Nyheter om Frankrike


Kilder: Terrorangrep avverget i Frankrike

To 23 år gamle menn er pågrepet i Frankrike og siktet for å ha planlagt et jihad-inspirert knivangrep mot offentligheten under juletiden, ifølge kilder.
Les mer om:

Frankrike løslater mann arrestert i forbindelse med drapet på Jamal Khashoggi

Franske myndigheter har løslatt en saudiarabisk statsborger, som ble arrestert tirsdag, mistenkt for å ha tatt del i drapet på Jamal Khashoggi.
Les mer om:

Bolighus i Frankrike raste sammen etter eksplosjon

Minst én person omkom da et bolighus i Sør-Frankrike raste sammen tirsdag etter det som antas å ha vært en gasseksplosjon.
Les mer om:

USA advarer mot å reise til flere europeiske land

Amerikanske helsemyndigheter setter Frankrike og fire andre europeiske land på listen over steder med svært høy risiko for korona.
Les mer om:

Vestlige ledere: Ukrainas suverenitet må respekteres

Lederne fra Frankrike, Tyskland, Italia, Storbritannia og USA sa i en telefonsamtale mandag kveld at Ukrainas suverenitet må respekteres.

Spissen Eddie Nketiah følger opp sitt «internasjonale ring meg tegn»

En godt stund har det gått rykter om at 22 år gamle Eddie Nketiah som har vært en del av Arsenal siden han kom fra Chelsea sin 16.åring ønsker seg bort fra Emirates. – Sky Sports melder at Nketiah har avslått et nytt kontraktsforslag fra Arsenal og informert klubben samtidig om at han ønsker seg bort. Kontrakten med Arsenal løper ut etter inneværende sesong, den ønsker han ikke å fornye og årsaken skal være manglende spilletid.

Voldelig da høyreradikal presidentkandidat holdt valgkampmøte i Frankrike

Antirasistiske aktivister ble banket opp mens den høyreradikale presidentkandidaten Eric Zemmour holdt sitt første valgkampmøte i Frankrike søndag.
Les mer om:

Skal vi tro Luis Suarez, er det liten grunn å hente Messi til Premier League

Det er noe helt spesielt med vinterfotball på balløya. Det kan være kaldt som pokker, til og med snødekte baner som forrige helg. For sør-amerikanske spillere kan selve klimaet by på større utfordringer enn motstanderne. Spesielt hvis du syntes vinterfotball i Frankrike er ille. Vinneren av Ballon D´Or har spilt i Spania i 21 år og har vært med på sin del av kamper i guffent vær, men ifølge Luis Suarez har reisen nordover til Paris bydd på utfordringer.

Eckhoff sviktet da Norge måtte nøye seg med 4.-plass på skiskytterstafetten

Dårlig treff på ekstraskuddene til Tiril Eckhoff ødela for Norge på skiskytterstafetten. Det endte med den sure fjerdeplassen. Frankrike vant.
Les mer om:

Overlegen fransk stafettseier

Norges skiskyttere havnet på den sure fjerdeplassen på kvinnenes stafett. Frankrike var suverene.
Les mer om:

Mikel Arteta vil ha Ligue 1 toppscorer

21 år gamle Jonathan David har virkelig gjort et navn for seg selv i Frankrike. Den amerikansk canadiske spissen slo for alvor igjennom i fjor for Lille og har i år fortsatt i uforminsket styrke. – I går i 2 – 1 seieren i Ligue 1 over Troyes scoret Jonathan David det ene målet og befestet sin posisjon som toppscorer i serien. Han har nå 11 mål på 17. kamper to mer enn Rennes nykjøpte spiss Gaetan Laborde. Jonathan David som er født i New York kunne velge å spille for USA, men han var aldri i tvil om at Canada var hans land og landslag.

Første kvinnelige kandidat

Republikanerne i Frankrike har bestemt at Valérie Pécresse skal utfordre president Emmanuel Macron i valget i 2022. Hun er partiets første kvinnelige presidentkandidat.
Les mer om:

Mandarinanda i Gamlebyen er gjenfunnet i Nord-Frankrike

Mandarinanda som holdt til i Gamlebyen frem til 1. november, fløy til Raismes i Frankrike, en reise på 109 mil. Høyskolelektor Morten Helberg ved Høgskolen i Østfold ringmerket anda og har nå fått tilbakemelding.
Les mer om:

Vant stafetten etter sterk skyting

De norske skiskytterherrene klarte seg med bare fire ekstraskudd, og tok en klar seier på sesongens første stafett. Sivert Bakken, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen var 11,2 sekunder foran Frankrike i mål, mens Russland ble nummer tre. – Fire ekstraskudd bare. Det er veldig godt gjennomført på standplass, men jeg er litt mer skuffa over den fysiske langrennsformen til gutta. Det har vært tettere, og tidligere har de dominert, oppsummerer Ola Lunde.

Frankrike henter 330 personer fra Afghanistan

Frankrike evakuerte fredag rundt 330 personer fra Afghanistan. Flesteparten er afghanske statsborgere.
Les mer om:

Evakuerte fra Afghanistan

Frankrike evakuerte fredag rundt 330 personer fra Afghanistan. Flesteparten er afghanske statsborgere.
Les mer om:

Barnier blir ikke presidentkandidat i Frankrike

Frankrikes største konservative parti, Republikanerne, står igjen med to kandidater foran neste års presidentvalg. Michel Barnier er ikke blant dem.
Les mer om:

Barcelona har ikke råd lenger, men det har nyrike Newcastle

24 år gamle Renato Sanches, har hatt stor suksess i Lille og var med i fjor kraftfull på midtbanen og ledet klubben til en svært overraskende Ligue 1-tittel. – I sommer var en rekke klubber inkludert Barcelona på ballen og ønsket seg en overgang bort fra Frankrike. Nylig fortalte portugiseren selv at en skade satte en stopper for en overgang til Barcelona, nå er forståelsen av hvor ille den økonomiske situasjonen er i den spanske klubben som hindrer en overgang. Det er imidlertid fortsatt stor interesse for Sanchez fra flere europeiske storklubber, og nå har nyrike Newcastle meldt seg på.

Fransk-britisk sjøslag

Hadde det vært bruer over havet mellom Frankrike og Storbritannia, hadde de nå stått i brann, men det finnes en undersjøisk tunnel for jernbane der fra vennskapeligere tider, skriver Einar Hagvaag.

Avlyst storslalåm flyttet

Kvinnenes storslalåmrenn i amerikanske Killington ble avlyst sist uke. Nå har rennet blitt flyttet til Frankrike senere i desember. Det opplyste Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag. Franske Courchevel var allerede satt opp til å ha storslalåm 21. desember og får et ekstrarenn dagen etter.
Les mer om:

Barcelona overbevist de kan vinne med et dårligere bud enn Borussia Dortmund

Xavi Hernandez befinner seg i managerstolen på Camp Nou og har fått det ærefulle oppdraget å løfte Barcelona helt opp i toppen igjen. – Det skal gjøres uten de aller største stjernene og uten samme tilgang til penger det er naturlig å sammenligne dem med. Den hjemvendte Barcelona legenden har 19 år gamle Karim Adeyemi i kikkerten. Men han er ikke alene, spissen har imponert stort i både den østerrikske Bundesligaen og Champions League. – Klubber i England, Frankrike og Tyskland har sendt speidere.

– Representerer en idé om at Frankrike står for fall

PARIS (VG) I en dramatisk videosnutt kunngjorde den høyreradikale TV-profilen, Eric Zemmour, at han ønsker å bli Frankrikes neste president.
Les mer om:

– Mer politi hindrer ikke migranter i å prøve og ta seg fra Frankrike til England

– Sørmarka er mer enn bare Ullandhaugtårnet og atleter
Les mer om:

Svenskens advarsel til Eckhoff & co: – De skal passe seg

De norske skiskytterstjernene fikk et skremmeskudd fra Sverige og Frankrike i helga.
Les mer om:

Dansk politi holder fortsatt på nordmannens bil

– Mer politi hindrer ikke migranter i å prøve og ta seg fra Frankrike til England
Les mer om: