Nyheter om Fotballforbundet


Tidligere Bayern München-trener har fått tilbud om ny jobb

Steinansiktet Carlo Ancelotti forsvant fra de tyske mesterne i september i fjor. Det utløsende for klubbens styre var det stygge tapet mot PSG i Champions League. Nå ligger nytt tilbud på bordet til italieneren. Denne gangen er det ikke Bundesliga som kaller for den tidligere AC Milan, Chelsea og Real Madrid-treneren.

Fotballforbundet sender Klanens bannerstunt til påtalenemnda

Norges Fotballforbund misliker stuntet som Vålerenga-tilhengerne utførte i kampen mot Molde søndag. Nå er saken sendt videre til påtalenemnda.
Les mer om:

Fotballforbundet vurderer straff etter banner-stunt

Vålerenga-supporternes bannerstunt i helgen kan få konsekvenser.
Les mer om:

Vålerenga kan straffes for bannere

Vålerenga risikerer å bli straffet for bannerne supporterklubben Klanen holdt opp i kampen mot Molde i går kveld. Bannerne var rettet mot Moldespilleren som er siktet for voldtekt, og kommunikasjonsdirektør i fotballforbundet, Yngve Haavik sier til NRK at påtalenemda nå vurderer å opprette sak mot VIF.

Ny landslagssjef nesten på plass

Det tyske kvinnelangslaget blir tradisjonelt regnet som sterkt, men det har ikke vært tilfelle i det siste med dårligere resultater. VM i fjor slo danskene ut Tyskland i kvartfinalen, det var både overraskende for oss som så på og det sørget for store endringer i støtteapparat og trenere.  Neste år er det VM i Frankrike og da skal de være sterke. Martina Voss-Tecklenburg blir i høst Tysklands nye landslagssjef i fotball for kvinner. Horst Hrubesch fortsetter sitt vikaroppdrag til da.

Chelsea-Alonso utestengt

Det engelske fotballforbundet (FA) har gitt Marcos Alonso tre kampers karantene for stemplingen av Shane Long under kampen mot Southampton i helgen.
Les mer om:

Landslagstreneren sparket to måneder før VM

De fleste landslagene som har kvalifisert seg til VM er godt i rute med å bygge opp troppen og slagplanen frem mot sommerens VM-sluttspill i Russland. Vel, ikke alle. Japan ble loset gjennom VM-kvalifiseringen av Vahid Halilhodzic, men etter 4-1-tap i kampen mot Sør-Korea i desember, begynte det å ulme i kulissene. Etter to test-kamper i mars med 1-1 mot Mali og 2-1-tap mot Ukraina, så fotballforbundet konturene av en mulig VM-fadese til sommeren. Ny trener inn blir derfor Akira Nishino, med 12 landskamper som spiller for Japan på 1970-tallet. I Russland venter Columbia, Senegal og Polen.

Er du en sleip jævel uten moral blir du agent

Mye av det som skaper konflikter og pengeproblemer for sportsklubber og mediebedrifter over hele verden er grådige agenter. Her hjemme har vi friskt i minne hvordan agent Rune Hauge fikk 100 millioner kroner for å få Norges Fotballforbund og TV2 til å forhandle om tv rettigheter.

Spiss-stjernens syrlige svar etter at UEFA dropper rasisme-sak

Det europeiske fotballforbundet har droppet saken om rasisme blant Atalanta-fans i Europa League-kampen mot Borussia Dortmund.
Les mer om:

Stor endring i Champions League

UEFA la frem sine nye regler i Champions League-seedingen tidligere denne sesongen. Nå har det europeiske fotballforbundet levert nye regler som treer i kraft til høsten.

Lørdag tapte de 1 – 2 mot Chile, nå snakker de med Zlatan

Dette er egentlig den minst overraskende nyheten i dag, Zlatan Ibrahimovic er snart landslagsspiller igjen. Begge parter forteller nå at de snakker sammen om en retur før Sverige reiser til Russland i sommer. Med bare noen få måneder igjen er det litt rusk i maskineriet og Sverige har ikke samme flyt som i fjor, de trenger innsprøytning av litt magi. Det er først og fremst kreativiteten i spillet det står på, Sverge er lett å lese, spesielt i den tidlige fasen av et angrep.

Zlatan innser tabben og trekker seg

På mandag skulle det nye spillselskapet BetHard lanseres med Zlatan Ibrahimovic som frontfigur. Nå har Manchester United stjernen innsett alvoret og trukket seg.  Det er strenge regler for spillere i forbindelse med betting og konsekvensene ville blitt alvorlige for Zlatan hvis han ikke hadde trukket seg. I og med at han trakk seg før lansering så vil han trolig ikke få straff eller utestengelse av det engelske fotballforbundet. Les: Zlatan kan være i alvorlig trøbbel «Vi kommer tilbake med ny dato.

Hvor er Yaya Toure?

Manchester city spiller Yaya Toure har ikke oppdatert sin twitterfeed siden 17 mars og da var det for å si: “No problem” til en kar som takket for et par sko. Langt mer alvorlig landslaget lurer på hvor han er. No problem #ComeOnCity!!

Rosenborg venter, Manchester United har allerede søkt

Det er ikke tvil om at interessen og statusen til damefotball er økende, nå har verdens største klubb målt i antall fans Manchester United sendt inn søknad til det engelske fotballforbundet om å få starte å et damelag.  Les: Kreativt løft for kvinnefotballen “Vi er glade for å annonsere at klubben vil starte et damelag” forteller Ed Woodward, formann i Manchester United. #MUFC has submitted an application to the @FA to establish a professional women’s team in the second tier of the Women’s Super League. Club statement: https://t.co/fUKFvJt1v0 pic.twitter.com/0eLbaZWxiH — Manchester United (@M

Manchester United vil starte damelag

Manchester United har søkt til det engelske fotballforbundet om å få starte opp et damelag.

NFF takket nei til å teste videodømming

Norsk fotball fikk muligheten til å melde seg som en av pilot-nasjonene for FIFAs testing av videodømming, men Fotballforbundet valgte å droppe det.

Zlatan kan være i alvorlig trøbbel

Med berømmelse kommer også en rekke muligheter. Zlatan Ibrahimovic har flere aktive forretninger.

FA skal se nærmere på Zlatans rolle i spillselskap

Zlatan Ibrahimovic risikerer å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han har involvert seg i et nytt spillselskap.

Zlatan risikerer straff av FA

Zlatan Ibrahimovic risikerer å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han har involvert seg i et nytt spillselskap. Mer på TV2.no.

Pakistan bekrefter Ghayas Zahid-interesse

Det vakte reaksjoner da Lars Lagerbäck utelot Ghayas Zahid (23) fra den siste landslagstroppen. Nå varsler APOEL-spilleren at han vil snakke med det pakistanske fotballforbundet.

Klubb mistenkes for kampfiksing: – En skam for Fotball-Danmark hvis det er tilfellet

Det danske fotballforbundet har åpnet sak mot Sønderjyske, som mistenkes for å ha tapt med vilje. – De må enten være beinharde, eller frikjenne dem, sier den norske Hobro-spilleren Pål André Kirkevold (27).
Les mer om:

Åpner sak mot Sønderjyske etter omstridt Wikheim-mål

Det danske fotballforbundet åpner sak mot Sønderjyske etter at de søndag tapte i sluttminuttene for Midtjylland. Sønderjyske blir beskyldt for å ha tapt med vilje.
Les mer om:

Åpner sak mot Sønderjyske etter omstridt Wikheim-mål

Det danske fotballforbundet åpner sak mot Sønderjyske at de søndag tapte i sluttminuttene for Midtjylland. Sønderjyske blir beskyldt for å ha tapt med vilje.
Les mer om:

Åpner sak mot Sønderjyske

Det danske fotballforbundet åpner sak mot Sønderjyske at de søndag tapte i sluttminuttene for Midtjylland. Sønderjyske blir beskyldt for å ha tapt med vilje.
Les mer om:

Rett skal være rett, Brann får oppreisning

Seriestarten ble ikke som forventet, hverken for Brann eller Ranheim. Bare en time før kampen ble den avlyst på grunn av forholdene.  – Det overrasket alle det var vinter i Norge i begynnelsen av mars.  Alle var på plass, og det ble dyrt fra Brann som måtte ta turen helt fra Bergen til Trondheim. Klubben får kompensasjon fra fotballforbundet for bomturen, nå ønsker supporterne det samme. Les: Kampen avlyst: “Drit i å kjør en slik backstabbing” Turen har kostet Brann over 100 000 kroner “Vi mener det kunne vært avklart i forkant.