Nyheter om Fotballforbundet


Tiltakspakke for kvinnefotball

Under en pressekonferanse på Ullevål stadion presenterte fotballpresident Terje Svendsen en tiltakspakke for norsk kvinnefotball, som skal fremmes til fotballtinget i mars. Blant tiltakene er forslaget om å redusere antall lag i Toppserien fra tolv til ti, med den hensikt å få flere gode spillere i færre klubber. Fotballforbundet ønsker også samarbeidsavtaler med toppklubber på herresiden, og å heve kompetansenivået blant trenerne. – Bakteppet er at vi har sakket litt akterut i kvinnefotballen internasjonalt, så vi ønsker å ta grep, sier Svendsen til NRK.

Vil straffe United og PSG

Det europeiske fotballforbundet /UEFA) nnledet onsdag disiplinærsak mot Manchester United og Paris Saint-Germain på grunn av deres tilhengeres oppførsel under tirsdagens mesterligakamp. Begge lags tilhengere skal ha kastet gjenstander under kampen.

Ceferin fikk fire nye år som UEFA-president

Slovenske Aleksander Ceferin ble torsdag gjenvalgt som president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Han hadde ingen motkandidater.

Ceferin gjenvalgt i UEFA

Slovenske Aleksander Ceferin ble torsdag gjenvalgt som president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Han hadde ingen motkandidater. Ceferin ble for første gang valgt som president i 2016 i kjølvannet av Michel Platinis utestengelse.

Gimletroll og Søgne FK fikk fornyet tillit av fotballforbundet

Også i år ble IK Gimletroll og Søgne FK, som de eneste klubbene fra Agder-regionen, plukket ut til å være ambassadørklubb for NFF og BAMAs satsing for å bedre folkehelsen.

Klopp må forklare seg for FA

Liverpool-manager Jürgen Klopp må forklare seg for Det engelske fotballforbundet (FA) etter uttalelsene tyskeren kom med om dommeren etter 1-1-kampen mot West Ham. Mer på TV2.no.

Svenn Göran Eriksson ferdig som landslagstrener

Vi ønsker Sven-Göran Eriksson alt godt. Dessverre har navnet hans blitt koblet til alt annet enn suksesser siden glansdagene på 1980 -og 90-tallet. Denne gangen er det Filipinene som ikke vil ha svensken lenger. 70-åringen tok over i oktober etter at den tidligere engelske landslagskjempen Terry Butcher bestemte seg for å trekke seg ut. Under Eriksson gjorde Filippinene sin debut i Asia-mesterskapet. Og ble det noen Eriksson-effekt? Vel, i såfall ingen positiv.

Slik har VAR fungert i La Liga: – En illusjon om en maskin

Ifølge spanske medier skal Real Madrid-president Florentino Pérez (71) ha takket nei til en plass i styret i det spanske fotballforbundet fordi han føler Real Madrid blir forskjellsbehandlet av dommere og VAR. Det har han ingen grunn til, sier ekspert på spansk fotball.

Vil endre Champions League-reglene etter RB-avsløring

Det europeiske fotballforbundet ønsker å utlikne kjønnsforskjellen i overgangsreglene i Champions League. Men Meryll Abrahamsen må se kvartfinalene mot Barcelona fra tribunen.

Spent på første kvalikrunde i cupen? Slik spilles den

SKIEN: Fotballforbundet har banket sammen oppsettet for den første kvalifiserende runden til norgesmesterskapet i fotball. Pors og Hei må ut å reise.

Endrer det norske overgangsvinduet

FIFA gir de ulike lands forbund mulighet innenfor noen definerte rammer å selv sette datoer for nasjonale overgangsmarked. Det Norske Fotballforbundet har sendt ut et rundskriv til klubbene og satt nye datoer.  I år kan man hente spillere mellom 1. og 31.

Egypt blir vertskap for Afrikamesterskapet i fotball

Egypt skal være vertskap for årets afrikanske mesterskapet i fotball, opplyser Det afrikanske fotballforbundet (CAF) tirsdag.

