Nyheter om Gjesdal


Lokal trio tok NM-gull i karate

Kjetil Brimsø, Rasmus Agre Gjesdal og Pål Vatsvåg fra Stavanger karateklubb tok lørdag gull i lagkata i NM i karate i Oslo.

Ung suldøl på Ungdommens fylkesting i Rogaland

Arin Eirikssønn frå Sand var Suldal sin representant på helgas møte til Ungdommens fylkesting i Stavanger. Eirikssønn er første vara for medlem Bjørn Wigestrand som ikkje hadde anledning å delta på fylkestinget. Tredje mann, som også er valt ut av kommunen, er Mohammed Ibrahim på 2. varaplass. Rådgivande organ Over 40 rogalandsungdommar deltok då Ungdommens fylkesting (UFT) konstituerte seg. Ingen av suldalsungdommane vart innstilt til ungdomsutvalet.

Leo (41) fra Ålgård tjente 7,5 millioner på musikkvideoer

Metallåter av kjente pophits er god butikk for Leo Moracchioli fra Ålgård. I fjor tjente han nest mest i Gjesdal med en inntekt på nesten 7,5 millioner.
Les mer om:

Leo (41) fra Ålgård tjente 7,5 millioner på Youtube

Metallåter av kjente pophits er god butikk for Leo Moracchioli fra Ålgård. I fjor tjente han nest mest i Gjesdal med en inntekt på nesten 7,5 millioner.

You tube-millionær betalte mest skatt i Gjesdal

Flere hundre millioner visninger på Youtube gir også millioner i inntekt for Leo Moracchioli fra Ålgård. Det å lage metallåter av kjente pophits er både populært og god butikk.

Gjesdal skriker etter flere innbyggere

BUDSJETT: Det er tøffe tider i Gjesdal kommune, og kommunen har sjelden investert så lite som nå. Men de håper at utbyggingen i Kodlidalen skal gi kommunen like mange innbyggere som sauer.
Les mer om:

Krigshistorie og nye turmål på kartet i Oltedal

Uburhedlaren i Oltedal ga husly og skjul for 80 mennesker under 2. verdenskrig. Den er ett av åtte spennende turmål som Gjesdal kommune sammen med lokale initiativtakere på ny har satt på kartet.
Les mer om:

– Sterkt urimeleg, seier ordførarane både i Klepp, Gjesdal, Time og Hå

Det er meir løn i staten enn i kommunane. Difor kan Klepp, Gjesdal, Time og Hå bli trekt 13,8 millionar kroner for ei teneste som i dag kostar dei 6,2 millionar kroner, viss staten tek over dei kommunale skatteoppkrevjarkontora.

Mobilen må bort når foreldrene henter i barnehagen

GJESDAL: På porten til alle kommunale barnehager i Gjesdal har det dukket opp et forbudsskilt med beskjed om at barnehagen er mobilfri sone. Noen barnehager har også innført mobilfritt pauserom.
Les mer om:

Tekniske problemer på nasjonale prøver

SKOLE: Flere skoler opplever tekniske problemer under gjennomføringen av nasjonale prøver. Solås skole i Gjesdal måtte tirsdag gi opp å gjennomføre prøven.
Les mer om:

Her er det nye kommune­styret i Gjesdal

Her er en oversikt de folkevalgte som skal styre Gjesdal de neste fire årene.
Les mer om:

GJESDAL: Frode Fjeldsbø fortsetter: – En eventyrlig kveld

Med en oppslutning på hele 36,5 prosent og 10 mandater så fortsetter Frode Fjeldsbø som ordfører også i den neste fireårsperioden.
Les mer om:

Gjesdal: Fornøyd ordfører: - Helt sinnssyke tall for oss

Forhåndsstemmene er talt opp på Ålgård og Ap og Frode Fjeldsbø går mot et valg med enda høyere tall enn under kommunevalget i 2015.

MC-fører omkom i trafikkulykke i Gjesdal

En motorsyklist ble erklært død på stedet etter en trafikkulykke på fylkesvei 506, Timevegen, i Gjesdal lørdag ettermiddag.

Ap-politiker fra Gjesdal slipper ikke ut fra Gaza

Hussam Almozayan (Ap) vet ikke når han og familien får slippe ut fra Gaza og tilbake til Rogaland.

Gjesdals ordfører: – Blink betyr mye for folk

Gjesdal kommune bruker 400.000 kroner på å støtte Blinkfestivalen, og selv om pengebruken er litt omdiskutert, håper ordfører Frode Fjeldsbø at investeringen skal gi avkastning i framtiden.

Bil kjørte i fjellvegg i Rogaland – én person til sykehus

En mann er fraktet til sykehus med luftambulanse etter at en bil kjørte i en fjellvegg i Gjesdal kommune i Rogaland fredag ettermiddag.
Les mer om:

Norges juniorgutter ute av VM

Egypt satte en stopper for Norges drøm om medalje i junior-VM i håndball. Norge måtte se seg slått 27–29 i torsdagens kvartfinale. – Det er en ekstremt skuffet gjeng som sitter her nå, sier trener Vidar Gjesdal til håndball.no.
Les mer om:

Andreas har allerede Renaa og Ramsvig på CV-en. Nå venter Lyon

Matbransjen i Rogaland må hente kokker fra utlandet på grunn av mangel på arbeidskraft. Men Stavangermannen Andreas German Gjesdal (19) går motsatt vei: Til høsten venter tre-stjerners Michelin-restaurant i Frankrike.

Sanglaget på museet

Bilder fra konserten med Nord-Aurdal Sanglag på museet lørdag kveld, med dirigent Inge Dahl og konferansier for kvelden, Jon Gjesdal.

Traktorulykke i Gjesdal

Like før 21.30 i kveld fikk politiet melding om en traktor som hadde kjørt i et steingjerde og veltet.

Bonde ber hageeigarar bruka mindre gjødsel

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fjor sende Landbruksdirektoratet, Mattilsynet og Miljødirektoratet ut eit forslag til revidert gjødselregelverk. Ein del av bakgrunnen for dette, er at ein i delar av landet har meir fosfor enn det som om er nødvendig som gjødsel for plantene. Dette gjev avrenning av fosfor frå jordbruksareal til vatn, noko som kan føra til utfordringar for vassmiljøet.

Sarpsborg senket av Gjesdal

Tross enorme Sarpsborg-sjanser var det Kristiansund som scoret etter en forsvarstabbe og vant 1-0 i eliteserien i fotball søndag.