Nyheter om Frankrike


Zlatan Ibrahimovics perfekte farvel

40 år gammel, med med mer enn 20 år på topp og med hele 14.ligatitler i sin karriere er det ikke mer å bevise for Sveriges største fotballstjerne Zlatan Ibrahimovic. – På søndag fikk vi trolig se avslutningen på en fantastisk karriere da AC Milan vant Scudetto.

Dansk sjokk i ishockey-VM – påførte Canada nytt sensasjonelt tap

De danske ishockeyherrene sto for en kjempeoverraskelse da Canada ble beseiret med 3-2 i mandagens VM-møte i Helsingfors. VM-smellen var de canadiske stjernenes andre strake. I forrige kamp ble Sveits for sterke med 6-3. Danmark tok på sin side seier nummer fire i mesterskapet. Seieren kan likevel vise seg å bli uten betydning i kampen om kvartfinaleplassene. Tirsdag avslutter danskene det innledende spillet mot Slovakia.

Nedslående tall for Norges stjerner: - Dette kan ikke fortsette

Det har vært en interessant sesong for flere av Norges fotballstjerner i Frankrike.
Les mer om:

Det var ikke bare ligagullet Liverpool tapte i dag

Liverpool skal ha blitt informert om avgjørelsen til midtbanespilleren de har jobbet med de siste ukene. Monacos midtbanespiller Aurelien Tchouameni har vært sterkt ønsket av både Liverpool og Real Madrid. Spillerens agent skal ha informert klubbene at Monaco-spilleren skal foretrekke Real Madrid. SISTE: Nemanja Matic forlater Manchester, men ikke Premier League Med James Milner, Jordan Henderson og Thiago Alcantara som alle er i 30-årene, er det ventet at Liverpool vil gjøre noen større investeringer på midtbanen i løpet av kort tid.

Varmerekorder slått i Sør-Europa

En hetebølge i Sør-Europa har ført til rekordhøye temperaturer i Spania, Frankrike og Tyskland de siste dagene.
Les mer om:

Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz. – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen. Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid. Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG.

Fem omkom i flyulykke i Frankrike

Fem mennesker mistet lørdag livet da et lite turistfly styrtet i De franske alper, opplyser nødetatene.
Les mer om:

Fem døde i flystyrt i Frankrike

Fem personer omkom da et lite turistfly styrtet i Provence i Frankrike lørdag.
Les mer om:

Frankrike og Tyskland har registrert sine første tilfelle av apekopper

Tilfeller av apekopper har nå blitt oppdaget også i Frankrike og Tyskland. Virussykdommen er allerede blitt registrert i en rekke andre europeiske land.
Les mer om:

Nye smittetilfeller i to nye land

Myndighetene i Belgia bekrefter første tilfelle av apekopper i landet. Frankrike mistenker også smitte.
Les mer om:

Seks kvinnelige dommere til Qatar-VM – ingen kampledere fra Norden

Tre hoveddommere og tre assistenter er kvinner når VM i Qatar starter mot slutten av året. Det blir første gang at fotball-VM for menn får kvinnelige dommere. Det opplyser Fifa i en pressemelding. De tre hoveddommerne er Stéphanie Frappart (Frankrike), Salima Mukansanga (Rwanda) og Yoshimi Yamashita (Japan). I tillegg vil Neuza Back (Brasil), Karen Medina (Mexico) og Kathryn Nesbitt (USA) fungere som assistentdommere i mesterskapet. Totalt er det oppnevnt 129 dommere til Qatar-sluttspillet, som spilles i perioden 21. november til 18.

PSG-spiller nektet å spille kamp med regnbuesymbol

For andre sesong på rad har klubber i Frankrike blitt invitert til å markere den internasjonale dag mot homofobi, bifobi og transfobi 17.

Frankrike fordømmer russisk utvisning av diplomater

Russland kunngjorde onsdag at de utviser 34 franske diplomater. Frankrike reagerer med fordømmelse.
Les mer om:

Hard kritikk mot PSG-spiller – uteble fra ligakamp og markering mot homofobi

Idrissa Gueye får tøff medfart i Frankrike etter at han for andre år på rad sto over et PSG-oppgjør der spillerne hadde regnbuefargede tall på ryggen.
Les mer om:

Hard kritikk mot PSG-spiller – uteble fra ligakamp og markering mot homofobi

Idrissa Gueye får tøff medfart i Frankrike etter at han for andre år på rad sto over et PSG-oppgjør der spillerne hadde regnbuefargede tall på ryggen.
Les mer om:

PSG-spiller kritiseres for å ha stått over kamp og markering mot homofobi

Idrissa Gueye får tøff medfart i Frankrike etter at han for andre år på rad sto over et oppgjør der spillerne hadde regnbuefargede tall på ryggen. Senegaleseren reiste med Paris Saint-Germain til bortemøtet mot Montpellier i Ligue 1 sist helg, men var ikke i kamptroppen. Det ble fra klubbhold opplyst at han uteble av «personlige årsaker». Ifølge radiostasjonen RMC ville ikke Gueye spille i en drakt med regnbuefargede siffer og ta del i fransk fotballs årlige markering mot homofobi. Han var heller ikke med i en tilsvarende kamp forrige sesong.
Les mer om:

Mbappé varsler snarlig avklaring rundt egen fotballfremtid

Kylian Mbappé er nær ved å offentliggjøre hvor han vil spille neste sesong. Klubbvalget skal stå mellom hans nåværende klubb Paris Saint-Germain og Real Madrid. Mbappés kontrakt med PSG utløper til sommeren, og det har lenge versert rykter om at franskmannen ønsker å forlate den franske storklubben til fordel for Real Madrid. Nå nærmer det seg en avklaring. – Jeg vil komme med min avgjørelse ganske raskt. Valget mitt er nesten tatt. Det vil komme før samlingen med det franske landslaget, i god tid før, sier Mbappé til L'Equipe. Frankrike spiller mot Danmark i nasjonsligaen 3.

PSG planlegger for livet etter Mbappe

Paris Saint-Germain er klar over at Kylian Mbappe kan dra til Real Madrid i løpet av få uker. Den franske superspissen har sagt at han vil offentliggjøre hvor han spiller neste sesong før han drar på landslagssamling. Frankrike møter Danmark i Nations League 3. juni. Av denne grunn jobber den sportslige ledelsen i Paris godt i gang med å finne erstatteren til Mbappe. LES: Suarez på vei tilbake til Premier League Foot Mercato’ rapporterer at Paris Saint-Germain vurderer spesielt tre spillere i tilfelle Kylian Mbappe signerer for Real Madrid.

Sverige slo Tsjekkia i VM

Sverige slo Tsjekkia 5-3 i ishockey-VM i kveld, og har saman med Finland full pott på to kampar i gruppe B (Norges gruppe). Sverige avgjorde kampen med tre mål på seks minutt i midtperioden,og gjekk frå 1-1 til 4-1. Rasmus Asplund scora to av Sveriges mål. Tidlegare på dagen slo USA Austerrike 3-2 etter forlenging, og Norge slo Storbritannia 4-3 etter straffer i formiddag. Norge skal møte tabelljumbo Latvia månsdag. I gruppe A slo Canada Italia 6-1talia – Canada 1-6 (1-1, 3-0, 2-0), Frankrike slo Kasakhstan 2-1 (0-1, 2-0, 0-0), og Sveits banka Danmark 6-0 (1-0, 4-0, 1-0).

USA slo Latvia i Norges gruppe

USA hadde ingen problem med Latvia då ishockey-VM blei opna i Tammerfors i Finland i dag, og vann 4-1. Laga spelar i same gruppe som Norge. USA leia 1-0 etter første periode og 4-0 etter den andre. Latvias trøystemål blei den einaste scoringa i den siste. I opningskampen i den andre gruppa slo Slovakia Frankrike 4-2. Norge møter Finland seinare i kveld.

Frankrike: G7 vil støtte Ukraina inntil landet seirer

G7-landene vil støtte Ukrainas kamp for å forsvare sin suverenitet, sier Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian.
Les mer om:

Frankrike etterforsker Interpol-sjefen for tortur

Frankrike har innledet etterforskning av sjefen for Interpol, Ahmed Nasser al-Raisi, som anklages for medvirkning til tortur av to britiske statsborgere.
Les mer om:

Fiasko for J17-landslaget i EM – tapte alle kampene

Norge tapte også den tredje gruppekampen i J17-EM i fotball. Signe Gaupset utlignet kort tid etter hvilen, men Finland fikk inn 2-1 på tampen. Det norske laget var allerede slått ut før mandagens oppgjør. 0-4 for Spania og knepent 0-1 for Frankrike sørget for det. Mot finnene var målet å unngå sisteplassen i gruppe B. Etter 20 minutter så det ikke lovende ut. Da sto Elli Seiro alene på bakre stolpe og stanget Finland i føringen. Målet kom etter en corner. Stillingen sto seg til pause, men i det 53. minutt utnyttet Gaupset et svakt utspill fra den finske keeperen.

Cavendish spurtet inn til Giro d'Italia-seier

36-åringen spurtet inn til en sterk seier på den 3. etappen av årets Giro d'Italia. Da de tre utbryterne ble tatt igjen med 28 kilometer igjen lå det meste an til å bli årets første massespurt i Giroen på den flate etappen som gikk fram til Balatonfüred i Ungarn og var 201 kilometer lang. Briten var ustoppelig på det lange oppløpet etter at han ble perfekt dratt opp av lagkameratene. 36-åringen tok sin første etappe i Giro d'Italia på ni år og den 16. totalt i rittet. Det er 14 år siden han tok sin første etappeseier i Giroen. – Jeg er veldig glad! Mine lagkamerater leverte knallgodt.

Jonas (23) veltet – bekrefter brudd i ryggen

Jonas Iversby Hvideberg (23) veltet under etapperittet «4 Jours de Dunkerque» i Frankrike torsdag. Nå bekrefter Fredrikstad-syklisten at han har fått påvist brudd i en ryggvirvel.
Les mer om:

Mest lest siste uke