Nyheter om Fotballforbundet


Vurderer om Glimt skal oppfordre til VM-boikott: – Vi tar stor avstand fra alle brudd av menneskerettigheter

TIL har allerede kommet med sin oppfordring til fotballforbundet om å boikotte VM i fotball 2022. Glimt har kommet med et innspill til årsmøte om det samme.

Bild: Jürgen Klopp ferdig hos Liverpool før tiden

Det er liten tvil om at Jürgen Klopp har etablert seg på balløya. Ifølge tyske Bild trives også kona Ulla strålende godt på Merseyside. Med kontrakt til 2024 er det ingenting som taler om at Mester Klopp forlater Liverpool med det første. Eller? Liverpool-supportere biter i seg det ene sure nederlaget etter det andre, men kan likevel ikke klage på Klopp. Den tyske manageren har løftet klubben opp fra glemselen og skapt en offensiv lagmaskin som tvinger motstanderen til å fokusere på forsvar.

Nils Johan er ferdig i NFF: – Visste det skulle gå den veien

Åsgårdstrandmannen Nils Johan Semb (61) gir seg etter over 30 år i fotballforbundet.
Les mer om:

Semb gir seg i NFF

Nils Johan Semb bekrefter overfor NRK at han gir seg i fotballforbundet fra 1. mars etter over 30 år i ulike engasjementer i NFF. Han forteller at avgangen var planlagt. – Det er en avtale som har ligget der, og vi visste at det skulle gå denne veien, sier han til NRK. Han kommer fra stillingen som seniorrådgiver og har jobbet mye opp mot trenerne på ungdomslandslagene. Semb var landslagstrener for A-landslaget fra 1998-2003 og har også vært toppfotballsjef for NFF. Han forteller at han er ydmyk for å ha kunnet jobbe med fotball og vært en del av NFF i så lang tid.

Dortmund dro på seg en helt spesiell bot etter Schalke-seieren

For Dortmund var 4-0 seieren over Schalke og Haalands to scoringer gull verdt. Likevel løp det på seg en kostnad etter kampen. For etter lørdagens kamp deltok Haaland, Emre Can og noen andre spillere i en (i disse koronatider) utagerende feiring utenfor treningsfeltet hjemme i Dortmund.

Salzburg-duo utestengt for doping

De maliske Salzburg-spillerne Sekou Koïta og Mohamed Camara er utestengt fra all fotballaktivitet i tre måneder etter å ha fått i seg et forbudt stoff. Det opplyser den østerrikske storklubben på eget nettsted. Meldingen kommer bare timer før Salzburg skal spille 16-delsfinale mot Villarreal i europaligaen. Klubben forklarer at Koïta og Camara fikk i seg et stoff som står på dopinglisten i forbindelse med et landslagsoppdrag for Mali i november.

Idrettens opprør: Mener helsedirektøren mangler kunnskap

Ropene etter gjenåpning av idretten blir stadig høyere: I går skrev Norges idrettsforbund brev til statsminister Erna Solberg. I dag angripes helsedirektør Bjørn Guldvog av Skiforbundet – mens Fotballforbundet legger frem helt nye tall.

Har en plan for Zinedine Zidane

Nå er ikke alt over for Zidane hos Real Madrid i versjon 2.0, men i Frankrike legges det planer for en av nasjonens største fotballikoner. Det kommer en dag når Didier Deschamps har gjort sitt for Les Bleus, og da står det franske fotballforbundet klar med signaturpennen. Den skal uten tvil skyves over bordet til Zidane.

Lars Lagerbäck tilbake på et landslag som er mye bedre enn det norske

Noen kommer sikkert til å argumentere med at Island ligger to plasser under Norge på FIFA rankingen, og derfor er bedre. – Men still deg heller spørsmålet hvilket land deltar i internasjonale turneringer og hvilke gjør det ikke. Den tidligere landslagssjefen for Norge, (Sverige også for en stund siden) Lars Lagerbäck er tilbake på sagaøya hvor han før han tok over det norske landslaget ledet Island med stor suksess. – Han skal ikke være alene om å gjenskape suksessårene 2011 til 2016. , Lars går inn i en ny rolle som teknisk rådgiver.

Manchester United sendes til Ronaldos gressmatte

Real Sociedad og det spanske fotballforbundet har jobbet febrilsk jobbet med å finne en løsning for Europaliga-kampen. Spanias koronarestriksjoner gjør gjengen fra Manchester «uønsket» til landet, men på tirsdag kom løsningen. Kampen skulle vært spilt på Anoeta Stadium 18. februar, nå blir det heller en reise på begge klubbene. Goal melder at Juventus Stadium nå blir arrangør av kampen. Les: Signerte kontrakt forrige uke, nå er supertalentet hentet av Solskjær Hva med returkampen 25.

Citys mesterligakamp flyttes

Josep Guardiola og hans mannskap skal i likhet med Liverpool til Ungarn for å spille mesterliga. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har fra før bekreftet at Alexander Sørloths lag RB Leipzig skal ta imot Liverpool i Budapest i mesterligaens åttedelsfinale. Mandag ble det klart at Borussia Mönchengladbachs hjemmekamp mot Manchester City skal spilles på samme stadion. Flyttingen skjer fordi tyske myndigheter har nektet lag fra enkelte land, blant dem England, innreise til landet uten å gå i karantene. Oppgjøret mellom Gladbach og City spilles 24. februar. (NTB)

Åpner for å straffe sosiale medier-selskaper i rasismesaker

På oppfordring fra Det engelske fotballforbundet (FA) skal britiske myndigheter nå endre loven i kampen mot rasisme.
Les mer om:

Liverpool-kamp flyttes til Ungarn

Liverpools første kamp mot RB Leipzig i mesterligaens åttedelsfinale skal spilles i Budapest. Storklubben ble nektet innreise til Tyskland uten karantene. Liverpools bortemøte med Alexander Sørloths lag skulle egentlig ha blitt spilt på Leipzigs hjemmebane 16. februar, men grunnet karanteneregler blir kampen flyttet til den ungarske hovedstaden Budapest. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bekreftet planene søndag. Kampdagen og tidspunktet (21.00) forblir det samme, men Leipzig får ikke hjemmebanefordelen de hadde håpet på i møtet med Jürgen Klopps menn.

Utestengt i ett år for doping

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har utestengt Ajax-keeper André Onana (24) i tolv måneder for brudd på dopingbestemmelsene.
Les mer om:

Forbundet vil se på munnhuggeri mellom Zlatan og Lukaku

Det italienske fotballforbundet vil se nærmere på ordvekslingen som oppsto mellom måltyvene Zlatan Ibrahimovic og Romelu Lukaku i italiensk fotball nylig.

Forbundet vil se på munnhuggeri

Det italienske fotballforbundet vil se nærmere på ordvekslingen som oppsto mellom måltyvene Zlatan Ibrahimovic og Romelu Lukaku i italiensk fotball nylig. Ibrahimovic og Lukaku, som er tidligere lagkamerater i Manchester United, havnet i tottene på hverandre da Inter møtte Milan i kvartfinalen i cupen. Lagkameratene måtte skille dem på vei ut av banen til pause. Zlatan skal ifølge BBC gjentatte ganger ha bedt Lukaku om å «gå og gjøre voodoo-greien» sin.

– Vi trener som vanlig og har fått grønt lys til å spille treningskamp

FFK får lov til å trene som vanlig. – Vi har også fått grønt lys av fotballforbundet til å spille treningskampen mot Mjøndalen.
Les mer om:

Tre av toppklubbene har avlyst trening – Ull/Kisa har flyttet alle spillerne til Ullensaker

LSK kvinner, LSK og Strømmen har avlyst mandagens treninger og avventer svar fra fotballforbundet. Ull/Kisa gjennomfører sin trening som vanlig.

Fifa truer utbrytergruppe

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil ikke under noen omstendighet anerkjenne en egen europeisk superliga.
Les mer om:

Viking anmeldt av Fotballforbundet: – Ikke vært borti lignende

Viking risikerer straff etter Bjarne Berntsen-bråket. – Alvorlig regelbrudd, mener idrettsjurist.

Viking anmeldt av Fotballforbundet: – Ikke vært borti lignende

Viking risikerer straff etter Bjarne Berntsen-bråket. – Alvorlig regelbrudd, mener idrettsjurist.

Feil valg av straff: Lær av Fantomet!

Det engelske fotballforbundet bør lytte til den klassiske tegneseriehelten Fantomet når det gjelder hva det er grunn til å slå hardt ned på.
Les mer om:

Dommen klar for Messi

Verdens beste spiller har to røde kort fra hissige episoder med det argentinske landslaget, ett rødt kort fra den korte tiden på Barcelonas B-lag, men 752 zen-kamper uten rødt for Barcelona. På søndag var det slutt på zen. I den den ekstremt tette supercopa-finalen mellom Barcelona og Athletic Bilbao, der baskerne endte med 3-2 seier og trofeet, kom frustrasjonen til Messi ut i armen. Les mer: Selv Sergio Ramos har ikke klart å få Messi så sinna. Les: Bekreftet: Jens Petter Hauge skal spille med nok en gigant Allerede på trisdag kom dommen fra det spanske fotballforbundet.

LSK Kvinner-leder bekrefter England-interesse for Hege Riise

Anders Melheim, styreleder i LSK Kvinner, bekrefter at det engelske fotballforbundet har vist interesse for Hege Riise (51).

Sky: Riise tar over England

Hege Riise tar over Englands fotballandslag for kvinner. Det melder Sky Sports. Det skal være snakk om en midlertidig løsning, ettersom Phil Neville har forlatt laget, mens erstatter Sarina Wiegman tar over først etter OL. Sky melder at ansettelsen skal bli bekreftet innen ett til to døgn.