Nyheter om Grefsen


Elevene fikk spille mot mesteren: Når sjakkspilleren på andre siden av bordet heter Magnus Carlsen

Sjakk er populært, også på Grefsen skole. Denne uka fikk nok noen av elevene seg en aldri så liten - eller stor - sjakkoverraskelse.

Ble lagt ut for 18 mill.: Solgt flere millioner over prisantydning

Eiendommen med den store boligen på Grefsen gikk unna.
Les mer om:

Byens eldste historielag inviterer til jubileumsfest

Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen fyller 40 år, og inviterer i den anledning til stor feiring på Svetter'n, Grefsen og Disen velhus, i oktober.
Les mer om:

Gladmelding fra eksperten på Grefsen: Ikke rak bort løvet!

Ingen grunn til å stresse med å rense plenen for alt løv, det skal være bedre for jorda å la løv ligge.
Les mer om:

Vellet feirer 90 år: Flere viktige saker som har påvirket mange

Blant annet fikk Øvre Grefsen Vel tidlig kjøpt et «gullegg», vellet sørget for den populære trappa fra Myrerskogveien, de kastet seg inn i den store høystpentsaken, og ikke minst har vellet vært en stor initiativtager og pådriver for «nye» Myrerjordet.
Les mer om:

Ny lokal utstilling: Hva er forskjellen på ungdom i dag og for 20 år siden?

For nesten 20 år siden intervjuet Monika Forvik ungdom i det som den gangen var bydel Grefsen/Kjelsås om fremtiden, og hvilke tanker de hadde om utdanning og jobb. Nå har dagens ungdom i Nordre Aker intervjuet de samme personene - hvordan har det gått med dem?
Les mer om:

Politiet: Skjøt med gasspistol fra balkong

En mann er anmeldt for overtredelse av våpenloven, etter hendelse på Grefsen søndag.
Les mer om:

Et spesielt hotell på Grefsen

«Jeg elsker hotell, men biene får ikke svømmebasseng da. De skal bare sove eller dvale seg i hullene. Men vi må ha mange rom, for kanskje det kommer mange bier.»
Les mer om:

«Skal kommunen gi Nordre Åsen til Skeid, for at OBOS skal sitte igjen med hundrevis av millioner i fortjeneste?»

KOMMENTAR: - Et betydelig inngrep i lokalområdet, med høyhus som sperrer Skeidbanen og Muselunden fra utsikten opp mot Grefsen og Nordmarka og tilsvarende motsatt vei.
Les mer om:

Sønnen syklet rett i en bil: - På grunn av manglende beskjæring er det svært vanskelig å se

Det gror godt på Grefsen, også ut fra de store trærne i veien.
Les mer om:

Gutt på sykkel involvert i ulykke mandag morgen

En gutt på sykkel pådro seg mindre skader etter sammenstøt med en bil på Grefsen, mandag morgen.
Les mer om:

Søndag spiller superraske Runa fra Alta og Lyn, mot Vålerenga - på Grefsen

Det er duket for et skikkelig byderby på søndag på Grefsen Stadion. Forrige gang var det Lyn og Runa Lillegård som kunne juble over å være best i by'n.

Nina Jensens samboer bisatt

Nicolai Roan (39) tapte kampen mot kreften i slutten av juli. Fredag ble det holdt bisettelse i Grefsen kirke i Oslo.
Les mer om:

Nina Jensens samboer bisettes

Nicolai Roan (39) tapte kampen mot kreften i slutten av juli. Fredag blir det holdt begravelse i Grefsen kirke i Oslo.
Les mer om:

Knallår for «Pelle»: – Ja, det er nok det beste resultatet noen gang

Grefsen Eiendom, som bygger boliger, hadde tidenes beste resultat i 2018. Her er årsaken:
Les mer om:

Iver Grefsen og Grefsenåsen kennel

«Iver Grefsen delte den store jaktinteressen til sine forfedre og nære slektninger.»
Les mer om:

Slektens eventyr på Grefsen varte i 175 år, og de har satt spor etter seg

Heldigvis har etterkommer Ole Andreas Lilloe-Olsen oppsummert historien, om blant annet Vestre, Østre og Grefsen hovedgård - god lesning!
Les mer om:

Denne bilen er 36 ganger mer energieffektiv enn en Tesla modell S

Lars Ramstad fra Grefsen og medstudentene på NTNU vant førsteplass for «beste design» og femteplass for «mest energieffektive elbil» i sin klasse i Shell Eco-marathon i London.
Les mer om:

Slektstreff: Et giftermål var starten på Grefsen hovedgård

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: 15. juni var det slektstreff på Grefsen: - Slektstreffet var for Grefsen-grenen av Lilloe-slekten på Vestre Grefsen gård. Lilloe-slekten kommer fra nabogården Lillo som ligger i Nydalen, men en av sønnene der, Ole Petter Lilloe kjøpte Vestre Grefsen på 1840-tallet. Samtidig kjøpte brukseier Iver Olsen på Sandaker, Midtodden og senere også Østre Grefsen.

Stoppet av anleggstrafikk, gikk av bussen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Leser forteller at passasjerene fikk beskjed av sjåføren om å gå av bussen, da det var uklart når bussen kunne kjøre igjen. - Det er fullstendig trafikkork på Disen. Anleggstrafikken blokkerer bussene på vei opp og ned, melder leser, få minutter etter klokken 08.00 tirsdag. Dette gjelder buss for trikk mellom Kjelsås og Storo.

21.000 elever gjør som dem, og tilbringer en ferieuke på skolen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: - Jeg er veldig glad for at Osloskolen har et slikt flott tilbud til elevene i sommerferien. Og det er stas å se at de strømmer på, forventningsfulle og spente, sier Marte Gerhardsen.I tre uker har hun vært direktør i Utdanningsetaten. Hun forteller om besøk på flere av skolene i hovedstaden, og at det er mye nytt å sette seg inn i.- Det har vært utrolig gøy, og litt overveldende.

Matbutikken bytter ut bilen, og sykler varene hjem til deg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BJØLSEN: - Meny er i gang med et pilotprosjekt på sykkel, i Bydel Sagene og i Bydel Nordre Aker, for postnummer 0484 og 0485, men målet er jo å rulle ut dette bredere etter hvert. Vi vurderer hele tiden løsninger som bidrar til mer effektive kundeopplevelser, og sykkel vil kunne bidra med effektiv fremkommelighet.

Disse er klare for norgesmesterskapet!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: I kultursalen på Grefsen skole summer det entusiastisk. Spenningen er til å ta og føle på. Ut av nypussede horn blåses de vakreste toner og fra paukene høres taktfaste dramatiske slag. Lørdag 22. juni skal Grefsen skolekorps konkurrere i NM for skolekorps i Larvik, 2 divisjon.I konkurransen møter de korps fra hele landet, og nivået er skyhøyt.

Finner ikke ut av hvor sølet kommer fra

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Stor sjakkdag på Grefsen: Derfor er sjakk så moro

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Hva er simultansjakk? Kort forklart: Én til to personer spiller sjakk mot et stort antall motstandere - samtidig.Tirsdag arrangerte Grefsen skole stor simultansjakk-turnering.Inviterte tidligere elev Grefsen skole har hatt sjakk som en sosial aktivitet for barna i storefri på torsdager. Det har vært rundt 45 i oppmøte i våres. I alt 250 besøkende i løpet av de seks gangene.