Nyheter om Göteborg


Omdiskutert festival vender tilbake i 2020

I år tok arrangørene festivalen på Sverigeturné, men i 2020 er det igjen tid for en ny festival på samme sted som i 2018, Bananpiren i Göteborg. Det melder arrangørene via sosiale medier. LES OGSÅ: Rage Against the Machine til Skandinavia? – Ni är många som har velat, önskat, bönat och bett om en till festival – vi gör slag i saken och kan idag meddela att det blir en till festival! Den 4-5 september 2020 arrangerar vi en fet festival för kvinnor, icke-binära och transpersoner på Bananpiren.
Les mer om:

To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg

To unge menn ble onsdag stukket med kniv på en trikk i Göteborg, opplyser politiet. En person er pågrepet.
Les mer om:

Tenåring fikk øret skåret av under ran i Göteborg

En tenåring ble overfalt og ranet av ti ukjente personer i Göteborg tirsdag kveld. – Dette er grovere enn vi pleier å se, opplyser politiet.
Les mer om:

Dom i kampfiksingsak i Sverige

Det har vært hundretalls av mistenkelige fotballkamper i Sverige hvor man har fryktet at resultatet er manipulert. Likevel er det bare to fellende svenske dommer i kampfikingsaker. I dag kan den tredje komme, skriver Sveriges Radio. Lagmannsretten i Sverige avgjør om to fotballspillere er skyldige i ha mottatt bestikkelser. De skal ha blitt tilbudt to millioner kroner for å påvirke resultatet i kampen mellom IFK Göteborg og AIK i 2017. De ble frikjent i tingretten.

«Svennis» fikk årets hederspris

I går kveld var det svensk fotballs festkveld i Stockholm.  – På fotballgallaen ble Zlatan Ibrahimovic kåret årets spiss på herresiden, mens Kosovare Asllani vant for kvinnene. Sven-Göran “Svennis” Eriksson ble tildelt “Årets hederspris”, når man ser på hva han har fått til så langt er ikke det veldig rart. Svennis har vært landslagssjef for både England og Mexico, men aldri Sverge, han har etter han forlot IFK Göteborg i 1982 kun trent lag utenfor Sveriges grenser. 71-åringen passet på å takke kollega Tord Grip under prisutdelingen. «Det var Tord Grip som kom hjem til meg da jeg var 27 år.

Djurgården på tabelltopp

Djurgården, med norske Fredrik Ulvestad og Aslak Fonn Witry på laget, vant 1-0 borte mot IFK Göteborg og leder dermed Allsvenskan med tre poeng. Per Kristian Bråtveit satt på benken. Med to kamper igjen skiller kun tre poeng fjerde til førsteplass.
Les mer om:

Flere avganger på Østfoldbanen, men ikke doble togsett: – Folk vil få sitte oftere uansett

Vy utvider togtilbudet på Østfoldbanen med to nye rushtidsavganger og to ekstra avganger mellom Oslo og Göteborg.

Smykker verdt flere hundre tusen ble stjålet fra enebolig på Hvaler – nå er to kvinner pågrepet etter at saken var på TV2-programmet «Åsted Norge»

24 dager etter at den fortvilte huseieren på Hvaler ble robbet for smykker verdt flere hundre tusen kroner, gikk to kvinner inn til en pantelåner i Göteborg for å forsøke å bytte tyvegodset mot kontanter. Nå skal begge to være pågrepet av norsk politi.
Les mer om:

Toget til Göteborg får nye avgangstider. Det er dårlig nytt for nordmenn som skal videre til København.

Fra desember går Vys tog til Göteborg én time tidligere. Men der må man vente i omtrent 55 minutter på toget videre til Danmarks hovedstad.

Toget til Göteborg får nye avgangstider. Det er dårlig nytt for nordmenn som skal videre til København.

Fra desember går Vys tog til Göteborg én time tidligere. Men der må man vente i omtrent 55 minutter på toget videre til Danmarks hovedstad.

Omstridt straffe i svensk gullkamp

Et omstridt straffespark satt inn av Sebastian Larsson ga AIK 1-0-seier over IFK Göteborg i onsdagens toppkamp i Allsvenskan fotball. Tarik Elyounoussi var tilbake etter utelukkelsen som satte ham utenfor derbytapet mot Hammarby sist helg, og han bidro til at det ble tre helt nødvendige poeng som holder AIK inne i gullkampen. AIK er fire poeng bak serieleder Djurgården med fem kamper igjen å spille. Malmö er ytterligere ett poeng bak og kan innta 2.-plassen torsdag. (NTB)
Les mer om:

Tarik og AIK får tøff kritikk etter turbulent kamp

Tarik Elyounoussi (31) og AIK blir slaktet av mange i sosiale medier etter at de mente Solna-klubben avgjorde matchen med å filme seg til straffe og et rødt kort til motstanderne i 1–0 seieren over IFK Göteborg onsdag kveld.
Les mer om:

Slipper ekstrabilletter til Håkan Hellströms konsertrekke på Ullevi neste sommer

Salget starter lørdag klokken 10, melder Woah Dad! ifølge TT: – Samtlige konserter ble utsolgt i løpet av noen timer. Allerede da lovet vi at vi skulle se på muligheten for å slippe flere billetter. Vi har skyndet på prosessen rundt teknikk og produksjon av konsertene, og kan nå slippe ytterligere billetter til samtlige fire konserter, står det i pressemeldingen. LES OGSÅ: Whitney Houston til Norge(!). Håkan Hellström skulle egentlig spille bare én konsert 12.

Troppen i EM-kvaliken

Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8.

Takket være svenske tog blir det enda flere Göteborg-avganger til og fra Oslo

Det er allerede kjent at Vy skal øke med en avgang hver vei mellom Oslo og Göteborg fra desember. Nå er det også klart at svenske SJ skal tilby en avgang på den samme strekningen.
Les mer om:

Spiller inn actionthriller på Strømstad-fergen

Han spiller Olle, en vanlig familiemann som våkner opp på bilfergen mellom Sandefjord og Strømstad etter en fuktig jobbkonferanse. Med blackout – og en sekk med penger, en pistol og en finlandshette ved siden av seg. Bak serien «Maskineriet» står strømmetjenesten Viaplay, som vil vise den åtte episoder lange actionserien fra grenseområdet mellom Norge og Sverige i 2020.

Håkan Hellström skriver historie med hjelp fra over 200 000 fans

Håkan Hellströms fire konserter på Ullevi-stadion i Göteborg neste sommer er utsolgt – og dermed skriver han svensk konserthistorie. – Det finnes ikke mange artister som fyller ett Ullevi. Ingen har noensinne gjort det fire ganger. Før nå. I dag skrev Håkan historie. Det kommer til å ta litt tid for å forstå omfanget. Det er monumentalt, skriver konsertarrangør Woah i en e-post til TT. LES OGSÅ: Robert Smith om tragisk inspirasjon til nytt The Cure-album. Først var det meningen at Håkan Hellström kun skulle spille én konsert 12.

Vil bygge tre kilometer lang gondolbane til Lillestrøm: – Det er faktisk realistisk

Göteborg får det og Trondheim vurderer det. Nå vil også Venstre i Rælingen se på mulighet for å løse trafikkproblemene med en gondolbane. I første omgang fra Marikollen til Lillestrøm.

Mann anmeldt for falukorv-overgrep i Sverige

En mann i Borås øst for Göteborg er anmeldt for utført seksuelle handlinger med en falukorv på offentlig sted.
Les mer om:

Hynne og Isene til topps

Ola Stunes Isene (diskos) og Hedda Hynne (800 meter) vant sine øvelser i friidrettsstevnet i Göteborg fredag. Hynne vant på tiden 2.01,32, mens Isene leverte flere gode diskoskast med 64,87 som best.
Les mer om:

Disse har reist til Aalborglekene

Tirsdag formiddag var det avreise til de tradisjonsrike Aalborglekene, hvor utøvere og ledere tok Stena Line fra Göteborg og til Fredrikshavn, Klokken 16.00 ankom de Aalborg. Onsdag startere idrettslekene.
Les mer om:

Liseberg sliter med uønskede nazihilsener

Fornøyelsesparken Lisberg i Göteborg sliter med unge gjester som gjør Hitler-hilsener når de bruker attraksjoner i parken. Et av stedene er den populære berg-og-dal-banen Helix
Les mer om:

Mann drept i forbindelse med knivran i Göteborg

To unge menn og en kvinne er mistenkt for drap etter at en 18 år gammel mann i Göteborg ble knivdrept i forbindelse med et ran.
Les mer om:

Mistet båten i uvær på Jæren – endte opp i Göteborg

Etter to uker og 400 kilometer tilbakelagt ble båten plukket opp av svensk politi. – Jeg var helt sikker på at jeg ikke ville se mer til den, sier båteier Roger Pedersen.
Les mer om:

Mistet båten i uvær ved Jæren – endte opp i Göteborg

Etter to uker og 400 kilometer tilbakelagt ble båten plukket opp av svensk politi. – Jeg var helt sikker på at jeg ikke ville se mer til den, sier båteier Roger Pedersen.
Les mer om: