Nyheter om Grønn


Flykvoter i medvind!

Den siste tiden har det vært debatt i norske medier, etter at vi i grønn ungdom på vårt landsstyremøte nylig vedtok at vi ønsker å innføre en flykvote på 2 flyturer i året per person.
Les mer om:

Nullvekstmålet for personbiltrafikk må bestå

En endring ville være en katastrofe for alle som jobber for moderne og grønn byutvikling.
Les mer om:

Her er seks grunner til at Haugalandet skal bli en grønn region

Kommunene i regionen jobber sammen for det grønne skiftet. Men de har dårlig tid.
Les mer om:

Tankesmien Agenda setter feil kurs for grønn næringsuvikling, omstillingen vil markedet sørge for

KRONIKK: Heller enn å gi staten en større rolle bør politikerne konsentrere seg om enda bedre tilrettelegging for næringslivet – slik at norske næringer har rammevilkårene som er nødvendige for det grønne skiftet.
Les mer om:

Visepresidenten truer med å forlate sjakkforbundet hvis Kindred-avtalen inngås: – Stor omdømmesmell

Søndag avgjøres Kindred-striden. Inngås avtalen, forlater visepresident Vibeke Grønn trolig forbundet.
Les mer om:

Visepresidenten truer med å forlate sjakkforbundet hvis Kindred-avtalen inngås: – Stor omdømmesmell

Søndag avgjøres Kindred-striden. Inngås avtalen, forlater visepresident Vibeke Grønn trolig forbundet.
Les mer om:

Sp vil ha grønn omsorg for tidlig demente

Folkesykdommen demens ser ut til å leve opp til sitt rykte. Nylig var vitenskapsfolk ute i mediene med ganske så dystre utsikter.
Les mer om:

Agdestein og Grønn trekker seg fra sjakk-NM i protest

Norges 5. beste sjakkspiller, Simen Agdestein, trekker seg fra NM. Internasjonal mester Atle Grønn sier han vil slutte med sjakk hvis sponsoravtalen blir stemt gjennom på kongressen.
Les mer om:

Sørlending vant nasjonal skrivekonkurranse

– Veldig gøy, sier Daniel Nicolai Grønn Moen (18), etter å har vunnet 8000 kroner for teksten Gud, Satan og William Shakespeare.
Les mer om:

Vil ha grønn kollektivtransport

Regjeringen vil ha en rask utbygging av infrastruktur for alternative energikilder over hele landet. Diesel og bensin skal erstattes av batterier, hydrogen og biogass.
Les mer om:

Familien Eriksens drømmehjem er noe helt utenom det vanlige: – Her stortrives vi!

Sett fra gata ligger det vertikaldelte etterkrigshuset klemt mellom bratt fjell og små tomter i Fjellgata. Innenfor åpenbarer det seg en verden av lys, rom og plass. Med panoramavindu mot en grønn oase og et yrende dyreliv i bakgården.
Les mer om:

Fra svart gull til grønn vind

Aibel er ikke bare vernesko og oransje kjeledresser. Framover vil 150 ingeniører på Risøy ta Aibel med inn i det grønne skiftet. – Vår industri vil bestå fordi vi klarer transformasjonen til flere grønne prosjekt, mener de.
Les mer om:

Fem tips til en grønn sommerferie

Gira på å teste elsykkelferie, eller å bytte ut flyet med seilbåt i sommer? Her er noen gode råd til deg som ønsker en miljøvennlig ferie!
Les mer om:

Sjakkeksperter om Carlsens planer: – Helt surrealistisk

Flere tunge stemmer i det norske sjakkmiljøet reagerer kraftig på den nyoppstartede klubben til verdensmester Magnus Carlsen (28). NRK-ekspert Torstein Bae er målløs. Atle Grønn kaller det «sjakk matt».

Grønn Ungdom vil nekte deg å fly mer enn to ganger i året

Grønn Ungdom mener staten må hjelpe oss å leve klimavennlig, og ønsker en kvoteordning for flyreisende nordmenn. – Skremmende og totalitært, mener FpU.
Les mer om:

21.000 elever gjør som dem, og tilbringer en ferieuke på skolen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: - Jeg er veldig glad for at Osloskolen har et slikt flott tilbud til elevene i sommerferien. Og det er stas å se at de strømmer på, forventningsfulle og spente, sier Marte Gerhardsen.I tre uker har hun vært direktør i Utdanningsetaten. Hun forteller om besøk på flere av skolene i hovedstaden, og at det er mye nytt å sette seg inn i.- Det har vært utrolig gøy, og litt overveldende.

Aksjonen for park i Nydalen: Arrangerer piknik på parkeringa

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det blir appeller, leker for barna og kåring av kveldens stiligste park entusiast, så ta på deg noe som kan pynte opp parkeringsplassen.

Med stafett som siste stikk i miljøkampen(pluss)

Maj-Lis Larsen Espeland lager humlehage og grønn sone i industriområde i Molde. Nå vil hun ha flere aktører på banen med en humlestafett for bedrifter i byen.
Les mer om:

Skravlekoppen på Tveita senter: Alna åpner opp for en prat

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er kjempefint med disse koppene. Folk kan nå få mer sosialt samvær. At koppene har kommet til akkurat Tveita senter har stor betydning, for her er det mye liv og mye som skjer, sier Sonja Eivindson.Selv er hun fra Tveita og er ofte å se på sentret. Et senter som også brukes mye av Berit Arnesen fra Etterstadsletta, som fant seg en «Skravlekopp» og satte seg ned ved siden av Eivindson på Jordbærpikene.

650 personer vil ha grønn park i stede for næringspark på Gangsås(pluss)

XL- Byggs etablering av et byggevarehus på Gangsås/Åsby har vakt sterkt engasjement og bevissthet blant innbyggerne.
Les mer om:

Regjeringen vil halvere utslippene fra skipsfart

Utslippene fra sjøfart og fiske må halveres innen 2030. Det er målet for regjeringens handlingsplan for grønn skipsfart. Men miljøbevegelsen er ikke imponert.
Les mer om:

Høgskolen i Østfold får et masterløft – skal utvikle grønn teknologi i nytt studieprogram

Høgskolen i Østfold lanserer sitt første masterprogram i ingeniørfag.
Les mer om:

Grønn flykamp(pluss)

Skal vi lykkes med å begrense klimaendringene, må vi reise mindre med fly. Miljøpartiets ungdomsorganisasjon er ikke alene om å mene dette.
Les mer om: