdag arrangerte Grefsen skole stor simultansjakk-turnering.Inviterte tidligere elev Grefsen skole har hatt sjakk som en sosial aktivitet for barna i storefri på torsdager. Det har vært rundt 45 i oppmøte i våres. I alt 250 besøkende i løpet av de seks gangene.

Byrådslederen til Kringsjå Raymond Johansen dro på klubbesøk - og ble der lenge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ: Denne gangen var det byrådsleder Raymond Johansen (Ap) selv, som tok turen til SFK Lyn og Kringsjå - for å se på anlegget og møte Lyn-folket. Sist, og for noen uker siden, var det partikollega og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) som var på befaring, kunstgresset ved hovedbanen er under rehabilitering.

Disse får 500.000 Grønne midler: Kulturkafé, insektshotell, sykkelparkering og 1000 solsikker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Det var i budsjettbehandlingen for 2019, på tampen av fjoråret, at bydelsutvalget (BU) bevilget en halv million kroner til Grønne midler i Nordre Aker.Dette i tillegg til millionen som bevilges i Frivillighetsmidler. Frivillighetsmidlene ble delt ut tidligere i år.

Husker du Grefsenkollen-frieriet i 2017? Se hvor Egil og Hanne giftet seg i helgen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: For to år siden fortalte Nordre Aker Budstikke om Egil Knapper og Hanne Heiberg, som forlovet seg på flotte Grefsenkollen: - Dette er et sted Hanne har hatt mange fine opplevelser fra tidligere.

Husker du Grefsenkollen-frieriet i 2017? Se hvor Egil og Hanne giftet seg i helgen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: For to år siden fortalte Nordre Aker Budstikke om Egil Knapper og Hanne Heiberg, som forlovet seg på flotte Grefsenkollen: - Dette er et sted Hanne har hatt mange fine opplevelser fra tidligere.

Hun vil gjøre det smartere å klare seg selv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: - Mine foreldre bodde hjemme lenge. Som den nærmeste pårørende ble det min oppgave å finne gode løsninger for at de skulle kunne bo hjemme så lenge som mulig, å være sjefer i eget liv. Men det opplevdes som vanskelig å få en oversikt over hjelpemidler, produkter og tjenester som både de og jeg kunne ha nytte av, sier Tone Haraldsen Bonnerud fra Grefsen. Våren 2019 startet hun opp selskapet: Smart-Velferd AS.

I natt: Brann ved barnehagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Politiet har ikke twitret om brannen, men operasjonsleder Vidar Pedersen forteller til Nordre Aker Budstikke litt før klokken 07.00, mandag: - Vi fikk melding om brannen rundt klokken 02.00. Det brant i noen søppelbøtter ved Bråtenalleen barnehage. Eksakt hva som har skjedd, vet vi ikke. Men vi kan ikke utelukke at brannen er påsatt, og det opprettes undersøkelsessak. Det var ingen spredningsfare, sier Pedersen.

Arbeidene i Grefsenveien: Gjenåpner Kapellveien og stenger Lettvintveien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Prosjektet Grefsenveien, med utskiftning av vannledninger og opparbeidelse av ny trikkeinfrastruktur mellom Storo og Disen holdeplass, er i rute, melder Sporveien.Arbeidene går derfor nå over i en ny fase, som fører til endel endringer fra og med mandag 17.

Barnefestivalen arrangeres for tredje gang, og har blitt ekstra grønn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: Lørdag, 15. juni, er det igjen klart for barnefestivalen Jeg kan, og som arrangeres i Nydalen. Det er tredje året at festivalen blir arrangert. I forbindelse med miljøhovedstadsåret har festivalen nå fått en grønn profil og aktiviteter med fokus på miljø, fortelles det.Gratis inngang Festivalen har gratis inngang og opplegget foregår inne i og utenfor Deichman i Nydalen. - Vi forventer 1500-2000 besøkende.

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg da vi spurte om sykkeltyverier

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Siste fredagen i mai fortalte leser Heidi til Nordre Aker Budstikke om to dyre sykler, den ene en el-sykkel, som var stjålet etter innbrudd i garasjen på Grefsen. I tillegg var det satt igjen to ukjente sykler utenfor garasjen. Her kan du lese hele saken.Etter at lokalavisa publiserte saken, fortalte også beboer i Lyngåsveien, at de hadde blitt frastålet sykkel i garasje, natt til lørdag.

Foreslår ny bruk: «Med den suksessen nåværende anlegg har, er det på tide å utvide tilbudet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Det åpne kommunale området - uten apparater eller tilrettelagt for ballspill med mer - ved Myrerjordet, i kroken ved Myrerskogveien og Arilds vei, var til behandling i Nordre Aker bydelsutvalg, torsdag kveld. I sakfremstillingen står det blant annet at Myrerjordet med flere anlegg for idrett og aktivitet som betjener befolkningen på Grefsen og Kjelsås har blitt en suksess.

14 års fengsel for Grefsen-drapet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO/GREFSEN: Mannen i 30-årene døde etter stikkskadene han ble påført i brystet og halsen, av sin kone i deres hjem i Nordhagaveien på Grefsen i juli 2017. Kvinnen, som er i 50-årene, ble i Oslo tingrett dømt til 13,5 års fengsel i november 2018.Kvinnen anket, og nå har Borgarting lagmannsrett avsagt den enstemmige dommen, som er et halvt år strengere enn det tingretten kom frem til.

Kvinne dømt til 14 års fengsel for knivdrap på ektemannen

En 51 år gammel kvinne mente hun handlet i nødverge da hun drepte ektemannen med kniv på Grefsen i Oslo. Retten var uenig og dømte kvinnen til 14 års fengsel.
Les mer om:

Tenåringssønnen måtte drive førstehjelp – kvinne (51) dømt til 14 års fengsel for knivdrap

En kvinne som drepte sin ektefelle i deres hjem på Grefsen i Oslo i juli 2017 er dømt til 14 års fengsel. I dommen kommer det tydelig fram hvilket drama som utspilte seg i boligen like før mannen døde.
Les mer om:

Poengdeling for Kjelsås og Fram Larvik

Det endte 1-1 mellom Kjelsås og Fram Larvik på Grefsen stadion i 2. divisjon, avdeling 2 i fotball søndag. Kjelsås har tatt poeng i sine fem siste hjemmekamper.
Les mer om:

- Det skjer noe i Nordre Aker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: - Noe skjer i Nordre Aker Arbeiderparti. Vi har fått flere nye aktive medlemmer som ønsker å delta i valgkampen. 16 år med borgerlig flertall er nok, sier Eileen Fuglsnes, valgkampleder i Arbeiderpartiets lokallag i Nordre Aker.Torsdag denne uken samlet partiet gamle og nye medlemmer til valgkampskolering på Kjelsås Folkets hus. Og der fikk lokallaget besøk av «sjefen sjølv», byrådsleder Raymond Johansen.

Kjelsås - Romania: Trente sammen i dag, i morgen skal de på landskamp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Fotballmoro på Grefsen Stadion, torsdag. Kjelsås 06-gutter trente med unge gutter fra Romania, og som var invitert til Norge i regi av fotballforbundet i Romania. De rumenske guttene spiller på samme lag i Romania, og turen er en del av premien for at de vant en stor fotballcup i hjemlandet.Klubbstruktur Per Ravn Omdal, tidligere idrettsleder og president i Norges Fotballforbund.