Nyheter om Fredrikstad


Rådmannen vil ha ny anbudsrunde om turisttjenestene

Rådmannen vil fortsatt ha en ny anbudsprosess om hvem som skal levere det Visit Fredrikstad & Hvaler leverer i dag. Ifølge rådmannen er det ikke rom for å øke budsjettet til dette i 2020.
Les mer om:

Her kan du sette fra deg bilen din og ta buss eller ferge – de første P-plassene åpner fredag

Fredrikstad får nye innfartsparkeringer som en del av bomringen; på Kråkerøy, Ørebekk, i Ålekilen og under Fredrikstadbrua på Østsiden. Prosjektleder Ingrid Frodahl regner med at den under brua og på Ålekilen er klar fredag ettermiddag.
Les mer om:

Starter e-sportssendinger fra Fredrikstad: – Vi skal bli størst i Europa

Tirsdag kveld fyrer Aim Studios av sin første direktesending fra studioet i Fredrikstad. Med livekamper, nyhetssendinger og talkshow fra skal den ambisiøse gjengen erobre E-sportsverden.
Les mer om:

Her er alt du bør vite om bomringen rundt Fredrikstad

Om du liker det eller ikke: Fredag 15. november starter bompengeinnkrevingen i Fredrikstad. Her er FBs guide til distriktets bilister: Hva må du betale, hvor kommer bommene og kan du få rabatter? Vi gir deg svarene i denne saken.
Les mer om:

Lyst til å starte for deg selv? Disse bedriftene er til salgs

Flere bedrifter er til salgs i Østfold - to av dem er i Fredrikstad.
Les mer om:

Få er klar over at ateliervirksomhet er næring. Fredrikstad er dårlig til å ta ansvar

– Fredrikstad kommune er dårligst i klassen på atelieransvar, skriver kunstnerne Tor-Magnus Lundeby og Bibbi Børresen. De ber om et støtteordning for atelier for nye kunstnere.
Les mer om:

Umiddelbart hardkjør for lokale skiløpere - Kent-Ivar (26) er ny trener i FSK

Med nyansatt skitrener i Kent-Ivar Sollund (26) håper Fredrikstad Skiklubb å få ekstra giv inn i skigruppa.
Les mer om:

Fredrikstad har fått bok om byens skulpturer

Den pensjonerte overlegen, Lars Westlie (82), har sluttet å skrive artikler til vitenskapelige publikasjoner. De siste to årene har han i stedet jobbet med en bok om skulpturene i Fredrikstad.

18-åring kjørte motorsykkel ut i vannet – dømt for fyllekjøring

En 18-åring er i Fredrikstad tingrett dømt til 25 dagers betinget fengsel og til å betale 25.000 kroner i bot for fyllekjøring med motorsykkel.
Les mer om:

Tilsyn ved Fredrikstad-bedrifter er urovekkende sett med miljøbriller

– Store ord om miljøet klinger hult når de ikke følges opp med handling, skriver miljø- og landbrukssjef Hanna Tangvald etter at et miljøtilsyn hos sju av de største bedriftene i Fredrikstad viste 33 avvik og åtte anmerkninger.
Les mer om:

Stafettveksling i Baptistkirken

Pastor Arild Brun Svendsen (69) overlater stafettpinnen til Atle Eidem (53). – Men vi vil fortsatt jobbe tett sammen, sier ny og gammel pastor i Fredrikstad Baptistkirke.

Disse kommer ikke på åpningsfesten på Ørebekk: – Det at vi får en bomring rundt Fredrikstad er da ingenting å feire

Anita Vik takker nei til invitasjonen til den offisielle åpningen av riksvei 110 Ørebekk-Simo. – Bomringen er ikke noe å feire, kommenterer den profilerte Frp-politikeren.
Les mer om:

Det nye næringsrådet er utsatt – må finne ut om LO-lederen er habil først

Det ble ikke noe nytt næringsråd i Fredrikstad i uka som gikk. Bystyret klarte ikke å bestemme seg for om LO-leder Vidar Schei (Ap) var inhabil i saken eller ikke.
Les mer om:

Her kan du hente strøsand gratis

Tradisjonen tro har Fredrikstad kommune også i år lagt ut strøsand som folk kan hente med seg hjem.
Les mer om:

Eiendomsmegler ber alle som får festeavgifts-hopp om å ta kontakt med advokat: – Loven er «flikket på» og endret mange ganger

Eiendomsmegler Tormod Møller er skjønnsmann i tomtefestesaker og anbefaler huseiere som har fått økt festeavgift fra Fredrikstad kommune om å kontakte advokat eller Tomtefesteforbundet for å vurdere festekontrakten.

Så mye må det snø før kommunen brøyter

Tre og seks. Dette er de to magiske tallene for brøyting i Fredrikstad kommune.
Les mer om:

Ruben (25) jubler over gratistilbud – men måtte vente på bussen i nesten en time

Fra mandag morgen er det gratis buss i Fredrikstad. – Fantastisk, synes Ruben Wang Gulbrandsen som pent måtte finne seg i lang ventetid.

Noen av disse rådene ante du neppe at eksisterte

Trodde du bystyre, formannskap og fagutvalg er alt politikerne i Fredrikstad trenger å engasjere seg i? Å, nei da – i uka som gikk valgte de representanter til hele 27 styrer, råd og utvalg. Det er ikke sikkert at du har hørt om alle!
Les mer om:

I dag starter rettsaken: Maktabi saksøker egen leietager for flere hundre tusen kroner

I lang tid har det vært total isfront mellom huseier Racha Maktabi i Dampskipsbrygga AS og leietageren bak treningssenteret Spenst Brygga. Denne uken blir det full oppvask når partene møtes i Fredrikstad tingrett.
Les mer om:

Råde MDG: Vil at Inger skal være kommunedirektør, ikke rådmann

Miljøpartiet de Grønne i Råde vil at rådmann Inger Kristin Skarpholt Fjeld i Råde skal få den samme kjønnsnøytrale tittelen som kollega Nina Tangnæs Grønvold i Fredrikstad: Kommunedirektør.

Inger (90) styrer vaffelpressa i Holmen Kulturgarage

Fredrikstad Autogarage var Ford-verksted med bensinpumpe. Nå er det forvandlet til Holmen Kulturgarage, og vaffelkantina har åpent hver torsdag – med Inger Synnøve Amundsen (90) som sjefsteker. Leietagerne dytter inn plater på tvers, i det samme verkstedet som er urørt siden rørleggerdagene.

Rullestolbruker Marius (24) fikk kjeft av sjåføren: – Nå er jeg redd for å ta bussen

Da Marius Hulsrøj skulle ta bussen fra Fredrikstad sentrum til hjemmet på Torp, fikk han en ubehagelig opplevelse. – Bussjåføren kjeftet på meg og sa at neste gang måtte jeg ha med meg en ledsager.
Les mer om:

Saker blir ofte fanget opp altfor sent av allmennheten

Nybakt gruppeleder Silje Waters i Fredrikstad SV kaller det et stort demokratisk problem når politikere må navigere gjennom en veldig jungel av informasjon og folk knapt rekker å engasjere seg i saker før de er avgjort.
Les mer om:

Frp ville legge ned mangfolds- og inkluderingsutvalget

Fredrikstad har nå fått et mangfolds – og inkluderingsutvalg som skal jobbe spesielt med hatefulle ytringer og hets på nettet og fremveksten av antidemokratiske bevegelser. Frp ville legge ned hele greia.
Les mer om:

Mandag kommer gratisbussen – her er alt du trenger å vite

Mandag kan du gå på bussen uten å betale en krone. Fra og med mandag 11. november og i tre måneder fremover, er det helt gratis å ta bussen i Fredrikstad.
Les mer om: