Nyheter om Fotballforbundet


Fotball-VM til Irland?

Vi må innrømme at vi fortsatt venter på å få oppleve EM eller VM i Norge, men har innsett at det høyst sannsynligvis ikke skjer for vår generasjon. Men hvis Irland får det til, ja hvorfor ikke? VM i 2022 kjøres som kjent i Qatar.

Ny landslagssjef på plass

Du skal være rimelig godt inne i tsjekkisk fotball hvis du nikker anerkjennende når vi skriver at Tsjekkias fotballforbund akkurat har ansatt Jaroslav Silhavy som ny landslagssjef. Han er en godt kjent person i Tsjekkia etter å ha spilt 465 i den øverste serien først i Tsjekkoslovakia og etter landet ble splittet i 1993 i Tsjekkia. Etter han la opp som aktiv har han vært manager i en rekke klubber. Les: Fikk sparken etter 5-1 tap mot Russland Han overtar for en annen nasjonal helt Karel Jarolim. Den nå 62 år gamle landslagssjefen bommet stygt i kvalifiseringen til VM sluttspillet i Russland.

Lise Klaveness: Første oppgave få Ada Hegerberg tilbake

Lise Klaveness vet det meste om hvordan det er å spille på landslandslaget og det å være kvinne i et fortsatt mannsdominert miljø. Hun har spilt på aldersbestemte landslag fra J16 i 1997, for Asker i to omganger, i Umeå i to omganger før hun avsluttet karrieren i Stabæk i 2011 (Stabæk hadde da overtatt Asker)   I går overtok hun direktøransvaret for elitefotball i toppledelsen i Norges fotballforbund etter Nils Johan Semb.

Nostalgi: 10 av de beste «playmakerne» på 90 tallet

Det er ingen andre grunner for denne listen over de 10 av de beste playmakerne fra 90 tallet enn nostalgi.  Et kjent jungelord er: «Spisser vinner kamper, forsvarere vinner titler og playmakes vinner hjerter» Det kan godt tenkes du har noen andre, men ihvertfall disse 10 har vunnet mitt hjerte. Les: Champions League-finalen i FIFA 19 er utrolig 10: Dejan Savicevic Han spilte fotball mens det fortsatt var et Jugoslavia, han spilte 56 landskamper i løpet av 13 år.

Arne Larsen Økland liker kniver og båter. Livsmottoet er: «Ordnung muβ sein»

Han var en av tidenes beste norske fotballspillere, nå visepresident i Fotballforbundet.

Johnny raser over kampflytting – NFF vurderer endringer

Flyttingen av to kamper i Eliteserien har satt supportere i fyr og flamme over hele landet. Nå vurderer Fotballforbundet og Discovery endringer.

Johnny taper penger på grunn av kampflytting – NFF vurderer endringer

Flyttingen av to kamper i Eliteserien har satt supportere i fyr og flamme over hele landet. Nå vurderer Fotballforbundet og Discovery endringer.

Johnny taper penger på grunn av kampflytting – NFF vurderer endringer

Flyttingen av to kamper i Eliteserien har satt supportere i fyr og flamme over hele landet. Nå vurderer Fotballforbundet og Discovery endringer.

Raser mot fotballregler som sier at jenter må spille på guttelag

Fire trenere for barnefotballen på Eik synes det er rart at jentene må spille på guttelag. Fotballforbundet svarer at målet er rene jente- og guttelag, og at blandede lag virker mot sin hensikt.
Les mer om:

Barcelona og Girona vil til Miami i januar

Det er ikke bare en mediejippo for å trenge inn i det amerikanske markedet og ønske om godt vær som ligger bak ønsket fra Barcelona og Girona om å spille deres lokale La Liga kamp i Miami.

Fikk sparken etter 5-1 tap mot Russland

Landslagssjef Karel Jarolim var i sin aktive periode midtbanespiller for en rekke klubber i gamle Tsjekkoslovakia, mesteparten av tiden for Slavia Prague. Etter han la opp har han gjennom sin «stjernestatus» fått en rekke managerjobber og i 2016 fikk han rosinen i pølsa, landslagssjefsjobben for Tsjekkia.   En klassisk motstander for Tsjekkia har alltid vært Russland (Sovjetunionen før det), det selvsagt av historiske årsaker. Les: UEFA: Ny europeisk liga fra 2021! Den nå 62 år gamle landslagssjefen bommet stygt i kvalifiseringen til VM sluttspillet i Russland.

Marca: Champions League finale kan spilles i New York

Det mangler ikke på gode ideer om hvordan øke interessen for fotball også i USA. Fotball er ikke den mest populære sporten «over there» som det er stort sett i resten av verden. For ikke lenge siden kom La Liga (det spanske fotballforbundet) med ideen at de skille spille en kamp i året i USA. – Det er en enorm motstand mot fansen som føler seg overkjørt av forbundet.

Den komplette skandalelisten til Nicklas Bendtner

Rosenborg sin stjernespiller Nicklas Bendtner var på byen i helgen i København og det betyr trøbbel. -Denne gangen slo han til og knakk kjeven på en taxisjåfør på vei hjem. -Rosenborg har ingen kommentarer foruten at de har registrert det som har skjedd og danske eksperter skriver med store typer at nå er det definitivt slutt for Lorden på landslaget.  «Det er nok nå. Vi vet ikke hvor vi er i saksforløpet, men det som er sikkert er at Bendtner er på et punkt i karrieren hvor han trenger positivitet rundt seg.

Så ikke Slovakia-Danmark, vurderte å slutte

Åge Hareide er kjent for tre ting, å ha et stort smil med rotete tenner, å være en av de dyktigste fotballtrenere vi har hatt i Norge og si ting akkurat som han mener det. Konflikten mellom det danske fotballforbundet og spillerforeningen har gått inn på han og mens det stod på var det menget vanskelig for han. Hareide snakket med pressen fredag kveld etter å ha sjekket inn på spillerhotellet i Aarhus foran Nations League-kampen mot Wales søndag. «Jeg har tenkt over om jeg vil være med på det her. Og jeg ville ha tenkt enda mer over det hvis vi hadde mistet kampen i Nations League.

Hareide vurderte å trekke seg som Danmark-sjef

Åge Hareide forteller at konflikten mellom det danske fotballforbundet og spillerforeningen fikk ham til å vurdere sin stilling som landslagssjef.

Fotballforbundet vurderer billettprisene etter Kypros-kampen

Norges Fotballforbund kommer til å se på billettprisene til landskamper etter at det var svært glissent på tribunene i nasjonsligaåpningen mot Kypros.
Les mer om:

Dansk spillerstreik midlertidig avblåst: – Godt for alle i dansk fotball

Den danske spillerforeningen og det danske fotballforbundet (DBU) har kommet til enighet om en midlertidig avtale.

Danmark-krisen avblåst

Den danske fotballkrisen er avblåst. Spillerne og Det danske fotballforbundet er enige om en midlertidig avtale som gjør at landets beste menn spiller mot Wales søndag.
Les mer om:

Mistanke om kampfiksing i svensk fotball

Det svenske fotballforbundet (SvFF) har gått til politianmeldelse av to kamper man mistenker er fikset.

E-sport møter kritikk – men Idretts-Norge gir gamerne full støtte

Mens enkelte er svært kritisk til e-sport som idrett, beskriver det etablerte Idretts-Norge gaming i positive ordelag. Alpinsjefen heier på norske e-sportsutøvere, mens Fotballforbundet i går annonserte etableringen av et offisielt landslag.
Les mer om:

Ingen svingdør på det tyske-landslaget

Årets fotball VM i Russland var nok den største nedturen i moderne tysk historie hvor de måtte reise hjem etter gruppespillet. Overraskende nok for mange fortsetter Tysklands landslagssjef Joachim Löw. En som trakk seg i frustrasjon etter VM, sammen med en tirade mot det Tyske fotballforbundet var Arsenal-stjernen Mesut Özil. Özil opplyste i juli at han er ferdig med landslagsspill.

Velger å ikke ta med seg fans til Sarpsborg

Den tyrkiske klubben Besiktas har hvis vi skal bruke et forsiktig ord intense fans som mange ganger har opp igjennom har skapt store reaksjoner og problemer for klubben de heier på. – Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har som følge av gjentatte episoder med supporterbråk satt klubben på en overvåkningsliste.  Besiktas tar ingen sjanser Skjer det noen alvorlige hendelser nå kan den tyrkiske storklubben bli utestengt fra Europeisk fotball og fratas poeng i hjemlig serie. – En konsekvens av det igjen kan gjøre at det blir enda vanskeligere enn nå å rekruttere stjernespillere.

Europeiske topptrenere vil fjerne bortemålsregelen

Flere europeiske topptrenere ønsker at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) skal revurdere den omstridte bortemålsregelen.
Les mer om:

FIFA henlegger Modric-sak mot Inter Milan

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har etterforsket Inter Milans samtaler med agenten til Real Madrids Luka Modric, men velger å henlegge saken.

Colombias landslagssjef gir seg

Colombias landslagssjef José Pékerman gir seg etter seks år i jobben, selv om det colombianske fotballforbundet ba ham om å fortsette.
Les mer om: