Nyheter om Gausdal


Andreas Vilberg vil lede 15 hoppere i neste sesong

15 hoppere i Toppidrettssatsingen i 19/20-sesongen – Vilberg ny hovedtrener Seks nye hoppere blir en del av Toppidrettssatsingen i hopp i 19/20-sesongen. Andreas Varsi Brevik, Eirik Fystro, Rishi Sæther, Sander Vossan Eriksen, Christan Røste Solberg og Anders Håre blir en del av Toppidrettssatsingen. Andreas Vilberg blir ny hovedtrener. Les: Bale kommer med advarsel til unge fotballspillere: «Du mister livet ditt» – Alle de nye er spennende utøvere som har vist både gode prestasjoner og et bra potensial.

En ekstra politiker i byggekomiteen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette er en stor og viktig utbygging. Da vi bygde Spira foreslo vi noen ekstra politikere til byggekomiteen. Jeg menr vi bør ha to politikere i tillegg til ordføreren i byggekomiteen og styringsgruppen for idrettshallarenaen på Uenes. Jeg foreslår Jan Kåre Hansen (H) og Nina Danielsen (Sp), sa Ivar Larsen Fidje (Frp).Jeg synes innstillingen til prosjektplan er bra nå som idrettshall skal inn i en gjennomføringsfase.

Støpte uten lov

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord kommune kjente ikke til at betongfirmaet som holder til ved sjøkanten på Svege i Flekkefjord har brukt en lang fylling til å dumpe betongrester, der mye tyder på at det også har havnet betong i sjøen.- Hvilke tillatelser er gitt til fylling av betong i dette området ?- Kommunen er ikke kjent med den omtalte fyllingen. Det er derfor ikke gjort vurderinger med hensyn til søknadsplikt.

- Vi må lage vindkraft-høring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Olje- og energidepartementet sendte 1. april NVEs forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på høring. Høringsfristen har blitt utsatt til 1. oktober 2019. Vest-Agder og Rogaland har veldig gode produksjonsforhold for vindkraft, og er et av områdene NVE har vurdert til å være mest egnet for ny produksjon. Det virker imidlertid som om flere nasjonale og lokale politikere er i ferd med å snu.

Radio Kvinesdal forblir på FM-nettet til 2026

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Blant nærradioene som sender på FM-nettet er Radio Kvinesdal.GODE NYHETER: - Dette er veldig gode nyheter for oss som driver lokalradio. De små radiostasjonene i Norge vil ikke ha økonomiske muskler til å etablere seg på dab.

Video av ny E39 via Lølandsvann og andre traseer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Statens vegvesen har nå levert sitt planforslag for ny E39 fra Lyngdal til Ålgård til Samferdselsdepartementet. Statens vegvesen ber om å legge alle utredede korridorer på høring, men korridorene som er merket A1 i Agder, og R1 i Rogaland med variantene V2b, V3a og V4a, er det Statens vegvesen mener er det beste utgangspunkt for videre regulering.

Kom, mai, du skjønne milde, gjør skogen atter hvit ...

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var fire minusgrader da skolebussjåfør Svein Tore Åtland kjørte fra Tonstad til Gyland i dag tidlig.Men ikke bare det: Det hadde snødd også!- Jeg måtte jo ta et bilde.

Klepp starter e-sport-gruppe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klepp IL vil skape et samlingspunkt for de som er interessert i videospill. Klubben har leid lokale i andre etasje i bygget over veien for skateparken i Kleppekrossen.- Målet er at folk skal komme her og ha det gøy med spill som FIFA, Fortnite og CS, eller hva de vil.

Enorme forskjellar i dialektbruk

Nesten alle vidaregåandeelevar i Lom og på Dombås pratar lokale dialektar på skulen – medan berre mellom fem og sju prosent av elevane i Gol, Rjukan og Numedal gjer det. Nord-Gudbrandsdalen og Vest-Telemark har høg dialektbruk, Gausdal og Valdres ligg midt på treet, medan særs få elevar pratar dialekt i Numedal, Aust-Telemark og Hallingdal.

80 lektere med stein skal dumpes her

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Ingen skal ha særbehandling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det ble gitt ros for arbeidet med å forenkle og digitalisere prosessene, men et forslag om at faste årlige arrangementer, eller arrangementer som gjentas over mer enn tre dager i året skal gis forrang foran søknader om engangsarrangementer eller tilstelninger som varer mindre enn tre dager, ble ikke godt mottatt.- Er fredagskonsertene på Fiskebrygga å regne som et slikt fast årlig arrangement? spurte Nina Danielsen (Sp).

Gikk inn for bompenger for å betale ny E39

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Forslaget innebærer blant annet at det blir syv bompasseringer. Disse skal plasseres mellom hvert kryss fra Lyngdal til Ålgård med totalt 276 kroner i bompenger én vei for personbiler og 828 kroner én vei for tyngre kjøretøy. Personbiler kan med bombrikke få maks 20 prosent rabatt. Elbiler får 50 prosent rabatt.

Har fått kontroll på to branner, men en gjenstår

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet rykket ut med mange mannskaper klokken 16.00 i nærheten av Åse i Kvinesdal, ved Kvinesheitunnelen og på Utland/ Lille Kvelland i Lyngdal på gress/krattbranner. Brannvesenet har fått kontroll krattbrannen ved Åse i Kvinesdal. Men brannmannskap jobber fortsatt med å slukke en krattbrann på Udland/ Lille Kvelland i Lyngdal.

Gausdal ordnet Vindbjart-triumf

Øyvind Løkkebø Gausdal tilbake på spissplass ble avgjørende i mandagens 2–1-seier mot Flint.
Les mer om:

Trygve (93) legger påsketuren til Søylandsvarden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søndag er som regel en av dagene. 1. påskedag er ikke noe unntak.- Du skriver vel ikke om dette i avisen, sier Trygve Gausdal til Agder da han blir stoppet på vei opp fra Trellevika til Gråsteinsveien for å starte turen Ut fra svaret om at det er fint å få med litt i nettavisen om at det er godt å få seg en trimtur i påsken, er Gausdal med på notene.

Disse foreldrene ble arbeidsledige på grunn av sønnene sine

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trioen fortsatte det arbeidet to mødre og en far begynte på for 14 år siden.De tre 22-åringene gikk i tredje klasse da de startet med håndball i Klepp IL. Bak laget stod to ivrige trenermødre, Kari-Anne Gausdal Johannessen og Kari Johansen. En far, Arne Gabrielsen, fikk etter hvert oppmanns-vervet. 14 år senere er foreldrene minst like ivrige, men er henvist til tribunen.

Siviliforsvaret bistår med slukking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Et par brannbiler fra Brannvesenet Sør Kvinesdal står parkert på Moi-sletta og det meldes om at brannen er i området mellom Hidreskog (Sollås) og Moi i Kvinesdal.- Det er egentlig flere steder det brenner. Det brant i natt, men det er først etter at det ble lys at vi har sendt folk ut for å sjekke.

Kan bli fortgang på Modalsli-vei

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den kommunale veien til Modalsli er anlagt i den bratte fjellsida ned mot Sirdalsvatnet. Helt siden den ble anlagt har det vært utfordrende å holde veien åpen vinterstid. Rådmannen i Flekkefjord foreslo i budsjettet for 209 en ny vurdering av veien til Modalsli og at en eventuell ny vei til 4,25 millioner må vente til 2022.Det er sett på en alternativ ny veitrasé fra Fossdal i Gyland til Modalsli.

Fikk ny samarbeidsavtale

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Før formannskapet skulle behandle saken om en fornyelse av samarbeidsavtalen fikk daglig leder Christiane Skage i Lister Nyskaping holde en omfattende presentasjon av hva Lister Nyskaping tilbyr av kompetanse, kurs, nettverk, attraktive møteplasser og samhandlingsarenaer for bedrifter i Lister.- Bedrifter får støtte til å gå gjennom en prosess for å korte ned veien fra idé til marked.

«Studietilbudene må opprettholdes»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Formannskapet var helt enig med administrasjonen om at bystyret i Flekkefjord må benytte sjansen til å si klart fra i høringsrunden om hvilken skolestruktur som skal gjelde i Agder fra 2020.Flekkefjord kommune, med marine næringer som omsetter for over én milliard kroner i året, er godt fornøyd med at det etableres naturbrukslinje i akvakultur fra høsten 2019 og at det ligger an til at det blir VG2-linje i samme fag fra 2020.

Ønsker tettere samarbeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vedtaket innebærer at det i samarbeid med de kommunene som ønsker å delta, etablerers det arbeidsgrupper som organiserer og gjennomfører arbeidet med utredningene.

Går for reservefond til polenturer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord kommune avviklet ordningen med å sende ut fakturaer til foresatte for dekning av polenturen etter at fylkesmannen fastslo at Flekkefjord ungdomsskole sin praksis for finansiering av turen var i strid med retten til gratis offentlig grunnskole.Fylkesmannens vedtak gir fremdeles rom for dugnad og frivillige gaver, så fremt midlene samles i en pott, og kommer alle på klassetrinnet til gode.

Hard diskusjon om 9000 lastebillass med stein

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En vanlig lastebil uten henger kan kjøre om lag 7,5 kubikk eller 13 tonn med sprengstein.

Flott feiring av, med og for «duene»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De kan mer enn å kurre, damene i Hollenderbyens Dannede Duer, byens eget damekor. Det viste de lørdag kveld da de feiret 30 år med sang og ablegøyer. I 30 år har Hollenderbyens Dannede Duer sunget sammen til glede for seg selv og ikke minst publikum. Hvem som hygget seg mest lørdag kveld er ikke godt å si.Stor stemning Publikum hadde det i hvert fall fryktelig morsomt, og det så det ut til at damen på scenen også hadde.

Silje ble mor som 15-åring: - Det ble sikkert litt snakk på bygda

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I løpet av den siste måneden har 32-åringen fra Nærbø figurert på oppslag i Jærbladet ved to anledninger. Det dreier seg om to vidt forskjellige saker, av arten som har preget og kommer til prege livet. En søndag i februar gikk en lang drøm i oppfyllelse. Det var dagen da Silje og hennes 16 år gamle datter, Tonje, stod på samme lagoppstilling og spilte side om side iført den blå og hvite Nærbø-trøya.