Nyheter om Grønland


Brutal virkelighet: - Folk blir farligere

Abdi (20) frykter at volden blir grovere i de kriminelle ungdomsmiljøene. Han har selv brukt kniv og blitt stukket med kniv. Her forteller han sin rå og ærlige historie om livet som gjengmedlem på Grønland i Oslo.
Les mer om:

Fattighuset må avvise sultne

- Ingen klager. De aller fleste tar beskjeden med godt mot, smiler, sier god jul og takker for hjelpen, sier prest ved Grønland kirke, Ingrid Ribe-Nyhus.
Les mer om:

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Moisés Gadea – «Te doy»

Vi har kommet til siste klipp fra live-innspillingene på Nordic Black Theatre på Grønland i Oslo, der Samspill Sessions ble spilt inn i sommer og som Ballade har vist gjennom 12 uker denne høsten. Siste artist og låt ut er Moisés Gadea med sangen «Te doy» - «Jeg gir deg» - som passende nok runder av sesongen. God fornøyelse! Innlegget Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Moisés Gadea – «Te doy» dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Rogaland er grønt som en av få regioner i Europa: – Kan gi feil signaler

Bare Grønland er grønt i tillegg til Rogaland, Troms og Finnmark, Nordland og Trøndelag, viser EUs risikokart som oppdateres hver torsdag.

Marianne bare måtte få tak i «Eskimonika» før den forsvinner

Finnmarkingen med røtter fra Grønland liker «Eskimonika», men vil ikke bli kalt eskimo. Hun poengterer at det er to forskjellige saker.
Les mer om:

Norge og Grønland enige om fiskekvoteavtale for 2021

De norske fiske- og fangstkvotene i områdene rundt blir de samme neste år som de har vært i år. Det samme gjelder de grønlandske kvotene i Barentshavet.

Ble arbeidsledig og begynte å gå på ski: Tom har 50 mil igjen til månen

Mange går på ski til Sinober. Noen går over Grønland. Andre går til Sørpolen. Tom Stensaker (66) går til månen. Han kommer dit i vinter.
Les mer om:

Kampen om trikk fra Nordstrand over Grønland er på ingen måte over: – Det begynner å bli ganske spennende

Nordstrand-mann og trikkeforkjemper Haakon Magnus Preus vil at trikken skal gå fra Ljabru over Grønlandsleiret og videre til Rikshospitalet. – Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra politikerne, forteller han.

Politiet i Oslo anmelder 45 for brudd på smittevernregler på Grønland

I alt 45 personer anmeldes for brudd på smittevernreglene etter at politiet avbrøt to arrangementer i utleielokaler på Grønland i Oslo natt til søndag

Ungdomsklubb rammes av coronaregler: – Det er ille

De ansatte på fritidsklubben Riverside på Grønland i Oslo er redde for hva som skjer når ungdommen virrer rundt i gatene i stedet for å være hos dem.
Les mer om:

USA neste VM-motstander

Sander Sagosen og Norge møter USA i VM i Egypt etter at koronakaos sendte amerikanerne inn i mesterskapet. Kvalifiseringen der også Canada, Grønland og Puerto Rico skulle deltatt, ble innstilt på grunn av viruspandemien. USA fikk VM-billett mye på grunn sin innsats i den panamerikanske mesterskapet i fjor.

Sebastian vil ha trikkelinje fra Nordstrand over Grønland – nå har han laget en underskriftskampanje: – Vi skiller bydelene fra hverandre

Sebastian Haugland i Gamle Oslo Venstre har laget en underskriftskampanje hvor han foreslår en trikkelinje fra Nordstrand, over Grønland og til Rikshospitalet. Han trengte 300 underskrifter. Nå har han fått 700. – Jeg er opptatt av at bydelene henger sammen, sier han.

Issmelting på Grønland fører til høyeste havnivåstigning på 12.000 år

Smeltingen av Grønlands enorme isbreer vil føre til den høyeste havnivåstigningen på 12.000 år, selv om klimaendringene bremses, viser en ny studie.
Les mer om:

Taxikunde ville ikke betale for turen – forsøkte å stikke sjåføren med kniv

En kunde som ikke ville betale for taxituren på Grønland i Oslo, forsøkte lørdag kveld å knivstikke sjåføren.
Les mer om:

Person slått til blods med glass i Oslo

En person er kjørt til sykehus etter å ha blitt slått i ansiktet på Grønland i Oslo med det som trolig er et glass. En mann er anholdt i saken.
Les mer om:

Person slått til blods med glass

En person er kjørt til sykehus med blødende skader etter å ha blitt slått i ansiktet på Grønland i Oslo med det som trolig er et glass.
Les mer om:

Forskergruppe: Havnivået vil stige med over 40 centimeter innen år 2100

Med ny vitenskapelig dokumentasjon kommer ei forskergruppe ledet av amerikanske National Aeronautics and Space Administrastion (NASA) med et nytt varsel om konsekvensene av issmeltingen på Grønland og i Antarktis.
Les mer om:

Forsker-gruppe varsler: Havnivået vil stige med 40 cm fram mot 2100

Nye modellberegninger av is-smeltingen på Grønland og i Antarktis gir sikrere anslag av havnivåstigningen.
Les mer om:

Massivt isflak har løsnet på Grønland

Et massivt isflak på 110 kvadratkilometer har løsnet nordøst på Grønland. Forskere mener årsaken er raske klimaendringer.
Les mer om:

Issmelting i takt med «worst-case scenario»

Issmeltingen på Grønland og i Antarktis foregår nå i et tempo som tilsvarer det mest ekstreme scenarioet til FNs klimapanel (IPCC).
Les mer om:

Issmelting i takt med «worst-case scenario»

Issmeltingen på Grønland og i Antarktis foregår nå i et tempo som tilsvarer det mest ekstreme scenarioet til FNs klimapanel (IPCC).
Les mer om:

To unge menn knivstukket i Oslo sentrum – én mann pågrepet

To unge menn ble lørdag kveld knivstukket like ved Akerselva på Grønland i Oslo. En ung mann ble kort tid etterpå pågrepet.
Les mer om:

To unge menn knivstukket i Oslo sentrum – én mann pågrepet

To unge menn ble lørdag kveld knivstukket like ved Akerselva på Grønland i Oslo. En ung mann ble kort tid etterpå pågrepet.
Les mer om:

To personer knivstukket i Oslo

To personer er lettere skadet etter å ha blitt knivstukket i området ved Elgsletta aktivitetspark på Grønland i Oslo. En person er pågrepet etter hendelsen.
Les mer om: