Nyheter om Gården


Kan måtte stenge restauranten fordi taket er 20 centimeter for lavt: – Helt uaktuelt

På gården tipp-tipp-oldefaren en gang eide har kokken Halvar Ellingsen (34) bygd opp en restaurant for kresne ganer. Nå risikerer den tidligere norgesmesteren å måtte stenge – fordi taket er for lavt.
Les mer om:

Slik opplevde de å få koronasmitte på gården: – Sier noe om betydningen av begrepet «koronaskam»(pluss)

– Det ble en krevende tid med skyldfølelse over hendelser man ikke har noe kontroll over. Å tenke på at man kunne ha smittet mange mennesker i en sårbar gruppe har vært veldig tungt, sier den ansatte ved Vallersund Gård som like før jul fikk påvist koronavirus.
Les mer om:

- Tabbet meg så ekstremt ut

Tre nye deltakere måtte onsdag forlate gården, men Öde Nerdrum - han ble lovet et plaster på såret etter exiten.
Les mer om:

De brukte tre år på å pusse opp familiegården. Slik gjorde de 1800-tallshuset moderne.

– Å ta vare på den gamle sjelen, har vært viktig for oss. Samtidig ønsket vi å ha det moderne og funksjonelt, sier Rikke Melstrøm (35) om det ærverdige hovedhuset på gården hun har flyttet hjem til.
Les mer om:

Hadde aldri vært så langt nord før de kom til Fosen. Nå skal belgiske Nadja og familien hennes satse på utleie til turister(pluss)

Ekteparet Nadja Luyten og Ivan Verwerft fra Belgia elsket Linesøya og gården de nå bor på fra første øyekast. Selv om de har feriert i Norge i flere tiår, var det noe spesielt med Linesøya som gjorde at familien valgte å flytte hele trevarevirksomheten sin fra Belgia og hit.
Les mer om:

Trodde det var ulv i mørket – så kom sporene fram i lyset

På gården til en av naboene til Barbro Stordalen i Austbygde ble det observert et stort hundelignende dyr på kveldstid. Dagen etter kom rovviltkontakt Øyvind Fosse for å se på sporene dyret etterlot seg – for å undersøke om dette kunne være ulv.
Les mer om:

Kristine (31) opplever marerittet hjemme på gården: – Alle er blitt syke, to er døde

To hester er døde av en mystisk sykdom på travstallen til Kristine Kvasnes. Alle hestene er syke, men man vet foreløpig ikke årsaken.
Les mer om:

Mange kommer for å kjøpe på gården: Vil teste ut sjokolademelk

I rundt ett og et halvt år har familien Landmann drevet gårdsmeieri i Åmli. Det har gitt mersmak.
Les mer om:

Fikk fritak fra boplikt på ubestemt tid: Politiker mener det er uheldig praksis

Hans Jørgen Oland klaget da politikerne i Åmli kun ville gi han tre års fritak fra boplikten på gården han nå har overtatt. Nå har han fått medhold i sin klage.
Les mer om:

Gry Beate slapp filmteam inn på gården for å lage en helt spesiell dokumentar – nå kan de vinne Oscar!

Dokumentaren «Gunda» er med på å skape norsk filmhistorie – der den er blant rekordantallet norske titler som er på kortlisten for Oscar-nominasjon. Hovedpersonen grynter rundt og nyter vinteren på en gård i Tønsberg.
Les mer om:

Voldsom krangel i luftegården: – Det var blod over alt

To hester begynte å krangle i luftegården på gården hjemme hos Tommy Fløysand i Stokke. – Det var blod over alt, sier han til Tønsbergs Blad.
Les mer om:

Stor auksjon: Nå kan du kjøpe Jahn Teigens flygel

Snart er tiden inne for Sara Skorgan Teigen til å si adjø til minnene etter faren. Blant trofaste fans av Jahn Teigen er interessen stor for å sikre seg noe den folkekjære artistlegenden har hatt i sitt eie. I januar ble det kjent at deler av Jahn Teigens store samling skal under hammeren på nettauksjon. Memorabiliaauksjonen startet 30. januar, og er den første i sitt slag her til lands. – Hvis du kan kalle dette en kjendisauksjon, så er dette første gang i Norge. Det har ikke vært gjort før. Går du til utlandet heter det gjerne celebrity auctions, og det er ikke uvanlig.

Eirik (35) satser som knivmaker: – Plutselig tok det helt av

Når Eirik Luteberget Nesheim får tid mellom alle oppgavene på gården, lager han kniver. I det siste har etterspørselen skutt i været, og nå produserer han som aldri før.
Les mer om:

De ønsker å få én ting på plass før de flytter

SIlje og Ivar har alltid drømt om et småbruk. Nå ønsker de å flytte med de fire sønnene til gården Værland i Kvennhuslia, der slekta til Silje har bodd i 10 generasjoner.
Les mer om:

Mener gårdeieren her må få samme behandling som andre har fått

Hans Jørgen Oland klaget da politikerne i Åmli kun ville gi han tre års fritak fra boplikt på gården han nå har overtatt. Nå mener skogbrukssjef Helge Sines at klagen bør tas til følge.
Les mer om:

Bygger ikke opp nedbrent bygg. Snart kan nye leietakere flytte inn på gården

Karmsund ABR-senter flytter ut av Tuastad gård. Karmøy kommune bygger ikke opp driftsbygget som brant ned i 2018.
Les mer om:

Vegard satt i et møte da beskjeden kom: – Takknemlig for at det ikke gikk liv

Kort tid etter at Vegard kom på jobb, fikk han beskjeden om at generasjonsboligen på gården sto i brann.
Les mer om:

Selger familiegården: – Vi har god erfaring med å kaste oss ut i ting

SKIEN: De har drevet gården i over 30 år. Nå er et kapittel over for Bjørn og kona Marit Solberg Dagsrud, som selv fant drømmestedet på finn.no og måtte bestemme seg på flekken.

Halvor (72) og Lise (68) overlater gården til datteren Stine (41): – Det beste jeg vet er å se barn og unge lykkes

Han tok utdannelse, og hadde bestemt seg for å bli skogtekniker. En sommerjobb på Beitostølen Helsesportsenter skulle imidlertid endre livet til Halvor Bergsland. På Beito fant han både kone og ukjente sider av seg selv.
Les mer om:

Røk ut av Farmen etter heftig diskusjon: – Angrer ikke

Öde Nerdrum overrasket alle med tvekampvalget og danket ut favoritten Markus Bailey fra gården i Kragerø.
Les mer om:

Ute av «Farmen kjendis»: – Kjipt at jeg tabbet meg ut

Etter å ha vært på «Farmen kjendis» i knapt én uke, måtte Markus Bailey (28) forlate gården.
Les mer om:

- En kamp på liv og død

Markus Bailey er ute av «Farmen kjendis» bare dager etter at han kom inn på gården. For konkurrenten Øde Nerdrum var det hele «en kamp på liv og død».
Les mer om:

Etter 42 år overlater Halvor (72) gården til datteren Stine (41): – Det beste jeg vet er å se barn og unge lykkes

Han tok utdannelse, og hadde bestemt seg for å bli skogtekniker. En sommerjobb på Beitostølen Helsesportsenter skulle imidlertid endre livet til Halvor Bergsland. På Beito fant han både kone og ukjente sider av seg selv.
Les mer om:

SE BILDENE: Her kan du se bilder fra renoveringsprosessen av det gamle tømmerhuset

Silje Grini (34) og Odd Ivar Ruden (34) totalrenoverer våningshuset på gården Rua i Vestre Gran. Prosjektet startet opp våren 2019. Går alt etter planen blir det innflytting i løpet av sommeren 2021. Tømmerhuset ble oppført tidlig på 1800-tallet, og har et boligareal på cirka 250 kvadratmeter. Du kan følge renoveringsprosjektet på Instagram: @rua_2021 (Bildeserien er hentet fra artikkelen som opprinnelig stod i avisa Hadeland)

Har aldri måttet knive med flere: Får statlig støtte til å restaurere to bygg på gården(pluss)

Kulturminnefondet har bevilget 140.000 kroner til Oda og Dan Leth-Jøssing sitt prosjekt for å restaurere et stabbur og snekkerstua på gården på Ottersbo.
Les mer om: