Nyheter om Fredrikstad


Fredrikstad får 26 nye arbeidsplasser – stort selskap etablerer nytt kontor i sentrum

Fiberleverandøren GlobalConnect åpner nytt kontor med 26 ansatte i Fredrikstad.
Les mer om:

Offentlighetsekspert om innsynsnekt i Fredrikstad kommune: – I strid med hele hensikten med loven

Gunnar Bodahl-Johansen mener Fredrikstad kommune både bruker lovverket feil og dessuten bruker formuleringer i forsøk på å vri seg unna innsyn i konkrete saker.
Les mer om:

Henning Aall om ny varslersak: – Jeg blir trist. Og jeg blir forbannet.

Både Henning Aall (MDG) og Rita Holberg (H) og Jon-Ivar Nygård syns det er trist å lese om «Helenes» opplevelse som varsler i Fredrikstad kommune.

Vellykket støping på Seut: – Et steg på veien til ferdigstillelse

Hele onsdagen pågikk det et omfattende støpearbeid av den nye Seutbrua, og arbeidene var ferdig akkurat før regnet kom til Fredrikstad.
Les mer om:

Herman (18) slo «hole in one» fra 330 meter!

Du tror det ikke før du får se det, og det gjorde heller ikke Herman Wibe Sekne (18). Da han skulle slå ut på det 12. hullet på Gamle Fredrikstad, så sto unggutten for en prestasjon av de sjeldne.
Les mer om:

Fredrikstad kommune har fått egen veteranplan – gir 50.000 til stiftelsen for veteranhjelp

Fredrikstad kommunes nye veteranplan skal sikre at veteranene anerkjennes, ivaretas og følges opp. Nå har de gitt 50.000 kroner til Stiftelsen veteranhjelp.
Les mer om:

Enstemmig bystyre sa ja til samarbeid om idrettshall: Får ny eliteseriearena for innebandy og håndball

Fredrikstad får et nytt eliteserieanlegg for innebandy og håndball ved den nye Frederik II på tidligere FMV. Torsdag sa et enstemmig bystyre ja til å inngå et samarbeid med Sarpsborg og Østfold fylkeskommune.

Fredrikstad kommune klarer ikke å gi Jostein (36) et omsorgstilbud her – mandag må 36-åringen flytte til Hurdal

Jostein Bergstrøm (36) har fått et nytt omsorgstilbud i Hurdal og må flytte 16 mil hjemmefra. Det er fjerde gang han flytter på fire år.

Er flyktninger vårt ansvar? Alle kan hjelpe litt

– Ingen kan hjelpe alle, men alle kan vi hjelpe noen, er mottoet når Fredrikstad Soroptimistklubb engasjerer seg i situasjonen for verdens flyktninger. 20. juni er verdens dag for flyktninger.
Les mer om:

Syv strake år med vekst for Fredrikstad Bilservice AS: – Jeg jobber ræva av meg

Siden Fredrikstad Bilservice AS ble opprettet i 2012, viser regnskapene at det lille verkstedet har økt omsetningen hvert eneste år.
Les mer om:

I Sarpsborg kjører de Toto-gjestene hjem etter konsert

Rune Olsen i Sarpsborg Live melder at det blir satt opp ekstrabusser til Fredrikstad etter Toto-konserten på lille St. Hans-aften. Han kan i utgangspunktet by på 100 seter.

Besøksvennene: – Trenger flere vi kan besøke

Besøksvennene til Fredrikstad sentrum frivillighetssentral har et noe spesielt ønske: -Vi trenger flere å besøke, sier Svanhild Baltzersen som har vært besøksvenn i en årrekke.
Les mer om:

Denne videoen skal få flere unge til å bruke stemmeretten

Helt frem til valget skal en film laget av tre elever ved Glemmen gå som reklame på Fredrikstad kino. Målet er å få flere unge til å bruke stemmeretten sin.

Loppeberget har fått 50 meter kunstvegg

Gøran Stubberud (45) er en av Fredrikstad siste graffitikunstnere. Han har dekorert en sliten NTP-fasade på 50 meter for Loppeberget. Kanskje kan det bli mer.
Les mer om:

MDG vil erklære klimakrise i Fredrikstad: – Det er skikkelig krise

Ida Julsen i Miljøpartiet de Grønne vil ha bystyret med seg på å erklære klimakrise i Fredrikstad. – Det er skikkelig krise. En burde være vettskremt, sier hun.
Les mer om:

Kommentar: Godt å se at FBs journalistikk fungerer, men trygghet i eget hjem kan ikke være avhengig av medieomtale

I et hjem et sted i Fredrikstad har en småbarnsmor de siste månedene levd i frykt for eget liv. Hun har vært overlatt til seg selv og en voldsalarm, for politiet har ikke vært i stand til å gi den beskyttelsen hun har krav på, skriver FBs Jon Jacobsen i denne kommentaren.

Tage Pettersen skal gå i tre Pride-parader, ber flere bli med

– Andre gikk kanskje foran, men i dag bør vi andre også delta, skriver Tage Pettersen. I august kommer han til Fredrikstad for å få i Pride-paraden.

Visit Fredrikstad & Hvaler med varselbrev til kommunen om mangel på avtale og mangel på penger

– Vi har nådd en skillevei, skriver Visit Fredrikstad & Hvaler i et brev, der de ber om umiddelbar avklaring av hva kommunen egentlig ønsker av dem. De tør ikke garantere at de kan levere dagens tjenester med dagens finansiering.
Les mer om:

Jøtuls hemmelige støpeformel gir suksess i Japan

Jøtul selger ovner for nærmere en milliard kroner i året. Fire til seks prosent av dette går til Japan. Tirsdag var en tung delegasjon fra Japan på besøk i Fredrikstad for å se nærmere på Jøtuls moderne miljøovner.
Les mer om:

Østfoldbanen delvis stengt det meste av sommeren

Også i år vil Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Oslo være delvis stengt det meste av sommeren.

Nå er det valgkamp, dette er viktig for bedriftene

– Det er mange kompetente bedrifter i Fredrikstad. Vi håper og tror at Fredrikstad lytter og registrerer innspillene fra bedriftene, skriver NHOs regiondirektør Nina Solli.
Les mer om:

Fjernvarme gir Fredrikstad plass til elektrifisering

Jan Erik Tonby: – Fjernvarmen i Fredrikstad gir byen et forsprang i det grønne skiftet. Ved å utnytte energi som allerede finnes i byen, rydder fjernvarmen plass i strømnettet til elbilladere og annen nødvendig elektrifisering.
Les mer om:

Alf Ulven mener forventningene er urimelige: – Tilbakeføring til 1800-talls status vil koste rundt 16,7 mill.

Alf Ulven kjører på nytt hardt ut mot Fredrikstad kommune i striden om Kniple gård. Han har fått avvist en søknad om rivning og oppføring av nytt hovedhus på gården.
Les mer om:

Tre generasjoner sikret Comfort-abel seier

Da Comfort-kjeden skulle plukke ut årets bedrift, falt valget på butikken i Fredrikstad. Her har familien Nilsen drevet rørleggervirksomhet i snart 60 år.
Les mer om:

Rådmannen vil kutte 60 prosent av klimagassutslippene på 11 år: – Ambisiøst, men mulig hvis vi vil

De 11 neste årene skal Fredrikstad redusere klimagassutslippene med hele 60 prosent, mens vi skal ligge på netto null CO₂-utslipp om 30 år. Det er blant de hårete målene i kommunens forslag til klimaplan.
Les mer om: