Nyheter om Grannes


Grannes-beboere fortviler over dem som sykler for fort

Naboer på Grannes er bekymret for barnas sikkerhet på den populære gang- og sykkelveien mellom Grannes og Møllebukta.
Les mer om:

Her skal all biltrafikken til det nye sykehuset gå

Beboere på Grannes kan ikke forstå at all biltrafikken til det nye sykehuset på Ullandhaug skal sluses gjennom Kristine Bonnevies veg.
Les mer om:

- Urovekkende underdekning av barnehageplasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LEDER:Det vil mangle opp mot 200 barnehageplasser i Tananger innen ti år. Underkapasitet er det også i Røyneberg-området. Det vil derimot være mange ledige plasser på Sande/Skadberg og i sør.Solabladet har skrevet flere artikler om foreldre i Tananger som ikke får plass der de bor.

Miljøagentene har startet lokallag på Grannes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LESERINNLEGG: Lokallaget «Miljøagentene på Grannes» ble stiftet onsdag 10. april etter initiativ fra Lotte Endresen Søreng (6) og mor, Maiken Endresen Søreng. Stiftelsesmøtet ble avholdt på Grannes skole og hadde rekordstort oppmøte med over 40 stk tilstede. Dette har resultert i 25 medlemmer fra Grannes skolekrets og flere engasjerte foreldre.Miljøagentene på Grannes hadde sin første aktivitet lørdag 4.

Bygger sin egen støyskjerm etter avslag fra kommunen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)STØY: - Dette vil bety alt for livskvaliteten å få opp støyskjerming, sier Gudrun Halvorsen.Vi sitter hjemme i stua hennes i huset like ved rundkjøring på Grannes. Her har Gudrun og mannen bodd siden 1980, lenge før det ble en kross. Alt endret seg da rundkjøring på Grannes ble bygget i 2012. Tidligere merket de ikke så mye til trafikken via Madlaveien, men nå er det helt umulig ikke å legge merke til hver eneste bil.

Slik blir 17. mai-feiringen i Sola kommune

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)17. mai i Sola sentrum: 08.00 Kongshaugvegen 4 - parkering ved Sola kulturhus. Flaggheising v/speiderne i Sola kommune. Trompetfanfare v/Skolekorpset Sola. Appell ved ordfører Ola Ueland. Allsang: Ja, vi elsker (1. og 2. vers)08.30 Sola kirke Kransenedleggelse på minnesmerke for de falne i 2. verdenskrig v/ordfører Ole Ueland. Allsang: Ja, vi elsker (1. 2. og 3. vers).

Feiret med åpen dag på Bånkall: Grus, pukk og kalk i 100 år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Klima- og miljøministeren plukket søppel med guttene på Grannes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KLIMA:- Det er en bestilling om at vi må gjøre mer for miljøet, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen om guttenes innsats.Elvestuen har nettopp plukket søppel sammen med guttegjengen på Grannes Fritidshjem.

I morgen får disse elevene besøk fra regjeringen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har latt seg imponere av miljøbevisste elever ved Grannes skole.

Kommunen har overkapasitet på barnehageplasser, men i Tananger er det stor mangel på barnehageplasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For drøye ti år siden var det ventelister til barnehageplasser i Sola. I 2007 satte kommunen ned et arbeidsutvalg som skulle lete etter egnede tomter å bygge flere barnehager på.

- Se opp for korps i veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hver mandag fram mot 17. mai har Skolekorpset Sola marsj-øvelser.- Vi har ordnet med nye vester til de voksne som følger med og passer på trafikk. Jeg tror vi blir synlige og forhåpentligvis får vi folk til å smile når de må vente litt på at ungene passerer, sier styremedlem Solveig Danielsen i Skolekorpset Sola.Sola sitt hovedkorps (i alderen 12-19) marsjerer både i barnetoget og folketoget.

Guttene plukker søppel på vei til SFO - Fikk takkebrev fra klima- og miljøministeren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det kriblet i magen, forteller guttene Daniel, Even, Henrik, Gustav og Simen om å få brev fra ministeren.Like før påske kom brevet i posten.

Historia om Jakob Rott som kasta sjølve futen på dør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I barneåra, på 1950-talet, var soverommet mitt i Holarhagjen i den vestre salen oppe på loftet. Glaset vende mot vestnordvest med storslått utsikt mot havet og Rott. Som eit slags eventyrland låg øya.

Sindre og Lotte vil få solabuen begeistret for squash

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SQUASH: Lotte Eriksen blir av mange regnet som en av tidenes norske squash-spillere. Hun har vunnet NM 14 ganger på rad, og i 2014 var hun raknet som nummer 53 i verden. Nå har hun bestemt seg for å legge racketen på hylla, men hun vil fortsatt være med på å prege sporten.Eriksen har vært involvert i rekrutteringsarbeidet i Hafrsfjord siden klubben mottok en støtte til arbeidet fra DNB Sparebankstiftelsen i 2017.

Mer enn 150 elever - mer enn 150 bøker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Hun fløy opp så høyt at hun ikke trengte å være redd, forteller Amanda Larsen.Foran mer enn 150 medelever, står hun på scenen og leser høyt fra sin egen bok. Hun har, på samme måte som flere av dem i salen, jobbet med sin egen bok siden slutten av januar.- Jeg føler jo nesten et eierskap til dette. Det er så spennende å lære barna hvordan fortelle en historie, sier Bobbie Peers.Dette er tredje gang Peers er med på "Boka mi".

Nå skal Vegvesenet ta grep om farlig undergang på Røyneberg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I dag var tre elevrådsmedlemmer fra hver av skolene i Sola samlet i kulturhuset for barn og unges kommunestyre. Her får elevene ta opp saker og stille ordføreren spørsmål om det som opptar dem.Fra Sola ungdomsskole stilte kun to elever til møtestart.

Disse firmaene etablerte seg i Sola i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er listen over nystartede selskap i Sola i mars:ALH Service AS er et aksjeselskap som holder til på Røyneberg. Daglig leder er Adrian Løining Henriksen, og selskapet driver med transport tjenester, budbil og transport, samt diverse service arbeid.Manowear Abrahamsen drives av Krister Emil Abrahamsen og har adresse på Røyneberg.

Grannes-elevene grillet politikerne om trafikksikkerhet

Lokalpolitikerne i Sola fikk mange gode spørsmål da Grannes skole arrangerte politisk kvarter.
Les mer om:

Elevstreik, bompenger og sykkelråkjørere ble tema da Grannes-elever møtte politikerne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Mitt Sola: Grannes og Røyneberg

Fra slaget i Hafrsfjord til jordbærproduksjon.
Les mer om:

- Tusen, tusen takk for jobben dere gjør. Dere er våre forbilder.

- Hvis alle hadde gjort som disse 1. klassingene, kunne verden vært et bedre sted, mener daglig leder ved Grannes fritidshjem, Randi A. Holm Carlsen.
Les mer om:

Kjempepopulært med trimbingo

I 38 år har Grannes velforening invitert naboer og venner til trimbingo.
Les mer om:

Trafikkulykke på Grannes

En person er påkjørt i en trafikkulykke på Grannes torsdag morgen, det melder politiet på Twitter.

17,6 mill. for eiendom ved nye SUS

Stavanger tingrett har bestemt at Helse Stavanger må ut med drøyt 17,6 millioner kroner for en eiendom på Grannes, like ved den nye sykehustomta.
Les mer om: