Nyheter om Grønn


Husmannsplassen Enga: Arrangerer vårrengjøring for å bevare tomta

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)600 meter fra parkeringsplassen på Ellingsrud, langs turveien inn til Mariholtet, ligger husmannsplassen Enga. Den er vernet av byantikvaren, men huset trenger å rehabiliteres, og tomta må ryddes opp. Og nå begynner man med oppryddingen av tomta. 22. og 23. mai, klokka 14.00 til 21.00, arrangerer «Aksjonsgruppa for bevaring av husmannsplassen Enga» grønn dugnad, og rydder på tomta.

Norges mest sjangernøytrale musikkfestival har det yngste publikummet

Vi har tatt en prat med to av de voksne som står bak, initiativtaker til selve festivalen og styreleder Linn Lunder og nåværende daglig leder Henriette Larsen, om hvordan det er å arrangere musikkfestival for den yngste generasjonen. Først og fremst – gratulerer med 10-årsjubileet! Denne markeringen kan vel tolkes som at dere har gjort noe riktig, men hvordan holder dere festivalen aktuell og interessant år etter år? – Vårt mål er å overraske og engasjere publikummet og det gjør vi med både gamle og nye artister og forestillinger.

De drar fra byen til Maridalen, for å dyrke egne grønnsaker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: I regi av organisasjonen Økologisk Norge, ble det for fire år siden etablert et andelslandbruk på Kirkeby gård, i Maridalen. «Andelslandbruksprosjektet i Økologisk Norge har som mål å bidra til å trygge andelslandbruksmodellen som en forutsigbar distribusjonskanal for lokalproduserte økologiske varer og stimulere til etableringen av nye andelslandbruk.

17. mai på Holtet 2019

At Marienlunden endelig er gjenåpnet som en grønn lunge bidro til en flott start på 17. mai på Holtet. Etter flaggheising og korpsmusikk på Bekkelaget skole var det taler og kransenedleggelse ved minnebautaen. Årets tale var ved den 97 år gamle Milorg-veteranen Roald Normann Dølven.
Les mer om:

Rødt: Nei til vindkraftparker, ja til grønn industri

Rødt vil ha stans i bygging av vindkraftparker på land. Samtidig vil partiet kutte utslippene med hele 60 prosent og bruke oljepenger på grønne industrier.
Les mer om:

Rødt: Nei til vindkraftparker, ja til grønn industri

Rødt vil ha stans i bygging av vindkraftparker på land. Samtidig vil partiet kutte utslippene med hele 60 prosent og bruke oljepenger på grønne industrier.
Les mer om:

Arktis varmes opp dobbelt så fort som resten av kloden: – Må satse på grønn energi i nord

Det har aldri før blitt målt mindre sjøis i Arktis i april enn i år. Skal Arktis overleve klimaendringene må Parisavtalen gjennomføres, og vi trenger grønn teknologi i nord, mener forsker.
Les mer om:

Endelig er Viking Håndball gjeldfrie: – Det har vært et mareritt

Etter 20 år med milliongjeld er Viking endelig tilbake i grønn sone økonomisk.
Les mer om:

Endelig er Viking Håndball gjeldfrie: – Det har vært et mareritt

Etter 20 år med milliongjeld er Viking endelig tilbake i grønn sone økonomisk.
Les mer om:

Miljøpartiet De Grønne ber Harstad kommune erklære klimakrise(pluss)

Denne uken erklærte Bodø kommune klimakrise. Nå må Harstad gjøre det samme, sier Hanne Gideonsen og Lars Jørgen Høe i Miljøpartiet De Grønn Harstad.
Les mer om:

- Stopp alle planer om å bygge ut Kalbergskogen nå!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Styringskomiteen for kommuneplanarbeidet i Time kommune sa for omtrent et år siden at det ikke kom på tale å bygge ut Kalbergskogen før etter 2030. Alt tatt i betraktning omkring byutviklingen i Orstad/Kvernalands-området, så er det en veldig klok beslutning. Politikerne vil vente og se, og utnytte verdien av det flotte natur- og friluftsområdet som denne skogen er for befolkingen på Kvernaland/Orstad.

