Nyheter om Gausdal


Troppen i EM-kvaliken

Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8.

To nye bergensere inn på landslaget

Landslagssjef Martin Sjögren får med seg Lisa Naalsund og Ina Gausdal igjen. Også Arna-Bjørnars Rikke Bogetvedt Nygard er med troppen til EM-kvalifiseringen.
Les mer om:

Vraket lokale meglere – selger hytteidyll for 100 millioner kroner med VR-briller

Etter en treg salgsstart av hyttetomter byttet grunneier ut lokale meglere fra Lillehammer med meglere fra Lillestrøm. Nå skal de selge hyttetomter for 100 millioner kroner i Gausdal fra Lillestrøm – 23 mil unna.

Da Guri (49) og Lage (47) overtok småbruket, hadde det stått tomt i sju år: – Mange mente at det var et håpløst prosjekt

På toppen av en liten høyde, mellom store jorder med frodig gras, ligger småbruket Tune i Gausdal. Etter at Guri Søby (49) og Lage Andreas Ganger (47) tok over stedet for 19 år siden, har de aldri hatt mangel på ting som skal gjøres.
Les mer om:

Da Guri (49) og Lage (47) overtok småbruket, hadde det stått tomt i sju år: – Mange mente at det var et håpløst prosjekt

På toppen av en liten høyde, mellom store jorder med frodig gras, ligger småbruket Tune i Gausdal. Etter at Guri Søby (49) og Lage Andreas Ganger (47) tok over stedet for 19 år siden, har de aldri hatt mangel på ting som skal gjøres.
Les mer om:

Slik ser småbruket ut etter 19 år med oppussing og restaurering

Småbruket Tune i Gausdal, ble overtatt av Lage Andreas Ganger (47) og Guri Søby (49) for 19 år siden. – Mange mente at det var et håpløst prosjekt. Vi hadde ikke noe erfaring med oppussing i det hele tatt.
Les mer om:

Smerteleg tap for LSK

LSK får problem med å gå vidare til utslagsrundane i kvinnenes meisterliga etter 2-3 for Anderlecht i kvalifiseringa. Ina Gausdal og Sophie Roman Haug scora LSKs mål. I mellomtida scora Anderlecht tre. LSK møter PAOK i siste kamp tysdag. Berre gruppevinnaren gå vidare.
Les mer om:

Bil i vannet i Gausdal - stille natt i Innlandet

Bortsett fra en bil som havnet i vannet i Gausdal har det vært en stille natt til tirsdag og tirsdag morgen i Innlandet.
Les mer om:

Nå er dette området rustet opp for 1,2 millioner

De startet å grave i fjor. Nå er området i Gausdal vestfjell ferdig opprustet, utvidet og forskjønnet for 1,2 millioner. Torsdag kommer fylkesmann Knut Storberget for å åpne Startpunkt Holsbrua.

Elsykkel i fjellet: – Det har tatt helt av

SKEI I GAUSDAL (NRK): De som leier ut elsykkel opplever stor etterspørsel.
Les mer om:

Andreas Vilberg vil lede 15 hoppere i neste sesong

15 hoppere i Toppidrettssatsingen i 19/20-sesongen – Vilberg ny hovedtrener Seks nye hoppere blir en del av Toppidrettssatsingen i hopp i 19/20-sesongen. Andreas Varsi Brevik, Eirik Fystro, Rishi Sæther, Sander Vossan Eriksen, Christan Røste Solberg og Anders Håre blir en del av Toppidrettssatsingen. Andreas Vilberg blir ny hovedtrener. Les: Bale kommer med advarsel til unge fotballspillere: «Du mister livet ditt» – Alle de nye er spennende utøvere som har vist både gode prestasjoner og et bra potensial.

En ekstra politiker i byggekomiteen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette er en stor og viktig utbygging. Da vi bygde Spira foreslo vi noen ekstra politikere til byggekomiteen. Jeg menr vi bør ha to politikere i tillegg til ordføreren i byggekomiteen og styringsgruppen for idrettshallarenaen på Uenes. Jeg foreslår Jan Kåre Hansen (H) og Nina Danielsen (Sp), sa Ivar Larsen Fidje (Frp).Jeg synes innstillingen til prosjektplan er bra nå som idrettshall skal inn i en gjennomføringsfase.

Støpte uten lov

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord kommune kjente ikke til at betongfirmaet som holder til ved sjøkanten på Svege i Flekkefjord har brukt en lang fylling til å dumpe betongrester, der mye tyder på at det også har havnet betong i sjøen.- Hvilke tillatelser er gitt til fylling av betong i dette området ?- Kommunen er ikke kjent med den omtalte fyllingen. Det er derfor ikke gjort vurderinger med hensyn til søknadsplikt.

- Vi må lage vindkraft-høring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Olje- og energidepartementet sendte 1. april NVEs forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på høring. Høringsfristen har blitt utsatt til 1. oktober 2019. Vest-Agder og Rogaland har veldig gode produksjonsforhold for vindkraft, og er et av områdene NVE har vurdert til å være mest egnet for ny produksjon. Det virker imidlertid som om flere nasjonale og lokale politikere er i ferd med å snu.

Radio Kvinesdal forblir på FM-nettet til 2026

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Blant nærradioene som sender på FM-nettet er Radio Kvinesdal.GODE NYHETER: - Dette er veldig gode nyheter for oss som driver lokalradio. De små radiostasjonene i Norge vil ikke ha økonomiske muskler til å etablere seg på dab.

Video av ny E39 via Lølandsvann og andre traseer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Statens vegvesen har nå levert sitt planforslag for ny E39 fra Lyngdal til Ålgård til Samferdselsdepartementet. Statens vegvesen ber om å legge alle utredede korridorer på høring, men korridorene som er merket A1 i Agder, og R1 i Rogaland med variantene V2b, V3a og V4a, er det Statens vegvesen mener er det beste utgangspunkt for videre regulering.

Kom, mai, du skjønne milde, gjør skogen atter hvit ...

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var fire minusgrader da skolebussjåfør Svein Tore Åtland kjørte fra Tonstad til Gyland i dag tidlig.Men ikke bare det: Det hadde snødd også!- Jeg måtte jo ta et bilde.

Klepp starter e-sport-gruppe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klepp IL vil skape et samlingspunkt for de som er interessert i videospill. Klubben har leid lokale i andre etasje i bygget over veien for skateparken i Kleppekrossen.- Målet er at folk skal komme her og ha det gøy med spill som FIFA, Fortnite og CS, eller hva de vil.

Enorme forskjellar i dialektbruk

Nesten alle vidaregåandeelevar i Lom og på Dombås pratar lokale dialektar på skulen – medan berre mellom fem og sju prosent av elevane i Gol, Rjukan og Numedal gjer det. Nord-Gudbrandsdalen og Vest-Telemark har høg dialektbruk, Gausdal og Valdres ligg midt på treet, medan særs få elevar pratar dialekt i Numedal, Aust-Telemark og Hallingdal.

80 lektere med stein skal dumpes her

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Ingen skal ha særbehandling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det ble gitt ros for arbeidet med å forenkle og digitalisere prosessene, men et forslag om at faste årlige arrangementer, eller arrangementer som gjentas over mer enn tre dager i året skal gis forrang foran søknader om engangsarrangementer eller tilstelninger som varer mindre enn tre dager, ble ikke godt mottatt.- Er fredagskonsertene på Fiskebrygga å regne som et slikt fast årlig arrangement? spurte Nina Danielsen (Sp).

Gikk inn for bompenger for å betale ny E39

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Forslaget innebærer blant annet at det blir syv bompasseringer. Disse skal plasseres mellom hvert kryss fra Lyngdal til Ålgård med totalt 276 kroner i bompenger én vei for personbiler og 828 kroner én vei for tyngre kjøretøy. Personbiler kan med bombrikke få maks 20 prosent rabatt. Elbiler får 50 prosent rabatt.

Har fått kontroll på to branner, men en gjenstår

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet rykket ut med mange mannskaper klokken 16.00 i nærheten av Åse i Kvinesdal, ved Kvinesheitunnelen og på Utland/ Lille Kvelland i Lyngdal på gress/krattbranner. Brannvesenet har fått kontroll krattbrannen ved Åse i Kvinesdal. Men brannmannskap jobber fortsatt med å slukke en krattbrann på Udland/ Lille Kvelland i Lyngdal.

Gausdal ordnet Vindbjart-triumf

Øyvind Løkkebø Gausdal tilbake på spissplass ble avgjørende i mandagens 2–1-seier mot Flint.
Les mer om:

Trygve (93) legger påsketuren til Søylandsvarden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søndag er som regel en av dagene. 1. påskedag er ikke noe unntak.- Du skriver vel ikke om dette i avisen, sier Trygve Gausdal til Agder da han blir stoppet på vei opp fra Trellevika til Gråsteinsveien for å starte turen Ut fra svaret om at det er fint å få med litt i nettavisen om at det er godt å få seg en trimtur i påsken, er Gausdal med på notene.