Nyheter om Gjøvik


Tre ordførere krever lovendring. Her er svaret de får

Statssekretær Kjersti Bjørnstad (Sp) sier at en regelendring for bygging i flomutsatte områder - slik ordfører Knut Arne Fjelltun og hans kolleger på Gjøvik og Hamar etterspør - kan få store konsekvenser.

Flomsone stopper utviklinga på Fagernes, Hamar og Gjøvik – Nå kommer ordførerne med et felles krav

– Vi vil ha to døgn på oss til å hente ut verdisaker. Det er ikke snakk om fare for liv og helse. Flomsona oppleves uforståelig og byråkratisk. Slik kan vi ikke ha det, mener ordfører Knut Arne Fjelltun (Sp).

Runar (53) er ny daglig leder i Vyrk

Runar Jakobsen (53) fra Gjøvik er ansatt som ny daglig leder i Vyrk AS, og tiltrådte stillingen 9. mai. Det melder selskapet i en pressemelding onsdag formiddag.
Les mer om:

Kraftlinja mellom Åbjør og Gjøvik må fornyes

Det var stor interesse for å høre om planene til Elvia og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Kalmar har mottatt millionbud på Oliver Berg

I vintervinduet for litt over et år siden fikk Kalmar den norske angripende midtbanespilleren Oliver Berg på gratis overgang fra Sundsvall. 28 åringen fra Gjøvik har blitt en tydelig karakter i Allsvenskan etter han har begynt å finne målet oftere og oftere, noe som naturlig nok har vekket interessen fra flere klubber i Europa. Svenske Expressen skriver at Kalmar har mottatt bud fra den ungarske storklubben Ferencvaros. Klubben fra Småland ser ut til å cashe inn, Ferancvaros skal ha lagt 12 millioner kroner på bordet.

Oliver Berg i kanonform! – Målene renner inn

Den norske angripende midtbanespilleren Oliver Berg fra Gjøvik gjør det svært bra i Allsvenskan. – Sesongen som nettopp har startet gikk i går fra ok til veldig bra for Kalmar. – Søndag sørget Berg selv for 1-0, før han serverte det andre målet i Kalmars 2-0-seier over Degerfors. Etter kampen hadde Kalmar følgende melding i sosiale medier! Glad Påsk!

Ny kraftlinje kan beslaglegge store skogarealer: – Etter mitt syn bør kraftlinja gå der den går i dag, sier skogeier Oddvin Sørbøen

Elvias forslag til nye traséalternativer mellom Åbjøra kraftverk og Gjøvik kommer til å legge beslag på store skogarealer, særlig i Sør-Aurdal og Nordre Land.

Therese (22) og Agnes (23) sto klare for å gjennomføre livsendrende behandling. Nå er døra stengt: – Har vært grusomt

Therese Eikrem Blindheim og Agnes Bersås Gjøvik hadde bestemt seg, spinket og spart og satt i gang Spleis-aksjoner. Alt for å komme seg til stamcellebehandling i Moskva. Så kom krigen.

Therese (22) og Agnes (23) sto klare for å gjennomføre livsendrende behandling. Nå er døra stengt: – Har vært grusomt

Therese Eikrem Blindheim og Agnes Bersås Gjøvik hadde bestemt seg, spinket og spart og satt i gang Spleis-aksjoner. Alt for å komme seg til stamcellebehandling i Moskva. Så kom krigen.

NFF med cupflause - glemte lag i kampoppsettet

Torsdag ble kampoppsettet for første runde i fotball-NM for menn sluppet, som skal spilles 18. og 19. mai. Det skal spilles tre runder i år, resten av mesterskapet avvikles i 2023. Problemet dukket opp da Norges Fotballforbund ikke hadde med Træff da de 64 kampene i første runde i cupen ble satt opp. I sin liste var Åkra inkludert med kamp mot Vard Haugesund. Åkra ble slått ut i kvalifiseringen.

«Satte kaffen i halsen» da hun så bollene: – Sånn skal det ikke være

Annika Birkelund reagerte da hun så at hver enkelt bolle var pakket inn i plast under mandagens møte for ukrainske flyktninger i Gjøvik kommune.

Vang vil ikkje ha oppsplitting

For eit år sidan vart Gjøvik, Nord-Gudbrandsdal, Sør-Gudbrandsdal og Valdres tingrettar slegne saman til ein felles domstol; Vestre Innlandet tingrett. Vang ynskjer det framleis slik.
Les mer om:

Sorenskrivarembetet og jordskifteverket skal ha sete og styrast frå Valdres

Kommunane i Valdres har blitt invitert til å koma med høyringsuttale om ei mogleg reversering av domstolreforma til regjeringa Solberg, som samla tingrettane i Oppland under felles leiing på Gjøvik og reduserte Valdres tingrett til ein rettsstad.
Les mer om:

Marius (26) slet med store magesmerter og lite søvn – så fikk han den vonde beskjeden

Det skulle bli rekordåret 2021 for den unge gründeren fra Gjøvik. I stedet ble året både fysisk og mentalt det tøffeste han har vært igjennom.
Les mer om:

Røste fra Gjøvik: Gir seg som skipresident – stiller ikke til gjenvalg

Etter ti år som styreleder og president i Norges Skiforbund har Erik Røste meddelt valgkomiteen at han ikke stiller til gjenvalg under sommerens skiting i Molde.

Røste fra Gjøvik: Gir seg som skipresident – stiller ikke til gjenvalg

Etter ti år som styreleder og president i Norges Skiforbund har Erik Røste meddelt valgkomiteen at han ikke stiller til gjenvalg under sommerens skiting i Molde.

Østberg får ikke gå NM

Landslagslege Øystein Andersen sier at Ingvild Flugstad Østberg ikke går NM i Harstad som begynner lørdag 26. mars. 2. juledag ble det nemlig klart at både Tour de Ski og OL gikk uten dama fra Gjøvik. Det ble begrunnet med en helsesituasjon som ikke var bra nok. – I desember ble det bestemt at det ikke ble mer skirenn denne sesongen her. Så skal vi ha en evaluering og gjøre opp status senere denne våren, sier Andersen til NRK. – Men går hun NM? – Nei, svarer Andersen. – Hva er grunnen til det?

Fjellarbeidere fant sprengstoff på Gjøvik

Politiets bombegruppe rykket ut til Fjellhallen på Gjøvik etter at det fredag ble funnet sprengstoff i nærheten av svømmehallen.
Les mer om:

30 personer ble evakuert etter sprengstoffunn på Gjøvik

Politiet stengte Fjellhallen stengt etter funn av eksplosiver.
Les mer om:

Barn truffet av istapp i Gjøvik

Et lite barn ble truffet av is som falt ned fra et tak på en bygård i Gjøvik tirsdag ettermiddag. Barnet ble ikke skadd.
Les mer om:

AN triller terning på alle låtene fra Hver gang vi møtes​

Kveldens hovedartist er Anna of the North; Anna Lotterud fra Gjøvik. De to første tolkerne i Hver gang vi møtes traff ikke helt med sine versjoner, men nå trilles kveldens første og eneste 5-er
Les mer om:

AN triller terning på alle låtene fra Hver gang vi møtes​

Kveldens hovedartist er Anna of the North; Anna Lotterud fra Gjøvik. De to første tolkerne i Hver gang vi møtes traff ikke helt med sine versjoner.
Les mer om:

Stenseth vant etter hundredelsduell

Ane Appelkvist Stenseth strakk foten lengst fram og vant kvinnenes sprint i norgescupen på Gjøvik søndag. Martine Engebretsen ble nummer to etter en intens spurtduell med Stenseth. Margrethe Wettre Andreassen tok 3.-plassen.

Northug nummer tre bak overlegen Skar: – Er klar for OL om det byr seg

Sindre Bjørnestad Skar var fullstendig overlegen i sprintfinalen i søndagens norgescuprenn på Gjøvik. Sivert Wiig tok 2.-plassen, mens Even Northug ble 3.-mann. Sistnevnte har vært pekt ut som mulig erstatter dersom det blir flere smittetilfeller i OL-troppen. – Jeg har ikke sjekket telefonen, så håper ikke det er masse ubesvarte anrop, tullet Northug etter rennet. – Nei da, det virker som de holdt seg friske de som har isolert seg. Man må bare gå ut fra det, men er klar for OL om det byr seg. – Du er klar? – Ingen takker nei til det.

- Går ikke for 17. plasser

GJØVIK: Henrik Dønnestad er et stykke unna toppformen. Den håper han er på plass om to uker.
Les mer om:

Mest lest siste uke