Nyheter om Gaustad


30 minutters forsinkelse: Venter kø på Ring 3 også torsdag

Det er saktegående kø, og en halvtimes forsinkelse mellom Ryen og Gaustad onsdag ettermiddag.
Les mer om:

Politiet: Kom med hatefulle rasistiske utrykk og spyttet på vekter

En beruset mann er pågrepet etter å ha plaget ansatte og jenter ved McDonald's på Gaustad.
Les mer om:

Mener Helse Sør-Øst må finne andre sykehustomter

Da Plan- og bygningsetaten ikke ville godta sykehusplanene på Gaustad, satte helseforetaket høringen på vent for å gå i dialog med kommunen. Aksjonen Redd Ullevål sykehus mener planene om utbygging på dagens Rikshospitalet må skrinlegges.

Har vært stengt i tre måneder: – Alt er rensket og bygget på nytt

I nesten tre måneder har den populære restauranten på Gaustad vært stengt. Når den gjenåpner i morgen, har den gjennomgått ett av de mest omfattende oppussingsprosjektene i McDonald’s-systemet i Norge på lenge, ifølge kjeden.
Les mer om:

Vil ha plast i Holmenkollen

Hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, sier tida er overmoden for å hoppe på plast i Holmenkollen. Styreleder i Kollenhopp, Roar Gaustad, mener unnarennet er «så stygt at det er forferdelig».

Fire demonstrasjoner på én dag mot de omfattende sykehusplanene

Tirsdag 2. juni var det demonstrasjoner på Aker, Ullevål, Rikshospitalet og Gaustad sykehus, mot Helse-Sør-Østs planer om å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort og høyt sykehus på Gaustad.
Les mer om:

Mandag hadde Ole (35) første dag i ny jobb: – Vi ville komme nærmere familie på Karmøy

Ole Amund Halvorsen Gaustad (35) har bodd i danske Odense i ti år. Nå har han og familien flyttet til Haugesund.

Politiet: – Derfor blir familien i Steinkjer kastet ut av landet(pluss)

Politiet mener familien på fem har ulovlig opphold i Norge. – Familien har vært pliktig til å forlate landet på egen hånd, noe de ikke har gjort, sier seksjonssjef Stig Gaustad ved Politiets Utlendingsenhet.

Bystyret snur – støtter ikke nedleggelse av Ullevål sykehus

Onsdag vedtok et flertall i bystyret at Oslo kommune skal be om at Helse Sør-Østs sykehusplaner for Gaustad settes på vent til fortsatt drift av Ullevål er tilstrekkelig utredet.

Flertall for å utrede Ullevål

Flertallet i Oslo bystyre krever en utredning av fortsatt drift ved Ullevål sykehus og ber om at byggingen av et nytt sykehus på Gaustad settes på vent.
Les mer om:

Sykehusplanene: «Risikoen er helt uakseptabel»

MENINGER: Hvorfor ta en enorm økonomisk risiko ved å bygge nytt sykehus på Gaustad? Uten en samfunnsøkonomisk analyse og uten en reel vurdering av alternativer.
Les mer om:

Det er kampen mot hjelpeapparatet som tapper meg for krefter

Kirsti Merdem Gaustad, mor til Fabian som har Downs syndrom: – I møter med det offentlige sitter jeg igjen med følelsen av at min sønn er en så stor økonomisk belastning at det nesten virker som jeg skal «ta av lommeboka» til saksbehandleren.
Les mer om:

Regissør, og Emilies pappa, Kristoffer Carlin: – Vi må se på Emilie og Fabian som ressurser

– Året på Toneheim Folkehøgskole ga Emilie en selvstendighet og trygghet vi aldri hadde sett hos henne før, sier Kristoffer Carlin. – Det fikk hun fordi hun ble stilt krav til, Emilie jobbet beinhardt og taklet oppgavene hun fikk. Neste uke vises filmen «Vår datter Emilie» på Fredrikstad kino. I filmen møter vi også kråkerøygutten Fabian Gaustad.
Les mer om:

Raser mot sykehusplanene i statsbudsjettet: - Fører Oslos befolkning bak lyset

Mandag kom de første tallene fra statsbudsjettet, der det kommer fram at regjeringen kjører videre med de kraftig kritiserte sykehusplanene i Oslo. Ullevål skal selges, og regjeringen gir de nødvendige garantiene og bevilgningene til nytt sykehus på Gaustad og kraftig utbygging på Aker. Og reaksjonene lar ikke vente på seg.

Statsbudsjettet: Regjeringen åpner lommeboka for storutbygging på Gaustad

Regjeringen ser bort fra politisk motstand i Oslo, og foreslår 100 millioner kroner over statsbudsjettet til nytt sykehus på Gaustad, og en låneramme på 29 milliarder. Det betyr at Ullevål sykehus må legges ned.

Regjeringen med milliardbevilgning til nye Oslo-sykehus - Ullevål blir nedlagt

Regjeringen bevilger 29 milliarder kroner til nye Oslo Universitetssykehus. De nye sykehusene vil bli bygd på Gaustad og Aker - ikke på Ullevål.

Ville ha betalt for 20 år gammelt arbeid(pluss)

Mann trakk stiftelsen Gaustad kapell for retten, ville ha 250.000 kroner for arbeid utført i år 2000. Stiftelsen mente det var dugnad.
Les mer om:

Et Gaustad uten smittevern bekymrer meg

Hvorfor unnta svært dyre sykehusbygg som Gaustad fra en skikkelig virksomhetsbeskrivelse og fullstendig og forsvarlig planlegging? Dette kreves for alle nybygg i landet!
Les mer om:

Debatt: - Groruddalen sammen til Aker - det går ikke med Oslo Arbeiderpartis holdning

Helsebyråd Tellevik Dahl er intervjuet om sykehus i Oslo etter det lokalpolitiske møtet på Rikshospitalet 21.8.. Viktigst for henne er at det blir nok kapasitet, på grunnlag av gode utredninger, og at det bygges raskt. Aker må bygges med en gang, og hele Groruddalen må komme til Aker sammen. - Om Ullevål eller Gaustad skal være hovedlokalisasjon for sykehus i Oslo mener hun visstnok bør utredes bedre, men det må Stortinget bestemme.

Tar ikke høyde for å bekjempe smittsomme sykdommer

Plassering av smitteisolasjonsenheter på Gaustad er en risiko!
Les mer om:

Monica Gaustad (40): Mistet moren to måneder etter «Ex on the beach»

Den realityklare stylisten måtte gå flere runder med seg selv før hun omsider bestemte seg for å reise til Mauritius. Vissheten om morens sykdom var det verste med oppholdet, erkjenner hun.
Les mer om:

Kolonihagelivet: Er selvforsynt med grønnsaker nesten hele året

Tirsdag 20. august kan du bli med inn i kolonihageparadiset på Solvang, og bli bedre kjent med noen av dem som bor der. Blant annet ekteparet fra Gaustad som har gjort kolonihageparsellen i Solvang til sitt eget grønnsaksparadis.
Les mer om:

Høie advarer mot å stikke kjepper i hjulene i Gaustad-planene

Helseminister Bent Høie (H) sier planene om nye Aker sykehus kommer til å ryke dersom Oslo bystyre endrer planene om nytt sykehus på Gaustad.

Sofie «årets turistbudeie»(pluss)

Turistvertene på Gaustad fikk uventet hjelp i fjøset denne sommeren, av 9 år gamle Sofie. Da hun og familien dro tilbake til Tyskland for noen dager siden, vanket det diplom og svært god attest til «budeia».
Les mer om:

Sykehusdirektøren trekker seg, til tross for tillit fra styret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: I forrige uke varslet foretakstillitsvalgte i alle de store arbeidstakerorganisasjonene ved sykehuset, blant andre Legeforeningen, Forskerforbundet, Fagforbundet og Psykologforeningen, på vegne av over 20.000 ansatte i Oslo Universitetssykehus (OUS) at de ikke lenger har tillit til administrerende direktør Bjørn Erikstein.