Nyheter om Frostad


Schjerve og Gullhagen vant NM-gull i slopestyle

Friskikjørerne Sebastian Schjerve og Ingrid Gullhagen gikk til topps i hver sin klasse under slopestylekonkurranse i NM i Trysil lørdag. Schjerve klinket til med 94 poeng i sitt beste forsøk, mens Ulrik Harstad Samnøy og Vebjørn Gråberg fulgte på plassene bak. OL-deltakeren Tormod Frostad havnet utenfor medaljeplass med 0,3 poeng, mens Ferdinand Dahl kom på 8.-plass. Gullhagen sikret seieren med 85 poeng i kvinneklassen. Bak fulgte Vår Sæthereng og Simone Joranger. (NTB)

Naturvandaler har brukt eldgamle krokfuruer til ved

I helgen oppdaget Bjørn Frostad store ødeleggelser i furuskogen ved Langvik. Krokfuruene i Torsnes er mange hundre år gamle, men de får ikke stå i fred. En rekke trær er saget ned eller kappet med øks for å bli bålved.
Les mer om:

22 nye utøvere klare for Beijing-OL

Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing. Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister.

Friski: Christian Nummedal koronasmittet – mister renn i USA

Friskikjøreren Christian Nummedal (26) har testet positivt for korona og går glipp av slopestyle-konkurransen i USA søndag. Det opplyser sportssjef for friski Christoffer Schach i Norges Skiforbund til NTB. – Christian har en hoste, men føler seg ellers frisk.

Ruud klar for verdenscupåpning

Disse freeskiutøverne er tatt ut til helgas verdenscupåpning i slopestyle i østerrikske Stubai: Menn: Birk Ruud, Bærums Skiklub, Christian Nummedal, Hakadal IL. Ferdinand Dahl, Ingiærkollen Rustad, Sebastian Schjerve, Namsos IL, Ulrik Samnøy, Bærums Skiklub, Tormod Frostad, Bærums Skiklub, Mats Bjørdal, Geilo IL, Vebjørn Gråberg, Freidig SPK Kvinner: Johanne Killi, Dombås IL, Sandra Moestue Eie, Bærums Skiklub.

Fugleforening advarer mot glassgjerder: – Vil utsette fugler for kollisjonsfare

Norsk Ornitologisk Forening i Østfold er bekymret for kombinasjonen fugler og høye glassrekkverk i fremtidige Cicignon Park. – Vi håper de velger andre materialer, sier Bjørn Frostad i foreningen.

Bråten tar friår frå friski-laget

Øystein Bråten (25) gir seg på friskilandslaget som neste sesong vil vere større enn nokosinne. Det vil òg ha det første elitelaget sitt. – Årets elitelandslag er utruleg sterkt. Vi har ei god blanding av godt etablerte utøvarar, og to nye tilskot gjennom Ulrik Samnøy og Tormod Frostad, seier sportssjef for friski Christoffer Schach i ei pressemelding. Øystein Bråten blir ikkje å sjå på laget.

Vandalisme av Torsnes-trær som er over hundre år: Dette er ikke ved for bålbrenning

De krokete furutrærne i Torsnes er eldgamle, trolig flere hundre år. I forrige uke oppdaget ornitolog Bjørn Frostad at besøkende har tatt seg til rette og skamfert mange av de uerstattelige trærne øst for Langvikkilen.
Les mer om:

Birk Ruud sikret sammenlagtseier

Birk Ruud sikret sammenlagtseiereren i verdenscupen i big air da han endte på en 2.-plass i avslutningsrennet i Destne i Tsjekkia lørdag. Ruud endte med totalt 191,50 poeng. Ulrik Samnøy overrasket og endte på tredjeplass i konkurransen med 188,50 poeng. Franske Antoine Adelisse var det vanskelig å gjøre noe med etter at han fikk 98 poeng av dommerne for sitt siste run. Han endte til slutt opp med 194,24 poeng. Finske Elias Syrja falt stygt og måtte fraktes bort av medisinsk personell. Det er foreløpig usikkert hvordan det gikk med finnen.

Anmeldelse: Den norske Netflix-serien Ragnarok er sære greier

Ragnarok kunne vært bedre. I første episode av Netflix’ norske serie møter vi tenåringsgutten Magne Seier og familien hans som er på flyttefot. De er på vei tilbake til den lille, fiktive bygda Edda, hvor de tidligere bodde. Magnes familie består av broren Laurits og moren Turid. Faren døde da barna var små, og vi får inntrykk av at det var derfor familien valgte å flytte bort fra Edda. Verdensrekord i sleggekast Store deler av den lille bygda eies av familien Jutul som også driver Jutul Industries. Som følge av dette innehar familien en del makt og høy status blant de lokale innbyggerne.

Ragnarok-stjerne om innspillingen: – Trodde jeg kom til å møte veggen

Skuespillerlivet er ikke alltid en dans på roser. Fredag 31. januar slipper Netflix sin nye norske serie, Ragnarok.

Netflix’ norske serie Ragnarok blir enten veldig bra, eller veldig dårlig

Det blir iallfall noe vi aldri har sett makan til. Norske skuespillere ser ut til å strekke seg langt utenfor komfortsonen i Netflix’ Ragnarok. Vi har ikke fått anmelderkopier ennå, så vi nøyer oss med synsing enn så lenge. Etter flere teasere er endelig traileren her, og det spares jaggu ikke på kruttet.  Ragnarok følger Magne og broren Laurits som flytter til det fiktive tettstedet Edda.

Skam-stjerner gjenforenes i Netflix’ Ragnarok

Norrøn mytologi er eldgammel historie. Eller er den egentlig det? Slik teaser Netflix sin første norske originalserie Ragnarok. Foran kamera samler de en neve unge talenter kjent fra blant annet Skam og Heimebane. I ledende roller finner vi nemlig Skam-trioen David Stakson (tidligere kjent som David Alexander Sjøholt), Herman Tømmeraas og Theresa Frostad Eggesbø. Vi møter også Emma Bones fra Heimebane, Jonas Strand Gravli fra Netflix’ 22.

Norske stjerner stiller i ny Netflix-serie

Klar for norsk Netflix-eventyr? Streamingtjenesten avslører i dag at de har startet produksjonen av Ragnarok i Odda kommune i Hordaland. Den Netflix-eksklusive serien beskrives som et oppvekstdrama bygget rundt norrøn mytologi – «med en ny og overraskende tvist». Spennende!! Seks episoder lange Ragnarok filmes i Odda, men handler om den fiktive byen… Edda. Netflix røper at innbyggerne i Edda kanskje ikke er helt som de utgir seg for å være.

Kraftig vind stoppet friski-kjørerne

Ulrik Samnøy og Tormod Frostad klarte ikke kvalifisere seg for big air-finalen under verdenscupåpningen i fristil på New Zealand. Kraftig vind skapte trøbbel.

Er det alt ekstraarbeidet for fastleger som gjør det vanskeligere å være pasient?

Hans Frostad nevner flere mulige årsaker til fastlegekrisen: – Er helsevesenet rett og slett overadministrert?
Les mer om:

Milde vintre gir tidligere ankomst for trekkfugler: – Tidligere ankomst for en del fugler gir andre konsekvenser lenger utover i den økologiske kjeden

Global oppvarming gir varmere vær. Varmere vær gir endrede betingelser for fugler. Men selv om klimaet endrer seg, er det særlig fuglenes tap av areal som bekymrer biolog og fugletitter gjennom 25 år, Bjørn Frostad fra Fredrikstad. – De har færre og færre steder å være, sier han.

– Volvo Ocean Race er større enn fotball-VM

Målt i forretningsverdi er Volvo Ocean Race på størrelse med fotball-VM, ifølge Knut Frostad. Etter omleggingen til én felles båt har racet aldri vært villere, våtere eller jevnere.
Les mer om:

Bil har rullet rundt ved Liavatnet i Frostad

En bil med fører og to passasjer har rullet rundt.
Les mer om:

– Jeg føler at jeg har levd meg ferdig nå

Den 9. oktober fylte Ingeborg Frostad 105 år. Hun skaffet seg mobil og flyttet hjemmefra da hun rundet 100. Nå bor hun på Tresfjord trygdeheim. Fylkets eldste synes nå at hun har levd lenge nok.
Les mer om:

Mari (21) droppet ut av to prestisjestudier og ble Netflix-avhengig. Så dro hun ut i verden med kamera.

– Jeg følte meg for dum til å begynne på medisinstudiene, sier Mari Vetti Frostad (21).
Les mer om:

- Hadde vi vært noen sekunder tidligere ute, så kunne en av oss vært død

Det sier Hilde Frostad (49) etter at hun og datteren bare var centimetere unna å få en isklump i hodet mandag ettermiddag.
Les mer om: