Nyheter om FredrikstadDen nye korona-hverdagen: Bli med ut i byen som står stille

Koronaviruset påvirker oss alle, inkludert byen vår, Fredrikstad, i aller høyeste grad. En by full av liv har blitt stille.
Les mer om:

Skal taksere 37.000 eiendommer i Fredrikstad i år

I år skal alle boliger, hytter og næringseiendommer i Fredrikstad få ny eiendomstakst, 37.000 i alt. Takstene vil øke til markedspris. Men den totale eiendomsskatten vil ikke gå opp.
Les mer om:

– Vi kan ikke annet enn å oppfordre folk til å bruke hodet 

Fredrikstad kommune har en innstendig bønn til dem som ikke har fått med seg at Frevar er stengt, kommer til lukket port og lurer på hvor de kan hive søppelet isteden.
Les mer om:

Visit Fredrikstad & Hvaler og Fredriksstad Blad vil lage kalender for virtuelle kulturopplevelser

Fredriksstad Blad inngikk i fjor et samarbeid med Visit Fredrikstad & Hvaler om en felles kulturkalender. Nå som de fleste arrangement avlyses gjør vi om kalenderen. – Vi håper nå at arrangementer som løses digitalt blir lagt inn i "Hva skjer?", sier Maya Nielsen i Visit Fredrikstad & Hvaler.

Strendene våre flyter over av plast, men rådet er: Dropp strandrydding nå

Mens strendene i Fredrikstad og Hvaler akkurat nå flyter over av plastpellets, gjør koronaviruset at rådet fra de profesjonelle organisasjonene er klart: Ta en pause i strandryddingen.
Les mer om:

Næringslivsloggen 28. mars: Anette Hovind Johansen (40) satser på Kreativ Puls

Her er siste nytt fra næringslivet i Fredrikstad, Råde og Hvaler.

Du kan fortsatt kjøpe smågodt i løsvekt - ikke forbudt i Fredrikstad

Matbutikker har ingen planer om å stoppe salget av smågodt i løsvekt. Og kommunen har heller ikke nedlagt forbud.
Les mer om:

Nå har plastkulene dukket opp flere steder: – Mye mer omfattende enn Fredrikstad og Hvaler

Det er ikke bare skjærgården i Fredrikstad og på Hvaler som akkurat nå er forurenset av en mengde bitte små plastkuler. Også på den andre siden av fjorden har det etter hvert også dukket opp store mengder.
Les mer om:

Trenger du noen nye turtips? Her er ti korte dagsturer i Hvaler, Fredrikstad og Råde

Myndighetene har bedt oss om å holde oss i nærmiljøet. Da er det godt å vite at Fredrikstad-distriktet har flust å by på av naturopplevelser. Her er vårt forslag til ti turer – kanskje noen er nye for deg?
Les mer om:

Svensk poengjeger tok overgang til Harstad IBK(pluss)

Robert Karlsson Lidberg er klar på en overgang fra Fredrikstad Innebandyklubb.

Ber båt- og bobil-folk om droppe Fredrikstad fremover

Fredrikstad kommune ønsker ikke besøkende som skal overnatte på hytter, i båt eller bobiler den nærmeste tiden. De oppfordrer drivere av gjestehavner og campingplasser om å stenge. Oppfordringen går også til kommunens egne innbyggere.
Les mer om:

Nye krisetall fra næringslivet: En av fem bedrifter i Fredrikstad sier de risikerer å gå konkurs grunnet koronakrisen

I en rykende fersk undersøkelse fra NHO svarer hver femte bedrift i Fredrikstad nå at de risikerer å gå konkurs som følge av korona-tiltakene. – Vi har aldri sett maken, sier regiondirektør i NHO Viken Oslo, Nina Solli.

Nei, søppelbrenning er ikke tillatt selv om Frevar er stengt!

Fredrikstad kommune har fått inn både tips om folk som brenner avfall i det siste – og søknader om å få lov til det samme. Svaret er klart: Nei, det er strengt forbudt.
Les mer om:

Fredrikstad-mannen Espen (47) er ny Europris-sjef: – Jeg er ymdyk med tanke på oppgaven

Koronakrisen har forsinket Europris' jakt etter ny toppsjef. Nå overtar Espen Eldal fra Fredrikstad som fungerende administrerende direktør inntil videre.
Les mer om:

FHI: Bør vurdere åpning av skoler og barnehager

Dagen før koronatiltakene ble videreført til over påske, rådet Folkehelseinstituttet (FHI) om å snarlig vurdere gjenåpning av skoler og barnehager. I Fredrikstad må akkurat nå 9.000 elever ha hjemmeundervisning.

Hele kysten i Fredrikstad og Hvaler dekket med plastkuler: – Vi snakker nok en milliard plastpellets

Fredrikstad kommune og mange andre instanser prøver akkurat nå å finne ut hvordan et gedigent lass med plastkuler fant veien til hele kyststrekningen vår i begynnelsen av forrige uke – og hvordan man skal få vekk alt sammen igjen.
Les mer om:

Hanna Kristin (23) fra Fredrikstad ble Årets nykommer

Hanna Kristin Hjardar (23) ble Årets nykommer under den prestisjetunge Årets bilde-kåringen torsdag.
Les mer om:

Fem kommuner med felles innsats for bedrifter i krise

Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Rakkestad og Hvaler vil hjelpe næringslivet i koronakrisen. Næringsavdelingene vurderer om bedriftene kan slippe utgifter, øke inntekter og få stimulering til å komme i gang etter krisen.

Lars Tore Bøe leser fra «Markens Grøde»

Litteraturhuset Fredrikstad går digitalt. Nå får du lesing av Knut Hamsuns Markens grøde rett hjem i stua. I 2020 er det 100 år siden Knut Hamsun mottok Nobelprisen i litteratur i Stockholm for Markens grøde. Forfatter Lars Tore Bøe leser fra dette mesterverket fra en av Europas viktigste – og mest gåtefulle – forfattere i det forrige århundret. Mellom lesingen setter Bøe verket i kontekst og introduserer Hamsun og hans forfatterskap – selvsagt med fokus på nettopp Markens Grøde.

Nesten alle rettssaker utsettes på ubestemt tid: – Det er utfordrende. Sakene kommer til å hope seg opp

Koronasituasjonen rammer domstolene med full kraft. Nesten alle rettssaker i Fredrikstad tingrett er nå utsatt. – Det er helt åpenbart at vi får et problem, sier sorenskriver Arnfinn Agnalt.
Les mer om:

Blodrøde tall for Fredrikstad kommune – har tapt 35 millioner på investeringer

Onsdag kveld viste Fredrikstad kommunes investeringer et tap på 35,4 millioner, mens budsjettet legger opp til 39 millioner i pluss. Dette er bare ett av de negative resultatene for kommuneøkonomien.
Les mer om:

Kultur mot virus: Takk til Fredrikstad!

Jens O.Simensen takker alle som har medvirket i de to Kultur mot virus-konsertene: – Det som oppsto som en liten tanke etter statsministerens dramatiske pressekonferanse 12. mars, ble til to flotte konserter med nærmere 50 medvirkende.
Les mer om:

Marianne (63) og kollegene i Nav tar imot alle dagpengesøknadene: – Dette får vi til

Uke etter uke kommer nye tall om permitteringer og ledige. Søknadene om dagpenger går via Nav i Fredrikstad. – Det er ikke vi som har det største trykket, sier Marianne Berrum (63).
Les mer om:

Kai Robert tar med show og flytter utendørs

Da koronaviruset stanset showet Lions Fredrikstad/Glemmen hadde planlagt for beboerne på Leie sykehjem, la de hodene i bløt.
Les mer om: