Nyheter om Fotballforbundet


Dommer utestengt for å ha brukt stein, saks, papir

- Det var skuffende, uakseptabelt og uprofesjonelt, sier dommersjefen i det engelske fotballforbundet.
Les mer om:

Kilde i UEFA: Vurderer å gjenåpne etterforskning av Man. City etter Football Leaks

En kilde i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) varsler at de vil etterforske storklubber etter mistanke om økonomisk doping i kjølvannet av datalekkasjen Football Leaks.
Les mer om:

FA legger frem forslag til endringer for Premier League

Ikke et vondt ord om engelske fotballspillere, men Premier League er samlingen av verdensstjerner fra hele verden. Nå jobber det Engelske Fotballforbundet for å gjøre plass til flere egne talenter.

Foreslår færre utanlandske spelarar

Det engelske fotballforbundet foreslår å redusere utanlandskvoten for Premier League-klubbane frå 17 til 12, melder The Times. Forslaget er ein del av Brexit-tilpassinga, og blir lagt fram for klubbane denne veka. I dag har 13 av dei 20 klubbane meir enn 12 utanlandske spelarar. Riset bak spegelen er at om klubbane ikkje godtek dette, risikerer dei at EU-spelarar må søke om arbeidsløyve på same måte som spelarar frå land utanfor EU må i dag.
Les mer om:

BBC: Real Madrid har bestemt seg for fast trener

Zinedine Zidane, Julen Lopetegui, Santiago Solari. Det er ikke mange månedene som har gått med de to skiftene. Nå har Real Madrid bestemt seg for veien videre. Og veien videre blir den midlertidige treneren Solari. Ifølge BBC har Real Madrid sendt papirene som kreves til det Spanske Fotballforbundet for å legge inn Solari som permanent hovedtrener. Les: Mourinho tviler på nøkkelspilleren sin 42-åringen har hatt en fin seiersrekke på 4 kamper etter at han ble kastet inn i manesjen.

Siktet av FA for gambling

Daniel Sturridge er blitt siktet av Det britiske fotballforbundet for brudd på gambling-reglene, opplyser forbundet på sine nettsider. Liverpool-spissen er siktet for brudd på gambling-reglene i januar 2018. Det kan føre til både bot og karantene. FA vil straffe Sturridge for brudd på to ulike forhold. Den første siktelsen går på forbud mot selv å vedde på noe innen fotball, eller instruere andre om å vedde på at noe spesielt vil skje innen fotball. Den andre dreier seg om å gi innside-informasjon til andre, som så har plassert et veddemål.

Sturridge kan ha brutt FA-regler

Det engelske fotballforbundet (FA) skriver at de har siktet Liverpool-spiller Daniel Sturridge for brudd på gambling-reglene. Han anklages for å ha veddet på fotball selv, og for å ha gitt innsideinformasjon til andre pengespillere.

Liverpool-Sturridge siktet

Det engelske fotballforbundet (FA) krever svar fra Liverpools Daniel Sturridge for påståtte brudd på reglene for gambling. Spilleren avviser anklagene.
Les mer om:

Ny trener i Real Madrid

Hovedstadsklubben skal være klar til å ansette Santiago Solari på permanent basis for resten av sesongen. Det bekrefter det spanske fotballforbundet til ESPN mandag. Solari tok over etter at Julen Lopetegui fikk sparken i slutten av oktober.

Så mye tjente idrettstoppene: Høgmo og Andersen i lønnstoppen etter sparking

Inge Andersens ble bedt om å gå av som generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF) i mars 2017, men endte med 3,6 millioner i inntekt. Den sparkede landslagstreneren Per-Mathias Høgmo gikk på etterlønn fra Fotballforbundet og tjente 4,7 millioner kroner i fjor.

Nå kobler de inn fotballforbundet

PORSGRUNN: Pors sender Klemensson-saken videre til Norges fotballforbund (NFF). – Vi mener at det ikke er hold i versjonen til Odd, sier Tommy Svindal Larsen til PD.

Mourinho: Provoserte ikke – skulle bare sjekke noe

Deilig! Sorry, Juventus, men vi måtte bare si det. Manchester United forlot Torino med 2-1-seier over klubben som til nå har virket uslåelige.

Ståle Solbakken: «Det kom et vanvittig tilbud»

Ståle Solbakken har oppnådd mye som spiller og trener. Og når ambisjonene om sportslig suksess ligger i ryggmargen, er det lett å takke nei til en god dose oljepenger. Hadde Solbakken sagt ja i september, hadde han reist til De forente arabiske emirater og gjort seg økonomisk uavhengig for resten av livet. Ønsker ikke ørken og oljepenger – ennå. (foto: fc københavn, twitter) – Ja, det er korrekt. Det kom et økonomisk helt vanvittig tilbud, men jeg gikk aldri i dialog med dem. To ganger har dette skjedd. Jeg kunne kanskje ha tjent mer på ett år enn jeg har gjort i hele min trenerkarriere.

Det engelske fotballforbundet sørger for nye portugisiske gloser fra Mourinho

På onsdag kveld har José Mourinho mer enn nok å tenke på i Torino mot seiersvante Juventus. Det engelske fotballforbundet sørger for at United-treneren skal ha noe å tenke på – også etter onsdagens Champions League-kamp. Englands fotballforbund ønsket å straffe Manchester Uniteds trener for det de kaller upassende språkbruk (les en kaskade av portugisiske banneord foran TV-kameraene) i etterkant av Manchester Uniteds 3-2-seier over Newcastle 6. oktober. Lurt at det ikke er noen kameraer tilstede da Mourinho fikk vite om fotballforbundets iver.

FA vil fortsatt straffe Mourinho

Det engelske fotballforbundet (FA) vil anke avgjørelsen om å ikke straffe José Mourinho etter upassende gloser, det melder flere britiske medier onsdag.

Japan dekker Norge-tur

Kvinnelandslaget møter Japan i privatlandskamp søndag. Samtidig dekker det japanske fotballforbundet turen til Asia etter at de inviterte Norge til landet. – Det sier litt om hvilken status vi har, sier landslagstrener Martin Sjögren til NRK.

FIFA slår tilbake: - Sprer falske rykter

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gikk til angrep på medier som har skrevet at FIFA-president Gianni Infantino har påvirket FIFAs etikk-retningslinjer.
Les mer om:

FIFA slår tilbake mot Infantino-beskyldninger

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gikk til angrep på medier som har skrevet at FIFA-president Gianni Infantino har påvirket FIFAs etikk-retningslinjer.
Les mer om:

Mourinho slipper straff

Manchester United-manager Jose Mourinho var anklaget for provoserende språkbruk, men det engelske fotballforbundet (FA) har nå bestemt seg for å droppe saken.
Les mer om:

Ingen straff for Mourinho

Den engelske fotballforbundet FA har etterforsket påstander om «abusive language» fra Manchester United-trener Jose Mourinho i etterkant av 3-2-seieren mot Newcastle, men har kommet frem til at intet straffbart har funnet sted, ifølge Sky Sports.

– Spillere ender i slagsmål og det flyter blod

Nå åpner Fotballforbundet for ytterlig strengere straffer.
Les mer om:

Kan straffes etter banestorming

Manchester United risikerer sanksjoner fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) etter at tre supportere tok seg inn på banen i oppgjøret mot Juventus.

Dødstrusler mot Chelsea-spiller

Det engelske fotballforbundet har kontaktet politiet etter at Chelseas Karen Carney fikk dødstrusler på Instagram etter seieren mot Fiorentina i mesterligaen for kvinner.

Drillo med klar beskjed: – Forleng kontrakten med Lagerbäck

Tidlegare landslagssjef Egil Olsen (76) meiner det er ein sjølvfølge at fotballforbundet prøver å forlenge kontrakta med svensken.

Joachim Löw får sparken i det øyeblikket Tyskland finner et alternativ

Det er en forståelse i det Tyske fotballforbundet at det omtrent ikke er mulig å erstatte Joachim Löw.  De ikke sparket han til tross for en konstant nedtur som startet med første spark på ballen i sommerens fotball VM.  I dag ble det enda litt verre og det var Antoine Griezmann som sørget for det.  -Tyskland-sjef Joachim Löw (58) måtte tåle en ny ydmykelse i Nasjonsligaen. Frankrike snudde 0–1 til 2–1-seier på Stade de France. Antoine Griezmann sto bak begge de franske målene, og feiret etterpå med Fortnite-dansen.