Nyheter om Gaza


Arrangerer Gazavision i ruinene

Eurovision Song Contest går av stabelen i Tel Aviv. 70 kilometer unna holdes det en musikkonkurranse i ruinene på Gaza.
Les mer om:

Norske artister spiller på protestkonsert mot Eurovision i Betlehem

Konserten arrangeres av Palestinakomiteen i Norge i samarbeid med Globalvision og finner sted i flyktningleiren Aida. I tillegg til Unni Wilhelmsen vil også de norske artistene Sofian og Nosizwe spille. De opptrer sammen med en rekke palestinske artister og DJ-er. LES OGSÅ: Debattinnlegg om Eurovision-boikott. Lignende konserter vil finne sted i Haifa i Israel, i Gaza, på Salt i Oslo og i London, ifølge Palestinakomiteen. The post Norske artister spiller på protestkonsert mot Eurovision i Betlehem appeared first on GAFFA.no.

Lite merkbare sikkerhetstiltak under Eurovision-finalen i Tel Aviv

Så sent som natt til sist mandag, trådte en våpenhvile mellom Israel og Hamas i kraft. Det skjedde etter flere dager med omfattende angrep. Situasjonen tilspisset seg da Islamsk hellig krig (Jihad) avfyrte en rakett som landet i Middelhavet og Israel innskrenket fiskerisonen utenfor Gaza. Senere ble to israelske soldater som voktet grensegjerdet, skutt og såret, og to militante palestinere ble drept i et israelsk flyangrep mot en Hamas-stilling. LES OGSÅ: Anita Skorgan er konsertklar. Det har vært store protester langs grensegjerdet der israelske soldater skjøt med skarpt mot demonstranter.

Når Grand Prix-finalen i Tel Aviv møter krigen i Gaza

Verdens største musikkfestival og en av verdens største politiske konflikter. Når de to møtes denne uka, ligger det an til kollisjon.
Les mer om:

Raketter, sang og bombefly

MIDTØSTEN: 690 raketter ble skutt fra Gaza mot Israel i helgen. Eurovision Song Contest i Tel Aviv er like om hjørnet. USA sender flåtestyrke til Midtøsten som en advarsel til Iran og landets allierte.
Les mer om:

– Samfunnet er knekt

VÅPENHVILE: Etter ei blodig helg ble det i går våpenhvile i Gaza. Vise­helseministeren sier levekårene er ­fryktelige og ber om heving av blokade og okkupasjon.
Les mer om:

Trump med støtteerklæring til Israel – ut mot Hamas

Den blodige opptrappingen av volden mellom Israel og Gaza har krevd flere titalls liv. President Donald Trump sier USA støtter Israels rett til å forsvare seg.

Midtøsten-ekspert om konflikten på Gaza: – Ikke noe fremtidshåp

Etter en kort våpenhvile har rakettene smelt i både Israel og på Gaza. Hilde Henriksen Waage sliter med å se noen løsning på konflikten.

Netanyahu: De massive angrepene mot Gaza fortsetter

Statsminister Benjamin Netanyahu varsler massive angrep mot Gazastripen, som svar på at det er avfyrt 600 raketter mot Israel. Hamas lover fortsatte angrep.

Seks ting du må vite om opptrappingen i Gaza

En ny runde med eskalering i vold mellom Israel og Hamas er i gang. Det er tegn til at begge sider ønsker å unngå krig, men situasjonen på bakken kan raskt komme ut av kontroll.

Netanyahu: De massive angrepene mot Gaza fortsetter

Statsminister Benjamin Netanyahu varsler massive angrep mot Gazastripen, som svar på at det er avfyrt 450 raketter mot Israel det siste døgnet.

Tyrkia fordømmer israelsk bombing av nyhetsbyrå på Gazastripen

Tyrkia fordømmer Israel for et flyangrep mot en bygning som huser det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu i Gaza by.

Palestiner drept i israelsk flyangrep mot Gaza

Flere raketter ble i morgentimene skutt fra Gazastripen mot Israel, og en palestiner ble drept og fire såret da israelske kampfly angrep mål i enklaven.
Les mer om:

Rundt 90 raketter skutt ut fra Gaza i dag. Bomberom gjenåpnes

Bombesirenene hørtes mange stedet i det sørlige Israel i morges. Nå bomber Israel tilbake. To palestinere er drept.
Les mer om:

Israelske medier: Minst 90 raketter skutt mot Israel

En kvinne er alvorlig såret etter et større rakettangrep fra Gazastripen mot Israel. Israelske kampfly har gjengjeldt angrepet. En palestiner ble drept da flyene bombet mål i Gaza.

Israelske forsvaret: 150 raketter fra Gaza i dag

Det israelske forsvaret sier at 150 raketter blitt avfyrt mot Israel lørdag – og svarer med målrettede angrep.
Les mer om:

200 raketter skutt mot Israel

Rundt 200 raketter er skutt fra Gaza mot Israel. Fire palestinere, blant dem en baby og hennes mor, skal ha blitt drept da israelske kampfly gikk til motangrep.
Les mer om:

Er det mulig å forsvare den humanitære situasjonen i Gaza?

Svein Yngvar Olsen konsentrerer seg om leveforholdene for 1,8 millioner palestinere i Gaza i sitt innlegg om forholdet mellom Israel og palestinere.
Les mer om:

Tar veteran-initiativ

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter at ordfører Jan Sigbjørnsen (H) sa ja til å invitere veteranene til å overvære appellene 8. mai, håpte veteran Stig Eie at det også skulle ordne seg med en mottagelse på rådhuset. Men ordføreren har vist til at det er den nye veteranplanen for Lister som skal avklare hvordan fremtidens 8.

Palestiner drept ved grensa til Gaza

En palestinsk mann som prøvde å krysse gjerdet som skiller Gazastripen fra Israel, er drept, ifølge en israelsk militærtalsmann.
Les mer om:

Den egentlige krisen i Gaza

Dette er overskriften til lederen i Fædrelandsvennen 28. mars.
Les mer om:

Raketter fra Gaza mot Israel – stridsvogner satt inn mot Hamas

Fem raketter ble natt til søndag skutt inn over Israel fra Gaza. Den israelske hæren beskjøt deretter Hamas-stillinger. Det er ikke meldt om personskader.
Les mer om:

Gaza: – Han sang, så døde han

GAZA BY (NRK): Mohammed Saad ble drept nær grensegjerdet mellom Gaza og Israel i natt. I dag er det ett år siden palestinerne begynte med sine ukentlige protester.
Les mer om:

Stor demonstrasjon i Gaza

Fire palestinere, hvor av tre av dem er tenåringer ble drept under demonstrasjoner på Gazastripen lørdag. Palestinske helsemyndigheter sier ytterligere 64 personer er skadet.
Les mer om:

Hamas støtter egyptisk forslag om Gaza

Hamas gir sin støtte til et egyptisk forslag om å skape ro på grensa mellom Gazastripen og Israel foran nye, store protester.