Nyheter om Fredrikstad


Skadetrøbbel på sentrale spillere før oppgjøret mot Skeid

ALTA/OSLO (Sporten) Alta sliter med skadtrøbbel på flere av sine mest sentrale spillere i forkant av hjemmekampen mot Skeid i Finnmarkshallen. Det skal mye til for at Alta-treneren Vidar Johansen får stille sitt beste lag, når Oslo-klubben Skeid kommer på besøk i dag.Den kampen kom for tidlig for klubbens store stjernespiller, men også en rekke andre profiler er ute. – Vi har litt sykdom og skadeproblemer i troppen nå. Morten Gamst Pedersen er ikke friskmeldt, mens det er usikkert om Svein-Ove Thomassen og Hans Norbye blir klare.

Nå kan denne parken få nytt navn

Når Kultur- og miljøutvalget møtes 23. september skal de blant annet behandle om parken mellom Fredrikstad motorfabrikk og Båthuset Scene skal få nytt navn. Forslagsstiller vil kalle parken opp etter Katti Anker Møller.
Les mer om:

Frisørene i Fredrikstad har hatt en god sommer – men nå er de spente på vintersesongen

Byens frisørsalonger har hatt mer enn nok å gjøre etter at de kunne åpne dørene igjen i våres, ifølge dem FB har snakket med.
Les mer om:

Se bildene fra Fredrikstad Sci-fi Festival

Fredrikstad Sci-fi Festival skulle egentlig avholdes i april, men ble avlyst på grunn av korona-pandemien. Derfor var det litt ekstra gøy for både arrangører og deltakere da festivalen nå går av staben fra fredag til søndag – fem måneder senere. På lørdag ble den store cosplaykonkurransen avholdt, og dette er noen av cosplayerne som var med.
Les mer om:

Lokale bussjåfører i streik: – Streikeviljen er stor

Tommy Johansen, Jan Egil Eriksen og Jens Petter Jørgensen står streikevakt på Fredrikstad bussterminal og rapporterer at streikeviljen er stor blant dem og kollegene.

Nå begynner bryggepromenadens nyeste tilskudd å ta form

Om noen uker forsvinner de massive stillasene, og prosjektet Dreieværste ved Fredrikstad stadion kommer til syne med sin teglsteinsfasade. Det er fortsatt leiligheter igjen, men kvadratmeterprisen er sentrums dyreste.
Les mer om:

Nytt smittetilfelle i Fredrikstad lørdag

Fredrikstad kommune melder lørdag kveld at de har fått beskjed om et nytt smittetilfelle i Fredrikstad.
Les mer om:

Lar ungdommen utfolde seg på gratis animasjonsworkshop

24. og 25. oktober arrangerer Fredrikstad Animation Festival workshop for unge animasjonstalenter på E6 - Østfold Medieverksted. Nå håper de at ungdom fra Fredrikstad ønsker å delta.

Dag Werner inn i ledertrio for 22.500 medlemmer, Rita med i styret

Flere østfoldinger ble onsdag valgt inn i det nye styret for Norsk Sykepleierforbund i Viken, deriblant Rita Standal fra Fredrikstad.

Fra søndag kan det bli busstopp i hele Østfold – anbefaler å finne alternative fremkomstmidler

Natt til søndag kan alle bussjåførene til Vy, som kjører på oppdrag fra Østfold kollektivtrafikk, tas ut i streik. Dermed er det sjanse for at busstilbudet i Fredrikstad blir lammet.
Les mer om:

Tenåringsgutter stjal fra en butikk på Gressvik – stakk fra stedet

Fire gutter i starten av tenårene er anmeldt for å stjele fra en butikk i går kveld. Dette skjedde i Fredrikstad natt til lørdag.
Les mer om:

Nå kan Fredrikstad-bedrifter søke fra nytt næringsfond: Deler ut 1,9 millioner for å skape aktivitet og nye jobber

Fredrikstad kommune skal dele ut 1,9 millioner Covid-midler for å skape økt aktivitet, sysselsetting og verdiskaping. Støtten skal ikke gå til drift eller til bedrifter som har problemer og trenger penger for å overleve.
Les mer om:

Se hvem som var på Are Kalvø på Båthuset Scene fredag kveld

Forestillingen "Hyttebok fra helvete" startet i Fredrikstad for to år siden, og fredag kveld avslutter Are Kalvø denne turneen på Båthuset Scene. To forestillinger var utsolgt. Publikum lo hjertelig og mange kan nok lett identifisere seg i det Kalvø sier om "naturmennesker". Om dette med blant annet gå uredde over Besseggen - noe han påstår må være ren løgn. Takke meg til svaberg og naturen i Fredrikstad, fremfor høyfjell og skog sa Kalvø fra scenen- til jubel og applaus fra publikum i salen.
Les mer om:

Slik ble over 300 smittet i det som ble kalt ett av Norges største smitteutbrudd

190 innbyggere i Fredrikstad og 116 i Sarpsborg har blitt smittet av koronaviruset i Skjeberg-utbruddet som startet for tre uker siden.
Les mer om:

Hareide vil ikke bruke 50 milliarder på dobbeltspor fra Råde til Sarpsborg: InterCity-planene kan bli lagt bort

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) varsler kraftig nedskalering av InterCity-planene. Utbyggingen fra Råde til Fredrikstad kan bli skrotet. Siri Martinsen (Ap) og René Rafshol (H) vil ha en rask avklaring fra statsråden.

To fra Fredrikstad involvert i kraftig front-ulykke

Fire personer er fraktet til sykehus etter det som betegnes som en kraftig frontkollisjon ved Knapstad i Spydeberg fredag ettermiddag. To av dem er fra Fredrikstad.

Fredrikstad på 80-tallet: Puppekrig, HIV og wet T-shirt

PODKAST: Fredrikstad på 80-tallet kan man si mye om (bare se på bildene i denne saken). Og akkurat det gjør Robin A. Olsen og Jens Nielsen i ukens utgave av «Fredagshølet».
Les mer om:

Politiet har konkludert etter kanoulykken: – Ikke skjedd noe straffbart

Even Klund ved Fredrikstad politistasjon forteller at politiet har avsluttet undersøkelsene etter kano-ulykken denne uken.
Les mer om:

Dagens gladmelding: Nå får mange bolig- og hytteeiere i Fredrikstad lavere eiendomsskatt!

Eiendomsskatten for en gjennomsnittsbolig i Fredrikstad vil bli redusert med flere hundre kroner det neste året. Det er konsekvensen av at det ikke er folk nok til å gjennomføre en gigantisk omtakseringsjobb.

Frykter det har blitt flere nyfattige i Fredrikstad: – Det er økt pågang av folk som ber om hjelp, spesielt til mat

Kirkens Bymisjon gjør det beste de kan, innenfor smittevernreglene, for å hjelpe sårbare grupper. Men koronapandemien gir bekymringer.
Les mer om:

Nakstad om smitteutbruddet i Fredrikstad: – Dere er snart nede i null nye tilfeller

Helsetoppen Espen Rostrup Nakstad mener at smitteutbruddet i Fredrikstad og Sarpsborg snart er under kontroll.
Les mer om:

Røyk i Fredrikstad var damp

Nødetatene rykket torsdag ettermiddag ut etter meldinger om gass og røyk fra en kum i Fredrikstad. Røyken viste seg å være damp i forbindelse med rørarbeid.

«Fattige» Fredrikstad kommune har 1,1 milliard kroner «på bok»

Tap er snudd til gevinst for Fredrikstad kommunes pengeplasseringer. 25. mars hadde kommunen en minus på 35,4 millioner på sine investeringer på drøye 1,1 milliard, 31. juli viser tallene i stedet pluss 25,1 millioner.
Les mer om:

Dette er ikke et digert garnnøste – men en tegning

Hanne Lydia Opøien Figenschou kommer lørdag til Fredrikstad kunstforening: – Dette blir en spennende utstilling, sier utstillingsansvarlig Leif Nylan.
Les mer om:

Slik klarte studenten Ola (22) å kjøpe sin egen leilighet

Allerede som 21-åring ble Ola Sletten eier av sin egen, 78-kvadratmeters leilighet i Fredrikstad. – Det føles godt å betale ned på et boliglån i stedet for å betale leie «rett ut av vinduet», sier studenten.