Nyheter om Fotballforbundet


OFFISIELT: UEFA forsetter med maks antall, samt bekrefter kalenderen

Uefa-styret godkjente torsdag at klubblag og landslag kan benytte fem innbyttere i sine turneringer ut fotballsesongen 2020/21.Det opplyser Det europeiske fotballforbundet (UEFA) på sitt nettsted. Noe som betyr at man i nasjonsligaen, mesterligaen og europaligaen for menn, samt kvinnenes EM-kvalifisering og mesterliga, kan benytte seg av to innbyttere mer enn normalt. LES: Glimt slipper å møte ZlatanDet er spesielt for de lagene som har en ekstra bredde i troppen, som sånn sett vil tjene ekstra på dette.

Haaland topp fem i Uefa-kåring

Erling Braut Haaland er kåret til den femte beste spissen i Europa, i en kåring som Det europeiske fotballforbundet (Uefa) står bak. Ada Hegerberg er også stemt frem som den syvende beste på kvinnesiden, på tross av at hun har slitt med skade og ikke har spilt fotball siden januar. Det er 80 trenere fra klubbene som spilte gruppespill i mesterligaen og 55 utvalgte journalister som har stemt i kåringen.

Graham Hansen langer ut mot Uefa: – Pisser på idretten vår

ULLEVÅL (NRK): En av verdens beste fotballspillere, Caroline Graham Hansen, er mektig lei av forskjellsbehandlingen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

20.000 tomme seter

Fotballforbundet måtte til slutt konkludere på vegne av regjeringen. Og erkjente med at det kortsiktige smittevern trumfer de langsiktige konsekvenser. Som kan bli brutale.

Fotballforbundet avlyser sesongen for breddefotballen: – Kjipt for oss som vil spille fotball

Sesongen 2020 er historie for a-lagene til Nordstrand, Oppsal og våre andre breddelag. Som følge av virussituasjonen har Norges Fotballforbund (NFF) besluttet å sette sluttstrek.

Norges Fifa-rangering er uendret

Det norske landslaget blir liggende på 44.-plass på Fifa-rankingen etter 1–2 for Østerrike og 5–1 over Nord-Irland i Nasjonsligaen. Det internasjonale fotballforbundet nyeste ranking ble sluppet torsdag og bød ikke på de største endringene.

Fotballforbundet: Kvalikfinalen spilles bitte lille julaften

Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter at kvalikfinalen skal spilles på nøytral bane 22. desember. Den kan bli spilt innendørs.
Les mer om:

Fotballforbundet: Kvalikfinalen spilles bitte lille julaften

Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter at kvalikfinalen skal spilles på nøytral bane 22. desember. Den kan bli spilt innendørs.
Les mer om:

Fotballforbundet nekter å gi opp breddefotball-sesongen

Fotballpresident Terje Svendsen vil foreløpig ikke avblåse sesongen for breddefotballen selv om regjeringen torsdag mer enn antydet at gjenåpningen kan drøye.

Avlyser NM i fotball, men gode nyheter for damene

Forbundsstyret i NFF har besluttet at norgesmesterskapet for kvinner gjennomføres. NM for menn avlyses. Tradisjon for norsk fotball Norgesmesterskapet er en stolt og kjær tradisjon i norsk fotball. Cupen er et konkurranseformat som er forankret i hele spennet fra bredden til toppen. Det å motta kongepokalen er et av de stolteste øyeblikk det er mulig å oppleve i norsk idrett.

La liga -starten utsatt i ett døgn

Den nye sesongen i den spanske toppdivisjonen har blitt satt på vent i ett døgn etter strid i når kampene skal spilles. Det har blitt en krangel mellom ligaforeningen og det spanske fotballforbundet om når kampene skal spilles med kampdager mandag – fredag. Les på Tyskfotball.com: Bayern sender leiesoldaten tilbakeNå har det ført til at de som liker Spanskball er blitt utsatt med ett døgn, noe søm fører til at åpningskampen mellom Athletic Bilbao og Granada vil spilles lørdag.

Bekreftet: Moldes mesterligamøtet mot Qarabag spilles på neutral bane

Mesterligaoppgjøret mellom Molde og Qarabag fra (Aserbajdsjan) skal spilles i Larnaka på Kypros. Det bekrefter UEFA på sine nettsider, det samme gjør Molde-direktør Ole Erik Stavrum.

Skjønner ikke vitsen med å være fotballspiller hvis ikke du kan ha damer på rommet

Corona-reglene er ikke akkurat tilpasset oss som er single, det forventes vi skal leve i sølibat helt til noen har klart å produsere en vaksine som fungerer. – Nå gir sosial distanse regler problemer for to unge lovende landslagsspillere. Phil Foden og Mason Greenwood fikk besøk av to jenter på spillerhotellet, noe som er et brudd – på coronareglene.

Kastet ut av England-troppen

Mason Greenwood (t.v.) og Phil Foden er blitt kastet ut av England-troppen på grunn brudd på smittevernsreglene, ifølge BBC. Manchester City-spiller Foden og Manchester United-spiller Greenwood hadde besøk av to kvinner på laghotellet i Reykjavik, og kvinnene skal ha dokumentert besøket på bildedelingstjenesten Snapchat. – De kan ikke ha kontakt med resten av laget, og ifølge prosedyrene reiser begge tilbake til England hver for seg, sier landslagssjef Gareth Southgate på en pressekonferanse. Ingen av spillerne møtte på trening mandag, og saken vil bli etterforsket videre av det engelske fotba

I dag våknet Danmark opp til erkjennelsen av at de er noen skikkelige duster

Det danske landslaget tapte i går for første gang på evigheter. – Alt var som før bortsett fra en ting, de hadde ikke lenger vinnerskalle og tidenes beste danske landslagssjef ved roret. – Åge Hareide! Åge Hareide for tiden på krykker, jobber nå hjemme i Norge igjen med oppgaven å trekke Rosenborg opp av søla skapt av kaos og udugelige ledere. – Det danske fotballforbundet valgte å ikke la han lede laget han sørget for kvalifiserte seg til fotball EM neste år med begrunnelse at han er for kynisk og går for å vinne fremfor å spille underholdende kamper.

Alle var overrasket over uttaket inkludert landslagssjef Roberto Manchini

Den italienske landslagssjefen Roberto Mancini er kjent for å snakke, både før under og etter kamper og får han tak i en mikrofon så trenger det ikke være en anledning heller. I forkant av landskampene kunne han fortelle om sin plan for hver enkelt spiller og for selve kampene. Overraskelsen ble stor da Giorhio Chiellini ikke var med i lagoppstillingen mot Bosnia, til tross for at Mancini hadde snakket om han spesifikt i forkant. Juventus spilleren Giorgio Chiellini spiller oftere og oftere som midtstopper etter å ha vært venstreback det meste av livet.

Tsjekkia stiller nytt lag

Etter et halvt døgn med forvirring etter at Tsjekkia trakk seg fra nasjonsligakampen mot Skottland, bekrefter tsjekkerne at det blir kamp likevel. Natt til lørdag meldte Tsjekkias landslag fra på Twitter at de ikke møter til mandagens hjemmekamp. Uefa ba imidlertid Skottland forberede seg som vanlig.

Bred enighet innad i klubbene i tysk fotball

Lagene i de tre øverste divisjonene i tysk fotball ble enig om å fortsette med fem innbyttere også kommende sesong.Maks antall innbyttere ble innført som et tiltak for å begrense belastningen på spillere, etter at fotballen startet opp etter koronapausen. Før helgen skulle klubben ha avstemning rundt, hvorvidt klubbene skulle fortsette med enten, tre eller fem innbyttere. I avstemningen var det bare Wolfsburg som stemte imot forslaget om antall fem bytter, bilklubben ønsket nemlig å gå tilbake til tre innbyttere. Premier League stemte klubbene for å gå tilbake til maksimalt tre innbyttere.

Tsjekkia trekker seg fra kamp

Det tsjekkiske landslagets Twitter-konto melder at laget trekker seg fra mandagens kamp mot Skottland i nasjonsligaen på grunn av koronaviruset. Tsjekkia slo nabo Slovakia 3–1 i nasjonsligaen i går, men ender ifølge meldingen landslagssamlingen umiddelbart. En representant fra Det skotske fotballforbundet uttalte fredag kveld at de ikke hadde hørt noe fra tsjekkerne om dette. Det gjenstår å se hva som faktisk blir utfallet av denne saken. Uefa har tidligere sagt at kampene skal spilles hvis lagene har minst 13 spillere tilgjengelig. Tsjekkia risikerer poengstraff om de ikke møter til kampen.
Les mer om:

Jorge Messi har sendt ut pressemelding

Pappaen til verdens største eller nest største fotballstjerne alt etter hvordan du ser det har sendt ut en pressemelding hvor han setter det spanske fotballforbundet og sjefene i La Liga til veggs. Jorge Messi sier at La Liga feiltolker avtalen som er inngått mellom hans sønn Lionel Messi og Barcelona. Han er krystallklar på at det ikke er en utkjøpsklausul på 700 millioner euro.

NÅ: – Sagaen rundt stjerneskuddet går mot slutten

Den tyske midtbanestjernen Kai Havertz har forlat det tyske fotballandslaget for å fullføre overgangen til Chelsea. Det opplyser Bayer Leverkusen på sine nettsider. Dermed er det etter alle solemerker bare et tidsspørsmål før Chelsea har ytterligere en storsignering på plass. Etter flere måneder med spekulasjoner og forvirring rundt, hvor den tyske stjerneskuddet skulle fortsette karrieren sin, ser det nå ut til å være klart. Nå har Havertz satt seg på flyet til London for å sluttføre overgangen til Chelsea.

To norske i prestisjekåring

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har tatt ut «årets tropp» i mesterligaen i fotball. Der har både Barcelonas Caroline Graham Hansen og Wolfburgs Ingrid Syrstad Engen fått plass.

To United-spillere sendt hjem med skade

Brandon Williams har fått alle signaler fra Solskjær om at han skal satses på denne sesongen. Nå skulle tenåringen for første gang spille for Englands U21-lag i EM-kvalifisering ,men har blitt sendt hjem med skade. Hos Gareth Southgate er det også en United-spiller som må se Nations League-kampene mot Island og Danmark fra sofaen. United melder på sin hjemmeside at Williams har slitt med en lettere skade, men det var ingen grunn til å risikere noe bare nitten dager før Premier League-start.

Serie A-sesongen starter om under tre uker

19. september blir dagen da ballen igjen skal rulle i Serie A. Om under tre uker kan fotballfans med en forkjærlighet for italiensk fotball igjen se frem til å glede seg over Cristiano Ronaldo, Christian Eriksen og Ciro Immobile i aksjon.Serie A som er den øverste divisjonen i italiensk fotball, begynner 2020/2021-sesongen, 19 september. Det opplyser det italienske fotballforbundet, via Reuters. Forrige sesong ble avsluttet som sent som 2. august etter drøye tre måneder med pause på grunn av koronapandemiens herjinger.

Louis van Gaal er klar: Gi meg tilbudet, så skal jeg vurdere det

Nå skal vi vokte oss fra å legge ordene i munnen til steinansiktet van Gaal, men har nederlandske NOS rett, er den tidligere United-manageren (er faktisk siste managerjobb han hadde) på vei tilbake. Ta det med ro, Solskjær sitter trygt og Van Gaal kommer aldri til å returnere til Old Trafford i dette fotball-livet. «På vei tilbake» kan i van Gaals tilfelle bety retur til Ajax, Barcelona, Bayern München eller det nederlandske landslaget.