Nyheter om Gøteborg


Fant elghoder på båtbauger: – Bekreftet mine teorier om sjøfarten i steinalderen

Ved hjelp av ny teknikk har svenske forskere avdekket ukjente detaljer og motiv på helleristninger utenform Gøteborg. – Spektakulært, mener arkeolog.
Les mer om:

Norges tropp til kampen mot Nord-Irland

Kvinnelandslaget avslutter 2019-sesongen med EM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland på SR-Bank Arena i Stavanger 8. november. Nå er troppen til kampen tatt ut. Nå handler det om å avslutte et hendelsesrikt og positivt år med en god prestasjon. Det blir veldig gøy å spille på hjemmebane igjen, og jeg håper vi kan få den samme, fine støtten som vi fikk i Bergen. Forrige gang vi var i Stavanger hadde vi også en god opplevelse.

Liseberg satser to milliarder kroner på gigantisk «eventyrhotell» og vannpark

Sklie mellom etasjene, en karusell fra 1923 i restauranten og fugler i bur i lobbyen. Forrige uke fikk Liseberg grønt lys til å bygge et såkalt eventyrhotell med over 450 rom i Gøteborg. Om noen år skal en stor vannpark følge etter.
Les mer om:

Kraftig eksplosjon i Gøteborg

Natt til søndag ble en sprengladning detonert i bydelen Angered i Gøteborg. Eksplosjonen etterlot seg et stort krater, men ingen ble skadd i hendelsen.
Les mer om:

To pågrepet i Sverige

To personer er pågrepet etter at en ti år gammel jente forsvant nordøst i Gøteborg tirsdag. Politiet mistenker at hun er bortført. De pågrepne er i nær relasjon til jenta.
Les mer om:

Norges tropp mot Hviterussland og Færøyene

En debutant har fått plass i troppen til EM-kvalifiseringskampene i oktober. Se Martin Sjögrens utvalgte her. Landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut 23 spillere til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland og Færøyene. Blant de 23 finner vi et nytt navn i troppen: 19 år gamle Rikke Bogetveit Nygard fra Arna-Bjørnar. Les: Liverpool tangerte en 25 år gammel rekord mot Napoli – Rikke er en spiller vi har fulgt tidlig gjennom U-landslagene, og hun har hatt en fin utvikling hele veien.

Snart går det flere og (litt) raskere tog til Gøteborg

Fra desember kjører Vy én tur mer hver dag, og neste år tar svenske SJ opp konkurransen. – Kjempebra, synes Randi Aune-Steinacher, som sammen med kollegene bevisst valgte studietur med tog.
Les mer om:

Norges tropp mot Nord-Irland og England

Kvalifiseringen til EM 2021 starter 30. august, og så spiller kvinnelandslaget sin første kamp på norsk jord etter VM. Onsdag offentliggjorde landslagssjef Martin Sjögren troppen til EM-kvalikkampen mot Nord-Irland i Belfast 30. august og privatlandskampen mot England i Bergen 3. september. Etter å ha markert seg sterkt i sommerens VM i Frankrike, som for Norges del ble avsluttet med kvartfinaletap for England, har landslagssjefen brukt noen ferieuker på å nullstille seg før forberedelsene til det neste store målet – sikre plass i EM 2021. – Nå kommer vi rett fra et positivt mesterskap.

To fly måtte snu etter motorproblemer

To fly fra samme flyselskap måtte begge nødlande i Malmø på grunn av like motorproblemer. Begge flyene kom fra Gøteborg.

Volvoer til Norge bygges i Kina, mens svenskbygde Volvoer sendes til USA

Visste du at Volvo XC60 som selges her hjemme i stort monn, er bygd i Kina, mens bilene fra fabrikken i Gøteborg skipes til USA? Helt kokos - eller er det en god grunn?
Les mer om:

Sveriges ambassdør i USA Karin Olofsdotter om situasjonen til A$AP Rocky i Stockholm

Sveriges ambassadør i USA blir ringt opp av TMZ under deres tv-show TMZ Live forbindelse med A$AP Rockys varetektsfengsling i Stockholm. Karin Olofsdotter forteller at hun har snakket med kongressen og Det hvite hus om situasjonen. Hun har også forsøkt å forklare «misforståelser» som har blitt rapportert av amerikanske medier. Ambassadøren hevder at A$AP Mob-sjefens advokat ikke mener at forholdene i fengselet i Stockholm var umenneskelig.

Ung mann drept i knivran i Gøteborg

Politiet har pågrepet tre personer, mistenkt for drapsforsøk.
Les mer om:

Avlyser Gøteborg i sympati med A$AP Rocky

Be for svenske hip-hop-fans. De ubekreftede om at A$AP Rocky lider under umenneskelige forhold i svensk varetekt får konsekvenser for konsertgåere i Sverige. Tyler, The Creator sier at han aldri igjen skal besøke söta bror, og han får bred støtte i musikkbransjen, selv om de færreste går så langt som å kansellere et helt land. På søndag skulle Tyga spilt i Gøteborg, men nå sier Kylie Jenners eks-kjæreste at han dropper gigen i sympati med A$AP Rocky.  I have decided to cancel my show in Sweden this Sunday July 14. I will not be performing.

Sverige er herved kansellert for Tyler, the Creator – for alltid

Svenske fans må fra nå av se Tyler, the Creator i utlandet. Mandag kveld annonserte artisten at han dropper Sverige. For alltid. – Ikke mer Sverige for meg, noensinne, twitrer Tyler. no more sweden for me, ever — Tyler, The Creator (@tylerthecreator) July 8, 2019 Boikotten kommer sannsynligvis som følge av situasjonen til A$AP Rocky alias Flacko, som er venn av Odd Future-far. FLACKO FLACKO FLACKO — Tyler, The Creator (@tylerthecreator) July 8, 2019 I 2011 var det andre boller når det kom til Sverige: Sweden Was Fucking Tight! — Tyler, The Creator (@tylerthecreator) July 14, 2011 I forbi

Gudmund (15) perset på 300 meter

Sunniva Fjeld (14) ble nummer fire på favoritten 800 meter som nest beste norske fredag, mens Fagernes-jenta ble ni på 300 og 13 i høyde under Verdsungdomsspelen. Sunniva var beste norske utøver på begge søndagens øvelser i Gøteborg
Les mer om:

Nøtterøy Skolekorps tok storeslem på korpsfestival i Sverige

Nøtterøy Skolekorps har med seg hele fire premier i bagasjen på vei hjem fra korpsfestival i Gøteborg.

Slår ring rundt Albinussen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- De var så vidt vi vet det eneste selskapet som leverte inn anbudet på to skoleruter i Saltdal innen fristen. Skoleruter de har kjørt i mange tiår. Da virker det merkelig at anbud som kommer inn etter fristen i det hele tatt blir vurdert, heter det i uttalelsen fra formannskapet. Kroken på døra Skulle Albinussen tape denne anbudskampen kan det bety kroken på døra for busselskapet som har vært i samme familie i 80 år.

Stopp for Selma i Sulitjelma

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.) Produksjonen av spleisenåler har stanset.  Eieren, Odd Jacobsen fra Tønsberg valgte å flytte produksjonen sørover. Den populære nåla produseres nå, ifølge eieren, billigere og mer effektivt på en fabrikk i Ål i Hallingdal.Selma er en fabrikk som produserer nåler som brukes til å spleise tau, fem eller fire nåler i hver pakke. Det er også mulig å kjøpe løse.

Slaktes foran norgesbesøket

Mike Skinner har børstet støvet av sitt soloprosjekt The Streets, og er igjen tilbake på turné åtte år etter han la mikrofonen på hylla. Ikke alle synes dette var en god idé. Vår svenske søsterredaksjon var til stede på Gården i Gøteborg i går, og stiller følgende spørsmål: – Spørsmålet som svirrer i hodet mitt under konserten på Gården er enkelt: Hvorfor kom du tilbake? LES OGSÅ: Anmeldelse av Aviciis siste prosjekt. Et forsøk på svar kommer i neste avsnitt. Greia er at Skinner elsker å stå på scenen og underholde publikum.

Lørdagens travtips: Gigapott i V75

Propulsion blir megafavoritt i det populære Olympiatravet i en meget spennende V75-omgang på Åby Travbane i Gøteborg lørdag.
Les mer om:

Stortyven Kåre Palmer Holm

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historien som hendte for litt over 50 år siden, handler om en kriminell person, Kåre Palmer Holm. Han fikk en slags heltestatus og ble sammenlignet med Gjest Baardsen.Som Gjest Baardsen ble også Kåre Palmer Holm kjent for sine rømninger og lek med politiet.

Volve Vokal til Eurovision for kor

Bergenskoret vant den norske finalen søndag, og er klare for den internasjonale finalen i Gøteborg 3. august.
Les mer om:

Enorm brann i Gøteborg

Et industribygg står i brann i Gøteborg. Svart røyk sprer seg over byen.
Les mer om:

Lille Haugesund kåret til "årets by"

Rundt 1.400 Atea-ansatte i Norge var samlet i Gøteborg i helgen. De 25 fra Haugesund kunne juble over gjev pris.
Les mer om: