Nyheter om Fredrikstad


BILDER: Sol, varme og smil!

Det var mange som utnyttet været med en tur til Fredrikstad Marka. Sol, varme og smil oppsummerer stemningen søndag ettermiddag.
Les mer om:

Sier han slutter hvis denne karen ikke presterer – så fikk han se denne bommen: – Jeg er ikke nervøs

(Fredrikstad - Ull/Kisa 4-1). Sindre Tjelmeland mener han ikke duger som trener hvis Stian Ringstad ikke leverer scoringer og målgivende pasninger. Søndag fikk Ull/Kisa-sjefen seg dog en støkk.
Les mer om:

Torild kan kikke bort på den tomme leiligheten sin fra karantenehotellet i byen

Torild Johansen og samboeren har bodd på karantenehotellet Quality Hotel Fredrikstad siden onsdag. På Bryggerifjellet står leiligheten deres tom.
Les mer om:

– Meningsløst å sitte her på hotellet og se opp på leiligheten vår

Hytteeier i Sverige må bo på karantenehotell noen hundre meter fra hjemmet i Fredrikstad. – Sliter på tilliten til reglene, sier hun til VG.
Les mer om:

Brannvesenet rykker ut til gressbrann i Torsnes: – Ikke spredningsfare til bygninger

Brannvesenet i Fredrikstad har rykket ut med en bil og vannforsyning til en gressbrann i Kileløkka i Torsnes der det brenner i et 200- 300 kvadratmeter stort område.

Ungdommer samlet seg flere steder i Fredrikstad – noen overholdt smittevernreglene, andre ikke

Etter en lang periode med rødt nivå på skoler, kohorter og få nærkontakter kan det virke som at ungdommene i Fredrikstad begynner å bli lei. 
Les mer om:

Karolina (26) gikk fra mobbeoffer til superstudent: – Det var ikke enkelt å være utlending i Fredrikstad

Karolina Berg (26) fyller dagene med to studier – ved to forskjellige skoler og på to forskjellige språk. Dessuten jobber hun rundt 110 timer i måneden fordelt på tre deltidsjobber. Her forteller hun hvordan hun gikk fra å være mobbeoffer i Fredrikstad til å bli superstudent.
Les mer om:

Dypt bekymret for at Fredrikstad må si «nei» til nye arbeidsplasser: – Det er for mange som skal ha et ord med i laget

LO-leder Vidar Schei sier det er trist at det ikke finnes ledige tomter for bedrifter som vil etablere seg. Han mener Fredrikstad og Sarpsborg må øke samarbeidet for å finne tomter og stå sammen.

– Jeg savner å sitte på klubben og chille og prate om alt som faller en inn. Fritid i Fredrikstad møter nå ungdommen ute

Koronaen har stengt ungdomsklubbene i byen, men når ikke ungdommene kan komme på klubben, må klubben komme til ungdommene. Fritid i Fredrikstad oppsøker de unge ute, der de unge møtes.
Les mer om:

Her er industritomten på 35 mål som ingen vil bruke

I fjor sikret Fredrikstad kommune seg en industritomt på 35 mål på Øra, etter lange forhandlinger med Viken-politikere og Statsforvalteren. Men avtalen ble så dyr at tomten ikke kan brukes.
Les mer om:

Følg Fredrikstad - Ull/Kisa direkte her

Sendingen starter 14.45.
Les mer om:

Fredrikstads ukjente fotballprofessor Han var minst 50 år forut for sin tid

Du tror kanskje at Drillo er den eneste «fotballprofessor`n» fra Fredrikstad. Men det var en annen fotballprofil som allerede i 1947 fikk det tilnavnet.
Les mer om:

Derfor har ikke Fredrikstad et eget R-tall

Verken FHI eller kommunen har et eget reproduksjonstall (R-tall) for koronaviruset i Fredrikstad. Usikkerheten som er beheftet med en slik beregning, gjør det lite hensiktsmessig.
Les mer om:

Tall Ships Races 2023: Dette vil skutefesten koste kommunen

Fredrikstad kommune vil bruke 11,3 millioner kroner over de neste tre årene for å få seilskuteregattaen på besøk for fjerde gang.
Les mer om:

La Fredrikstad ta seg av større kurs, sats på mindre grupper og småskala på Hvaler

«Når Høyre har prøvd mange ganger og mislykkes bør vel også de se at dette er en dårlig løsning.»
Les mer om:

Starter vinproduksjon på Hvaler – får med seg milliardær-sønn på laget

Anders H. Lier, Knut Harry Hansen og Sander Z. Hansen, alle fra Fredrikstad, har planer om vinproduksjon og et reiselivsprosjekt på Søndre Sandøy. Også milliardær-sønn Jon Trygve Hegnar er koblet til prosjektet.

Dette er dagens smittetall

Det siste døgnet er det registrert 16 nye smittetilfeller i Fredrikstad.
Les mer om:

Ekspert om mulig Wizz Air-søksmål: – Derfor kan kommunen ha en dårlig sak

En rekke eksperter mener Wizz Air kan ha en god sak dersom de velger å gå til sak mot Fredrikstad og en rekke andre kommuner for det de hevder er en ulovlig boikott. – Formålet kan være bra, men det er like fullt en boikott.
Les mer om:

18 bedrifter i Borg CO₂ inngår avtale med Northern Lights – karbonfangst kan oppfylle Fredrikstads egne klimamål

Fredrikstad klarer ikke å nå målet om 60 prosent reduksjon av klimagassutslipp uten karbonfangst og – lagring. Nå øker sjansene kraftig.
Les mer om:

Siri midt i voteringsdrama – sier tvert «nei»

Det går mot en nervepirrende avstemning i Arbeiderpartiet om hel eller delvis avkriminalisering av narkotika. Avstemningen kan avgjøre rusreformens skjebne. De fire delegatene fra Fredrikstad Arbeiderparti vil alle stemme «nei».

Nå starter vaksineringen av en ny gruppe i Fredrikstad

Vaksineringen har økt kraftig de siste ukene. Neste uke får innbyggerne i prioriteringsgruppe 5 sine første vaksinestikk.
Les mer om:

– Har penger når det passer

En leser undrer seg over forskjellsbehandlingen mellom FBK og Gamle Fredrikstad Golfklubb.
Les mer om:

Over én million nordmenn har fått første vaksinestikk: – Lov å være optimistisk. Nå vil det bare gå raskere og raskere

Over en million nordmenn har fått første dose av en koronavaksine, viser en fersk oversikt. – Det gir grunn til optimisme, mener Espen Nakstad. I Fredrikstad har nå 30 prosent av alle voksne fått første vaksinedose.
Les mer om:

Her er dagens smittetall

Så langt denne uken har 67 personer i Fredrikstad fått påvist covid-19.
Les mer om: