Nyheter om Frisk Asker


Alexander Bonsaksen vraker Vålerenga – klar for Frisk Asker

Ishockeybacken Alexander Bonsaksen (35) fortsetter karrieren i Frisk Asker etter mange års utenlandsopphold. Frisk presenterte sin nye spiller på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Bonsaksen vraket gamleklubben Vålerenga og valgte Asker-klubben som arbeidsgiver nå som han har flyttet hjem til Norge. Den rutinerte backen har spilt i Finland i seks av de sju siste sesongene. Han ble sluttspillmester med Tappara i 2016 og 2017, og de siste tre årene har han vært kaptein for KooKoo. (NTB)

Wold blir sportssjef i Frisk Asker

Vidar Wold gir seg som trener i Frisk Asker for å bli klubbens første fast ansatte sportssjef, skriver Budstikka. Den tidligere landslagskeeperen har vært involvert i Frisk Asker i flere tiår, senest som trener. Når klubben skal profesjonaliseres ytterligere ved å ansatte en sportssjef, ønsket Wold å ta jobben. – Å være trener er fantastisk gøy, men å være med på å påvirke klubbens sportslige valg er veldig spennende. Vi går en veldig spennende tid i møte med ny arena. Det gir Frisk nye muligheter.

Frisk Asker må fjerne barnebilletter etter svindel

Frisk Asker tilbydde barn under tre år gratis billetter til hockeykampene, men nå blir det endringer etter at klubben har avdekket at folk har lurt seg inn.
Les mer om:

Sparta tok neste stikk

Matchball i kvartfinalen har Sparta onsdag. Mandagens hjemmemøte mot Frisk Asker endte med en knusende 5-1-seier. Dermed leder østfoldklubben 3-2 i kamper. Håkon Pedersen, Calle Spaberg Olsen, Håvard Salsten, Henrik Knold og Emil Lundberg scoret for Sparta. Lillehammer hadde på sin side matchball allerede mandag og ledet en periode 2-1 på bortebane mot Stjernen etter scoringer av Andreas Martinsen og Nick Dineen. Hjemmelaget slo imidlertid tilbake i siste periode og vant til slutt 3-2. Andreas Heier og Magnus Haugen scoret målene som snudde til seier for Stjernen.

Oilers valgte Ringerike som kvartfinalemotstander

Stavanger Oilers plukket ut Ringerike til NM-kvartfinale i ishockey. Stjernen – Lillehammer, Sparta – Frisk Asker og Vålerenga – Storhamar blir de øvrige duellene. Stavanger, Stjernen og Vålerenga har fordel av hjemmekamp i en eventuell sjuende og avgjørende kamp. – Vi valgte Frisk Asker foran Storhamar først og fremst fordi vi har spilt de siste 120 minuttene mot Storhamar uten å ha scoret ett eneste mål, sa Sparta-trener Sjur Robert Nilsen. – Det blir interessant og et klassisk møte i kvartfinalen mot Vålerenga.

Valgte Lillehammer: – Det kunne ikke blitt en bedre inngang

Stjernen herjet med Frisk Asker og tok et historisk seriesølv. Søndag starter kvartfinalene der Stjernen valgte Lillehammer.

Stjernen rappet seriesølvet fra Sparta

Sparta tapte 0-3 hjemme for Storhamar, mens Stjernen banket Frisk 6-1 borte. Det avgjorde fordelingen av sølv- og bronsemedaljene i eliteserien i ishockey. Før siste serierunde lå Sparta an til å ta andreplassen, men med torsdagens resultater glapp den til lokalrivalen fra Fredrikstad. Vålerenga vant komfortable 12-0 over Grüner og sikret fjerdeplassen. Lillehammer kom under 0-2, men snudde til 4-2 mot serievinner Stavanger Oilers.

Her skal Stjernen kjempe om sølvmedaljene

Følg Frisk Asker - Stjernen fra splitter nye Varner Arena her. Kampstart 19.00.
Les mer om:

Stjernen sikret minimum 3.-plassen da Jarl (18) scoret sitt første mål

(Grüner–Stjernen 4-9). Stjernen fikk resultatene med seg i kveld. Laget selv sikret 3 poeng, samtidig som Frisk Asker avga poeng hjemme mot Lillehammer. Dermed er laget sikret minimum 3.-plassen inn mot sluttspillet.

Oilers ble seriemester

Stavanger Oilers ble seriemester i ishockey da Vålerenga ble slått 6-4 på bortebane i eliteserien tirsdag. Tittelen er klubbens sjette siden den første i 2012. Dermed tangerer Oilers fjorårets seriemester Frisk Asker i antall serietitler på norsk ishockeys øverste nivå. Vålerenga er fortsatt suveren på toppen av listen med sine 31. Oilers har hittil gått gjennom sesongen med 33 seire og åtte tap, og har fire kamper igjen av serien før sluttspillet og NM starter. Norgesmesterskapet ble avlyst både i 2020 og 2021 som følge av koronapandemien, og siddisene har ikke vunnet NM siden 2017-sesongen.

Frisk snudde til siger mot Stavanger

Frisk Asker låg under 0-2, men greidde å slå serieleiar Stavanger Oilers 3-2 etter forlenging i første kampen i sin nye arena. Oilers fekk ein pangstart og leia 2-0 etter fire minutt, med to mål i løpet av 20 sekund..

Endelig match - følg Stjernen-Ringerike her

Stjernen har ikke spilt kampen siden de slo Frisk Asker 5-4 for drøyt to uker siden. Søndag klokken 17 er det endelig kamp igjen når Ringerike kommer til Stjernehallen. Følg kampen her!

Sparta slo Frisk Asker i målfest

Frisk Asker og Sparta bød opp til et målrikt og spennende oppgjør tirsdag. Sparta stakk til slutt av med 7-4-seier, og økte med det poenggapet til Asker-laget.
Les mer om:

Sparta slo Frisk Asker i målfest

Frisk Asker og Sparta bød opp til et målrikt og spennende oppgjør tirsdag. Sparta stakk til slutt av med 7-4-seier, og økte med det poenggapet til Asker-laget. Sparta på 3.-plass har nå 62 poeng, og er fem poeng foran Frisk påplassen bak. (NTB)
Les mer om:

Følg Stjernen - Frisk Asker her

Det har vært en turbulent Stjernen-uke utenfor isen. Lørdag klokken 16.00 rettes alles øyne mot det sportslige når Frisk Asker gjester Stjernehallen.
Les mer om:

Stjernen-konflikten: Olsson ute - Fjeldstad leder laget mot Frisk

Lasse Fjeldstad (34) vil vikariere som hovedtrener når Stjernen møter Frisk Asker lørdag. Anders Olsson vil ikke være på plass verken på trening eller kamp inntil videre.

Lasse Fjeldstad: - Jeg registrerer at spillerne har fått tyn. De fortjener også ros

Lasse Fjeldstad (34) har ledet de siste Stjernen-treningene. Om det blir han som også får hovedansvaret når Stjernen skal møte Frisk Asker lørdag, ønsker ikke assistenttreneren å spekulere i.

18 Ringerike-spillere koronasmittet

Ishockey-klubben Ringerike sliter med stort antall smittede spillere. Det er snakk om 18 spillere som har blitt koronasmittet, skriver TV 2. Det betyr at kampen mot Frisk Asker må utsettes. Klubben venter nå på svar fra PCR-tester.

Vålerenga-kamp utsatt – spillerstallen i ny karantene

Torsdagens eliteseriekamp i ishockey mellom Vålerenga og Lillehammer er utsatt på ubestemt tid fordi Oslo-klubbens spillerstall har havnet i karantene. Det opplyser Norges Ishockeyforbund i en melding i sosiale medier. «Dessverre må også kveldens oppgjør mot Lillehammer i Eidsiva Arena utsettes etter at en ny positiv prøve ble avlagt. Resten av troppen går i karantene», skriver Vålerenga selv på sine nettsider. Møtet mellom Oslo-klubben og Lillehammer er det tredje i torsdagens serierunde som utsettes på grunn av positive koronatester.

Én positiv hurtigtest førte til to utsatte kamper - nå ber de om lettelser

Kamper blir utsatt på rekke og rad i Fjordkraft-ligaen. Nå håper Frisk Asker at regjeringen letter på karantenereglene på fredag.

Fire av helgens eliteseriekamper i ishockey utsatt

Fire av fem eliteseriekamper i ishockey kommende helg er utsatt fordi ett av lagene har havnet i smittekarantene. Unntaket er Vålerenga – Ringerike. Vålerenga er for øyeblikket i karantene etter et smittetilfelle, men spillerne kan teste seg ut av karantene lørdag og rekker i så fall kampen. Annerledes er det med de fire andre kampene. Stjernen skriver på sitt nettsted at tre spillere er smittet og at man avventer svar på PCR-tester for tre andre.

Ny Lillehammer-kollaps – Grüner snudde 0-4 til 7-5

Lillehammers ishockeykrigere kan ikke skryte av kondisjonen etter en jul preget av koronasmitte. For annen gang på tre dager raknet laget på tampen og tapte. Torsdag ledet Lillehammer 4-0 nesten halvveis i bortekampen mot Grüner, men oslolaget slo knallhardt tilbake, scoret seks mål på rad og vant til slutt 7-5. Tirsdag ledet Lillehammer 4-1 i mjøsderbyet mot Storhamar mindre enn tre minutter før slutt, men gjestene utlignet med tre mål i løpet av 1.51 minutt og avgjorde med 5-4-målet i forlengningen. Hele Lillehammer-stallen tilbrakte jula i karantene etter et smitteutbrudd.

Mest lest siste uke