Nyheter om Gaza


Netanyahu sier ny krig med Hamas er «uunngåelig»

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Hamas-angrep fra Gaza gjør at en ny krig mot gruppa er uunngåelig.

Israel bombet palestinske mål etter rakettangrep under Netanyahu-tale

Israelske jagerfly bombet 15 angivelige terrormål på Gaza tirsdag. Det skjedde etter at et rakettangrep avbrøt statsminister Benjamin Netanyahus valgkamptale.
Les mer om:

Bombet palestinske mål

Israelske jagerfly bombet 15 angivelige terrormål på Gaza tirsdag. Det skjedde etter at et rakettangrep avbrøt statsminister Benjamin Netanyahus valgkamptale.
Les mer om:

Tre palestinske politibetjenter drept i eksplosjoner i Gaza

Tre palestinske politibetjenter er drept i to eksplosjoner ved politiposter i Gaza tirsdag, opplyser Hamas' innenriksdepartement. Israel sier de ikke står bak.
Les mer om:

Israel svarer med luftangrep etter raketter avfyrt fra Gaza

Israel sier de har utført flere luftangrep mot militære mål i Gaza etter at tre raketter ble avfyrt fra området søndag.
Les mer om:

Tre raketter avfyrt fra Gaza

Flyalarmen ble utløst i det sørlige Israel da tre raketter søndag ble avfyrt fra Gazastripen. To av dem ble stanset av Israels luftvernsystem.
Les mer om:

Ap-politiker fra Gjesdal slipper ikke ut fra Gaza

Hussam Almozayan (Ap) vet ikke når han og familien får slippe ut fra Gaza og tilbake til Rogaland.

Familien Alreefi blir spredt for alle vinder(pluss)

Miqdad Raeda (46) og sønnen Ahmed (9) får bli i Norge, storesøster Nashwa (21) venter på at politiet skal komme på døren og hente henne – for tredje gang. Storebror Khaled (20) er allerede uttransportert til en usikker tilværelse i Gaza.
Les mer om:

Palestinerne i Gaza er dømt til livsvarig fengsel

Det er 25 år siden Yasir Arafat vendte tilbake til palestinsk jord etter 27 år i eksil. Gaza var første stopp. Siden den tid har det gått fra vondt til verst.
Les mer om:

Arrangerer Gazavision i ruinene

Eurovision Song Contest går av stabelen i Tel Aviv. 70 kilometer unna holdes det en musikkonkurranse i ruinene på Gaza.
Les mer om:

Norske artister spiller på protestkonsert mot Eurovision i Betlehem

Konserten arrangeres av Palestinakomiteen i Norge i samarbeid med Globalvision og finner sted i flyktningleiren Aida. I tillegg til Unni Wilhelmsen vil også de norske artistene Sofian og Nosizwe spille. De opptrer sammen med en rekke palestinske artister og DJ-er. LES OGSÅ: Debattinnlegg om Eurovision-boikott. Lignende konserter vil finne sted i Haifa i Israel, i Gaza, på Salt i Oslo og i London, ifølge Palestinakomiteen. The post Norske artister spiller på protestkonsert mot Eurovision i Betlehem appeared first on GAFFA.no.

Lite merkbare sikkerhetstiltak under Eurovision-finalen i Tel Aviv

Så sent som natt til sist mandag, trådte en våpenhvile mellom Israel og Hamas i kraft. Det skjedde etter flere dager med omfattende angrep. Situasjonen tilspisset seg da Islamsk hellig krig (Jihad) avfyrte en rakett som landet i Middelhavet og Israel innskrenket fiskerisonen utenfor Gaza. Senere ble to israelske soldater som voktet grensegjerdet, skutt og såret, og to militante palestinere ble drept i et israelsk flyangrep mot en Hamas-stilling. LES OGSÅ: Anita Skorgan er konsertklar. Det har vært store protester langs grensegjerdet der israelske soldater skjøt med skarpt mot demonstranter.

Når Grand Prix-finalen i Tel Aviv møter krigen i Gaza

Verdens største musikkfestival og en av verdens største politiske konflikter. Når de to møtes denne uka, ligger det an til kollisjon.
Les mer om:

Raketter, sang og bombefly

MIDTØSTEN: 690 raketter ble skutt fra Gaza mot Israel i helgen. Eurovision Song Contest i Tel Aviv er like om hjørnet. USA sender flåtestyrke til Midtøsten som en advarsel til Iran og landets allierte.
Les mer om:

– Samfunnet er knekt

VÅPENHVILE: Etter ei blodig helg ble det i går våpenhvile i Gaza. Vise­helseministeren sier levekårene er ­fryktelige og ber om heving av blokade og okkupasjon.
Les mer om:

Trump med støtteerklæring til Israel – ut mot Hamas

Den blodige opptrappingen av volden mellom Israel og Gaza har krevd flere titalls liv. President Donald Trump sier USA støtter Israels rett til å forsvare seg.

Midtøsten-ekspert om konflikten på Gaza: – Ikke noe fremtidshåp

Etter en kort våpenhvile har rakettene smelt i både Israel og på Gaza. Hilde Henriksen Waage sliter med å se noen løsning på konflikten.

Netanyahu: De massive angrepene mot Gaza fortsetter

Statsminister Benjamin Netanyahu varsler massive angrep mot Gazastripen, som svar på at det er avfyrt 600 raketter mot Israel. Hamas lover fortsatte angrep.

Seks ting du må vite om opptrappingen i Gaza

En ny runde med eskalering i vold mellom Israel og Hamas er i gang. Det er tegn til at begge sider ønsker å unngå krig, men situasjonen på bakken kan raskt komme ut av kontroll.

Netanyahu: De massive angrepene mot Gaza fortsetter

Statsminister Benjamin Netanyahu varsler massive angrep mot Gazastripen, som svar på at det er avfyrt 450 raketter mot Israel det siste døgnet.

Tyrkia fordømmer israelsk bombing av nyhetsbyrå på Gazastripen

Tyrkia fordømmer Israel for et flyangrep mot en bygning som huser det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu i Gaza by.

Palestiner drept i israelsk flyangrep mot Gaza

Flere raketter ble i morgentimene skutt fra Gazastripen mot Israel, og en palestiner ble drept og fire såret da israelske kampfly angrep mål i enklaven.
Les mer om:

Rundt 90 raketter skutt ut fra Gaza i dag. Bomberom gjenåpnes

Bombesirenene hørtes mange stedet i det sørlige Israel i morges. Nå bomber Israel tilbake. To palestinere er drept.
Les mer om:

Israelske medier: Minst 90 raketter skutt mot Israel

En kvinne er alvorlig såret etter et større rakettangrep fra Gazastripen mot Israel. Israelske kampfly har gjengjeldt angrepet. En palestiner ble drept da flyene bombet mål i Gaza.

Israelske forsvaret: 150 raketter fra Gaza i dag

Det israelske forsvaret sier at 150 raketter blitt avfyrt mot Israel lørdag – og svarer med målrettede angrep.
Les mer om: