Nyheter om Geilo


Klart for ny rekordsommer på Geilo

Sommerstart på Geilo: Den store nyheten  er åpningen av splitter ny Høyt & Lavt klatrepark med 7 løyper og «Skarvetårnet», kanskje Norges største klatretårn!
Les mer om:

Fredensborg Fritid AS er tungt inne på Geilo, i Kragerø, Turufjell (Flå) og Norefjell

Fredensborg Fritid AS har gått fra frier til å bli kjøper på Filefjell. Giganten satt før oppkjøpet på Filefjell på mer enn 7000 tomter. Nå legger selskapet, som ble startet av den kjente mangemilliardæren og eventyreren Ivar Erik Tollefsen, under seg det meste av regulert byggegrunn på Tyinkrysset- Filefjellområdet.

Steen Olsen fikk landslagsplass

Den lovende alpinisten Alexander Steen Olsen (20) er tatt ut på landslaget. Totalt 34 utøvere er klar for neste sesong. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Paralandslaget øker med én utøver. 12 kvinner er tatt ut, mens det er 19 menn som er tatt ut. – Det er en klar målsetting å levere på den internasjonale arenaen.

Geilo tildelt NM i skiskyting i 2024

Norgesmesterskapet i skiskyting i 2024 skal arrangeres av Geilo IL. Det var totalt seks søkere til mesterskapet. Geilo skal også arrangere norgescuprenn i sesongen 2022/23. Norges Skiskytterforbund har også tildelt disse øvrige mesterskapene i 2023/24-sesongen: NM rulleski (Øvrebø IL), Hovedlandsrennet (Vingrom IL), NM for ungdom og junior (Oppdal IL). (NTB)

Drømmepåske for høyfjellshotellene: – Omsetningsrekord

I fjor avbestilte halvparten av gjestene ved høyfjellshotellet Dr. Holms på Geilo uken før påske.
Les mer om:

Arbeidstilsynet stanset hyttebygging i fem av fem kontrollerte prosjekter

Da Arbeidstilsynet kontrollerte hyttebygging i Geilo og Uvdal, stanset de alle prosjektene de inspiserte på grunn av livsfarlige arbeidsforhold.
Les mer om:

Dobbelt norsk i verdenscupfinalen i snøbrett – Røisland vant sammenlagt

– Det kunne ikke blitt så mye bedre enn det her, sier en smørblid Mons Røisland til NRK mens han holder opp verdenscupkula. Sammen med Marcus Kleveland avsluttet de sesongen på fantastisk vis. Kleveland vant den siste slopestyle-konkurranse i sveitsiske Silvaplana, ett poeng foran lagkamerat Røisland som ble nummer to. – Det var magisk. Man får liksom den selvtillitsboosten som jeg har lengtet etter i hele vinter, så å vinne den siste føles kjempegodt.

Skjelettgåten på Hardangervidda

DAGALI (Åsted Norge): Sent på ettermiddagen 12. september 1992 ringer telefonen ved Hol lensmannskontor på Geilo. Noen rypejegere har gjort et makabert funn på Hardangervidda. Nesten 30 år senere er saken fortsatt et mysterium. Hvem var egentlig «Teddybjørn-mannen»?
Les mer om:

Oppdraget med å tegne denne kirken, tok ikke Jorunn lett på: – Det var utfordrende, det å skulle forme veggene rundt en tro

Denne spektakulære kirken på Geilo, har sine sterke bånd til Tønsberg.
Les mer om:

Bergensbanen fortsatt stengt på grunn av uvær

Bergensbanen er stengt mellom Geilo og Mjølfjell på grunn av store snømengder og dårlig vær. Ny vurdering kommer klokka 19.00.
Les mer om:

Bergensbanen stengt på grunn av uvær

Store snømengder og dårlig vær fører til at Bergensbanen er stengt mellom Geilo og Hallingskeid, opplyser Bane Nor.
Les mer om:

Bergensbanen stengt på grunn av uvær

Store snømengder og dårlig vær fører til at Bergensbanen er stengt mellom Geilo og Hallingskeid, opplyser Bane Nor.
Les mer om:

Marit var bare sekunder fra det helt store på Geilo

I helga var det norgescup senior og U23 samt VM-uttak U23 i skiskyting på Geilo.
Les mer om:

Ti norske alpinister til Schladming og Kronplatz

Norges Skiforbund sender seks utøvere til herrenes verdenscupslalåm i Schladming og fire til kvinnenes storslalåmrenn i Kronplatz. Begge rennene kjøres tirsdag. Kvinnene skal i aksjon på dagtid, mens det tradisjonen tro er kveldsrenn i slalåm i Schladming. Uttaket, menn: Sebastian Johann Foss Solevåg (Spjelkavik), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Timon Haugan (Oppdal), Lucas Braathen (Bærum), Atle Lie McGrath (Bærum), Alexander Steen Olsen (Kjelsås). Kvinner: Ragnhild Mowinckel (Rival), Mina Fürst Holtmann (Bærum), Thea Stjernesund (Hakadal), Maria Tviberg (Geilo). (NTB)

22 nye utøvere klare for Beijing-OL

Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing. Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister.

World Ski Awards 2021: Norges beste skiferie-steder

Geilo er kåret til Norges beste skidestinasjon i 2021 av den globale bransjeorganisasjonen World Ski Awards. Også Trysil og Lillehammer havnet på vinnerlisten med hvert sitt ski-hotell.
Les mer om:

Apo (10) forsvant på nyttårsaften – funnet etter to uker på fjellet

Hunden Apo forsvant på Geilo nyttårsaften. De danske eierne lette og lette, men måtte dra tomhendte hjem til Danmark. Men lørdag ble hunden funnet i live.
Les mer om:

Hunden Apo (10) er funnet: - Fantastisk!

Matilde Rosendal og familien skulle feire inngangen til det nye året på Geilo. I stedet ble det starten på leteaksjonen etter hunden Apo. To uker etter er han endelig funnet.
Les mer om:

Hunden Apo funnet etter å ha vært savnet i to uker: – Et mirakel

Under larmen fra fyrverkeriet på nyttårsaften satte hunden Apo av gårde. Det har engasjert et helt lokalsamfunn på Geilo. Etter to ukers iherdig leting fra over hundre involverte kom hunden til rette igjen.
Les mer om:

Eckhoff tilbake i verdenscupen

Flere av de OL-klare skiskytterne står over helgens verdenscup i tyske Ruhpolding til helgen. Det gir plass for flere nye, mens Tiril Eckhoff gjør comeback. De beste mennene og noen av de kvinnelige eliteløperne drar til høyden for å forberede seg til OL i Beijing. Dermed blir det flere nye fjes under helgens verdenscuprenn i Ruhpolding. Verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland og lagvenninnene Tiril Eckhoff og Karoline Knotten går rennene førstkommende helg.

Stjernesund tilbake i verdenscupen

Alpinist Thea Stjernesund er tilbake i aksjon etter å ha vært ute med koronasmitte. Hun er én av tre norske kvinner som stiller i Schladming tirsdag. 25-åringen testet positivt for korona i nyåret og ble satt i karantene i Østerrike. Hun har vært i trening de fem siste dagene.
Les mer om:

- Helt grusomt å tenke på

Matilde Rosendal og familien skulle feire inngangen til det nye året på Geilo. I stedet ble det starten på leteaksjonen etter hunden Apo.
Les mer om:

Geilo: Skiparadis for hele familien

Som en av Norges eldste alpindestinasjoner er Geilo et eldorado for vinteraktiviteter og -opplevelser.
Les mer om:

Førjulsgave til Begnadalen og Geilo

ÅM Luna innledet med to kjappe seirer i regi Heidi Moen før hun gikk på et nederlag. På Biri var hun tilbake som en vinner.
Les mer om:

OL-håpet ute for Dale og Bjøntegaard

Landslagsløperne Johannes Dale og Erlend Bjøntegaard er ikke med til verdenscupen i skiskyting til Oberhof-rennene 8.-10.