Egypt blir vertsland

Egypt blir vertskapet for Afrikamesterskapet i fotball 2019, opplyser Det afrikanske fotballforbundet (CAF). Opprinnelig skulle Kamerun være vertsland, men de ble fratatt mesterskapet i november da de ikke hadde kommet langt nok i forberedelsene.

Forbundet ber Pors og Odd om å bli enige eller ta saken til retten

SKIEN: Fotballforbundet har gitt sine råd både til Pors og Odd i tvisten om Anders Klemensson-kompensasjonen. Porsgrunnsklubben må nå trolig ta saken til voldgiftsretten for å få en avklaring.
Les mer om:

– Arrogant og provoserende av Fotballforbundet

Sesongen 2019 blir den mest kostbare reisemessig i Valdres FKs historie. Det skaper ytterligere utfordringer for en klubb som også sliter med rekruttering av seniorspillere på A-lagsnivå.
Les mer om:

Afrikansk fotballtopp siktes for krigsforbrytelser

Frankrike har besluttet å overføre et krigsforbryter-siktet medlem av Det afrikanske fotballforbundet til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag.

UEFA: – Skulle stanset Inter-Napoli

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) sier at korrekte handlingsregler ikke ble fulgt da Napoli-spilleren Kalidou Koulibaly ble utsatt for rasistiske tilrop. I henhold til UEFAs retningslinjer skulle kampen vært stanset, men det ble den ikke.
Les mer om:

UEFA: Retningslinjer mot rasisme ble ikke fulgt i Milano

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) sier korrekte handlingsregler ikke ble fulgt da Napoli-spilleren Kalidou Koulibaly ble utsatt for rasistiske tilrop.
Les mer om:

AC Milan mener UEFA er på jordet

AC Milan fikk kinesiske eiere som havnet i trøbbel på grunn av ekstrem pengebruk og manglende resultater på banen. – Ideen var å vinne alt og dermed tjene mer, men klubben klarte ikke engang å kvalifisere seg til Europaligaen.  I sommer kom nye eiere på plass som har implementert en mer sunn økonomi samtidig som de beholder målet om vinne tilbake gammel storhet.

Slik spiller Odd i 1. serierunde og 16. mai

SKIEN: Hele oppsettet for Eliteserien 2019 kommer i løpet av dagen, men allerede nå har Fotballforbundet avslørt hvordan første serierunde og 16. mai-kampene spilles.

EM-kvalik på Valencias hjemmebane

Norges EM-kvalfiseringskamp i fotball mot Spania i mars skal spilles på Valencias hjemmebane Mestalla. Det har Norges Fotballforbund fått bekreftet av det spanske fotballforbundet. Spania rullerer på hvilken by landslaget spiller sine hjemmekamper i.

Ada Hegerberg har gode vinnermuligheter på Idrettsgallaen

Ada Hegerberg ble tidenes første kvinnelige vinner av Ballon d’Or, men ble ikke tildelt plass på ”Årets lag” i Norge. Europas største nettspillselskap tror hun kan vinne flere priser på Idrettsgallaen 5. januar. Idrettsgallaen 2019 har ennå ikke offentliggjort de nominerte til sine tolv priser, men som tidenes første kvinnelige Ballon d’Or-vinner er Ada Hegerberg en kandidat man ikke kommer unna å vurdere.

Denne dagen vil FFK helst spille kamp på – håper å bli hørt av forbundet

FFK har bedt fotballforbundet om å få spille hjemme på fotballens festdag – 16. mai.
Les mer om:

Fotballforbundet arrangerer lederkurs i Valdres

NFF Indre Østland ønsker å gjennomføre klubbnære kurs. Derfor legger de Fotballederkurs 1 til Valdres og Gudbrandsdalen.

Alle klubbene med negativ egenkapital fikk klubblisens

Haugesund er på vei ut av sitt økonomiske uføre etter å ha levert en meget god sesong med 4.plass i Eliteserien. Det betyr økte inntekter fra TV rettigheter og overføringer fra forbundet.  Haugesund er eneste klubb i Eliteserien som står på fotballforbundet sin liste over klubber som må levere ekstraordinær rapportering. De andre som i forrige runde leverte rapporter om negativ egenkapital og dermed er i faresonen er HamKam, Jerv, Nest-Sotra og Strømmen.