Grønt og skjønt ved Bekkelagsbadet

Det nye Bekkelagsbadet er klart til bruk og har allerede blitt testet ut av mange. Tidligere i år har det kommet toaletter og andre fasiliteter. Nå er aktivitetsparken også blitt grønn og fin. Den offisielle åpningen er torsdag 23. mai, i forbindelse med Nordstrand bydelsdager.
Les mer om:

«Merkelig fra Høyre om fortetting!»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det skulle man ikke tro når man leser Horntvedt og Christiansens innlegg «Stans rå-fortettingen av Oslo og Tåsen».I Høyres program for 2019-2023 står det blant annet at «Oslo Høyre vil legge til rette for bygging av flere boliger. Det må bygges tettere og mer urbant der kollektivtilbudet er best.».

Naboene ville ha noe annet enn friområde for hund. Nå har kommunen en plan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENKOLLEN: I fjor ble ideen om et hundelufteområde i Grefsenkollveien, på en kommunal lagertomt i Grefsenkollveien like ved Akebakken, luftet av Venstre.Det ble det litt rabalder av, fordi beobere i området på ingen måte ønsket noe hundelufteområde på denne plassen. Derimot samlet de seg, og ba bydelen i stedet om et parkområde, eller et aktivitetsområde for nærmiljøet og andre.

Ny grønn lunge i Kvadraturen

Fra asfalt til grønne plener. Den tidligere båtopplags- og parkeringsplassen ved Langfeldts allmenning forvandles til grøntområde.
Les mer om:

Grønn Ungdom: Legg ned kyllingindustrien

Grønn Ungdom tar nå kampen for at vedtaket om å avvikle kyllingindustrien også skal bli moderpartiets politikk.
Les mer om:

Ba innbyggerne søke tilskudd til grønn aktivitet. Slik gikk det

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Bydelsutvalget i Nordre Aker vedtok i fjor å sette av en halv million kroner til Grønne midler i 2019. Dette kommer i tillegg til én million kroner i frivillighetsmidler, som ble delt ut i mars.- Vi har lyst ut 500.000 kroner, og det er ganske vide muligheter for hva det kan søkes om. Og dette er åpent for alle - privatpersoner, foreninger, borettslag, næringslivet, gründere og tiltak i bydelens regi.

Full musikkfest for politisk skifte

Til høsten skal byen males både rød og grønn, hvis Morten Abel, Skambankt, Tøfl, Izabell og de mange andre artistene som laget 1. mai-fest på Folken får viljen sin. Og muligens slenger de med et permanent tivoli.
Les mer om:

Nå er Marienlunden grønn igjen!

Marienlunden på Holtet har lenge vært brukt som parkeringsplass, men nå settes den endelig i stand igjen.
Les mer om:

Klimaaktivister hevder stortingsvakt sa de «fremstår som idioter»

Politikere fra Grønn Ungdom som mandag ble utvist fra Stortinget etter en aksjon, hevder at en stortingsvakt sa til dem at de «fremstår som idioter».
Les mer om:

Hundvåg: Fra frodig grønn oase til lekeplass

Prospektet viser en frodig grønn park, men virkeligheten er en annen. – Hva skjedde underveis? spør Kjartan Alexander Lunde (V).
Les mer om:

En ny grønn deal for klimaet

Les mer om:

Fredrikstad trenger en stor grønn lunge for å puste

– Som en kniv skjærer en støyende og trafikkert fylkesvei rett gjennom parken, skriver Roy F. Conradi Andersen og vil slå sammen de to til én stor sentral grønn lunge og møteplass.

Nysnø inviterer til grønn investeringskonferanse på Tou

– Stavanger kan skape en internasjonal arena innen klima og finans. Og denne konferansen håper vi kan være starten på akkurat det, sier Siri M. Kalvig, sjef i Nysnø Klimainvesteringer.
Les mer om:

Gjør mai til grønn måned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: - Alle har vært positive, og vi har opplevd så mye velvilje. Det er flott å kunne møtes i et felles engasjement for miljøet og samfunnet, sier diakon Connie Bakken.Grønn menighet I 2017 ble Sørfold menighet såkalt «grønn menighet». Et av målene de skal ha, er å utfordre og søke samarbeid med andre i kommunen.- Vi tok like godt litt sats, og ville prøve å få med flest mulig.