Nyheter om Friestad


Christian (37) er ansatt ved Festiviteten

Festiviteten har ansatt Christian Friestad (37) som eventmanager på huset.
Les mer om:

Sjekk kor fin den nye brua til Synesvarden har blitt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me er veldig glade for å ha fått brua på plass, og me har allereie fått fleire tilbakemeldingar frå nøgde turgåarar. Området har vore kjent som dei blautaste biten i heile trekanten mellom Holmavatn, Synesvarden og Steinkjerringa, seier Lars Erling Friestad, idrettskonsulent i Hå kommune.Kvart materiale til den 49 meter lange brua er bore fram med handmakt.

Direktør frå Vigrestad gjer heile NVE inhabil i vindpark-sak

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Direktøren i Norges vassdrags- og energidirektorat, Kjetil Lund, er frå Vigrestad og har nær familie som kjempar mot etablering av vindmølle på Friestad i Hå.

- Er det noko me kan gjera med vindmølla på Friestad?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)VINDKRAFT: Fleirtalet av politikarane har tidlegare sagt ja til tre mindre vindmøller på Friestad i Hå. Nå planlegg utbyggjaren Solvind å heller setja opp ei større vindmølle. Dette har ført til reaksjonar og 30 personar frå nærområdet ved Kvassheim fyr har skrive under på eit opprop mot vindkraft på Friestad.Nå lurte formannskapspolitikarane på kva dei kunne gjera.- Har me noko me skulle sagt? sa Tove Elin Berge (Ap).

Snart kan du gå tørrskodd til Synesvarden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På parkeringsplassen ved Holmavatn ungdoms- og misjonssenter ligg 700-800 kilo med materialar og ventar på å bli frakta ut i naturen.

Berseløpet samla 100 deltakarar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)97 av dei 100 som stilte til start, fullførte løpet. Mange tok seg heilt ut i den 5,5 kilometer lange løypa og heiv seg ned då dei passerte målstreken.For Salim Yousif frå EIK Friidrett gjekk det betre enn forventa. - Men det var tungt den første kilometeren, kommenterte Yousif, som vann løpet på tida 18,19.Best av damene var Sara Aarseth frå Spirit. Ho sprang på 21,31.

Debatt: - Stopp bygging av vindturbin ved Kvassheim fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På Friestad, rett oppfor Kvassheim fyr, skal selskapet Solvind Prosjekt AS, vere i ferd med å starte bygginga av ein vindturbin med totalhøgd på 110 meter. Høghuset på Bryne er 66 meter, her er det snakk om ein konstruksjon som nærmar seg dobbelt så høg. Den skal stå i kystlinja på flate Jæren, med ei mengd naboar som har protestert mot utbygginga, tett inntil.

Stopp bygging av vindturbin ved Kvassheim fyr

DEBATT: På Friestad, rett oppfor Kvassheim fyr, skal selskapet Solvind Prosjekt AS, vere i ferd med å starte bygginga av ein vindturbin med totalhøgd på 110 meter. Høghuset på Bryne er 66 meter, her er det snakk om ein konstruksjon som nærmar seg dobbelt så høg.
Les mer om:

Mykje å vera med på i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Påske på fayancemuseet Egersund Fayancemuseum arrangerer påskeverkstad i dag. Fayancemuseet er ope til og med laurdag.Basar på Eia I kveld blir det basar på grendahuset på Eia i Sokndal.Bokkveld på Ogna Reidun Friestad står på Ogna scene i Helgåleiren i kveld. Ho skal presentera boka si "Drømmen som ble virkelig".

Miljøengasjerte elevar brukbart fornøgde med ordførar-svaret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Helt utsolgt da lokale krefter arrangerte Disney-kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Se! En prinsesse, utbryter en liten kar fra fremste rad idet Åse Marie N. Høyland og Ester F. Pollestad utkledde som Askepott og Snehvit.Lørdag kveld var handballhallen i Nye Loen forvandla til ballscene for prinsessene, og konsertarena for Nærbøs skulekorps og musikkorps. Sammen med barnekoret Emmaus og en rekke solister serverte de ekte Disney-magi lørdag kveld. Konferansier Åse Marie N. Høyland og Ester F.

Damene er i fleirtal i Klepp MDG

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Medan andre parti slit med kvinneandelen, har miljøpartiet i Klepp hatt motsatt utfordring. På dei sju øverste plassene er det ein mann og seks damer.- Me var tre kvinner som stifta laget og har stort sett vore damer i styret, seier listetopp Thorbjørg I. Kristjansdottir.På andreplass på lista denne gong står Willy Miljeteig og på tredje står Dina Friestad.

Valet 2019: Klepp Venstre har den yngste på topp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er veldig spanande og stas å få lov å stå på topp, seier den unge listetoppen.Ho er yngst på lista og ei av bare fem damer på lista. Til samanlikning har ho selskap av 14 menn.- Det er både få kvinner og få unge.

Sjetteklassingar tar miljøsaka til kommunestyresalen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me er inspirerte av ho der svenske jenta.

Silje ble mor som 15-åring: - Det ble sikkert litt snakk på bygda

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I løpet av den siste måneden har 32-åringen fra Nærbø figurert på oppslag i Jærbladet ved to anledninger. Det dreier seg om to vidt forskjellige saker, av arten som har preget og kommer til prege livet. En søndag i februar gikk en lang drøm i oppfyllelse. Det var dagen da Silje og hennes 16 år gamle datter, Tonje, stod på samme lagoppstilling og spilte side om side iført den blå og hvite Nærbø-trøya.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Egersund kino feirer 60 år

For 60 år siden betalte Kari Friestad én krone for å se sin første film på Egersund kino. Torsdag var billetten gratis.

– Du må like folk for å gjøre denne jobben

De har jobbet sammen fra starten. Men nå er det sønnen Odd I Friestad som er sjefskoker på Friestad kjøkken & interiør.
Les mer om:

Bli med inn i Orre-stallen med Hollywood-preg

Stallen til Rakel Fjelltvedt og Harald Friestad er inspirert av filmer Rakel så som barn.
Les mer om:

Disse to ønsker å bli best på bilvask og transport

Terje Ree og Atle Friestad er daglig leder i Nortemp og Jæren storbilvask. Samarbeidet mellom firmaene har gitt god avkastning for begge.
Les mer om:

2017 slik fotograf Jonas Haarr Friestad så det

Her er noen av Jonas Haarr Friestad sine bilder fra året som gikk.
Les mer om:

Liv Therese er omsorgsperson både hjemme og på jobben. Slik vil hun ha det resten av livet.

Jubilanten Liv Therese Friestad Holden er i tillegg til å være mor for sine to barn også fostermor for sine to lillesøsken. Det stortrives hun med. Likevel hender det at hun tar en kikk opp på himmelen og drømmer om en stille natt under stjernene.
Les mer om:

Tre dagers uke på trafikkstasjonen

Egersund trafikkstasjon vil kun holde åpent tre dager i uka fra september. Trafikklærer Gunn Friestad frykter lange køer og økt fravær for elever som skal ta førerkortet, men Statens vegvesen mener det ikke er grunn til bekymring.

– Om noen vil gå rundt med 100 000 kroner på innerlommen, så er det deres sak, ikke bankens

Gunnar Sollys Friestad er provosert over at Sparebank 1 SR-bank på Sola har grenser for hvor mye kontanter kundene kan ta ut av gangen. – Å nekte folk å ta ut egne penger er ulovlig, sier han. Banksjef Therese Haver avviser at banken gjør noe ulovlig.

Karmøy taper seks millioner i året

Tidligere Karmøy-politiker tror mange vil velge Danielsen i Skåredalen. Anette Friestad forteller at Danielsen er en «snakkis» i bydelen.
Les mer om: