Nyheter om Frankrike


Pumper penger inn i kvinnefotball

En av verdens rikeste menn  Aristoteles «Ari» Onassis sa i sin tid at «Uten kvinner ville vi ikke hatt behov for penger». Vel kvinnefotballen har bruk for en innsprøytning av kapital. – Det skal FIFA sørge for nå.  I forkant av kvinnenes fotball-VM i Frankrike skal FIFA sette seg ned å bestemme nøyaktig hvor mye mer de skal tildele i premier denne gangen. På en konferanse i Sveits torsdag fortalte Emily Shaw FIFA Women’s Football – Head of Development & Governance om noen av endringene som er på trappene. may the progress tracking begin…!

Nå vil FIFA åpne lommeboken for kvinnefotballen

Nå skal FIFA sørge for at det blir mer penger i potten foran kvinnenes fotball-VM i Frankrike.
Les mer om:

Veiby jakter pallplass med Citroën

Ole Christian Veiby går en spennende avslutning på sesongen i vente. Unggutten har byttet til Citroën, og målet er å kapre en pallplass i WRC 2-mesterskapet. – For tre år siden tok jeg sølv i JWRC i en Citroën DS3 R3T, så det er ingen tvil om at jeg har gode minner med Citroën. Når det nå åpnet seg en mulighet for å samarbeide med Citroën igjen, så er det en utfordring jeg ser frem til.

Nato kunne prøvd fred

FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.

Fransk politi etterlyser fire menn etter gjengvoldtekt

Politiet i Frankrike leter etter fire menn etter at en video som viser en gjengvoldtekt, ble delt på sosiale medier.
Les mer om:

Paul Pogba: «Vi er sterkere mentalt nå»

Det hjelper selvsagt på lagmoralen å vinne i Champions League, men det gjør sikkert enda mer å etter en periode med kritikk å score to mål på rappen. Manchester United dyreste spiller Paul Pogba føler at laget har klart å løfte seg etter en trist start på sesongen.

Fortsatt et stykke opp til Frankrike og Belgia

Det norske fotballlandslaget har vind i seilene, ikke en storm akkurat, men i det miste en flau bris som bringer oss fremover. Landslagssjef Lars Lagerbäck har flere talenter som får kjørt seg både ute og hjemme å velge imellom enn hans forgjengere. – Fremtiden er med andre ord lys. Etter vi vant i nasjonsligaen mot Krypros og tapte mot Bulgaria var det ikke forventet så veldig store utslag på FIFA-Rankingen som kom i dag.

Norge klatrer én plass på FIFA-rankingen – Belgia til topps

De norske fotballherrene hever seg ett steg til 52.-plass på den ferske FIFA-rankingen. Belgia og verdensmester Frankrike deler førsteplassen.
Les mer om:

Norge klatrer på FIFA-rankingen

De norske fotballherrene hever seg ett steg til 52.-plass på den ferske FIFA-rankingen. Belgia og verdensmester Frankrike deler førsteplassen.
Les mer om:

Mener FIFA ikke tar likestilling på alvor – gir kvinneklubber millioner i VM-kompensasjon

Obos sparker FIFA på leggbeskytteren: Til neste år vil de betale rundt tre millioner kroner i kompensasjon til norske og svenske klubber som avgir spillere til kvinnenes fotball-VM i Frankrike.
Les mer om:

Kroatisk Liverpool-spiller risikerer fem år i fengsel

Det som nå skjer med Liverpool midtstopper Dejan Lovren er i hjemlandet Kroatia er alvorlig og uforståelig for oss som ser på det hele fra utsiden. – Han trengte på ingen måte pengene. Lovren er den siste i rekken av kjente kroatiske spillere som er siktet for å ha løyet under ed i rettssaken mot tidligere Dinamo Zagreb-president Zdravko Mamic. Statsadvokaten, som opplyste at «en kroatisk borger født i 1989 er siktet for å ha gitt falsk forklaring i retten 1. september i fjor».

PSG-spiller med årets utfordring til Premier League-klubbene

Når du taper knepent 3-2 på bortebane har du lov til å være litt grinete. Vi tilgir derfor Edinson Cavanis slengspark mot det alle vi andre vurderer som verdens tøffeste liga. Nå tror vi ikke Cavani har noe mot Premier League, men begynte sikkert å bli lei av påstanden om at Ligue 1 er en barnehage i forhold til sin engelske bror, og at dette får franske lag til å slite ute i Europa. Flytt til Frankrike, så skal vi få se.(foto: psg, twitter) -Jeg skulle likt å se Premier League-klubbene spille i Ligue 1.

Du kan egentlig bare lære deg navnet Stanley N’Soki med en gang

Paris Saint-Germain har ikke overraskende bestemt seg for å gi den unge venstrebacken Stanley N’Soki en avtale som knytter han til klubben i tre år. 19-åringen Stanley N’Soki har imponert over sesongstarten, og Paris Saint-Germain belønner nå ham med karrièrens første profesjonelle kontrakt. Det er ikke like spektakulært med en forsvarsspiller som en i angrep. Men Stanley N’Soki har en fart og nøyaktighet i pasningene som tar pusten fra de fleste.

Selskaper fra Kina, Tyrkia, Italia, Tyskland og Frankrike vil bygge Mjøsbrua

Den nye mjøsbrua er et så spennende prosjekt at hele åtte internasjonale entreprenører vil ha oppdraget.

Manchester City snuser på spillere hos Champions League-motstander

City har en knallsterk tropp, ingen diskusjon. Men Guardiola er konstant på utkikk etter spillere som kan bidra til å forsterke ytterligere. På onsdag får han se to kandidater fra første rad. Ifølge Daily Star har City begynt å kretse rundt Lucas Tousart og Tanguy Ndombele. Tilhører Tousant neste generasjon franske verdensmestere? (foto:toursant, twitter) Begge 21-åringene spiller på Lyon og har vært selskrevne på U21-landslaget til Frankrike. Tilhører Ndombele neste generasjon franske verdensmestere?

Pussy Riot-medlem fløyet til Berlin for behandling – ikke lenger i livsfare

Pjotr Verzilov, som stormet banen under VM-finalen mellom Frankrike og Kroatia i juli, ble tirsdag innlagt på sykehus. Nå er han fløyet til Berlin for medisinsk behandling.
Les mer om:

Odd og Lill skal drive vingården videre

SAUHERAD: Har dere kjøpt vingård? I Ialia eller Frankrike da, eller? Nei, på Gvarv.
Les mer om:

Dykket på oldefars siste hvilested

Kristian Henriksen Limkjær omkom da dampskipet «Gyller» forliste utenfor Frankrike under 1. verdenskrig. På 100-årsdagen for forliset, dykket etterkommerne for å få vite mer om hvordan oldefaren omkom.
Les mer om:

Nostalgi: 10 av de beste «playmakerne» på 90 tallet

Det er ingen andre grunner for denne listen over de 10 av de beste playmakerne fra 90 tallet enn nostalgi.  Et kjent jungelord er: «Spisser vinner kamper, forsvarere vinner titler og playmakes vinner hjerter» Det kan godt tenkes du har noen andre, men ihvertfall disse 10 har vunnet mitt hjerte. Les: Champions League-finalen i FIFA 19 er utrolig 10: Dejan Savicevic Han spilte fotball mens det fortsatt var et Jugoslavia, han spilte 56 landskamper i løpet av 13 år.

To skadd da mann kjørte inn i folkemengde i Frankrike

En mann kjørte inn i en folkemengde utenfor en bar i Nimes i Frankrike natt til fredag. To personer er såret.
Les mer om:

Frankrike innrømmer tortur i Algerie

Frankrikes regjering erkjenner for første gang at kolonimakten la til rette for at franske styrker brukte tortur som våpen under Algeries uavhengighetskrig.
Les mer om:

Frankrike innrømmer tortur i Algerie

Frankrikes regjering erkjenner for første gang at kolonimakten la til rette for at franske styrker brukte tortur som våpen under Algeries uavhengighetskrig.
Les mer om:

Pengebruken i overgangsmarkedet mer enn doblet på fem år

Det har vært fullstendig ville tilstander i overgangsmarkedet i sommer, summene som skifter hender begynner å nærme seg brutto nasjonalproduktet til små land. FIFA har akkurat offentliggjort en rapport som viser hvor mye. Det ble handlet spillere for totalt 45 milliarder kroner.

Hederlig Avaldsnes-innsats mot verdens beste lag

Avaldsnes gjorde en god forsvarskamp, men Lyon reiste likevel hjem til Frankrike med en fortjent 2-0-seier.
Les mer om:

Frigir navnet på savnet seiler i Hjeltefjorden

Det er 50 år gamle Pierre Marie Noel Coudray fra Frankrike som har vært savnet i Hjeltefjorden siden han falt over bord 2. september.
Les mer om: