Nyheter om Fredrikstad


Fredrikstad Frp vil ikke legge ned sykehjemsplasser

– Det ser ut som Ap lykkes med sin lovnad, Onsøyheimen, Emil Mørch og Torsnes med til sammen 123 sårt trengte sykehjemsplasser nedlagt i byen vår, skriver Bjørnar Laabak, Frp, og vil ikke godta at det blir færre sykehjemsplasser i Fredrikstad.
Les mer om:

Sier nei til «eplehage-utbygging»: Rådmannen vil innføre et forbud mot nye blokker blant småhus

Rådmannen vil innføre et forbud mot nye boligblokker i etablerte eneboligstrøk. Med flere nye boligområder, fortetting og ja til høyere bygg i sentrum vil Fredrikstad ha nok boligarealer i flere tiår fremover.
Les mer om:

Mobbing: Brøt aktivitetsplikten i ni av ti tilfeller

I fjor ble det meldt inn klage på 42 mobbesaker fra skoler i Fredrikstad og Østfold. I følge fylkesmannen brøt skolene aktivitetsplikten i hele 92 prosent av tilfellene.
Les mer om:

Se oversikten over hvor i Fredrikstad rådmannen foreslår å bygge høyere

Rådmannen foreslår høyere byggehøyder en rekke steder i sentrum og på FMV. Ordfører Jon Ivar Nygård mener imidlertid den innerste sentrumskjernen tåler høyere bebyggelse enn det rådmannen har lagt opp til.

En kommuneplan, hva i alle dager er egentlig det? Her er alt du bør vite

Fredrikstad skal lage en ny kommuneplan for årene frem til 2030. Nå er forslaget til samfunnsdelen lagt ut på høring. Samtidig er arbeidet med arealdelen i full gang. Med disse dokumentene får Fredrikstad nye styringsverktøy som betyr mye for deg og meg.
Les mer om:

Politikere må gå foran – og aller helst i Pride-tog

Lars Andreassen, Fredrikstad SV, reagerer på debatten om Kjell Ingolf Ropstads rolle og posten som likestillingsminister. – Det er uakseptabelt at en ministerpost får annet navn for å slippe «homostøy».

Varslingsutvalget «frifinner» Henning Aall: – Det er politikeres oppgave å stille kritiske spørsmål

Henning Aall (MDG) har ikke opptrådt kritikkverdig i sine uttalelser om ansatte i Fredrikstad kommune, konkluderer varslingsutvalget. Det hører til et verv som bystyrepolitiker å bidra til å stille kritiske spørsmål og opplyse saker, skriver de. Aall selv er nå bekymret for ytringskulturen i kommunen.
Les mer om:

Kronikk: Fredrikstad må bli en 24-timersby med et trygt og aktivt sentrum – da må flere bo i bykjernen

Fredrikstad er ganske brennhet om dagen. Og for oss som lokale arkitekter er det ikke tvil om at dette er en spennende, men også utfordrende tid, skriver Jarl Ture Vormedal i Griff Arkitektur i denne kronikken.

Luksusvilla selges på tvangsauksjon

Tall fra Fredrikstad tingrett viser at antall saker rundt tvangssalg av boliger økte i fjor. En av boligene som nå tvangsselges av tingretten, er en praktvilla til 13 millioner kroner i Engelsviken.

Rykket ut til mulig søppelbrann – viste seg å være noe helt annet!

Tirsdag kveld meldte Øst 110-sentralen at Fredrikstad brannvesen sjekket en mulig søppelbrann på Wilbergjordet. Det viste seg å være noe ganske annet. – Det var damp fra et varmeanlegg.
Les mer om:

Dorthe (23) er ønsket tilbake til Skien - nå har hun tatt et valg

SKIEN: Dorthe Groa (23) har denne uken kommet med et svar til gamleklubben Gjerpen, som ønsker å hente henne tilbake fra Fredrikstad.
Les mer om:

Duket for Aalborglekene – Fredrikstad stiller med 100 utøvere

Til sommeren er det igjen klart for Aalborglekene, hvor Fredrikstad sender en tropp på 100 utøvere. – Vi sender som vanlig mange fine ambassadører for idretten i byen, sier Bjørg Liljedal – Idrettskonsulent i Fredrikstad kommune.
Les mer om:

Sier ja til utbygging på Veum, Lahelle og Torp Bruk: Det gamle Veum sykehus kan bli attraktivt boligområde

Rådmannen i Fredrikstad vil ha en kraftig sentrumsutbygging, men hun anbefaler også å godkjenne tre større boligprosjekter utenfor byområdet: Det tidligere sykehuset på Veum, Europris-lageret på Lahelle og Torp bruk.

Silje Louise Waters (29) vil bli kultursjef i Nye Moss

SV-politiker Silje Louise Waters i Fredrikstad er en av 31 søkere til stillingen som kultursjef i Nye Moss kommune.
Les mer om:

Amalie dukker opp i The Voice

Amalie Hamborgstrøm (23) fra Fredrikstad søkte plass i The Voice samme dag som fristen gikk ut. Fredag ser du henne på tv-skjermen hos TV2.
Les mer om:

LO-Schei om tette rødgrønne bånd: Jada, men. Neida, men. Alvorlig talt! NEI!

– Vi skal ikke kutte båndene til de partiene som står oss nærmest, det vil skade vår sak, skriver LO-leder Vidar Schei til to Høyre-politikere som kritiserte tette bånd mellom LO og rødgrønne partier i Fredrikstad.
Les mer om:

Kommunens nye arealplan må ha klare svar og gode kart

Advokat Petter Curteis-Hohmann forklarer behovet for tydelige svar i kommuneplanens arealdel: – Dette dokumentet styrer i stor grad hva som skal bygges hvor i Fredrikstad.
Les mer om:

Hallvert er flau over Stjernen-supporterne

– Hva har skjedd med supporterne i Fredrikstad, innleder Iselin Mari Angell sin oppfordring om å støtte Stjernen nå når lager trenger det som mest.
Les mer om:

Mohammed (23) blir daglig leder – utvider organisasjonen for å bli en profesjonell e-sportsklubb

Mohammed Barzinje har siden 2015 drevet Riddle Elektroniske Sportsklubb i ekte dugnadsånd. Nå ønsker 23-åringen fra Sarpsborg å satse i Europa, og inngår et samarbeid med salgs- og markedsføringsbyrået Net2Gain AS og mediebyrået Medias AS fra Fredrikstad.

Nyetableringer i Fredrikstad siste uke

Det er etablert mange selskaper i Fredrikstad sist uke. Blant dem finner vi selskapet som skal tilby rettspsykiatriske konsulenttjenester for politi og rettsvesen og et selskap som skal drive import og videresalg av sykler. Her er noen av ukens etableringer.
Les mer om:

Ørje-mann tatt da han ville betale 15.000 for sex med 15-åring i Oslo - nå er han dømt

Mannen fra Ørje avtalte sextreff med en 15-åring, men det var helt andre som ventet på han da han møtte opp til avtalen. Nå er han dømt. Mannen var også tiltalt for sexkjøp i Fredrikstad. NB! Saken inneholder sterke skildringer og ord - og du anbefales å ta dette i hensyn før du leser videre dersom du reagerer på slikt.
Les mer om:

Museumsbesøket økte i 2018 – modelljernbanesenteret hadde nedgang

Avdelingsdirektør Gaute Jacobsen på Fredrikstad museum er godt fornøyd med 2018. Museumsbesøket gikk nemlig opp med 18 prosent i fjor. For Østfold samlet viste pilen 17 prosents fremgang.

Playmaker og storscorer bytter klubb etter ett år i FBK

Andrea Rønning (23) har skrevet på en toårskontrakt med Larvik Håndballklubb. Etter bare ett år i Fredrikstad er hun klar for LHK fra neste sesong av.

Nå har hun signert for ny klubb - og det ble ikke Gjerpen

Andrea Rønning (23) har skrevet under på en toårskontrakt med Larvik Håndballklubb. Etter bare ett år i Fredrikstad er hun klar for LHK fra neste sesong av.