Nyheter om Fotballforbundet


Bekreftet: Tottenham henter inn islandske Steinsson

Aldri hørt om Gretar Steinsson? Da er er du i samme båt med flere andre. Etter at Richarlison ble bekreftet som Spurs-spiller denne uken, har vi skjønt at Conte går inn i sesongen med en kanonsterk offensiv tropp. Nå skal en islending gjøre hele klubben bedre når det gjelder som mest. Steinsson har spilt for Bolton Wanderers og AZ Alkmaar, noe som ikke automatisk kvalifiserer til jobb hos Spurs, men det er jobbene som teknisk direktør og ansvarlig for rekruttering og utvikling som har gjort islendingen til rett mann for Tottenham.

Dansk U19-trener har sikret seg en råspennende jobb frem mot VM

Det er noe med danske trenere. Den danske superligaens posisjon ute i Europa har styrket seg i takt med det danske landslagets suksess. Danske spillere hentes til de største europeiske ligaene, danske trenere det samme. Nå pakker en dansk U19-landslagstrener koffertene for å være med på å skape de beste arbeidsforholdene for Christian Pulisic og gjengen frem mot VM i Qatar – og videre. De siste fire årene har Lars Knudsen jobbet som trener for det danske U19-landslaget, en jobb som har sendt ham inn på radaren til ambisiøse amerikanere. Fra 1.

Serie A-tittelen kan bli avgjort gjennom playoff

Det italienske fotballforbundet har bestemt at det skal spilles en playoffkamp om to lag ender på lik poengsum på toppen av Serie A-tabellen heretter. I uttalelsen skriver forbundet at kampen vil gå rett til straffesparkkonkurranse om den ender uavgjort, ifølge AFP. Systemet har vært innlemmet i italiensk fotball før, men kun én gang har tittelen blitt avgjort slik.

Klaveness om fly-nekten: – Kan ikke skylde på andre enn oss selv

DOHA: Både det danske og nederlandske fotballforbundet avviser at Lise Klaveness' kontroversielle tale er årsaken til at hun ble nektet å gå om bord flyet til Qatar søndag.
Les mer om:

Russereide Larsen fortsetter i Häcken

Fotballspilleren Lars Olden Larsen benytter muligheten til å suspendere kontrakten med Nizjnij Novgorod i ytterligere ett år og blir værende i svenske Häcken. Det får NTB opplyst fra velinformert hold. En presentasjon av Larsens forlengede Häcken-kontrakt skal ikke være langt unna. Den 23 år gamle midtbanemannen skiftet fra russisk til svensk fotball i mars.

Tyskland med ny regel: Transpersoner kan fritt velge lag

Trans- og ikke-binære fotballspillere på amatørnivå i Tyskland kan fra neste sesong velge om de vil spille for kvinnelag eller herrelag. Ifølge en uttalelse fra det tyske fotballforbundet (DBF) gjelder dette for alle nivåer av breddefotball og blant ungdom for alle som ikke oppgir en klar kjønnsidentitet. Dette gjelder også for transpersoner, som får muligheten til å bytte fra et kjønnsbestemt lag til et annet fra en gitt dato. De nasjonale reglene kommer etter at Berlin i 2019 innførte valgfrihet, noe forbundet mener ikke har påvirket konkurranseforholdene på en negativ måte. Det internasjona

Vil hente Gareth Bale hjem!

Bale er tilgjengelig gratis etter å ha forlatt Real Madrid. Cardiff City har hatt samtaler med Gareth Bales representanter og trapper opp innsatsen for å signere Wales-kapteinen, som er uten kontrakt. SISTE: Toni Kroos vil ikke forlenge med Real Madrid Hans representanter har bekreftet overfor BBC Sport Wales at de er i forhandlinger med Cardiff-formann Mehmet Dalman.

Ryan Giggs trekker seg – pressen håper på en ny Johnny Depp og Amber Heard sak

Rettsaken mot Manchester United legende og inntil i dag Wales-landslagssjef Ryan Giggs er utsatt for tredje gang. Denne gangen til etter sommeren. 48 åringen har vært permittert siden november 2020 etter anklager om at han har utsatt sin daværende kjæreste, Kate Greville, for vold. Ryan Giggs nekter for anklagene og mens mediene håper på en ny Johnny Depp – Amber Heard sak har han vært uten jobb i over et og et halvt år.

Ryan Giggs er ferdig som Wales-sjef

Ryan Giggs (48) er ferdig som Wales-sjef, bekrefter fotballforbundet.

Ryan Giggs ferdig som Wales-trener

Tidligere Manchester United-spiller Ryan Giggs trer av som trener for det walisiske landslaget. Han har vært suspendert i påvente av en rettssak mot ham. Det opplyser han selv i en uttalelse, som senere ble bekreftet av Det walisiske fotballforbundet (FAW). 48-åringen har ikke vært å se på sidelinjen under Wales-kamper siden november i fjor.

Polsk Russland-proff vrakes til Qatar-VM

Maciej Rybus mister VM for det polske landslaget etter han valgte å bli i russisk fotball, og gjorde overgang fra Lokomotiv Moskva til Spartak Moskva. «Trener Czeslaw Michniewicz har informert Rybus, grunnet klubbsituasjonen hans, at han ikke vil være en del av den polske troppen under landslagssamlingen i september og at han ikke vil bli vurdert som en mulig spiller til VM-troppen som skal spille i Qatar», skriver Det Polske Fotballforbundet i en uttalelse. Rybus har spilt fem år i Russland for Lokomotiv Moskva, og gjorde nylig en overgang til byrivalen Spartak Moskva, tross krigen som pågår

Aktor ber om betinget fengsel for Blatter og Platini

De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini bør dømmes til 20 måneders betinget fengsel for svindel, mener den sveitsiske påtalemyndigheten. Aktor la onsdag ned påstand i rettssaken i Bellinzona. Den har pågått en ukes tid. En betinget dom vil betyr at Blatter og Platini slipper å sone bak murene. Duoen er anklaget for blant annet å ha svindlet Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Sentralt i korrupsjonssaken er utbetalingen av 2 millioner sveitserfranc fra Blatter til Platini i 2011.

Spanias fotballkvinner med historisk avtale

Det spanske fotballforbundet følger Norge og USA og har inngått en avtale som gir fotballkvinnene like lønnsrammer som herrene. Fotballforbundet og kvinnelandslaget inngikk avtalen tirsdag, skriver det spanske fotballforbundet på sitt nettsted. Det var TV 2 som omtalte saken først blant norske medier. Avtalen sikrer fotballkvinnene like bonuser og bilderettigheter som de spanske herrene.

Spansk stjerne mister EM

Den spanske midtbanespilleren Jennifer Hermoso mister det kommende europamesterskapet i fotball med en kneskade. Det opplyser det spanske fotballforbundet tirsdag. EM spilles i England fra 6. til 31. juli. Det er foreløpig ikke klart hvem som tar hennes plass i Spania-troppen. 32-åringen, som til daglig deler klubbtilværelse med Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen i Barcelona, var regnet som en viktig brikke i spanjolenes lag. Senest i fjor endte hun på andreplass i Gullballen-kåringen bak lagvenninne Alexia Putellas.

Ecuador beholder VM-plassen

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har avvist Chiles klage på grunn av Byron Castillos spill for Ecuador i VM-kvalifiseringen. Chile klaget Castillo inn til Fifa og hevdet at han er colombiansk og ikke var berettiget til å spille for Ecuador. Castillo spilte åtte kvalifiseringskamper som sikret fjerdeplass i VM-spill. Disiplinærkomiteen i Fifa har undersøkt saken og kommet fram til at Ecuador ikke mister noen av poengene fra kampene Castillo spilte. Castillo var involvert i to kamper som Chile som ga én seier og én uavgjort.

Korrupsjonsrettssaken: hevder millioner var etterbetaling av lønn

Onsdag startet korrupsjonsrettssaken mot tidligere Fifa-president Sepp Blatter og tidligere Uefa-topp Michel Platini. Sentralt i korrupsjonssaken er en utbetaling av 2 millioner sveitserfranc fra Blatter til Platini i 2011. Den tidligere Fifa-presidenten hevdet at summen var etterbetaling av lønn til den daværende Uefa-presidenten, og han sa at utebetalingen hadde vært gjennom alle nødvendige prosesser i Det internasjonale fotballforbundet. Blatter startet med å si at det er helt uforståelig for ham at han og Platini har havnet i retten. – Det var en sen betaling av lønn.
Les mer om:

Svensk stopper forlater troppen

Sveriges midtstopper Alexander Milosevic trekker seg fra landslagstroppen, ettersom han sliter med en skade. Det melder det svenske fotballforbundet. Det betyr at han ikke blir å se mot Norge på Ullevaal kommende søndag. Han spilte midtstopper mot Norge på Friends Arena, men fikk det tøft mot spillere som Erling Braut Haaland. Det var også Milosevic som ble beskyldt for å ha kalt Haaland for en «hore».

Dansk landskamp utsatt etter strømbrudd

Kampen mellom Østerrike og Danmark i Nasjonsligaen er utsatt som følge av et strømbrudd på stadion i Østerrike. Det østerrikske fotballforbundet melder at strømproblemene skyldes et strømbrudd i Leopoldstadt, et distrikt i Wien. BT skriver at mange på stadion ristet på hodet og at det kom sporadiske pipekonserter. Kampen skulle opprinnelig startet 20.45, men Uefa melder at nytt tidspunkt for avspark er 22.15, altså halvannen time forsinket.

Uefa beklager kaoset i Champions League-finalen: – Kan ikke skje igjen

Det europeiske fotballforbundet legger seg flat og ber supportere om unnskyldning for scenene som oppsto før og under mesterligafinalen på Stade de France.
Les mer om:

Uefa vil ha uavhengig gransking

Det europeiske fotballforbundet vil ha ei uavhengig gransking av finalebråket i meisterligaen. Uefa skriv på sine nettsider at dei vil ha ein full gjennomgang som skal ta for seg avgjerdene som vart tatt, ansvar og oppførselen til alle involverte partar. Portugisaren Tiago Brandão Rodrigues har fått i oppdrag med å leie arbeidet. Han er medlem av det portugisiske parlamentet og har vore utdanningsminister i heimlandet.

Uefa: Ukrainske og hviterussiske lag skal ikke møte hverandre

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kommer ikke til å trekke hviterussiske og ukrainske lag mot hverandre i noen av sine turneringer. Bakgrunnen for det er Russland og Hviterusslands krigshandlinger i Ukraina.

FA etterforskning: Hevder de måtte betale for å spille

Det blåser skikkelig rundt den nå pensjonerte manageren Neil Warnock fortsatt. – Han har et utseende og lynne som gjør han lett kunne gått inn som en troverdig karakter i Peaky Blinders. – 73 åringen har ledet omtrent alle klubber i England under øverste halvdel av Premier League.

Hegerberg på årets lag i meisterligaen

Lyon-spiss Ada Hegerberg er teken ut på årets lag i meisterligaen, etter at ho var med på å leie den franske klubben tilbake til toppen av europeisk fotball. Hegerberg både skåra og hadde målgjevande pasning då Lyon slo Barcelona 3–1 i laurdagens finale. Hegerberg er også det einaste norske innslaget på laget, som er teken ut av eit teknisk panel i det Europeiske fotballforbundet.

La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president.

Glem det, Patrick Vieira tok definitivt ikke et «Eric Cantona-spark»

Everton har spilt hele sesongen med et blylodd som har trukket klubben ubønnhørlig ned mot heisdøra til Championship. Frank Lampard har vært et godt stykke unna å kunne betegnes som redningsmann siden han tok over i februar etter Rafa Benitez, men på torsdag løste alt seg. På Goodison Park ble det en euforisk stemning av lettelse hos Everton-supporterne, der ikke alle klarte å kanalisere energien i riktig retning.