Nyheter om Gerhardsen


Odd-trenar vil ha heimekamp: – Vi har ikkje spela heime sidan Gerhardsen var statsminister

Cup-askeladden KFUM kjempa godt og lenge mot Odd. Men det rakna til slutt.

Ap-fylkesledere: – For ulne – for utydelige – et elendig valg

YOUNGSTORGET (VG) Mens TV-serien om landsfader Einar Gerhardsen viser frem den gamle «ørnen blant partiene», pisker dagens Ap-tillitsvalgte seg selv etter valget.

Dette kan bli en lang høst, folkens

Etterkrigsgenerasjonen fikk Gerhardsen og velferdsstaten. Vi fikk føkkings «Farmen».
Les mer om:

Kritiserte #metoo, fekk dødstruslar i posten

Då Øystein Stene kritiserte #metoo, møtte han ein mobb på Facebook, krav om han ikkje skulle få undervisa meir på Teaterhøgskolen og drapstruslar i posten. - Det må vera mulig å diskutera #metoo utan å risikera å bli spikra til korset, meiner Anki Gerhardsen.

Pensum for en splittet nasjon

Erling Borgen viser fram Gerhardsen i sin fulle bredde med glansbilder, maktkamp, intriger og de mørkeste sidene ved ham og Arbeiderpartiet.

Ble Fosens svar på Einar Gerhardsen(pluss)

Med 51,7 prosent av stemmene sikret Arbeiderpartiets John Einar Høvik rent flertall i Osen for de kommende fire år.
Les mer om:

Det gode VALG

Først da bestefar nesten var voksen fikk fattigfolk som fikk hjelp lov å stemme. Før det gjaldt ikke stemmeretten for slike. Kanskje det var derfor han og bestemor følte ekstra høytid på valgdagen De to pyntet seg på valgdagen. Bestemor tok på seg en litt finere kjole enn dem hun ellers brukte. Bestefar hadde også finere klær enn vanlige hverdagsklær. Og både hatt og frakk, om været vestpå krevde det. Det gjorde været ofte i september. Det lå helg og høytid over å gå til valgurnene. Bestefar var født i 1904. Bestemor noen få år senere.

Gerhardsen ville at kong Haakon skulle abdisere(pluss)

Hittil upubliserte notater fra tidligere statsminister Einar Gerhardsen viser at han ønsket kong Haakon skulle gå av og gi tronen til kronprins Olav.

Gerhardsen ville at kong Haakon skulle abdisere

Hittil upubliserte notater fra tidligere statsminister Einar Gerhardsen viser at han ønsket kong Haakon skulle gå av og gi tronen til kronprins Olav.

Med Gerhardsen som forbilde

Namn: Kjell Nesbø Parti: Fitjar Ap Kommune: Fitjar Alder: 72 Sivilstand: Gift og har 3 barn og 4 barnebarn Er pensjonist og tek del i fagforeiningsarbeid

Eline skal lese slampoesi(pluss)

Når Eline Ruud Kristiansen (20) fra Flatanger leser slampoesi under åpningen av årets olsokutstilling, er det fordi olsokkunstner Ståle Gerhardsen har ønsket det.

«Tau» kom før mini-skjørtet og Beatles-håret

Ikkje ei einaste jente gjekk med miniskjørt. Gitarspelande guttar med hår som låg langt ned forbi øyrene, var det ingen som hadde høyrt om. Og Gerhardsen hadde vore statsminister meir og mindre samanhengande sidan krigen slutta. Så lenger er det sidan Tau-ferja begynte å gå den 25. mars 1961.

21.000 elever gjør som dem, og tilbringer en ferieuke på skolen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: - Jeg er veldig glad for at Osloskolen har et slikt flott tilbud til elevene i sommerferien. Og det er stas å se at de strømmer på, forventningsfulle og spente, sier Marte Gerhardsen.I tre uker har hun vært direktør i Utdanningsetaten. Hun forteller om besøk på flere av skolene i hovedstaden, og at det er mye nytt å sette seg inn i.- Det har vært utrolig gøy, og litt overveldende.

Privat høyskole med universitetsambisjoner henter Vinje fra UiO

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KORSVOLL/OSLO: Kristin Vinje fra Korsvoll skal lede Høyskolen Kristianias kommende School of Health Sciences, det melder høyskolen selv i en pressemelding mandag. Vinje kommer fra stillingen som visedekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Oslo. Hun var stortingsrepresentant for Høyre i forrige periode, og har også vært finansbyråd i Oslo.

«Det er rart å tenke på at folk sitter og diskuterer meg. Men det går fint, jeg er ikke spesielt skvetten»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Det ble ganske stor ståhei da Marte Gerhardsen (46) ble innstilt som ny direktør for Utdanningsetaten, etter Astrid Søgnen, og som måtte gå etter mange år i sjefstolen. Ikke bare fordi Marte Gerhardsen ikke hadde noen bakgrunn fra oppvekst- og utdanningssektoren, men også fordi noen hevdet at dette var en ren partiansettelse.

Debatt: Kommunismen må stanses

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Partiet Rødt har fremgang. Ubefestede sjeler må lese partiets prinsipprogram nøye. Der står følgende:1. Nasjonalisering av produksjonsmidlene og banksystemet.2. Målet er et klasseløst samfunn.3. Kapitalismen må bort.4. Privat eiendomsrett skal avskaffes.5. Hvis noen motsetter seg dette, sier partiet dette: «nødvendig å forsvare folkeviljen».

Mangelen på skoleerfaring kan være en fordel, men er nok heller en ulempe

Marte Gerhardsen går inn i en etat som er herjet av borgerkrig.
Les mer om:

Opptakt til 1. mai: Kvelden før dagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi lader opp til den store dagen. I år blir det variabel korsang med en blanding av gamle slagere og nye sanger med tekster om problematikken vi møter i hverdagen, sier Bjørn Lindblom fra Groruddalen Arbeiderkor. Det er 24. gang arbeiderbevegelsen i dalen samles i samfunnshuset 30. april, for å sammen lade opp til kampdagen 1. mai.

Marte Gerhardsen blir ny utdanningsdirektør i Oslo

Marte Gerhardsen (46) er innstilt som utdanningsdirektør i Oslo. Flere mener andre hadde vært bedre kvalifisert.
Les mer om:

Marte Gerhardsen er innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo

Marte Gerhardsen (46) er innstilt som utdanningsdirektør i Oslo. Flere mener andre hadde vært bedre kvalifisert.
Les mer om:

Marte Gerhardsen innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo

Marte Gerhardsen (46) er innstilt som utdanningsdirektør i Oslo. Hun vil etter planen tiltre stillingen 5. august og overtar dermed etter Astrid Søgnen.
Les mer om:

V-Bjercke: Håper Gerhardsen ikke er en partiansettelse

Tidligere byråd Hallstein Bjercke (V) mener det er søkere som er bedre kvalifisert enn Marte Gerhardsen som ny utdanningsdirektør i Oslo.
Les mer om:

Marte Gerhardsen er innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo

Marte Gerhardsen (46) er innstilt som utdanningsdirektør i Oslo. Hun vil etter planen tiltre stillingen 5. august og overtar dermed etter Astrid Søgnen.
Les mer om:

Marte fra Nordberg innstilles som ny utdanningsdirektør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KORSVOLL: Marte Gerhardsen (46) er innstilt som direktør for Utdanningsetaten. Hun vil etter planen tiltre stillingen 5. august. Gerhardsen tar over etter Kari Andreassen som har fungert som midlertidig direktør siden 1. desember 2018. - Gerhardsen skal gjennomføre byrådets oppvekst- og kunnskapspolitikk. Osloskolen har høye ambisjoner og forventninger til den enkeltes faglige og sosiale utvikling.

Marte Gerhardsen overtar Astrid Søgnens gamle jobb

Marte Gerhardsen (46) blir ny utdanningsdirektør i Oslo etter Astrid Søgnen (67) som gikk av mot sin vilje.
Les mer om: