Nyheter om Fredrikstad


Husebukta-advokat tapte i retten – sitter igjen med kjemperegning og fortsatt ripe i lakken

Først ble Harald Zwart og Husebukta-motstandernes advokat, Rasmus Asbjørnsen, felt for brudd på god advokatskikk for blant annet å ha truet saksbehandlere i Fredrikstad kommune med personlige søksmål i forbindelse med Husebukta-konflikten. Så saksøkte han staten, og tapte nok en gang.

Direktesalg av kortreist mat i Fredrikstad har tatt fullstendig av: Har nesten 6.500 medlemmer

I tiden fremover kommer det trolig til å ligge en gulrot fra Onsøy-småbruker Rolf Krogh-Sørensen i matpakka til Josefine Løvland Bøhn (10). Hun er ikke alene om å spise kortreist: Reko-ringen for småprodusenter og kunder har nå nesten 6.500 medlemmer.

Nygård vil alliere seg med Råde-ordføreren og gi klar beskjed: Et enstemmig formannskap avviser rett linje

Ordfører Jon-Ivar Nygård vil være føre var. Han vil gjøre det helt klart for statlige myndigheter at Fredrikstad vil ha jernbanen gjennom byen. Nå ønsker han å få med seg Råde-ordfører René Rafshol på et felles brev.

Røkkes Store Blå kan gi 3.000 arbeidsplasser: Fredrikstad gir ikke opp kampen - lager presentasjon av sine fortrinn

Marianne Stigset i HP Eiendom takker Fredrikstad for interessen for å få Store Blå. Nå skal Fredrikstad kommune lage en presentasjon for å vise hvorfor Kjell Inge Røkkes forsknings- og næringslivssenter bør ligge hos oss.
Les mer om:

Jobben på møllehjulet på Isegran er i gang

Maritimt Center Fredrikstad er booket til å gjøre en del av jobben på møllehjulet. Det ferdige resultatet ser du i løpet av vinteren.
Les mer om:

Subway er tilbake i byen – åpner på Stortorvet fredag

Etter å ha stengt dørene i gågata i desember i fjor, brukte Sybway-innehaver Rudi Gulliksen flere måneder på å finne et nytt lokale i byen. Fredag åpner han i helt nyoppussede lokaler på Stortorvet – midt i Fredrikstad sentrum.

Fredrikstad kommune skal være fri fra bruk av palmeolje som ikke er bærekraftig sertifisert

Ap mener at Fredrikstad kommune kan være med på å sette krav som viser at kommunen ønsker å gjøre sitt for å «dytte» palmeoljeindustrien i en mer bærekraftig retning, skriver Malin Krå Simonsen.
Les mer om:

Kjære lokalpolitiker, kan vi regne med deg?

Valget er over og folket har talt om hvem som skal styre Fredrikstad kommune de neste fire årene. Til dere alle: Gratulerer med valget! Vi håper du som lokalpolitiker er klar over den aller største utfordringen du nå står overfor.
Les mer om:

Karin-Elin (41) fra Fredrikstad fikk flest stemmer i kirkevalget – igjen

For andre gang fikk Karin-Elin Berg desidert flest stemmer ved valget av representanter til Borg bispedømmeråd. – Jeg er glad og ydmyk, sier Berg.

Rambøll om at 11 arbeidsplasser forsvinner: – Alle vil få tilbud om karriereveiledning

Både ledelse og ansatte er preget av nyheten om at Rambøll legger ned en avdeling i Fredrikstad. Det forteller Bjørn Tore Landsem i Rambøll.

Fredrikstad og Sarpsborg får strenge krav: Frevar-styret fraråder å opprette nytt selskap for kloakkrensing

Fredrikstad og Sarpsborg har fått nye rensepålegg, som vil koste flere hundre millioner. Styret i Frevar ønsker ikke å skille ut avløpsrensingen i et eget interkommunalt selskap, men vil selge rensing til Sarpsborg.

