Nyheter om Gaustad


Flertall for å utrede Ullevål

Flertallet i Oslo bystyre krever en utredning av fortsatt drift ved Ullevål sykehus og ber om at byggingen av et nytt sykehus på Gaustad settes på vent.
Les mer om:

Sykehusplanene: «Risikoen er helt uakseptabel»

MENINGER: Hvorfor ta en enorm økonomisk risiko ved å bygge nytt sykehus på Gaustad? Uten en samfunnsøkonomisk analyse og uten en reel vurdering av alternativer.
Les mer om:

Det er kampen mot hjelpeapparatet som tapper meg for krefter

Kirsti Merdem Gaustad, mor til Fabian som har Downs syndrom: – I møter med det offentlige sitter jeg igjen med følelsen av at min sønn er en så stor økonomisk belastning at det nesten virker som jeg skal «ta av lommeboka» til saksbehandleren.
Les mer om:

Regissør, og Emilies pappa, Kristoffer Carlin: – Vi må se på Emilie og Fabian som ressurser

– Året på Toneheim Folkehøgskole ga Emilie en selvstendighet og trygghet vi aldri hadde sett hos henne før, sier Kristoffer Carlin. – Det fikk hun fordi hun ble stilt krav til, Emilie jobbet beinhardt og taklet oppgavene hun fikk. Neste uke vises filmen «Vår datter Emilie» på Fredrikstad kino. I filmen møter vi også kråkerøygutten Fabian Gaustad.
Les mer om:

Raser mot sykehusplanene i statsbudsjettet: - Fører Oslos befolkning bak lyset

Mandag kom de første tallene fra statsbudsjettet, der det kommer fram at regjeringen kjører videre med de kraftig kritiserte sykehusplanene i Oslo. Ullevål skal selges, og regjeringen gir de nødvendige garantiene og bevilgningene til nytt sykehus på Gaustad og kraftig utbygging på Aker. Og reaksjonene lar ikke vente på seg.

Statsbudsjettet: Regjeringen åpner lommeboka for storutbygging på Gaustad

Regjeringen ser bort fra politisk motstand i Oslo, og foreslår 100 millioner kroner over statsbudsjettet til nytt sykehus på Gaustad, og en låneramme på 29 milliarder. Det betyr at Ullevål sykehus må legges ned.

Regjeringen med milliardbevilgning til nye Oslo-sykehus - Ullevål blir nedlagt

Regjeringen bevilger 29 milliarder kroner til nye Oslo Universitetssykehus. De nye sykehusene vil bli bygd på Gaustad og Aker - ikke på Ullevål.

Ville ha betalt for 20 år gammelt arbeid(pluss)

Mann trakk stiftelsen Gaustad kapell for retten, ville ha 250.000 kroner for arbeid utført i år 2000. Stiftelsen mente det var dugnad.
Les mer om:

Et Gaustad uten smittevern bekymrer meg

Hvorfor unnta svært dyre sykehusbygg som Gaustad fra en skikkelig virksomhetsbeskrivelse og fullstendig og forsvarlig planlegging? Dette kreves for alle nybygg i landet!
Les mer om:

Debatt: - Groruddalen sammen til Aker - det går ikke med Oslo Arbeiderpartis holdning

Helsebyråd Tellevik Dahl er intervjuet om sykehus i Oslo etter det lokalpolitiske møtet på Rikshospitalet 21.8.. Viktigst for henne er at det blir nok kapasitet, på grunnlag av gode utredninger, og at det bygges raskt. Aker må bygges med en gang, og hele Groruddalen må komme til Aker sammen. - Om Ullevål eller Gaustad skal være hovedlokalisasjon for sykehus i Oslo mener hun visstnok bør utredes bedre, men det må Stortinget bestemme.

Tar ikke høyde for å bekjempe smittsomme sykdommer

Plassering av smitteisolasjonsenheter på Gaustad er en risiko!
Les mer om:

Monica Gaustad (40): Mistet moren to måneder etter «Ex on the beach»

Den realityklare stylisten måtte gå flere runder med seg selv før hun omsider bestemte seg for å reise til Mauritius. Vissheten om morens sykdom var det verste med oppholdet, erkjenner hun.
Les mer om:

Kolonihagelivet: Er selvforsynt med grønnsaker nesten hele året

Tirsdag 20. august kan du bli med inn i kolonihageparadiset på Solvang, og bli bedre kjent med noen av dem som bor der. Blant annet ekteparet fra Gaustad som har gjort kolonihageparsellen i Solvang til sitt eget grønnsaksparadis.
Les mer om:

Høie advarer mot å stikke kjepper i hjulene i Gaustad-planene

Helseminister Bent Høie (H) sier planene om nye Aker sykehus kommer til å ryke dersom Oslo bystyre endrer planene om nytt sykehus på Gaustad.

Sofie «årets turistbudeie»(pluss)

Turistvertene på Gaustad fikk uventet hjelp i fjøset denne sommeren, av 9 år gamle Sofie. Da hun og familien dro tilbake til Tyskland for noen dager siden, vanket det diplom og svært god attest til «budeia».
Les mer om:

Sykehusdirektøren trekker seg, til tross for tillit fra styret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: I forrige uke varslet foretakstillitsvalgte i alle de store arbeidstakerorganisasjonene ved sykehuset, blant andre Legeforeningen, Forskerforbundet, Fagforbundet og Psykologforeningen, på vegne av over 20.000 ansatte i Oslo Universitetssykehus (OUS) at de ikke lenger har tillit til administrerende direktør Bjørn Erikstein.

Ullevål sykehus vedtatt nedlagt

Styret i Helse sør-øst har vedtatt å gå videre med de omstridte planene om å legge ned Ullevål sykehus i Oslo og i stedet bygge nye sykehus på Aker og Gaustad. 

Reagerer kraftig på nedleggelsen av Ullevål: - Helsepolitisk galskap

Opposisjonen lover omkamp når Stortinget skal ta stilling til finansiering av milliardutbyggingen av et nytt sykehus på Gaustad i Oslo.

Styret har vedtatt å legge ned Ullevål sykehus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: Mot tre stemmer, vedtok styret i Helse Sør-Øst torsdag 20. juni bygging av det nye regionssykehuset på Gaustad, og lokalsykehuset på Aker. Det skriver Dagens Medisin. Det var de ansatterepresentantene som stemte imot, mens representantene for ledelsen stemte for, skriver Aftenposten.Plasseringen av Oslos nye sykehus har skapt stor splid.

Ullevål sykehus vedtatt nedlagt

Styret i Helse sør-øst har vedtatt å gå videre med de omstridte planene om å legge ned Ullevål sykehus i Oslo og i stedet bygge nye sykehus på Aker og Gaustad.

Ullevål sykehus vedtatt nedlagt

Styret i Helse sør-øst har vedtatt å gå videre med de omstridte planene om å legge ned Ullevål sykehus i Oslo og i stedet bygge nye sykehus på Aker og Gaustad.

Ullevål sykehus legges ned

Styret i Helse Sør-Øst legger ned Ullevål sykehus i Oslo til tross for store protester. I stedet vil de bygge nye sykehus på Aker og Gaustad.

Ullevål sykehus legges ned

Helse Sør-Øst skal bygge nye sykehus på Gaustad og Aker. Prislappen er på 32,6 milliarder kroner. Det melder NRK.

Ullevål sykehus legges ned

Styret i Helse Sør-Øst har vedtatt å gå videre med de omstridte planene om å legge ned Ullevål sykehus i Oslo og i stedet bygge nye sykehus på Aker og Gaustad.

Viktig med aktiviteter i nabolaget: Siri inviterer til løp for små og store

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GAUSTAD: Siri Slotterøy Johnsen lager løpstradisjon i nabolaget. I år er det femte året på rad hvor hun drar i gang Gaustadløpet, i år lagt til 23. juni. - Gaustadløpet er et uformelt og hyggelig løp for barn og voksne på bilfrie veier. Løpet går på grus, asfalt og sti rundt området til Øvre Sogn Borettslag - ØSBL. Det er ingen tidtaking eller resultatlister fra barneløpet.