Nyheter om Fotballforbundet


Lagerbäck gjør seks endringer

Landslagssjef Lars Lagerbäck gjør seks endringer på laget foran privatlandskampen mot Slovakia i kveld. Fotballforbundet har selv offentliggjort laget, og der er det blant annet klart at Rune Almenning Jarstein er tilbake i mål, Tore Reginiussen får prøve seg i midtforsvaret, mens Alexander Søderlund blir spissmakkeren til Alexander Sørloth.

Deeney utestengt i tre kamper

Troy Deeney erkjente voldelig oppførsel mot Stokes midtbanespiller Joe Allen, og Det engelske fotballforbundet (FA) har gitt Watford-kapteinen et tre kamper lange utestengelse.
Les mer om:

Dårlig fotball, eller dårlig markedsføring?

Skal kvinnefotballen få den oppmerksomheten den fortjener, må fotballforbundet gjøre en bedre jobb.

Tidlig Eliteserie-start

Neste sesong starter Eliteserien 11. mars. Den avsluttes med felles cupfinalehelg for kvinner og menn 1. og 2. desember, skriver Fotballforbundet i en pressemelding.

Anklaget svenske fotballspillere for trakassering: – Saken ble dysset ned

Det svenske fotballforbundet gransker anklager om trakassering. Tidligere spillere på det svenske landslaget skal ha sendt penisbilder til kvinnelige ansatte i forbundet.
Les mer om:

Ferdig som landslagssjef

Gordon Strachan forlater jobben som landslagstrener for Skottland med umiddelbar virkning. Dett opplyser det skotske fotballforbundet torsdag. Mer på TV2.no.
Les mer om:

Feil i dataspill gjorde Ruben (24) landslagsaktuell

Fotballforbundet i Bolivia kontaktet Ruben Aguilar om muligheten for landslagsspill. Det var bare ett problem ...

King ute mot Nord-Irland

Joshua King spiller ikke landskampen mot Nord-Irland på søndag. Etter å ha pådratt seg en hamstringskade mot San Marino i går vil ikke King ta noen sjanser og spissen har derfor dratt hjem til England, melder fotballforbundet i en pressemelding. Bjørn Maars Johnsen er kalt inn som erstatter.

Tyskland fikk nazi-bot

FIFA har bøtelagt det tyske fotballforbundet for 300.000 kroner etter at om lag to hundre tyske tilhengere ropte nazistiske slagord under VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia.

Helland med landslagsforfall

Pål André Helland har meldt forfall til Norges VM-kvalifiseringskamper mot San Marino og Nord-Irland denne uka. På Twitter melder Fotballforbundet at 27-åringen har pådratt seg en skade på trening, og derfor ikke blir med.

Idretten med egen legevakt – håper å kutte tiden utøverne er ute med skade

Tverrfaglig idrettsmedisinsk ekspertise skal få idrettsutøvere på Østlandet raskere tilbake i aksjon når Fotballforbundet har åpnet Idrettens legevakt i Oslo.

NFF bekrefter: Edvartsen svarte ikke innen fristen – tar konflikten til retten

Advokat John Christian Elden ba ikke om forhandlinger med Fotballforbundet innen fristen på to uker.

Tar Fotballforbundet til retten

Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen har frasagt seg retten til å forhandle med Norges Fotballforbund (NFF) etter sparkingen av ham. Les mer på tv2.no.

Chelsea etterforskes av FIFA

Chelsea mistenkes for å ha brutt de internasjonale overgangsreglene for spillere under 18 år. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bekrefter til den engelske avisen Daily Mail at de ser nærmere på Chelseas aktivitet på overgangsmarkedet. Skulle organisasjonen finne noe form for regelbrudd, kan det få store konsekvenser for Chelsea. Atletico Madrid er den forrige europeiske storklubben som ble tatt for brudd på overgangsreglene for mindreårige spillere. Det resulterte blant annet i at klubben ikke har fått lov til å registrere nye spillere i 2017.

Nå tar Fotballforbundet grep

Ingen er fornøyd med hvor norsk fotball står i dag. Nå tar Fotballforbundet grep. I går samlet representanter fra alle fotballkretsene i Norge seg på Ullevaal, hvor Fotballforbundet orienterte om deres siste prosjekt: nemlig trenerveileder. Trenerveilederne skal utdannes i kretsene, og på sikt skal de være tilgjengelig i alle klubber rundt om i Norge. Tankegangen er at bredde på lavere nivåer vil sørge for at bredden blir bedre også jo eldre spillerne blir. Desto større bredde, desto bedre blir også de beste. Målet er enkelt: Norges landslag skal tilbake til mesterskap.

Krever at Man Utd slutter med Lukaku-sang

Den antirasistiske organisasjonen Kick It Out ber Manchester United om å få en stopp på supportersangen om klubbens nye superspiss Romelu Lukaku, melder avisa The Mirror. Der synges det blant annet at han er fra Belgia og scorer mange mål, men også at han har en 24-tommers penis. Det mener Kick it out er stereotypisk og rasistisk, og har tatt dette opp både med Manchester United og det engelske fotballforbundet.

Toppdommer bedt om å ta sitt eget liv av Vålerenga-supporter

En Vålerenga-supporter tok til Twitter hvor han ba dommer Kai Erik Steen (32) ta sitt eget liv – etter at han dømte Rosenborg mot Vålerenga søndag. Fotballforbundet ber Vålerenga ta tak i saken.

Danmark må spille VM-kvalifisering uten EM-heltene

Det danske fotballforbundet og landslagsstjernene ble ikke enige om en løsning. Nå står både VM og EM i fare.

UEFA sikter Arsenal og Köln

Det europeiske fotballforbundet har tatt ut til sammen fem siktelser mot Arsenal og Köln etter kaoset på bortetribunen før torsdagens Europaliga-kamp. Mer på tv2.no.

NFF-sjef om Edvartsen i intern e-post: «Vi jobber helt bevisst med at han skal være den som sier nei til vårt tilbud»

I en feilsendt e-post blir Svein-Erik Edvartsen (38) totalslaktet av NFF-topp Pål Bjerketvedt. Fotballforbundet jobbet i vår bevisst for at Edvartsen var den som skulle si nei til et tilbud fra NFF.

Dette er e-posten NFF-toppen feilsendte til Edvartsen

Like etter midnatt lørdag 22. april skulle NFFs generalsekretær, Pål Bjerketvedt, orientere ledergruppen i fotballforbundet om utviklingen i den såkalte «dommerfeiden». Her er e-posten i sin helhet:

Her er epostene NFF mener Edvartsen står bak

Norges Fotballforbund (NFF) påstår de har bevis for at Svein-Erik Edvartsen (38) står bak fire eposter, sendt i andres navn, som omtaler ham selv og fotballforbundet. Her kan du lese innholdet i epostene.

Edvartsen ferdig i NFF

- Svein-Erik Edvartsen er ferdig som seksjonsleder i Norges Fotballforbund, og får heller ikke dømme kamper i 2018. Det bekrefter kommunikasjonssjef i NFF, Svein Graff overfor P4 Sporten. Graff vil ikke kommentere detaljer, men sier 38-åringen har utført handlinger som er uforenlig med jobben hans i Fotballforbundet Edvartsen, skal ifølge VG, mene at oppsigelsen er usakelig, og kommer derfor til å saksøke NFF.

Det engelske fotballforbundet frykter russiske spioner før VM

FA, det engelske fotballforbundet, frykter at russiske hackere og spioner skal få tak i sensitiv informasjon før neste års Fotball-VM.
Les mer om:

Edvartsen skal være ferdig i NFF

Svein-Erik Edvartsen skal være ferdig som seksjonsleder for Fotballforbundet avdeling for samfunnsansvar. Det melder TV2, som også erfarer at Edvartsen ikke kommer tilbake som toppdommer i Norge neste sesong. Den profilerte fotballdommeren har det siste året vært i konflikt med flere dommerkolleger og han har ikke fått dømme norsk toppfotball i 2017.