Fredrikstad Seafoods og Gråkjær i maraton-rettssak: Begge krever motparten for flere titalls millioner

Fredrikstad Seafoods mener Gråkjær gjorde feil under prosjekteringen og i starten av byggearbeidet, og reiser krav på over 80 millioner. Gråkjær hevder setningsskader skyldes svikt hos Fredrikstad Seafoods og krever 32 millioner.
Les mer om:

Alvorlig trafikkulykke i Fredrikstad

En person er alvorlig skadd etter en kollisjon mellom en personbil med tilhenger og en lastebil på riksvei 110 i Fredrikstad.

Usikkert om det blir flere konserter

Rune Olsen gikk på en økonomisk smell etter Toto-konserten i Kulås i sommer. Heldigvis gikk det desto bedre med Gyllene Tider i Fredrikstad. Nå avventer han avgjørelsen om han orker å arrangere flere konserter, og etterlyser mer patriotisme i Sarpsborg.

Strikkeaksjonen er i gang - håper å strikke flere enn 700 oransje skjerf

Kirkens Bymisjons årlige strikkeaksjon i Fredrikstad er i full gang. Målet er å slå fjorårets resultat på 700 oransje skjerf.
Les mer om:

Espen (43) fra Fredrikstad er ny rektor ved Moss kulturskole

Espen Rønneberg-Giertsen er blitt ny rektor ved Moss kulturskole. 43-åringen er oppvokst i Fredrikstad og synes det var naturlig å søke på rektorjobben siden han snart flytter til Son.
Les mer om:

Rambøll legger ned avdeling i Fredrikstad

Rambøll legger ned sin avdeling for tekniske systemer i Fredrikstad. 11 ansatte blir berørt.
Les mer om:

Tørker støvet av gamle revyperler: Jens Olav og Pål setter opp show med lokalt stjernelag

20. november lanseres Jørn Engers omfattende verk om teater- og revyhistorien i Fredrikstad. I den anledning setter Pål Nielsen og Jens Olav Simensen opp et helt unikt show på City Scene – men bare for én kveld.

Denne uken starter rettssaken mot sjåføren etter dødsulykken på Gressvik

En traktorsjåfør i 20-årene møter denne uken i Fredrikstad tingrett, tiltalt for uaktsomt drap etter ulykken der en eldre fotgjenger omkom etter en påkjørsel på Ørebekk i januar.

Marinen kartlegger havbunnen i innseilingen til havna – ser etter gamle miner fra krigen

Minesveiperen Knm Otra opererte tidligere i dag ved Belgen utenfor Kjøkøya, og skal operere i skipsleden inn til Fredrikstad i en ukes tid.
Les mer om:

De unge på Hvaler er samstemt i undersøkelse om kommunesammenslåing: - Dette er interessant, sier påtroppende ordfører

27 prosent av innbyggerne på Hvaler ønsker å gå sammen med Fredrikstad. Men det er fortsatt flertall for å fortsette som egen kommune. Vet ikke-gruppen er stor.

Se bilder fra vandreteater om Erling Johansen 100 år på Isegran

I 2019 er det 100 år siden Erling Johansen ble født. Jubileet feires med et nyskrevet historisk vandreteater hvor Alexander Hermansen spiller tittelrollen. Med seg har han seks unge skuespillere fra barne- og ungdomsteaterne i Fredrikstad. Utendørs vandreteater. Manus: Alexander Hermansen. Regi: Sara Hadjian.

«Norges beste strikkefestival» i Fredrikstad trekker deltakere fra hele landet

– Er du glad i å strikke? I Fredrikstad sentrum står fire strikkeentusiaster med kurver med pinner og garn på armen.  De deler ut programbrosjyrer til neste ukes strikkefestival i Gamlebyen, som spenner seg over tre hele dager.
Les mer om:

Fredrikstad kommune tar del i samfunnsansvaret for å utdanne fagarbeidere

«Jeg ser med skrekk og gru på fremtiden hvis en selv kommer til et sted hvor det er veldig mange deltidsansatte», skrev Reidar Sten Olsen og etterlyste svar fra kommunene om fagarbeidere som ikke får jobb. I dette innlegget svarer kommunen på påstandene.
Les mer om:

Idil forteller om grusomheter i hjemlandet

Grove brudd på menneskerettighetene i Tyrkia står på agendaen når Amnesty-gruppen i Fredrikstad og Humanetisk Forbund inviterer til en bredt anlagt samling på Litteraturhuset.
Les mer om: