Nyheter om Fotballforbundet


– Arsenal-spiller etterforskes for mistenksomme kort

Engelske medier som The Athletic og Sky Sports melder at en Arsenal-spiller etterforskes etter en rekke mistenksomme gule kort. Det engelske fotballforbundet (FA) bekrefter at de er klar over situasjonen. – FA har blitt gjort oppmerksomme på hendelsen, og vi ser på det, sier de i en uttalelse til Sky Sports. Arsenal har ikke ønsket å kommentere anklagene til samme nettsted. The Athletic skriver at spillselskaper har blitt gjort oppmerksomme på mistenksomt mye penger satt på at en Arsenal-spiller skal få gult kort. Identiteten til Arsenal-spilleren har ikke blitt kjent.

Haaland på årets lag – fikk målspørsmål av trenerlegende

Erling Braut Haaland er tatt ut på årets lag i verden av det internasjonale fotballforbundet. I prat med trenerlegenden Arsène Wenger fikk han skryt.

Avis: Fifa-presidenten har flyttet til Qatar

Presidenten for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, har leid seg et hus i Qatars hovedstad Doha og bor der med familien, bekrefter Fifa til sveitsiske Blick. Det har i lengre tid florert rykter om at sveits-italieneren har flyttet til Qatar, men ifølge Blick har Fifa hele tiden nektet for dette. Ifølge en talsperson i Fifa skal Infantino fortsette å jobbe fra organisasjonens hovedkontor i Zürich, men ifølge Blicks kilder er han svært sjeldent i byen. Fifa har fått mye kritikk etter at de i 2010 tildelte årets VM til Qatar.

Fifa-rapport: Laveste pengebruk siden 2016

Ikke siden 2016 har klubbene brukt mindre penger på spilleroverganger i profesjonell herrefotball, ifølge en rapport fra Det internasjonale fotballforbundet. Fotballverdenen har ofte fått kritikk mot seg på grunn av de enorme summene som har vært i omløp de siste årene. Ferske tall fra Fifa antyder imidlertid at koronapandemien har lagt en demper på den helt store pengebruken. I 2021 brukte klubbene i overkant av 42,1 milliarder kroner på spillerkjøp.

Pawel Cibicki utestengt i fire år

Molde fans husker sikkert den svenske venstrevingen Pawel Cibicki fra hans låneopphold på Nordmøre fra Leeds i 2018, vi andre har bare en svak erindring. Den svenske fotballspilleren Pawel Cibicki har blitt utestengt fra all fotball i fire år av det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det skriver Aftonbladet.

Tidligere Molde-spiller utestengt i fire år for kampfiksing i Sverige

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gjør som det svenske fotballforbundet og utestenger Pawel Cibicki (28) fra all fotball i fire år.

Hevder flertallet støtter nye VM-planer

Fifa-president Gianni Infantino hevder en majoritet støtter forslaget om fotball-VM annethvert år. Likevel blir det ingen avstemning med det første. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) var mandag i møte med forbundsledere fra de nasjonale medlemslandene. VM-formatet var der et hovedtema. I Europa har kritikken vært nådeløs mot ideen om å arrangere verdensmesterskap hyppigere. Motstanden er også sterk i Sør-Amerika, men likevel er Infantino positiv. – Hadde det vært en avstemning i morgen, ville trolig en majoritet ha stemt for, sier Fifa-presidenten.

Tottenham dømt til tap i koronaavlyst kamp

Uefas disiplinærkomité har bestemt at Tottenham taper den avlyste kampen mot Rennes 0-3.

«Sjokk og vantro»: Inntekt fra salg av Haaland og Pogba blir barbert bort

De største fotballagentene tiltrekker seg de beste spillerne og deres potensiale. Mino Raiola var ikke sen med å signere kontrakt med Paul Pogba og Erling Haaland da han fikk sjansen. Pogba har allerede fylt kassa til Raiola, Haaland skal gjøre det samme fra i sommer – og fremover. Nå har FIFA skjønt at systemet ikke er særlig bærekraftig.

Truar med å ikkje frigje spelarar

Europeiske klubbar har meldt til FIFA at dei ikkje vil gje spelarar fri til Afrka-meisterskapet i fotball, melder nyheitsbyrået AFP. Årsaka er den sterkt aukande og lettsmitta omikron-varianten av korona. Klubbane meiner at det afrikanske fotballforbundet ikkje har gode nok tryggleiksprotokollar for å hindre smeittespreiing. Brevet til FIFA er frå ECA, organisasjonen for dei leiande klubbane i Europa. Det internasjonale regelverket krev at klubbane skal frigi aktuelle spelarar til meisterskap. Meisterskapet skal spelast i Kamerun frå 9. januar til 6.

Fauske/Sprint vant gjev pris fra fotballforbundet

Fauske/Sprint ble i helgen kåret til årets Fair play-klubb i Nordland fotballkrets. Med prisen følger 10.000 kroner.

United møter Atlético i mesterligaen etter ny trekning – Liverpool fikk Inter

Manchester United møter Atletico i åttedelsfinalen av mesterligaen. Det ble klart etter ny trekning gjort av Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Kaostrekning i mesterligaen skal gjøres om igjen

Cupspillet i mesterligaen skal trekkes om igjen etter at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) gjorde feil i den opprinnelige trekningen mandag.
Les mer om:

Stormatcher for United og Liverpool etter omtrekning

Det internasjonale fotballforbundet (UEFA) måttet ty til omtrekning av 8-delsfinalene i Champions League. Det endte med oppgjør mellom Atlético og Manchester United, mens Liverpool skal møte Inter.

Daily Mirror: Ny manager på toppen av Manchester Uniteds ønskeliste

Helt siden Mauricio Pochettino for tre år siden kom til finalen i Champions League med Tottenham har engelske presse snakket om den argentinske manageren som Ole Gunnar Solskjærs arvtager. – Han er fortsatt på lista, men det er avhengig at at Paris Saint-Germain slipper han før tiden. Også landslagssjef for Italia Roberto Mancini har etter at Italia måtte ut i kvalifisering til VM seilt opp som en svært aktuell kandidat, dog er hans fire år som manager i den lyseblå delen av Manchester noe som i manges øyne trekker ned.

Samuel Eto'o valgt til fotballpresident i Kamerun

Den tidligere fotballspilleren Samuel Eto'o (40) er valgt til president for det kamerunske fotballforbundet.

Samuel Eto'o valgt til fotballpresident i Kamerun

Den tidligere fotballspilleren Samuel Eto'o (40) er valgt til president for det kamerunske fotballforbundet.

Samuel Eto'o valgt til fotballpresident i Kamerun

Den tidligere fotballspilleren Samuel Eto'o (40) er valgt til president for det kamerunske fotballforbundet.

Dansk keeperlegende er død

Den danske keeperlegenden Lars Høgh er død. Det bekrefter det danske fotballforbundet på Twitter. Den tidligere landslagskeeperen ble 62 år gammel. Han var keeper på det legendariske danske VM-laget fra 1986. Høgh spilte hele sin aktive klubbkarriere for danske OB. – Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av alt et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske forbundet. Høgh har slitt med kreftsykdom i mange år.

NFF i Qatar: – Krever svar om pressefrihet og en rekke andre tema

Rettssikkerheten i Qatar og pressefrihet er to hyperaktuelle saker å ta opp med qatarske myndigheter når Fotballforbundet er på besøk, mener Martin Paulsen i forbundets etiske komité.

18-åringen Bellingham må ut med 400 000,-

-Du gir en dommer som tidligere har vært innvolvert i matchfiksing lov til å dømme den største kampen i Tyskland, hva forventer du? Dette var Bellinghams kommentar etter at Dortmund hadde tapt Der Klassiker mot Bayer München i helgen. Det tyske fotballforbundet reagerte med å åpne sak mot 18-åringen, politiet i Dortmund gjorde det samme. Les: ESPN: Manchester United henter inn MLS-trener På tirsdag kom allerede dommen. Bellingham får en solid bot på 40 000 euro for matchfiksing-kommentaren mot dommer Felix Zwayer, men slipper karantene.

Europacuptrekninger korona-stengt

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) holder trekningene til mesterligaen, Europaligaen, conferenceligaen og nasjonsligaen bak lukkede dører. Det gjelder trekningen av europacupene i sveitsiske Nyon 13. desember, og det gjelder trekningen av gruppene i nasjonsligaen for 2022/23-sesongen i Montreux i Sveits tre dager senere. Ingen av trekningene skjer med andre enn Uefas representanter til stede.

Jude Bellingham i unødvendig trøbbel

Bayern München viste seg igjen for sterke for Dortmund i Der Klassiker. Temperaturen var ekstremt høy gjennom hele kampen, som den skal, problemet var at den økte da dommeren blåste for full tid. Nå skal vi ikke gi ung alder skylda, men i en kamp med kontroversielle avgjørelser skal en fotballklubb være varsom med hvem de putter foran en mikrofon. Erling Haaland langet ut mot dommeren.

Klubb-VM i februar

VM for klubblag skal spelast 3. til 12. februar, opplyser Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Der skal meisterligavinner Chelsea representere Europa. Chelsea var sett opp med Premier League-kampar mot Brighton og Arsenal i denne perioden, og desse vil bli sett til datoar enten før eller etter på grunn av turneringa i Dei foreinte arabiske emirata på nyåret. Den engelske serieleiaren møter Copa Libertadores-vinnar Palmeiras frå Brasil i semifinalen.

Støtter fotball-VM annethvert år

Det afrikanske fotballforbundet (CAF) støtter Fifas omstridte forslag om å arrangere fotball-VM for menn annethvert år. Forslaget ble vedtatt enstemmig på fredagens generalforsamling i Kairo. Forslaget om å doble hyppigheten av VM-sluttspillene har møtt massiv motstand, men Fifa-president Gianni Infantino har ikke gitt opp å få endringen vedtatt. Det er tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger som har fått jobben med å fronte ideen om å arrangere VM hyppigere. Wenger jobber i dag som utviklingssjef i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Planene har særlig fått hard medfart i Europa.