Nyheter om Frankrike


Helene (19) og Julie (19) har snart bodd ett år i Paris: – Vi har fått et nytt bilde av Frankrike på godt og vondt

I september 2020 satte venninnene Helene Viken (19) og Julie Noorda (19) seg på flyet til Frankrike for å ta ett år i den franske hovedstaden.
Les mer om:

Inter Miami i trøbbel

David Beckhams MLS-klubb Inter Miami er i trøbbel etter at de brøt reglene i forbindelse med signeringen av franske Blaise Matuidi i fjor. I MLS har klubbene et lønnstak, og kan ha maksimalt tre spillere som er unntatt dette lønnstaket. Disse spillerne går under kategorien Designated Players.
Les mer om:

Frankrike innfører karantene for reisende fra fire land

Frankrike innfører ti dagers karantene for personer som ankommer med flygninger fra Argentina, Brasil, Chile og Sør-Afrika.

Coronaviruset har krevd over 3 millioner menneskeliv

Det globale antallet rapporterte coronadødsfall har passert 3 millioner. I land som Brasil, India og Frankrike, blir coronakrisen stadig dypere.
Les mer om:

Norske Sten Magne (75) møtte prins Philip: – Han la seg i senga mi

Norske Sten Magne Engen var kaptein på en passasjerferge mellom England og Frankrike da han fikk prins Philip som passasjer.
Les mer om:

Folkemord-anklaget prest fra Rwanda pågrepet i Frankrike

Fransk politi har pågrepet en prest fra Rwanda som er tiltalt for å ha deltatt aktivt under folkemordet på tutsiminoriteten i hjemlandet i 1994.
Les mer om:

Frankrikes heftige klimakutt: Går inn for å droppe korte flyreiser innenlands

Skal du reise kortere distanser innenlands i Frankrike, vil fly ikke lenger være et alternativ dersom reisen kan gjennomføres på 2,5 timer med tog. – Andre tiltak mer effektive i Norge, mener flyanalytiker.

Ole Selnæs bytter klubb etter tre spillerkjøp

Da den norske midtbanespilleren Ole Selnæs reiste fra Saint-Étienne i Frankrike i 2019 etterlot han seg ikke noen tapt kjærlighet, fansen følte han valgte penger fremfor lojalitet til klubben, noe som for så vidt stemte godt. Vel på plass i kina for den styrtrike klubben Shenzhen gikk det meget bra, men etter sønnen til Johan Cruyff, Jordi, overtok som manager sist sommer har det ikke vært like inspirerende. Jordi Cruyff har fylt opp med nye spillere og sprengt utenlandskvoten, stort sett med midtbanespillere, dermed ble Ole Selnæs overflødig og lånt ut.

Jakten etter «The President» har for alvor startet!

AC Milan ligger for øyeblikket på andreplass i Serie A, med Juventus like bak og stadionkamerat Inter Milan et godt stykke over. – Den 24 år gamle midtbanespilleren Franck Kessie har hatt en meget god sesong for AC Milan noe som har vekket interessen fra klubber over hele Europa og press fra manager Stefano Pioli om å forlenge hans avtale som løper ut sommeren 2022. Franck Kessie som har fått kallenavnet «The President» på grunn av hvordan han regjerer midtbanen til AC Milan har spilt hele 29 Serie A kamper denne sesongen og satt inn ti mål og fem assist.

Avslører: - Det er Mary som står bak

Sjalusi skal være grunnen til at prinsesse Marie og prins Joachim nå bor i Frankrike.
Les mer om:

Zlatan Ibrahimovic får sin skuespillerdebut i Asterix og Obelix

Zlatan Ibrahimovic gjør sitt beste for å prøve potensielle fremtidige karrierer i år.

Frankrike blander vaksiner for mange som har fått AstraZeneca-sprøyte

Franskmenn under 55 som har fått en dose med AstraZenecas vaksine, skal tilbys en annen vaksine som dose nummer to. Også Danmark vurderer å blande vaksiner.
Les mer om:

Frankrike åpner Rwanda-arkiv

Den franske regjeringen åpner statsarkivet og frigir en betydelig del av dokumentene som omhandler folkemordet i Rwanda i 1994.
Les mer om:

Pochettino bør bli mistenksom hvis PSGs sportsdirektør vil ha en to-minutters prat

Lille styrer mot et Ligue 1-trofeet denne sesongen. I Frankrike er dette uhørt hvis du kommer fra Paris. Nå skal riktignok ikke Maurico Pochettino få skylde for hele «fadesen», men den tidligere Tottenham-manageren skal vite at PSG-ledelsen ikke gir noen forvarsler før nøkkelkortet inndras. Spør Thomas Tuchel. Det var før jul at Tuchel ble kalt inn til sportsdirektør Leonard. Da hadde PSG nettopp sendt Strasbourg hjem med et stortap. Les:Benitez er ferdig med å sulle rundt -Det var en overraskelse.

Nå starter Champions League for alvor!

Det er endelig klart for kvartfinaler i årets Champions League. Og for noen kamper vi får! Her er kvartfinalene: Manchester City – Borussia DortmundPorto – Chelsea Bayern München – Paris Saint-Germain Real Madrid – Liverpool Semifinalene er også klare: Videre ble også semifinalene trukket. Der ble det klart at dersom Haaland og Dortmund vinner mot Manchester City, så møter de enten Bayern München eller Paris Saint-Germain. Moroa starter i kveld med to av de mest spennende kampene. To av europacupens mest suksessrike klubber møtes i en repetisjon av 2018-finalen.

Tyske Saarland gjenåpner etter nasjonal nedstenging

Lille Saarland, ved grensen til Frankrike, blir den første tyske delstaten som gjenåpner etter den nasjonale nedstengingen i Tyskland.
Les mer om:

Sinne i Frankrike etter restaurant-avsløring: – Folk er dritt lei

Avsløringen om at restauranter har vært hemmelig åpne under nedstengningen av Frankrike har skapt stort sinne. Befolkningen mangler tillit, mener ekspert.
Les mer om:

Fransk politi jakter internasjonal bande av Lego-tyver

Tre personer er arrestert i Frankrike etter å ha blitt tatt mens de forsøkte å stjele Lego fra en lekebutikk. Nå slår fransk politi alarm om en kraftig økning i tyveri av Lego.
Les mer om:

Kritiserer president Macron etter kraftig smitteøkning

Koronasmitten vokser nå ukontrollert i Frankrike. Presidenten kritiseres for å ikke å ha hørt på ekspertene.
Les mer om:

Anthony Martial skaden var alvorlig likevel

Det var en lettere irritert Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær som før søndagens kamp mot Brighton kunne fortelle at skaden som Anthony Martial pådro seg sist helt mot Kasakhstan var langt mer alvorlig enn det ledelsen i det franske landslaget først rapporterte om. Spissen skadet kneet med det franske flagget på brystet ble først meldt å muligens måtte stå over en kamp eller to, nå har vi fått vite Anthony Martial er ute en god stund, muligens resten av sesongen.

Ektepar inngikk djevelsk pakt om å «løse mysteriet med jomfruelighet»

I en skog i Frankrike graves det etter savnede Estelle (9). Hvorfor tok det 13 år før drapsmannens kone fortalte det hun visste?
Les mer om:

Strengere koronarestriksjoner i Frankrike

Frankrike våkner søndag opp til nye innskjerpelser i koronareglene. En innsatsgruppe på 6.600 personer skal sørge for at reglene følges.
Les mer om:

Krise på intensiven: - Blir infernalsk

Intensivavdelingene i Frankrike er like fulle nå som de var i april i fjor, og bare i Paris-regionen er 1500 pasienter innlagt. Nå kaller sykehusene inn ekstrapersonale i påskehelga.
Les mer om:

Gull, nedrykk og Champions League – her er vårens fotballguide

Manchester City har festet grepet i England. Klarer Atlético Madrid å holde unna for Barcelona og Real Madrid? Paris Saint-Germain er hardt presset i Frankrike, mens Bayern München og Inter er i førersetet i sine ligaer.

Skadesmell for Solskjær: Martial kan gå glipp av Europa-kvartfinale

Ole Gunnar Solskjær ser ut til å måtte klare seg uten Anthony Martial i kampen mot Brighton, etter at spissen skadet kneet i kamp for Frankrike.