Nyheter om Gjesdal


Ap-politiker fra Gjesdal slipper ikke ut fra Gaza

Hussam Almozayan (Ap) vet ikke når han og familien får slippe ut fra Gaza og tilbake til Rogaland.

Gjesdals ordfører: – Blink betyr mye for folk

Gjesdal kommune bruker 400.000 kroner på å støtte Blinkfestivalen, og selv om pengebruken er litt omdiskutert, håper ordfører Frode Fjeldsbø at investeringen skal gi avkastning i framtiden.

Bil kjørte i fjellvegg i Rogaland – én person til sykehus

En mann er fraktet til sykehus med luftambulanse etter at en bil kjørte i en fjellvegg i Gjesdal kommune i Rogaland fredag ettermiddag.
Les mer om:

Norges juniorgutter ute av VM

Egypt satte en stopper for Norges drøm om medalje i junior-VM i håndball. Norge måtte se seg slått 27–29 i torsdagens kvartfinale. – Det er en ekstremt skuffet gjeng som sitter her nå, sier trener Vidar Gjesdal til håndball.no.
Les mer om:

Andreas har allerede Renaa og Ramsvig på CV-en. Nå venter Lyon

Matbransjen i Rogaland må hente kokker fra utlandet på grunn av mangel på arbeidskraft. Men Stavangermannen Andreas German Gjesdal (19) går motsatt vei: Til høsten venter tre-stjerners Michelin-restaurant i Frankrike.

Sanglaget på museet

Bilder fra konserten med Nord-Aurdal Sanglag på museet lørdag kveld, med dirigent Inge Dahl og konferansier for kvelden, Jon Gjesdal.

Traktorulykke i Gjesdal

Like før 21.30 i kveld fikk politiet melding om en traktor som hadde kjørt i et steingjerde og veltet.

Bonde ber hageeigarar bruka mindre gjødsel

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fjor sende Landbruksdirektoratet, Mattilsynet og Miljødirektoratet ut eit forslag til revidert gjødselregelverk. Ein del av bakgrunnen for dette, er at ein i delar av landet har meir fosfor enn det som om er nødvendig som gjødsel for plantene. Dette gjev avrenning av fosfor frå jordbruksareal til vatn, noko som kan føra til utfordringar for vassmiljøet.

Sarpsborg senket av Gjesdal

Tross enorme Sarpsborg-sjanser var det Kristiansund som scoret etter en forsvarstabbe og vant 1-0 i eliteserien i fotball søndag.

Utnyttet forsvarstabbe

Selv om det var Sarpsborg 08 som hadde de største sjansene, var det Kristiansunds Henrik Gjesdal som scoret kampens eneste mål, da han utnyttet en forsvarsfeil etter 54 minutter.
Les mer om:

Kristiansund-helten: – Har vært mye elendighet

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg – Kristiansund 0–1) Kristiansund fortsetter å vinne. Og nå har de funnet en matchvinner – Henrik Gjesdal (25) – som bare har scoret to mål i Eliteserien.

Video av ny E39 via Lølandsvann og andre traseer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Statens vegvesen har nå levert sitt planforslag for ny E39 fra Lyngdal til Ålgård til Samferdselsdepartementet. Statens vegvesen ber om å legge alle utredede korridorer på høring, men korridorene som er merket A1 i Agder, og R1 i Rogaland med variantene V2b, V3a og V4a, er det Statens vegvesen mener er det beste utgangspunkt for videre regulering.

Foreslår ja til bompengeopplegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rådmannens forslag til vedtak som legges frem er at «Utbyggingen av E39 på strekningen Lyngdal vest til Ålgård delfinansieres med bompenger. Innkrevingen skjer i begge retninger i bomstasjoner som plasseres mellom hvert kryss. Det legges til grunn 15 års etterskuddsvis innkreving i hver bom.» Forslaget er i henhold til anbefalingen fra Nye Veier AS.Da saken først ble behandlet i formannskapet 30.

Vil vita meir om verknadene for Eigersundsområdet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Planforslaget med anbefaling av korridorar blei tysdag sendt over frå Statens vegvesen til departementet.- Korridorane A1 i Agder og R1 i Rogaland med variantane V2b, V3a og V4a er det beste utgangspunktet for vidare regulering, konkluderer Statens vegvesen.Det er tre korte delstrekningar langs R1 det er to variantar på.

Planforslag for ny E39 er klart for behandling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Korridorene A1 i Agder, og R1 i Rogaland med variantene V2b, V3a og V4a, er det beste utgangspunkt for videre regulering.Statens vegvesen har på oppdrag fra Samferdselsdepartementet utarbeidet en kommunedelplan for ny E39 på strekningen Lyngdal vest - Ålgård. Planarbeidet er gjennomført som statlig plan der Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) er vedtaksmyndighet.

Bjerkreim formannskap sa ja til bompengar med fire mot tre stemmer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Opplegget frå Nye Veier er at E39-strekninga mellom Lyngdal og Ålgård skal definansierast med bompengar som blir kravde inn i begge retningar i bomstasjonar mellom kvart kryss.

Næringsforeningen om nye E39: - Det viktigste er veien, ikke trasévalget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nye Veiers forslag til finansieringsplan skal behandles i formannskapet i Eigersund 15. mai. Deretter gjør kommunestyret det endelige vedtaket. De lokale politikerne er bedt om å si ja til bompenger på E39 gjennom Dalane, uten at det er endelig bestemt hvilken trasé som blir valgt. Men alt tyder på at Eigersund ikke får ønsket oppfylt om R2, med påkjøringskryss på Sagland i Bjerkreim, nær det store næringsområdet på Eigestad.

Ny runde om tunnel mellom Espedal og Frafjord

Frp og Venstre er alt klare til å skrinlegge tunnelprosjektet mellom Frafjord i Gjesdal og Espedal i Forsand. Et stort flertall av fylkespolitikerne vil fortsatt holde muligheten åpen.

Berseløpet samla 100 deltakarar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)97 av dei 100 som stilte til start, fullførte løpet. Mange tok seg heilt ut i den 5,5 kilometer lange løypa og heiv seg ned då dei passerte målstreken.For Salim Yousif frå EIK Friidrett gjekk det betre enn forventa. - Men det var tungt den første kilometeren, kommenterte Yousif, som vann løpet på tida 18,19.Best av damene var Sara Aarseth frå Spirit. Ho sprang på 21,31.

Gjesdal kan hindre tunnelplaner i Espedal-Frafjord

Positiviteten rundt tunnelprosjektet Espedal-Frafjord har snudd blant enkelte politikere i Gjesdal. Ordfører Frode Fjeldsbø (Ap) sier han er skeptisk, og får støtte av grunneiere og Frp i fylket.
Les mer om:

Spleiselag for ny tunnel til Frafjord

Toppolitikerne på fylket skisserer et spleiselag som skal gi ny tunnel mellom Forsand og Gjesdal.

Lyngbrann i Oltedal

Like før klokken 21.00 torsdag kveld rykket brannvesenet ut til en lyngbrann i Oltedal, i Gjesdal kommune.

Avblåste redningsaksjon ved Månafossen

Klokken 20.30 søndag kveld pågikk det en redningsaksjon i område ved Månafossen i Frafjord i Gjesdal kommune. Etter kort tid kom den savnede til rette, og aksjonen ble avblåst.